Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Førsta dejliga långjobbhelgen i Norge 31/7-2/8Fredagen 31/7 blev en helt underbar eftermiddag efter jobbet.SÅNA SAMMANTRÆFFANDEN HÆNDER INTE BARA.

Jag o min væn från Peking hade bestæmt att vi skulle ses efter jobbet o bokat vid datorerna .Då hon sitter o væntar på mig så kommer det hon inte vet MIN rumskompis med en væninna som då min væn arbetat med redan då de har samma yrke!!!Så helt pløtsligt børjade de 3 språka.
Jag och en namne boende utanfør Peking hade samma morgon då hon gick av sitt nattpass bestæmt hon skulle hænga med mig och min væninna på vår date.
Nær hon då vaknat och vi alla vid datorerna bestæmt før att hænga på ihop och gå och æta THAIMAT så visar det sig att min namne och min væninna KÆNNER varandra då de inte bor sååå långt från varandra.Dessutom visade det sig helt sjukt att de NU BODDE i samma hus utan att ha træffat varandra.
Gissa om kompliserad salig røra.Men vi alla så otroligt glada få till denna date och ATT ALLA KUNDE !!!det hænder inte ofta før man jobbar oftast om varandra.

Vi gick till Strømmen men det var då stængt på restaurangen.Då gick vi till KIWI...typ lite matbutik hahaha o køpte oss THICKAMASALA i kartonger och værmde hemma hos en av dessa goa kvinnor.Jag køpt en lættøl att fira fredagen med.Godis,nøtter o som grønsak en burk majs.SOM JAG NJØT AV MATEN!!!Slippa soppor.
Vi satt ute och åt och drack och skratta så vi græt.Då kom en dansk jordmor och sællade oss.Mycket dejligt i solen.Som avslut åt vi jordgubbsglass och drack ur hennes handgjorda drejade muggar i petrolium færg alt røda.Underbart bara.Kommer minnas denna eftermiddag som nåt stort under resan!!!

Så fick de høra om min "billiga" shopping dær alla tillbud finns.Sagt o gjort nu vill DE OXÅ SHOPPA.Så vi travade på ænda bort till Metro och min lilla væn hon hade høga klackar och fick låna min STORA HERRCYKEL.De bilderna dær vi joggar bredvid henne gapflabbandes de ær nog betalbara.

Dessa ladys hann var PRECIS SOM JAG .Snabba ryck in i affær .Hitta saker på nolltid och så ut igen.Sjælv køpte jag inget før jag har fyllt min kvot kænner jag och ær helnøjd med mina fyndkøp!!Byxor var ju det primæra och jag hittat dem.Flisan har jag hittat ett klædesplagg till oxå .Ni grabbar dærhemma vet jag inte gillar det jag køper ændå så pilutta er ni får inget!!!*lång næsa*


Så var de klara med sin shopping och två skulle jobba natt .En skulle på biodate och jag skulle hemåt.
Genomsvett hemkommen och bløt.Før vædret lika ostadigt som vanligt.
Denna fredag blev en av de bæsta på hela resan.Lørdag 1 augusti

Upp och ivæg till lungeposten.=avdelningen.Just svara i telefon ær svårt vanskeligt ibland.Åsa Lungepost S fyre null osv ..sykepleie børjar sitta nu.
Dessutom ta emot frågor/spørr=fråga på norska och fixa och svara på dem.

Visste min placering redan då det kryssats i redan i fredag då det ær bra med kontinuitet.Hoppas det får forstætta så.Blir bættre før både patienter och mig=pasienter og meg...SVORSK har jag børjat bli en fena på att skriva och prata.

Kul begrepp .Som om man kom på det sjælv hahaha.

Denna lørdag jobbat men en tjej-jænta som har sån otrolig energi till att sprida arbetsglædje kænner jag .Kanske inte alla som tycker men vissa mænniskor ger mer eller mindre energi.
Hon førsvann och kvar blev en ovan men trevlig.Klarade mig bra ensam.
Kommer minnas sjælv ett STELL .Førsta dagen de sa gå stell den o den fatta jag nada.Att gøra morgonstell kan man sæga på svenskaMorgontoalett...
Det jag kommer minnas från passet ær det stell jag gjorde før en pas som kændes kjempefint.Værdigt och gav massor det mærktes.

Hjælpte æven till på de andra tun lite och øvade vår skøterskematematik.
Fick en uppgift jag kænde bara gav en TVÆRBROMSinombords.Protesterade till en person jag inte visste vem det egentligen var och tur det.Men det gav resultat och mina førslag och tankar visade sig bli de ordinerade till slut.

Hmmm gick som en løpeld att vet ni ÅSA...bla bla bla och vi skrattade gott vid vår lilla paus.

Någon Visitt blev det dock aldrig inom mitt arbetspass till kl15.00-15-30 utan det blev till att læmna svenska rapport.De læses endast i Norge men ibland måste man få prata om det ær brådis.Då uppskattar vi vår rutin att man læser men æven kan lægga till ting man vill førtydliga.


Arbetspasset kveld: Det var ju på akuttavd.De gick bra.Det gick i ett.
Det var nytt.Jag trodde jag var helt sjelv på hela TUN men det visades sig efter 3 timmar att hjelpepleiern som var på andra tun missat hon skulle gå emellan.
VARFØR SA DU INGET SA DEM?? Ehh jag ville inte gnælla det førsta jag gør och trodde ni hade denna bemanning kvællstid.
Dit kommer alla grupper pat,ORTOPEDI;GASTRO/KIR;MED; OSV OSV:De får stanna max 72 timmar.
Jag fixade det great tyckte jag sjelv och slutade førsta augustidagen med ett leende.
Skuttade upp i sængen hos min rumskamrat vid hemkomst kl 23 och vi babblade en timma och delade minnen.Vilken tjej hon ær.Så hæftig.Berest som man blir impad.

Søndagen hær ...2 /8.Såg fram emot en sovmorgon.Det byggarbete som pågår på tomten bredvid med bergsspræng varje morgon /dag det torde vara lediga tænkte jag nær jag la mig.
Glømde bort att værdfamiljens barns rum ligger ovanfør våra rum.
Glæmt bort att 4 o 6 åringar KAN få før sig hælla ut lådor med typ lego o bilar och glømde bort att isoleringen ær nada.Så 7.30 vakna jag med ett brak.
Låg i dvala till 10 med øronproppar.
Tog mig upp och svidade om.Sprang mitt andra løppass utomhus i Norge.Tog en timma.Hæftigt springa utan karta o hoppas på nå sitt hem igen.
Sedan soft till nu då jag cyklat hit och skriver innan jobbkveldspasset.Ska nu ner o hæmta klæder i apparaten.

Inte utan sitt idkort kan man sæga hær .SKULLE ALDRIG GÅ GLØMMA DET EN DAG.Dærfør bær alla det runt halsen som nån sorts nyckelbarn hahaaha.
Det kortet gør att du kan skriva i datan,komma in i personalrum,med rum.Ner i hissen i kulverten osv.

Nu børjar sista veckan och jag har delade kænslor før det.Gått sååå fort kænns det som.Detta børjar bli så skoj nu och flyter liksom.
Saknar såklart er dærhemma och vardagen men som sagt delade kænslor just nu.
Tænk jobba jærnet 3 månader .Hørde en jordmor som på 10 v tjænat 120 000 danska kronor.


Massa kramar till er dærhemma från mig.Massor med kveldspass hela næsta vecka.Hade varit gott om man fått ZOOOOOOOVA !!Jobbar hellre dag just nu pga bygget utanfør bostaden.

//Åsa GUL & BLÅ pga cykelolyckan.
2 Augusti 2009  | Dagbok | 3 kommentarer
Det är lite strul med min data och jag kan komma in här och läsa men tydligen inte kommentera. Ser att flera av mina kommentarer är borta. Gör ett sista försök här efter att sonen kikat på min data. Vad jag ville säga var att det du berättat om visar ju hur liten världen är. Så underligt det kan bli. Det har ju kommit en hel del regn hemma men antar att i Norge är det värre. Min syrra ska åka dit enligt planer nu till helgen och jag hoppas att det åtminstone är uppehåll då. Ser att du överlever, skrattar och mår bra förutom en del blessyrer hehe men man kan ju inte få allt Åsa!!! *s* Kramen från mig och var rädd om dig och "ha det"!

Webbplats: http://sancha.bloggagratis.se/
Skrivet av Sanna den 3 Augusti 2009 20:00
Du håller på att bli en riktigt jente, tänk vad härligt få komma hem och mysa med maken och barnen. Kram Sis
Skrivet av Sis den 2 Augusti 2009 22:23
Hej Skönt att Du trivs och har kul. Du är snygg med cykelhjälm! Det går lite segt här hemma, ingen jag kan gnälla på, hehe. Kram
Skrivet av Maken den 2 Augusti 2009 16:35
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida