Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


Det gör ont när knoppar brister.....Undrar om man kan bli vän med såna här?


Tänk om planerna för denna helgen aldrig hade ändrats...Tänk om....
Ja då hade jag åkt till Malmö efter jobbet igår....och i skrivande stund sett på när Tjalle sprang runt i hundringen.


Bristning djupt inne i hö vad


Ja det leder till att jag har BEGRAVNINGSÖL FÖR MITT GÖTEBORGSVARV.

Lite fakta jag hitta "stå på":)


Symtom:
En plötslig smärta och direkt får du svårigheter att gå och stödja på vaden.
Svullnad.
Smärta när du trycker över området där bristningen sitter.
I vissa fall kan det höras/kännas ett knäppljud just vid skadetillfället.

Exakt detta hände igår kl 17.50 igår på boxpasset i en cirkel då höga knähopp mot mitsar utfördes.Kändes som om nån sköt mig i vaden.Sen ett helvete ta mig hem o få hjälp av maken som vid detta laget är rätt kunnig i idrottskador då hans läsbibel varit denna boken i snart 2 månader.


Hur skadan kan ha uppkommit:

Känsligheten ökar vid maxningar så som 100 procentig löpning eller kraftiga upphopp. Vanligtvis brister muskeln i fästet mellan senan och muskulaturen. I vaden sitter detta skifte en bit upp, närmare bestämt mitt på vaden.

Vad du kan göra åt det:

Behandla så fort som möjligt med kyla, tryckförband och högläge. Beroende på hur stor bristningen är kan du efter några dagar påbörja rörelsträning. Nästa steg är lätt styrketräning och försiktig stretching. Återgå gradvis till full träning men var noggrann med uppvärmning och se till att muskeln har återfått full rörlighet innan du maxtränar, annars är risken stor för återfall.


Allt inte moll???


Är inte den som brukar gräva ner mig för saker .Allt i vår familj är för det mesta relaterat till hjärnskador eller andra dödliga sjukdomar .Flisan var före mig i sina tankar igår.Hon var med på boxen o med hem.Undrade mest hur i hela friden jag GICK när jag haltade hem.Sen tog det nån minut där jag låg i soffan o Peter band isklampar runt vaden som hon stod vid toadörren gråtande.Jag bad henne komma .Då säger hon.
"Mamma hela fredagkvällen är ju förstörd".Ja allt är förstört nu kan du ju inte träna mera och göra det du tycker så mycket om och inte springa det där varvet i Göteborg du tränat för".Sen sprutade tårarna på henne.
Behöver inte säga att jag grät ikapp med henne eller?

Hennes empati för människor är så utvecklad så man får gåshud ofta.


Hoppas nu mest på klara gå på mitt ben inom sinom tid igen.
Det är huvudmålet.
Delmål har jag redan som den sjuksköterska jag är .OMVÅRDNADEN av mig idag är att glädja andra från sängen alt här med benet i vädret:)

Börjar med att ringa min älskade Hasse tillika den far jag har som bryr sig i vått o torrt och GRATTA HONOM PÅ HANS FÖDELSEDAG...

Sen ska jag ta och ringa till AnnaPanna och GRATTA HENNE PÅ HENNES FÖDELSEDAG och berätta hur fina våra töser var när de skjutsades till busfabriken på kalas av Peter.

När det är klart ringa till Rödtoppen förvarna henne om att nu djäklar ser det ut som hon ska slippa söka ticket till Göteborgsvarvet på Blocket.Kan bli så hon får heta ÅSA i MAJ o löpa FÖR mig på alla vis!!!!!

När det är gjort ska jag dra täcket över huvvet o hoppas jag vaknar i ett bättre liv i en bättre värld där inte fan är lös o går emot hela tiden.

EN SJUK SKÖTERSKA SOM HATAR SJUK-------DOMAR.Thats my name.

När jag vaknatt upp och insett att det blir som jag tar det så ska jag hoppa på rumpan ner för trappan för jag vägrar vingla på kryckorna där och in i en dusch o tvätta av svetten från igår och sen ska jag likt kanin hoppa bort snyggare än snyggast till just ANNA PANNA för där bli bjudna på middag o lite god stämning med ett nytt par vi aldrig umgåtts med.....


Kort sagt denna Robinsonkväll blir nog ett bra äventyr även om jag är SOM EN KNOPP OM VÅREN BRUSTEN och uberledsen inombords...LÄPPAR KAN ALLTID LE ÄNDÅ.


21 Mars 2009  | Dagbok | 4 kommentarer
Men vad har du gjort nu? Ska det aldrig ge med sig er otur...Puss love Sis

Webbplats: http://www.nogg.se/maula
Skrivet av Martina den 22 Mars 2009 11:14
Pözzzzzzzzz
Skrivet av Anneli den 21 Mars 2009 15:21
Vad tråkigt! hoppas at du kommer bli bra snart ! Kram Veronika

Webbplats: http://www.nogg.se/veronikanorberg
Skrivet av veronika Norberg den 21 Mars 2009 13:15
Läskigt! Hoppas det läker fort nu så du slipper kryckorna. Vän med såna kan jag inte påstå att jag nånsin varit (trots jag gick mkt med såna när jag var yngre) men uj vilka arm och axelmuskler du kommer få =) *tänka positivt* Kramar!
Skrivet av Fia/Pizzmyran den 21 Mars 2009 13:09
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida