Vi älskar att träna men även mysa i soffan
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2018)
>>


Jaktträning tillsammans med polarna

Idag så har vi varit iväg och jakttränat i eftermiddag. Vi började med att motivera upp vattendirigeringarna till de hundar som tänkte köra dessa så det vart lite kors och tvärs över sjön.

Sedan gick vi och satte oss och resonerade lite över en kopp kaffe för de som ville ha och för en annan blev det ett nyplockat äpple, oj vad gott det var!!!

Först så gick en hund och skulle köra vattendirigeringen. Det blev ett skott och sedan skickades den. Tyra skötte sig bra under skottet och jag blev kvar sittandes på ryggsäcken. Vi tränade lite kontaktövningar under denna tid.

Det blev inte allt för lång liggtid för oss men det kan ju vara bra att få lite dragning också någon gång. Jag valde att skicka från ungefär mitten av myrmarken och ut över vattnet. Rakt, snabbt och simmade effektivt över till andra sidan och upp på land. Hittade snabbt truten och tog upp denna och hoppade fint ner i vattnet igen och hem till mig! Sprang sedan över myren och gav sedan truten fint i hand till mig. Därefter var vi passiva då den andra hunden skickades över och hämta vattendirigeringen. Lugn och fin satt hon där och kikade.

Sedan körde unghundarna ett motiverat fält som vi hade varit och lagt ut med buller och bång. De skötte sig jättebra och hämtade in två stycken var och skickades en i taget. Jätteduktiga var de.

Vi stod passiva under deras fältarbete och det gick bra. Sedan gick vi till ryggsäcken då de skulle börja köra vattenmarkeringar med skott för det kanske hade dragit upp förväntningarna för mycket då hon inte var det minsta trött. Vi satt på ryggsäcken och körde vidare med våra kontaktövningar och sedan vilade vi bara en stund. Gick sedan ner till vattnet då en annan hund skulle köra markeringar över vattnet och det gick bra för oss att kika på.

Idag provade vi på att göra ett släpspår med kaninen och jag gjorde naturligtvis en lite tabbe då jag skickade iväg henne, kommenderade nämligen sök (hur klantig får man vara??). Hon drog iväg med en väldans fart men kom tillbaka efter en stund. Jag kallade då in henne och skickade iväg henne med "spåra" istället och då blev det annat tempo och hon tog upp spåret direkt. Fort var det gjort så kom hon tillbaka med kaninen.

Som vanligt så är det så att om jag sköter mina kort väl så funkar det.

Efter detta så satt vi passiva på en lång vattendirigering med skott för en annan hund och det gick jättebra. Därefter var jag nöjd för dagen och vi gick till bilen.

Känslan idag var helt ok för min del, allt gick lugnt och fint. Vi gjorde inte så mycket idag om man säger övningar men vi var med hela tiden och var passiva men ändå aktiva så det var jättebra.

Nu ska jag krypa ner i min underbara säng och mysa en stund.

Hej svejs!

/Agneta

8 September 2009  | Dagbok | 4 kommentarer
Låter som det var en bra träning. Skönt att ha goddagar...och göra lite som man vill. Hur är det med ditt knä nu då? Bara du inte förstör det igen. Ha det riktigt gott nu vännen//Kramiz

Webbplats: http://www.nogg.se/lovelife
Skrivet av jessica den 9 September 2009 14:49
Låter som en mycket givande och bra träning. Jag körde ett pass med min igår på henne födelsedag och gissa om hon var duktig.. Typisk att hon sk alöpa nu annars hade det varit ide att anmäla henne tll prov.. Hur gickd det med ditt knä då??? ha en bra onsdag nu kramar/ Lotta

Webbplats: http://nogg.se/lyckornaslabradorer
Skrivet av Lotta den 9 September 2009 07:31
Tänk att spår o sök får två olika tempon..Ja märkte på Bianca igår hon hetsar så mkt i spåret.Då är det bara att backa..Tyra är tuff som vill bada..Vi var uppe i lillsjön och jag försökte få i Bianca men hon glodde på mig som jag var bäng i huvudet..Det är konstaterat har tyvärr ingen vattenhund.Så vi skulle aldrig kunna köra den träning ni gör;( men men är bara att acceptera. Ha en bra onsdag..kram kram

Webbplats: http://www.nogg.se/kungsvikstorpsbianca
Skrivet av adelia den 9 September 2009 06:53
Ni verkar ha så bra och genomtänkta träningar. Roligt att vara flera också. Jodå, Zidanes tass har läkt. Haltar till ibland på ojämna underlag fortfarande dock. Men annars bra. Natti

Webbplats: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Skrivet av Elenor och flatten Zidane den 8 September 2009 22:06
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Tyra LP Ewokés Final Call For You                                             Skaffa en gratis hemsida