Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Bondomelett med oliver & parmesan

Bondomelett med oliver & parmesan


1 person(er) Ingredienser
Omelettsmet:
2 st ägg
2 msk riven ost
2 msk mjölk
0,5 krm salt
Fyllning:
1 st rödlök
0,5 st fänkål
1 st liten paprika
1 st tomat
12 msk olivolja
salt
peppar
Garnering:
oliver
2-3 st flagor parmesan
timjankvistar
Tillagning
Servera omeletten nygräddad direkt ur pannan. Sätt gärna den nästan färdiga omeletten under grill 225 grader, så den blir gyllenbrun.
1. Skala och skiva löken och fänkålen. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär tomaten i klyftor.
2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och stek i 3-5 minuter, rör om då och då. Salta och peppra.
3. Blanda ihop ägg, ost, mjölk och salt med en gaffel bara så att det blir välblandat. Häll omelettsmeten över grönsakerna. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.
4. Garnera omeletten med oliver, parmesan och timjan.
23 September 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida