|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Mars (2024) |
|
|
|
(4) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(12) |
|
(8) |
|
(7) |
|
(7) |
|
(12) |
|
(21) |
|
(21) |
|
(10) |
|
(8) |
|
(13) |
|
(31) |
|
(58) |
|
(51) |
|
(52) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(217) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 344 |
Kommentarer: 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Strömming med lök och citron
Strömming med lök och citron
Ingredienser 4 portioner
2 st lök, gul 2 st lök, röd 2 st vitlöksklyftor 1 st purjolök 0,5 dl salladslök, strimlad 1 st citron 0,5 dl olivolja + smör att steka i. 1 kg strömmingsfilé (flundror) 250 gram/port. 1 tsk salt (efter smak) 1 krm svartpeppar, nymald Tillbehör Hemlagat potatis mos med smör och mjölk Lingon sylt...
Gör så här
1. Skala lök och vitlök. Dela purjolöken på längden och skölj den noga. Skär lök och purjolök i strimlor. Hacka vitlöken fint.
2. Strimla salladslöken fint och spara den till att strö över den färdigstekta strömmingen.
3. Tvätta och riv citronskalet fint, dela citronen och pressa ur saften i en bunke.
4. Tillsätt lök, purjolök, vitlök, citronrasp, olivolja, strömming, salt och peppar, blanda runt ordentligt. Låt strömmingen marinera i blandningen ca 10 min. (Sätt på potatis).
5. Ta upp strömmingen, vik ihop den och stek i het panna. När strömmingen är stekt torka ur pannan och stek löken hastigt ca 2 min. Löken skall ha en knaprig konsistens.
6. Lägg upp strömmingen på ett fat med lökblandningen ovanpå. Strö salladslök över. Servera med nykokt potatis.
|
14 Juni 2009
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|