Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


HOME SWEET HOME!!!
Resume sen sist...9-11/8


Tisdag 11/8 kl 22.30

Hej goa bloggvänner.För er nya "norska" kan ni ändra till norsk text till vänster .Men jag tycker ni ska ÖVA svenska precis som jag övat norska i 3 uker.*S*


För att börja från där förra dagboken slutade så får jag backa till lördag.
Vaknade lördagmorgon och begav mig ihop med min leilighetskompis till våra jobb.Hennes väg rätt kul köra på cykeln för jag kör alltid fel !!

Jobbade långpass och minns endast starten av den dagen som blev annerledes men ändå så bekant för mig.Kände att jag gjorde just det jobbet precis som hemmavid och blev mycket nöjd med resultatet för att prata i gåtor.


Som sagt dagen /kvällen bestod mest av jobb och så var den slut.Visste att värden i villan skulle ha lite BRÅK som de säger i Norge om fest.Jag hade svarat honom.Klart ni ska ha ROLIGT och insåg efteråt att jag stått o sagt klart ni ska ha det LUGNT.Hmm språkförbistringar.Men han fatta nog ändå tror jag.

MEN hade inte räknat med då jag drog cykeln uppför mördarbacken kl midnatt att det var ett gardenparty med typ 50 personer som alla var glada i hatten och dansandes kontra sjungades eller ylandes som indianer!!Weard.Men bra musik och kul hade dem.
INTE LÄTT SOMNA .Inte alls.
Klockan 5 somna jag typ och upp kl 06...En mindre pigg variant av sykepleie som skulle göra sin SISTA arbetsvakt.

Men jag var konstigt nog inte trött ändå utan gick väl på hemlängtan hela dagen/kvällen.

Fick god mat och jobbade ena dagen med en kul kvinna .Hon gilla jobba med mig oxå.Hon var där även på söndagmorgonen och made my day.Tillika lillcheefen jobba o hon kan sprida glädje hon.
Kvällspasset fick jag en svenne att jobba med.Han oxå kul filur.Det kom food spicy leverans och jag NJÖT som få.Älskar verkligen den rätten.Så lovely.
TACK V för maten det har varit höjdpunkten på resan.Älskar ju het mat.Riktigt hot ska det vara .


Då kvällen började va till ända körde det ihop sig exakt kl 22.20.Hmm varför är det alltid så.Jag insåg att jag inte kunde lämna utan fixade och donade och gjorde det lättare för nattsykepleien som skull ta över.Kändes så svårt lämna för patienten låg mig varmt och hjärtat.Men jag hoppas de funnit diagnos och att det gått vägen verkligen.


Då jag så 23.30 ger mig iväg ut .Stoppar kläderna för sista gången i tvättautomaten och tar på cykelhjälmen så är det nöjda steg.Ska bara hem och städa det sista .Dammsuga och packa ihop allt så det är klart tänker jag.
Inser jag kommer landa runt 00.30.

Då jag ska låsa upp cykeln går det inte.LÅSET HELT FUCKAT.Står i 15 minuter blir genomsvett.Får lätt panik.Blir förbannad.Ledsen ALLA KÄNSLOR PÅ EN O SAMMA GÅNG.Hade jag kunnat hade jag sparkat sönder cykelhelvetet som näranpå dödat mig denna resa.

Ber en typ indisk man hjälpa mig .Han säger nope det är paj.
Ska då ringa....Inser mobilen är kvar inne på jobbet.Får så ta mig in igen.
Är lång kulvert ta sig bort till sista sengbygget 4.Springer.
Kommer en blond kvinna gående.Jag får infall och hejdar henne o frågar om hon möjligtvis inte bor åt mitt håll.Jo säger hon.Jag berättar vad som hänt och hon erbjuder mig skjuts.DÅ BÖRJAR JAG TRO igen .PÅ UNDER.NORSKA ÄNGLAR!!
Kommer svettig upp och de som jag just kramat hejdå ser förvånade ut.Hittar telefonen och ger mig så ut igen.

Hoppar så in i en röd lite bil och får skjuts ända hem.Landar hemma och gör det jag tänkt.Klockan landar på 02.00.Fixar allt så klart jag kan så jag ska kunna sova till åtminstone 7.

Somnar ovaggad kan jag lova.Tomt efter rumskompisen och hinner känna mig mörkrädd.

Upp 7 och fixar mig snabbt.Gör pulverkaffe.Värden som lovat skjutsa mig då även det strula dagen innan han sa KVART PÅ ÅTTA.Hinner tänka hmm är det kvart i eller kvart över man menar då.Bäst jag gör mig klar till kvart i.
RÄTT.Han står utanför i ett nafs.

Vi beger oss.Han ledig dag och barnen borta.Skapligt schysst gå upp skjutsa mig istället för mysa med frugan.*L*Berättar om hans cykel han har jobb få loss från sjukhuset.Han säger inte så mycket....

Så blir det skjuts ända till Lilleström så jag slapp åka med byte.
Får vänta 45 min på regiontåget till Gardemoen flygplats.Sitter och iaktar folk på perrongen.Kuligt.
Kommer fram till Gardemoen som är lika stor som Arlanda.Får stå i kö för incheck.
Livrädd för övervikt.Väskan känns som minst 30 kg.
Har en plan dumpa lakanen om så krävs.Hon väger jag håller andan och 20.5 kg !!!!!!Jag är en fena på klara packa EXAKT.20.6 kg dit o så ätit upp maten o fyllt på lite nya kläder hehehe.

Inser att bestick o min Sri Lanka mat jag sparat inte går äta inne i hallen efter säkerhetskontrollen så kl 9.30 står jag i kön o smygäter maten .Tänker det skiter jag i.Ingen som känner mig här hahaha.Gu så gott det va som frukost.

Slänger sen besticken...

Kommer i säkerhetskontrollen och blir förstås uttagen i nån sorts kontroll.
Fattar inte det utan frågar varför de kör med en grej över hela mig o mellan benen.ÄR JAG MAGNETISK säger jag.Han skrattar o förklarar att jag uttagen i en kontroll.
Hmmmmmm.

Så har ryggan gått igenom och en kille kommer fram och säger.
HAR DU EN KNIV???

Näe säger jag och tänker va fan ska han ha en kniv till???
Har du inte en kniv här säger han o pekar på påsen.
SHIT POMMESFRIT hinner jag tänka .Bordskniven blev kvar.GENOMSVETT:
Tar upp den o förklarar att jag haft det till o äta med...

Han ler o säger du får behålla den.NÄE säger jag som just känt mig som ÅSAMABINLADINS FRU ...att näe ta den jag vill inte ha den *skratt*

Han säger högt till sina vänner .Hon vill inte ha den...Jag går vidare.
Tänker jag har norska kronor kvar.Om jag köper lite för dem o så tar jag resten på kortet.

Köper så en flaska Martini.Baccardi Lemon och en fin flaska vin.Billigt för vara norsk sprit.260 kr typ totalt.Så är jag black.Går vidare för köpa godis till kidsen.Kommer i kön och får bara en sån känsla igen,SHIT....jag har ju inte VISAKORT.

Får läggga tillbaks det goda och inse att ja mamma o pappa fick gott gott dricka men ni barn fick...nada.
Inser sen att dagen kommer bli lätt hungrig utan money också.IMSE VIMSE ÅSA.

Når vänthallen till planet och gillar atmosfären.Så kontinentalt se alla flygvärdinnor och resenärer osv.Pulsen där är så magic.
Tänker ja du Åsa nu har du snart fixat ditt delmål.En bit mot att själv sitta med din familj och få resa en långresa.

På planet får jag fönsterplats och slippar ha nån bredvid.Utan mittenplatsen tom.Läser Aftonbladet de delat ut gratis och njuter.Somnar lite.Har klara magproblem.Dagen D då jag slappnar av och dagen D då man inte har lust skena på muggen hela dagen med bara toaletter som måste köas till...
Får hoppa över sovande resenär för komma åt flygtoan.Han log sött då han blev väckt av två långa ben typ.

Konkar och konkar så väskan ,påse ,ryggsäck och hittar sån där vagn som är bra ha.Får den ända till flygtåget på Arlanda.Tar det och det går till Stockholm station där jag så landar.DÄR om nån stans är det häftig puls.Så mycket folk och sån rörelse.Gillar den lokalen men just denna måndag URVARMT och tropisk värme.
Sätter mig slår på telefon får 10 tomma MMS...antagligen de från bröllopet jag aldrig fick se.Vem ringer man först för säga hej..JO MAMMA!!!

Pratar länge länge med henne.Sen hej till maken som stressade är på första jobbdagen efter semestern.
Har lite för lång väntetid här för tåget till Norrköping går inte förräns kl 14.21 så en timme slå ihjäl.
Blir så toanödig och beger mig i hiss ner till toan.Inser där JAG HAR INGA SVENSKA PENGAR o det är dyrt göra DET i Sverige.Gratis mest i Norge men här hemma 5 kr alt 10kr.Turken där rånar mig och vill ha 10 kr .Jag säger ehhh jag äger 5 norska kronor o 1 svensk krona och om du inte släpper in mig kommer jag ::::::::PÅ MIG!!!helt ärligt.

Så han ler o släpper in mig.


Satt läääääääääääääääääääääääääääänge där.
Upp igen för få tag i lite vatten i min Nutrilettflaska.Blomsershoppen har vatten.
Hon frågar mig vart jag varit osv.Vi småpratar.Så får jag vattnet.Har sett superfin blomma men säger jag kan inte köpa den för jag har ett ikke fungerande VISA.

Då säger hon men va ??!!Hur har du då ätit idag.Du måste va hungrig.Minns maten kl 9...
Så mer eller mindre tvingar hon mig ta hennes matlåda och värmer den.
Jag blir så chockad så jag kan bara protestera o det hjälper inte.
Ser så mig själv sitta på centralen ätandes just det jag längtat efter.Färskpotatis,lövbiffrullader med gorgonzola och kantarellsås.Snacka om SVENSK ÄNGEL.Herregud jag nog är det märkligt vissa ting.Hon fick en kram och sånt tack och så gav jag mig iväg till tåget.

Hamnade bredvid en dansk kille som pratade PERFEKT engelska.Han sa att han fatta inte svenska o vi har svårt för danska.
Kul kille.Jag så aptrött och försökte sova lite men han pratgladare än jag .
Så började det lukta hemstad.
Jag så spänd och glad.

Visste Peter skulle komma o hämta men väl där !!!!!


Så var hela min familj där.Glädejtårar på mig och Flisan.


Drutten blivit så tunn och bräcklig på nåt vis.Åhh som jag längat efter dem alla insåg jag .Sån total glädje och vi pratade i munnen på varandra.Flisan satt bredvid mig bak och sa MAMMA många gånger kikandes på mig .Kände på mig också.

Väl hemma varmt och så skönt.Visade det jag köpt och de hade GÄRNA VELAT HA LIVERPOOL TRÖJA O HALSDUKAR:..sån otur ni inte svara då jag ringde för fråga då ....hehehe.Kan ju inte köpa nåt lags grejer om jag inte vet ni hejar på det.

Så plockade jag och Flisan björnbär från vår buske.Gick med hunden.Packade upp.Sen njöt vi av supergod dricka och bisqvie och satt ute.Maten var så god Peter gjort och förberett på söndagen redan.
Flisan hemkommen med sin Skara sommarlandkepa och groda pappa vunnit till henne.Love björnbär
Denna fina blomma och kort och liten groda hade de fixat åt mig.Det här hade jag längtat efter.En hundpromenad.Drutten oxå ....Barnen vaktat honom och rastat honom genom att fått åka cykelkorg ....typ.Vi hann till sjön sen fick Flisan skoskav o jag skav i öronen...Läskande...säger man Brusande i Norge??
Förätt med toast /getost /honung osv..
Min älskade som fixat så fint ihop med barnen som hjälpt o städat o fixat.Konstatera BORTA BRA MEN HEMMA BÄST...


Somna brevid Flisan vid nattningen.Vakna igen vid 22.00.
Gick upp 6.00 .Vanlig procedur.Åka mamma med dogen.Härligt köra bil milen till jobbet o slippa cykla.Konstigt KÖRA BIL.
Konstigt komma in där.TRYGGT vara där .Lätt på någe vis.Arbetsglädje som jag kunnat strött omkring mig.Härligt få träffa alla igen.Gott få höra av flera av de äldre att skönt jag åter igen.

Åt lunch med de boende och fixade med papper på rasten så jag får lite resersättninge för tåg till o från Gardemoen osv.

Härligt möta mamma en snabbis efter jobbet
Kort sagt en bra dag men tröttheten kom vid hemkomst.
Gick inte an vara trött då Peter o Fredde gav sig iväg på fotbollsträning.

Började med maten.Tvätta en maskin.Prata i fonen på väg hem med vän.Prata fonen vid matlagningen.
Svish så var det kväll.Alla trötta idag.Jag la mig bara de andra kom hem.Sov en timma.

Flisan tog 15 min på sig borsta tänderna och mitt tålamod zero.
Fick henne i säng fast utan saga som kvällen innan.
Åt maten kl 21.00.Tanka in alla bilder typ 300 st med makens hjälp då datorn den nya inte är vän med mig .
Krympte dem.Gjorde ett album sen tog orken slut efter denna skrift.Så ni kan räkna med pictures framöver från denna otroliga jobbsemester.
Sonen började pipa efter jag suttit i 45 min vid MIN EGENTLIGEN NYA DATOR jag knappt har hunnit röra innan jag for.För enl honom hade jag suttit i 3 timmar.
Maken surnar till och jag oxå så är liksom Fam Mupps vardag igång igen.
För sonen har liksom lanat och bott vid denna dator alt vänners sen hemkomsten så den abstinens jag skapade måste varit besvärlig....


Jobbdag tidig väntar igen.Synd för Flisan hade velat ha min hårhjälp/sällskap osv dessa morgnar men man kan inte få allt.Går en kväll torsdag så då börjar hon 11 och fredagen är ledig dag o då ska hon o jag mysa hela dagen ,för jobbhelg stundar med lördagkväll /söndadag/måndadag.

Suttit o gjort mitt schema i efm på jobbet ända fram till december.Hualigen .Sveriges 40 tim veckor är verkligen mastiga mot 35 tim i Norge.

Ska se hur det gick ihop sig imorgon timmässigt.Får nog knepa o knopa lite innan det blir klart.Bamsekramar/klem från meg till deg!!//Åsa o bakgrundsbilden fotad på den mäktiga operabyggnaden i Oslo.


Här nere kan du lämna en hälsning tebaks och berätta hur du har det tex!!!>>>>

Dagens klokord:"Män får lära sig be om ursäkt för sina svagheter, kvinnor för sin styrka. "11 Augusti 2009  | Dagbok | 7 kommentarer
Skönt att du är hemma igen.Här börjar allt ta fart efter en skön sem.Mamma har varit här en vecka åkte nyss det blev tomt och tråkigt.Skolan börjar på onsdag hocky fredag det börjar lite lätt med tre dagar i vecka. jag räknar ner 50 veckor kvar till semester då blir det nog turkiet.och orsa med husvagnen.kram kusin
Skrivet av kusin den 13 Augusti 2009 20:34
hur jag har det? jo bra..tror jag...har haft en gallstensattack men NU är det bra..går rosa steget på lördag och dom lovar naturligt ösfall från himlen :-( tur att man inte är gjord av socker hehe kram lena
Skrivet av cissilina den 13 Augusti 2009 19:52
Så har vi då äntligen fått hem dig igen och det var inte en dålig läsning jag hade att göra här...ha ha. Vilken underbar familj du har också och förstår att det varit tomt utan matte, mamma och fru. Nu är du väl hemtam igen och borta bra men hemma bäst känns ju varmt. Kram på dig och välkommen ska jag passa på att säga också!

Webbplats: http://sancha.bloggagratis.se/
Skrivet av Sanna den 13 Augusti 2009 13:25
"Här nere kan du lämna en hälsning tebaks och berätta hur du har det tex!!!>>>>" Då svarar jag: HEJ & tack bara bra :) Nu ska jag virra ut i natten och se om jag kan fota Sankt Lars tårar Höll ju på att glömma viktigaste: välkommen hem till Svea riket igen. Kramen

Webbplats: http://husses.cybersite.se
Skrivet av Husses Gunilla den 13 Augusti 2009 00:07
Tjena goding, välkommen hem...haha kul att ni snabbt är inne i vardagsrutinerna. Puss
Skrivet av Sis den 12 Augusti 2009 18:24
Jaha, det var det du gjorde.... ZZZZZZZZZZZ tisdag natt.
Skrivet av Maken den 12 Augusti 2009 14:34
välk0ommen hem ...LUV!!!
Skrivet av Anneli den 12 Augusti 2009 07:29
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida