Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Crème caramel från Venezuela

Crème caramel från Venezuela


8 person(er) Ingredienser
Till formen
2 dl strösocker
0,5 dl vatten
Smet
5 dl mjölk
6 st ägg
1 burk söt kondenserad mjölk, (397 g)
1 msk vaniljsocker
3 msk mörk rom


Garnering
1 msk pistachnötter, hackade
Tillagning
Maritas absoluta favoritdessert är crème caramel eller flan som det heter på spanska. Denna underbart goda skapelse fick hon under en resa i Venezuela. Kocken klottrade ned receptet på en papperslapp.
För att den ska bli så lik originalet som möjligt bör den göras i en avlång sockerkaksform som rymmer 1 liter. Vi på redaktionen håller med, det är en sällsynt god crème caramel.
1. Sätt ugnen på 175° och ställ samtidigt in en liten långpanna fylld med vatten (vattenbad) mitt i ugnen. Koka socker och vatten i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull. Koka tills det blir gyllenbrun caramel, 5-10 min, det tar längre tid i kastrull.
2. Häll caramellen i en liten avlång form, 1 liter - OBS! formen blir snabbt het. Vicka på formen så att caramellen kommer upp en bit på kanterna.
3. Vispa ihop ingredienserna till smeten och häll den i formen.
4. Grädda i vattenbad ca 50 min i mitten av ugnen. Lägg ett bakplåtspapper över formen så att ytan inte blir mörk. Låt sedan svalna. Var noga med att lossa kanterna innan efterrätten stjälps upp. Garnera eventuellt med lite grovhackade pistaschnötter.
23 Oktober 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida