Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


Semesterhelgsslutspurt


Ångest

Som rubriken talar så har jag fått frågan flera gånger om jag har ångest att börja jobba.Ordet ångest för mig är laddat.Använder mig sällan av det i ordalag om jag inte menar att innebörden är av den sjukliga sorten.

ÅGREN ..HERR ÅGREN det är nåt annat än ångest.
Det har jag titt som tätt och det kan kännas lite ågrensaktigt börja jobba igen.
Det jag längtar efter är dock rutiner igen.Gillar ha mina rutiner av att jobba och ha begränsad fritid.Får annars lätt sjukskrivningskänslan här hemma av att "bara vara ledig".Ledigheten blir inte lika mycket värd på något vis när den känslan kommit.


Så som svar på hur det känns börja jobba nu ända till vecka 29 som är den 4 och sista semesterveckan för året , så känns det helt okej.Bara jag får vara frisk .
Längtar efter jobbarkompisar..som alla längtar efter sina semestrar*ASG*
Längtar efter mina boenden där några märkte jag senast hade saknat mig och hängde på låset till exp.

Helgen som gått har införlivat mig i flera bloggar .TUNGA bloggar som riktigt ANDAS ÅNGEST.Där cancer hos unga mammor grävt djupt i mitt empatiska sinne.
Som att läsa en bok då jag backläst dessa bloggar.Viktigt ibland få ta in andras situation och omvända och göra något av i sin igen.
Tacksamheten kan så flöda då jag får mig en tankeställare att de fysiska förnimmelser jag har inte är något värd i förhållande till deras LIMBO.

Apråpå LIMBO så har jag läst min Plura /Eldkvarnsbok .Den ger mycke den också.
Fick draghjälp av maken till att äntligen få tummen ur ...och göra E-learningtest via Internet.Så nu är den stenen ur världen.Files Great.

Vi skulle ha varit med på en mycket skoj fest igår med vinbrännboll i vår bygd.Men ingen av oss kände sig på top.Fortfarande konstigt trött i kroppen och P hade huvudvärk så vi hoppade det med goda samveten.Såg Sommarkrysset.
Såg film ihop när Flisan somnat.Myskväll på hög nivå.Låg sedan och läste kort snutt innan John Blund ropade.

NAIS/NICE söndag

En underbar söndamorgon där vädret börjat vända har utspelats.Frukost på sängen förstås och så morgontv på samtidigt.Köpt jordens godaste danska fruktbröd bakat i ett konditori här i staden.ATT det är ljuvligt.Så mycket nyttigheter så man riktigt känner hur tarmarna börjar jobba.
Vid 11.30 dags masa sig upp då Flisan hade sitt kalas gå på hos grannflickan.
Vi kika i korus på varandra och sa ska vi???
Klar vi ska då vi får 2 timmar allena!!!!!
Ska vi fråga om ...vill vara med???Jaaaaaa.
Häpp så har vi gjort det igen.Vadå???
Sprungit den superjobbiga NAIS-milen.Benen slutar som tunga störar.Bland stubbar ,sten och blött gräs och lera.Bland blåbärsris ,tallbarr,granris och grusvägar.I kalhyggen ,på ängen och slingriga skogsstigar .Backigt ,slingrande,kuperat.Ja denna joggingresa är ett riktigt eldprov beroende på hur fort man springer.
Som kamrat hade jag min älskade joggingTOPS och vi hade som hare den älskade maken .
Vi försökte muta av han joggingjackan så vi fick nåt mer än en rumpa och ben i löpartrikåer att flåsa efter ...men han gick inte på den lätta.
Topsen ropa ...Om du springer i bar överkropp så kan vi löpa om och springa framför *ASG*...
Ja denna söndagsmil var roligare än förra då jag kissa på mig och var tjutfärdig då maken höll ett sånt skittempo som jag knappt fixa.
Näe denna var låååååååång men med innehåll av skratt och samtalsämnen som berör LIVET i stort och smått.Vi mycket glada Peter 300 m framför och med hög musik i lurarna...Han fatta inte HUR vi kan springa och ens orka prata..hehehe.GIRLPOWER .
Druttsnopp han pinna på med sina små ben och försökte stjälpa oss så gott han kunde genom att vara hackihäl.
Hur som att löpa så här i skog och mark skiljer sig markant från löpa plant och exvis på asfalt.Känns som benen har sprungit ett halvmaraton minst.Toppen toppen ge kroppen en sån genomkörare då och då .Konstatera.

Hungrig blir man av träna hårt .Topsen skickade med oss supergod varmrökt lax.
Svisha ihop kokt potatis och kallsås till det och voila en toppen god söndagsmiddag var done.TACK GODINGAR.
Tänkt att man fick sitta ute som avslut och äta på semestern.Ser att det blir fler såna dagar denna veckan.Gött.
Börjar med en måndagkväll att jobba.Måste åter med bilfan till verkstan.Nåt har de gjort fel för den vill inte funka i tomgång utan att dö.
Ja ja .Bilar är bilar .....Bra så länge de funkar.

Veckan inte allför lång då jag såg på mitt 5e nya schema att midsommar är bortplockad.Tack tack.Slapp arbeta alla årets röda viktiga dagar .Tycker Jul ,Nyår, Påsk räckte liksom.Nån form av rotation och rättvisa får det vara.
Såg att jag från att ha arbetat 3 helger under sommartid nu har 2 1/2...Det var ju bra .Bara det att just den lördagkvällen jag åker på jobba med ledig söndag är den lördagen då jag ska på både möhippa och 40 års fest..Kan stryka dem båda typ ur "attroligöralistan".Svär.Sånt är livet.Just sommartid är sjuksköterskans mest arbetsamma tid med högre tryck .Halverad styrka och ett gäng vikarier som man hoppas är på benen.

Lite frågetecken än vad vi ska göra nu på Midsommarafton då vår tradition ...styvfar ....landet...ska jobba.
Men vi fixar nog ihop något eller så blir det oförhappandes nåt kul.
Dansa kring stång ska vi hurehur göra enl tradition.

Nu gick sola i moln så då ropar min bok på mig igen...So long och var rädd om dig!!

För att läsa tillbaka i bloggen klicka på blogg överst i fönstret...


14 Juni 2009  | Dagbok | 1 kommentar
Mmm...håller med dig...ledighet är mer av värde då man arbetar, man tar vara på tiden. Usch ja...vissa bloggar berör långt in i hjärteroten. Hoppas Midsommarafton fixar sig för er. Ha det bra och var rädd om dig med!!! Kraaam!

Webbplats: http://www.jamthundinnans.blogg.se
Skrivet av Mia den 14 Juni 2009 21:04
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida