|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bärkakor
Ingredienser: 225g smör 225g socker 4 ägg 250g vetemjöl 200g frysta bär tex blåbär och hallon Sockerlag: 115g socker ½ dl vatten
Gör såhär: Rör smör och socker i en skål. Tillsätt äggen och rör sedan i vetemjölet. Blanda ner bären och häll smeten i en smörad form. Grädda sedan i en 180graders ugn i 50minuter. Ta ut kakan och blanda snabbt ihop sockerlagret. Stick några hål i kakan med hjälp av en tandpetare och fördela sedan sockerlagret på den varma kakan. Låt den kallna i formen och skär sedan upp den i fyrkantiga bitar.
|
7 Mars 2009
| Kakor
| 0 kommentar
|
|
|
|