|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
(4) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(12) |
|
(8) |
|
(7) |
|
(7) |
|
(12) |
|
(21) |
|
(21) |
|
(10) |
|
(8) |
|
(13) |
|
(31) |
|
(58) |
|
(51) |
|
(52) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(217) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 344 |
Kommentarer: 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Cordon Bleu med ärtor och potatismos
Cordon Bleu med ärtor och potatismos En fransk klassiker med lövbiff/vikt kycklinfilé (finns att köpa på LIDELS) och stark ost.
Antal portioner: 4 Ingredienser
4 skivor lövbiff av nöt, ca 125-150 g per styck 8 skivor stark ost 4 skivor rökt skinka dijonsenap, ca 1 tsk per biff flingsalt, 1 krm per biff 3 msk neutral olja till stekning
Dubbelpanering
3 st ägg 2 dl mjöl 4 dl ströbröd
Potatismos
300 g skalad potatis, kokas i 1 liter vatten samt ½ msk finsalt 1.5 dl mjölk 2 msk smör 0.5 dl hackad persilja 2 st rivna vitlökar
Det gröna
1 paket frysta ärtor, 250 g 1 st finhackade schalottenlökar salt och peppar
Till servering
1 st citron, skuren i klyftor
Tips
Mise en Place Flingsalt Vitpeppar på kvarn smakskedar i vatten Stor 24 cm stekpanna Djupa skålar till mjöl, ägg och ströbröd 2 grytor, en till ärtor och en till potatismos Elvisp 4 tallrikar+bestick
Köris Sätt pannan på spisen, häll i oljan. Fixa ihop biffarna, lägg allteftersom i stekpannan stek 5-7 minuter på varje sida Under tiden biffarna steks gör moset Finhacka löken Lägg ärterna, löken och smör i en kastrull
Gör så här 1. Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta. Bred på senapen, lägg två skivor ost och en skiva skinka. Vik ihop.
2. Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt.
3. Stek gyllenbrunt i olja ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn.
4. Potatismos och ärtor: Koka potatisen mjuk. häll i mjölk och smör, vispa med elvisp tills att den är riktigt fluffig. Blanda i vitlöken och persiljan, smaksätt med salt och peppar. Värm på ärtorna i lite vatten och en kula smör, salta och peppra. Blanda ner finhackad schalottenlök. Servera.
|
10 Oktober 2009
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|