Stark, starkare, starkast!
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


Tillbaka i Sverige efter en grymt kul Tysklandsresa!

Orkar inte skriva allt vi gjort i Tyskland så jag kopierar in det vi skrev under resans gång för att lägga ut på horfs hemsida...


Allt började redan i höstas med att vi blev inbjudna till att delta i en studiecirkel med distriktet. Vi tog upp detta på styrelsemötet och det blev bestämt Anna Jansson, Anna Hult, Emma Jansson och Mirella Tuomi skulle åka.

Redan på första träffen fick vi veta att vi inte bara skulle träffas i Örebro på kursen utan att det skulle bli en resa till Tyskland 13-17 mars! Men innan Tysklandsresan gick av stapeln skulle vi studera Föreningskunskap och hade flera träffar och föreläsningar inne i Örebro.

Här kommer en liten dagbok som vi skrev under resans gång!


Fredag 13 mars

Bar det av i en allt för trång bil till Örebro, vi har i skrivandes stund inte klurat ut hur vi ska ta oss hem med alla nya saker vi köpt! Vid Scandic hotell stod två lyxiga bussar och väntade på oss 59 hästentusiaster från 17 olika föreningar inom Örebro distrikt.

Vi hamnade i Susanne Gustafsson (SISU) och Hasse Jansson (ledamot i ridsportförbundet) buss som kallades Bönan eftersom vår goa glada chaufför kallas så! Vi insåg snabbt att bussen kommer bli vårat hem under redan!

Vid fyra tiden anlände vi till Göteborg och klev på färjan Stena Germansia, ett snabbt besök i hytterna innan vi samlades i nattklubben C-view för konferens med Margareta Ivarsson som föreläste om kommunikation och ledarskap. Vi fick lära oss ordens kraft. I stället för att fråga varför, ska vi fråga Hur eller vad som genast blir en snällare fråga.

Så nästa gång Gunsan eller Eva kommer försent ska vi fråga vad som hindrade dom att komma i tid och inte varför de är sena;)

Jätte bra föreläsning som vi kommer ha nytta av i framtiden!

Sen snygga vi till oss och blev båtens partypinglor (haha)

Vi gluffsade i oss en god buffe och drack det som var gratis (gratis är gott)

Sen dansa vi loss på C-view


Lördag 14 mars

Redan klockan nio satt vi på bussen mätta och belåtna av frukostbuffen och började vår resa till Gelsen Kirschen där vi checka in på hotellet efter 7 timmar i Bönans buss. In och fixa till oss och sen bar det iväg till Hot Top Show.

Där bjöds det på show inom de fyra elementen, jord, eld, vatten och luft.

Ryttare som red genom eldhopprep, voltige, kadrill körning med 12 fjordpar, Lorenzo med sin show, Jean-Francois Pignon, Rodrigo Torres och många fler!

Den bästa showen någonsin enligt oss fyra!


Söndag 15 mars

Frukosbuffe klockan åtta och vid nio bar det av till mässan som öppnade klockan tio. Där fanns det 12 hallar med precis ALLT i... Synd att kronan är så svag. Halvt kriminell sak som hände oss var när vi satt i godan ro och avnjöt varsin macka, då kommer den en tysk tjej och ber Emma att passa hennes jacka och spö för att hon ska springa tillbaks in och hämta sin syster. Emma nickade och kände sig stolt och betrodd... Tjejen försvann men kom snart tillbaks och tackade för hjälpen. Stunden efter kommer en vakt med tjejen i släptåg, det visa sig att hon SNOTT jackan! En svindyr som kosta 149e. Vi lärde oss att rättvisan skipades och att vi inte skulle lita på någon mer tysk! ;)

Trötta med nöjda kom vi tillbaks efter mässan och tänkte dyka i säng. Men pensionären Frasse som åkt hem tidigare var pigg som en mört och vi fick 20 minuter på oss att bli snygga innan det bar i väg till den lokala puben för en god bit mat och dryck.


Måndag 16 mars

När vi skriver detta sitter vi i vårat hem (bussen bönan) Klockan är två och vi har åkt i sex timmar. Är förhoppningsvis framme i Lübeck inom en timme. Enligt planerna ska vi shoppa lös på stan, snygga till oss och vara på konferens klockan sex. Efter det vankas det en buffe.

Under resans gång har vi fått svara på frågor som gäller alla de föreningar som är med på resan. Det var en fråga vi kände oss lite träffade av, nämligen om Carl-Jan och vad han har gjort på en förening 1989, vi hade ingen aning men vi gissa på att han deltagit i någon aktivitet inom Horf och att han dela ut priser på en tävling.

Vi gissade och frågade runt på alla frågor utom en som ingen visste svaret på, den frågan var vilken förening som drivit camping. Vi ska få svaret på frågorna i kväll och vi får väl hoppas att det om Carl-Jan är rätt annars blir det rätt pinsamt för oss;)


Tisdag 17 mars

Pinsamt värre blev det igår när vi fick veta svaren på frågorna. Carl-Jan hade varit med i en aktivitet i Horf, men inte som prisutdelare utan han hade ridit;) Men det värsta var när hon kom till frågan om Campingen.... det var VI som drivit den.... ops;) Vi var tvungen fråga Susanne om det verkligen var sant... Tydligen hade vi drivit campingen, Sörälgen under en sommar, men det var nåt som inte var som det skulle, nåt med penga svindeleri... Det är säkert det är så nedtystat inom vår förening;)

Konferensen höll på tills det var dags för buffen, som bestod av de mest konsiga rätter... T ex så fanns det friterat potatismos.... Kocken som gick runt å fyllde på mat gick å sa "bip bip" hela tiden så det kanske inte var konstigt att maten var lite flummig;)

Trötta och utmattade la vi oss vid midnatt för att vid halvsju vara pigga (?)och glada vid frukostbuffen. Busssen avgick vid 8 för att åka vidare till Heilieenhafen och inhandla lite starkvaror. Det kändes som vi var på Ullared:) Vi låter det vara osagt vilken förening som handlade mest;)

När vi sitter och skriver detta så har vi havet på sidan vid bussen, vi tror det är Kategat. Förhoppningsvis är vi framme i Örebro om 10 timmar. Först ska vi åka färja i danmark och sedan buss igen innan vi ska åka färjan från Danmark till Sverige, väl i Sverige ska vi åka genom Helsingborg och uppåt. Ett matstopp i Ljungby är också inplanerat.

Bilproblemet är löst - det kommer en bil och möter upp oss i Örebro så vi får med all packning...


Onsdag 18 mars

Nu är vi hemma... Kom hem någongång runt elva igår... Trötta och slitna men vi har haft så roligt på resan! Vi har lärt oss jätte mycket, sett jätte mycket och lärt känna jätte mycket nya människor...

Ett tillägg.... Det osagda angående spriten, det var VI;) (vilka annars;) )
18 Mars 2009  | Mitt liv | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna Jansson                                             Skaffa en gratis hemsida