Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Kokt Torsk med äggsås

Ingredienser för 2 port.
2 dl fiskbuljong
0,5 dl matlagningsgrädde
400 gram sejfiléer
2 msk vetemjöl
1 msk smör
2 msk persilja, hackad
2 st ägg, hårdkokta
salt
1,5 dl mjölk
vitpeppar
Garnering
dillkvist(ar)


Tillagning
1. Fräs smör och vetemjöl i en liten kastrull. Späd med fiskbuljong, mjölk och grädde och låt såsen puttra i ca 5 minuter så att mjölsmaken försvinner. Smaksätt med salt och peppar. Drag kastrullen åt sidan och håll såsen varm. Det går bra att byta ut halva mängden grädde mot mjölk för att få ett smalare alternativ.
2. Krydda fisken med salt och peppar. Sjud torsken i portionsbitar i välsaltat vatten ca 5 minuter eller till en kärntemperatur av 60 grader. Det går också bra att steka torskfiléer i en stekpanna.
Tillsätt hackat ägg och persilja i såsen strax innan servering. Servera den nykokta torsken med ägg och persiljesås samt potatis. Garnera med en liten dillkvist.

13 Maj 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida