Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


En dag i taget


Precis så leves livet normalt sett ...men i Sorg lever jag livet mer bokstavligt så.
Som hoppa Jenka och när dagen är slut tackar man för de mindre ångestfyllda och ledsna dagarna.Beror nog mycket på normala nätter .Sover sammanhängande helt av mig själv sedan två nätter tillbaks.Thanks god...peppar ,peppar.Kan nog även vara så att bearbetningsfasen börjat komma efter begravning osv.Chockfas,reaktionsfas och så kommer bearbetningsfasen.Tror reaktion och bearbetning är det som man hoppar jenka mellan en lång tid.

Vaknade vid halv tio då Flisan låg och högläste för sig själv.Hennes sätt fly in och bearbeta är just nu via böcker.Måste låna lite nya för nu har hon plöjt alla Disneyböckerna.Blir inget köpa för oss då vi har Thailandspartid just nu .Men går ju önska sig av tomten säger hon.....det och nya Bindies vill hon ha samt Polly Pocket .Helst killar:) o djur....


Minns med fasa då hon tappa ut hela lådan och så försökte ta upp den TVÄTTA dem och alla klibbade ihop i handduken ....Så kan det gå när renligheten är på.

Skönt med Flisan inga stora åthävor hon önskar sig .Man blir ju mörkrädd annars vad komersen sprutar just till Jul sen sitter folk och huttrar i Januari....minns själv.
Flisan leker just nu med sin docka enormt mycket hon fick av mormor för några jular sedan.Minns det som igår.Hon grät av glädje och mamma var med och fick se det .Sista julen hon var med oss och firade.Den fick namnet Eva.Nu har Flisan lagt till Britt så dockan heter Eva efter min mormor och Britt efter hennes mormor.Hon klär denna docka i hennes egna barnkläder som hon hade som liten.Det ena gulligare än det andra.Blir så rörd .Hon kom härom morgonen och väckte mig och sa inte godmorgon eller Tjena utan DU HAR BLIVIT MORMOR ...va säger jag förskräckt...Ja här är hon ditt barnbarn.
Fick rysningar..för just så kommer det nu bli.Jag är överst och mormor är min nästa roll ...eller farmor....får man hoppas.Flisan som dagarna innan mamma dog städat bort alla dockor och ville ha dem upp på vinden....Nu bor Skrållan och Eva Britt och Amanda åter på rummet.


Gick en regnrunda i mammas nyinköpta varma regnrock.Drutt var turbuDrutt på att kissa och bajsa för att snabbt ta sig in.*ehhh tror ja de,du har ju trimmat bort allt strävt vattenavstötande så jag höll på frysa ihjäl i regnet*

Nåja Drutten en lätt överdrift.Regn och rusk och du stortrivs men du kände nog att jag ville hem illa kvickt och få lite kaffe i mig.
Gott jag gjort turbytet för Flisan hon krampade ett par gånger i magen.
Hon hade lekar med mig där jag skulle gissa konstiga siffror en och en .En åtta som skulle vara B osv.....
Det mynnade till slut ut i en mening .Inte fatta tröga jag det...DET STOD.

MAMMA DU ÄR BÄST!!!!


Som man vill krama sönder henne i det läget.Goding sa jag åt henne.Kan säga att jag älskar just 8 åringar och faktiskt 16 åringar...7 åringar och 15 åringar inte alls lika bra åldrar på barn.Så frys här liksom så är jag en nöjd mamma.

Skulle leta bild på Flisan och hittade denna jag hade med i en morsdagblogg för några år sedan...Jag 8 år med min älskade hund och stora docka i mammas trygga knä.

Tror att jag i sorgen är närmre känslor och att sinnena är klarare på något vis.Naturen uppfattas starkare.Vädret och känslor.Skarpare och mer påtagligt att glädjas över just att man faktiskt lever.Just för livet är så skört.Så fantastiskt skört från minut till minut.Tacksamheten flödar och den där tjuriga bortskämda människan i en är borta.Barnungen.

Styrde mot jobbet och började läsa in mig vilket inte var det lättaste.Vill oftast sitta själv då med stängd dörr för att fatta vad som står på de 66 boenden som ska läsas på.Särskilt efter 4 dagars frånvaro.Körde hem kollegorna:)
Följde sedan en bedömning av ssk stud jag har och så startade arbetspasset.
Tände ljus inne hos mig och det blev mysigt .Uträttade en massa.Avvikelser ett tjog och massa annat pappersjobb.
Gjorde en välgärning i dörrgluggen och efteråt fick jag så oerhört med beröm att jag blev varm.Så fint få höra där och då.Inte ofta jag suger åt mig men det gjorde jag.
Gick runt i huset och pratade med personal ,gjorde uppföljningar,såromläggning och kort sagt svarade massor i telefonen.
Vet inte varför jag egentligen tyckte det var en bra kväll.Kanske mest för hur jag tog det inte hur jag hade det .Hade kanske mentalt bestämt det skulle bli ett bra arbetspass.Kändes bara tryggt och skönt få lägga energin på det jag tycker så mycket om.Mitt jobb och de som bor och jobbar där.Sån härlig gemenskap när man känner sig som en i gänget .Vi bryr oss om varandra det betyder mycket .Kände närvaro av mamma på nåt konstigt sätt hela kvällen.Kärlek kort sagt.

Ut i regnrusket.Lite sms i bilen hem.
Vid hemkomst lyste ljus utanför dörren.Gullebubben.Sen tyst där inne för alla sov.
Drutten sov men vaknar naturligtvis som skjuten ur en raket för hälsa mig välkommen.Love him so much.
Släppte ut honom för sista kissen på baksidan av tomten.
Skriver dessa rader min bloggkvart.En bloggkvart om dagen det utgör en dag i mitt liv.Skön summering.

Många frågat säg till om du behöver hjälp med något...sista tiden...Tänk att det ska kännas så svårt be om hjälp.Inte min stil.Men nu vågat fråga ändock om städhjälp inför torsdagen.För sörja kan ingen hjälpa mig med men praktiska ting går ju hjälps åt med.Jag kommer köra på från arla morgon efter Flisans Lucia kl 6.45, till sen kväll iallafall sedan får styvfar ta över resten när min jobbhelg kommer.Brorsan påbörjat redan imorgon.Så otroligt skönt vi hjälps åt.Läser du här och vill och kan så hör av dig .

Man brukar ju vilja TACKA för stöd efter en begravning.Vet att jag ska hålla utkik imorgon efter vår annons.Allt har sin tid.Tackort likaså.Alldeles för tidigt känner jag börja skriva sådant.Nog med att få en lägenhet tömd,tom och städad.

Nu dags glutta runt i mina favvobloggar en stund.

Gonatt//Photobucket
Photobucket
7 December 2009  | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida