Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Pot-au-feu Fransk Mat

Pot-au-feu är en maträtt som kan lagas på en mängd olika sätt, men som egentligen mer är en soppa. Det passar utmärkt att laga pot-au-feu nu när alla svenska primörer är som bäst och jag brukar låta kyckling få koka med. Enklast är det att laga i en lergryta för att behålla alla smaker och saftigheten i kycklingen. I Frankrike kan man få pot-au-feu ren som en soppa eller mer som en gryta (den varianten jag lagar) tillsammans med fisk, pilgrimsmusslor, gåsleverpaté, vaktel eller kyckling. Det finns en hel mängd olika varianter, men en sak har de gemensamt - det är fantastiskt gott!!!

Hemma hos oss länsas tallrikerna till sista biten potatis när detta serveras, och barnen tittar gärna efter om det eventuellt finns mer....

Pot-au-feu (4 personer)
16 st färskpotatisar
1 knippe små gula lökar, skurna i klyftor
1 knippe späda morötter, halverade
1 fänkål, skuren i bitar
4 vitlöksklyftor, halverade
4 bitar kyckling (helst bröstfilé)
1 msk olivolja
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 kvist rosmarin
bladpersilja, hackad

* Stek kycklingfiléerna i en stekpanna så att de får färg.
* Lägg alla grönsakerna i en lergryta och sätt in i 200-graders ugn i ca 15 minuter.
* Efter 15 minuter tillsätt vatten, kalvfond och repad rosmarin till grönsakerna och lägg kycklingfiléerna ovanpå.
* Sätt in lergrytan i ytterligare 40-50 minuter tills potatisen känns lagom mjuk.
* När grytan är färdig så toppa med hackad bladpersilja.
20 September 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida