Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Är tikar i gemen falskare än hanar?

Rubrik att fundilera över .

Matte haft en superb torsdag .Jag lämnades hos mormor i arla timmen.Där har jag blivit gullad och dullad med.
"Fredagsfeelingen" på mattes jobb var hög.Att få njuta av att det är en ledig stund ja rent av dygn som är helt arbetsbefriade som nurse kan göra att dagen går lättare än annars.Vetskapen om the final countdown.
Dagen som handledare funkat prima.Massa rent tekniska uppgifter att få lära och det gör att man som studerande växer i självförtroende.Märkligt bara då det hopats sig just denna veckan av både iv infusioner ,kad byten och im sprutor mm mm.Pysseldag och den gick ändock fort och smidigt med go stämning.

Idag var det gulaschsuppa och paj med vaniljvisp.Matte tuggade extra noga och försökte få maten tysta munnen.Men sitta ihop med så goa likasinnane dvs kvinnor i äldre tappning gör att det är svårt vara tyst.Finns alltid något ämne prata ikring .Mysigt.Hoppas nu att alla i personalen förstår vitsen med att äta /sitta med runt borden för att kunna få en annan matro och delaktighet.Känslan vi och dom försvinner markant mellan de som bor och de som arbetar.Går dela med de som orkar.De som inte orkar tar ändå in atmosfär .Går inte göra något svart eller vitt men går förbättra och förända tills alla känner att WOW vad häftig resa vi gjort tillsammans.Sitter personalen för sig och äter vid ett bord och de boende vi ett annat vad SÄGER DET???Att få ta sin mat själv.Att så se maten innan känna lukt och inte bara få den utleverad som vid en matbespisining där lektioner väntar.Vad väntar på ålderns höst.Inte ska man behöva smittas av stress ända in i döden.Näe just måltiderna är kärnan i äldreboendets rutiner.De om något måste gå göra humana och trevliga och framför allt lugna .
Tänk att år ut och år in sitta och äta medans personal tjattrar sins emellan eller ändå värre slamrar med disk under tiden man äter.Skulle bli tokig men så har det många på våra boenden i Norden.Det märkliga ibland är att rutiner som funnits i 100 år är så svåra släppa .Vem styr det?Som om att när katten är borta dansar råttorna på bordet.Weard.


Hur som att vara omvårdnadsansvarig sköterska kräver sitt helt klart.Matte luttrad efter 11 år inom geriatriken.

Eftermiddagen styrdes en runda för upphämtning, avlämning och upphämtning och avlämning igen av en väska.Sedan många gapskratt tillsammans med husse .Humor på muppars vis.

Blev en powernap i sängen som gjorde susen sedan start av laga fluffigt hemmagjort potatismos.Mycket gött med köttbullar till och lingonsylt från Flisans burk.Hon noga med ge oss exakt 2 tsk för hennes sylt måste räcka länge.Tro ja det som vi plockade :):)Sallad med vitkål som bas var gott ha till.
Sonen var med och han besviken på att det han planerat blivit inställt .Han verkligen fixat och trixat för få till en grej med grabbarna och så skiter det sig en timme innan.Förstod hans besvikelse.Så det blev till ha en myskväll med syrran i knäet istället och attans vad det spinner i ett mordershjärta se sina barn va så goa med varandra.Ojojojoj.
Idol där två tjejer briljerade.Namn ...hmmmm får bli att skriva den sista 16 åriga och hon med långa håret .Indonesiskan är oxå ett bra kort.

Husse offrade sig ge sig ut i kylan för att skjutsa sonen till pappa igen.Pappan som offrat sig skjutsat ut hit .Ja ibland gör man såna turer helt frivilligt .Kallas ställa upp i lägen då det liksom inte passar sända honom på en buss fram och åter.
Matte han och jag ledig fredag och hon även ledig helg med roligheter planerade.Även söndagen blev lite annorlunda bokad men matte glad ...vet vart hon ska stoppa överskottet.

Annars då.Ja vi förfasar oss över kylan som råder både ute och inne.Husse nu satt på värmen.Jag njuter som alltid för jag har ju pälsen att värma mig med .Värre för matte som har vandrande kylklampar till fötter.
Vi förfasar oss över Tsunamin för det påminner och fick Flisan bli livrädd åka till Thailand.Klart man alltid tänker på sånt men försöker skjuta undan att det inte händer igen....just där just då....
Vi förfasar oss över översvämningar och annat oväder och helt plötsligt är kylan i Svedala ingenting .Bara elda ,klä sig och tända värmeljus i massor i brist på brasa.

Matte idag förvånad över hur många som såg att hon gjort något med håret.Färgen syns liksom bättre denna gång.Flisan som oxå ville klippa sig fick en hemmaluggklippning i badkaret ikväll av matte.Blev jättefint .

Näe nu ska jag avsluta detta ordbajseri och önska dig som orka ner hit en riktigt bra fredag och kommande helg.Det ska vi ha .Där Drutten befinner sig är det alltid bäst!!!


Photobucket

Nu startar den rosa månaden....

Photobucket

Idag sände matte en tanke till en bröstcanceropererad kvinna för dagen.Den tanken gladde .Hon gladde sig åt att en annan bröstcanceropererad kvinna delade med sig till matte och hon tänker extra i skrivande stund till de 4 ytterligare hon känner som gått igenom samma procedur och still strong.

Dr Drutts råd ikväll är att glöm Nya influensa för en natt men är du kvinna gör en genomgång av dina bröst vid sängående..är du man har du fritt fram ikväll att klämma din dam på bröna/rattarna/tuttarna kärt barn har många namn.
HÄLSA FRÅN MIG !!!DR DRUTT att det kan rädda liv!!!!

Gonatt eller vad det nu är för dig ....summerar rekordmånad i läsare sedan jag började ta över och tassa tangenterna fulla:)VOFF .
1 Oktober 2009  | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida