Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


mängder av jobb och mera kurs

Den sega tiden på jobbet har fortsatt, denna veckan har verkligen varit överhemsk! Inte för att jobbet i sig är tråkigt, hemskt eller "jobbigt", jag trivs faktiskt kanonbra på jobbet, det som varit hemskt har varit mängden timmar som jag spenderat där under veckan som gått... My god, det har varit extremt lååånga dagar.
Denna veckan har dessutom Micke varit i Nyköping, så Eassa har fått bo dagtid uppe hos Ove, jag har varit hemmifrån så lång tid, emellanåt upp till 15 timmar.
Jag avslutade veckan lätt sjukligt måste jag säga, var på jobbet vid 06.30 på torsdag åkte hem strax efter 20.00 och på fredag gick jag upp kl 03.45, ut på en timmes promenad, äta lite frukost, lämna av den lilla gumman, sedan raskt till jobbet var där strax före kl 06.00, gick dock hem tidigt i fredags, stannade inte längre än till 17 ;-)
Ja ja, nog om det, nu blir det lite lugnare igen till nästa mjukvaru-släpp, vecka 11.

Efter dessa sega veckor blev helgen en riktig höjdare!
Jag var återigen nere hos Anna-Lena på kurs. Denna gången var det en dirrigeringskurs!
Det var kanon!
Jag känner faktiskt nu att jag börjar få rätt bra koll på hur jag skall lära in grunderna i det som jag kommer att behöva framigenom inom jakten :-)
Jag har massor av bra tips på hur jag skall få till, närsök, stoppsignal, linjetag och dirrigering.
Som jag har förstått det hela kommer man väldigt långt på detta. Med bra grunder skall det nog även gå att få till de mer avancerade bitarna när man väl är redo för det.
För att se bilder o videoklipp från dagen kan ni besöka Fias blogg, finns som länk under "Om mig".

Idag skall jag dock ägna hela min uppmärksamhet åt lillBrassan, hon har bara promenerat under veckan och behöver få lite uppgifter för huvudet, så idag blir det lite spårträning och kanske kanske lite närsök ;-)
Jag har ju sagt det förr, jag tror hon kommer att få prya lite som labrador tills dess att jag får den "riktiga", men å andra sidan tror jag inte att hon har nåt emot det.
22 November 2009  | BLOGGEN | 3 kommentarer
Hej! Ser ut som om du har mer än fullt upp! Tror stenhårt på att jaktträning är kul. Lilla Eassan har säkert inget emot att leka labrador. Det har inte Ella heller... glömmer aldrig när hon apporterade en livs levande gräsand. Höll den fast, men ändå så löst så den kunde fint flyga iväg när jag bad henne spotta ut. Kram Pia

Webbplats: http://sandber.cybersite.se
Skrivet av Pia den 16 December 2009 19:13
Men se där ja, här har jag missat att det blivit aktivitet igen KUL!! Spännande med valp :) Anna

Webbplats: http://www.bc-tina.se
Skrivet av Anna den 16 December 2009 08:22
Hejsan!! Följde din blogg för några år sedan när du kunde träna mer aktivt med Eassa. Jag har en halvsyster till din hund. De har samma pappa. Kul att du ska skaffa dig labbe. Jag köpte min första jaktlabbe 05 och tränar aktivt jakt med bägge labbarna. Å det är så roligt! Älskar att träna brukset men att träna och föra en riktig jaktlabbe är nåt särskilt. :)

Webbplats: http://www.svartafaran.se
Skrivet av Camilla den 29 November 2009 19:58
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida