Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Stekt rödspätta “Belle Meunière

Stekt rödspätta “Belle Meunière”
I originalreceptet används hela rödspättor, men du kan naturligtvis även använda filéer. Servera med kokt potatis.



Antal portioner: 4 Ingredienser

4 flådda, hela rödspättor
salt
1 dl vetemjöl
50 g smör

Till servering:
2 tomater
1 citron
100 g färska champinjoner
2 msk smör
salt och malen vitpeppar
1/2 dl hackad persilja

Annons:

Annons:Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Krydda fisken med salt, vänd den i vetemjöl och bryn den sakta med den skinnfria sidan nedåt. Vänd och bryn andra sidan. Lägg upp fisken i en smord, ugnssäker form.

2. Skiva tomaterna i 6 skivor vardera. Skala citronen med kniv och skiva upp den. Stek champinjonerna i smör och krydda med salt och peppar. Fördela tomat, citron och champinjoner på fiskarna.

3. Ugnsbaka fisken i ca 4 minuter. Värm under tiden en stekpanna och bryn 50 g smör så att det skummar. Strö persiljan över den färdiga fisken och häll till sist över det skummande, brynta smöret.
7 Juni 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida