Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Att vara i hatten.....Igår var hon vid graven i förrgår skulle hon vara i hatten.....Bildligt.


Mycket svår tisdag för att backa och hoppa över gravsättningen som redan ordades om igår.Det handlade om bevaka och bevista forum där hon alltid trivs som bäst.I goda kvinnors sällskap.Pilatesavslutningen skulle äga rum.

Men HUR kan man klä ut sig annat än svart hatt med sorgeflour .Hur kan en hatt sättas på huvudet som är skämtsam och som uppmanar till förtjusta ååååhhhh så fin eller gapsratt så rolig du ser ut..?? Gick inte.Alltså inställd session.Gräva ner sig lite till var beslutet.

Tills ängeln till vän drog henne loss ur hålet hon grävt ner sig och sakta fick henne ändra mood.I snöstorm och med mobilen i handen hör jag medans jag pinkar snöhögar gula "Men Åsa du vet ju att när du bara kommer dit så bryr sig alla jättemycket om och kommer bli så glada se dig igen.Har du inget svart ha på dig då?
Så smiddes planer på hur hon kunde skapa sig för att se ut så som hon kände/känner sig.....Photobucket


Kort sagt kvällen blev så energigivande som den kunde bli.Dessa kvinnor från bygden i en salig blanding är kort sagt en lisa för själen.Hennes ledsna marjonettdockeuttryck blev uppmärksammat på rätt sätt.Några kände inte ens igen henne.De andra var i hatten kan man säga.Matte mer i nattmössan....Tomten var också på besök.Helan och Halvan likaså.Men att få sitta ner på gympagolvet och spisa buffe,dricka vin och få känna sån gemenskap i goa kvinnors sällskap stärkte lika mycket som dagens floder av tårar som tömts.En balans rådde vi hemgång.En kraft till att orka med just gravsättningsdagen som väntade.
Ibland kommer styrkan oväntat inifrån.Ibland kommer den genom aktiv handling utifrån.Photobucket

Matte lånar tangenterna lite igeeeeen grrrrrrr:

Mamma du skulle ha förundrat dig över mig just nu och faktiskt varit stolt över hur jag orkar stå och gå.Vet du var oroad när jag sörjde mormor .Du ville jag skulle sörja med "måtta" så jag inte gick sönder själv.Tror jag lyckas balansera på the edge just nu och går på lina .

Tisdagen var det och onsdagen den vet vi redan om.
Torsdagen den körts glidande in till stan tidigt i morse.Jobbat med nygamla Ulla-bella och attans vad namn kan vara svårt ibland.Drutt följt med rökarna ut i snöstormen.Det tackade matte för just idag.En massagefotölj fick bli lunchen och så stundade slutbedömning för blivande sjuksköterskekollega.
Ord såsom tålmodig och bra på att lägga saker bakom sig det kom för att stärka lite till denna dag.
Väl ute för att skrapa rutorna hittades ingen sopborste för den låg nedbäddad bland kräkmadrassen från Flisans magsjukehelg.Returpunkten stod de så helt plötsligt vid frusna och huttrande vilt sorterandes skräp och annat bråte.Hem i mörkret.Landa i 15 minuter så ut igen och till skolan för att mingla med en hoper trötta päron och deras ändå tröttare barn.Glögg och pepparkaka för de som tålde.
Därefter ut igen i den rätt fina kvällen.Men när det för en gång skull är kallt,hög luft och snö och riktigt vinter.DÅ SKA ETT HELT LÅGSTADIUM IN OCH TRÄNGS i en kyrka ej lämpad för mer än 1/4 av alla som var där....Med början där rektorn visar nödutgångarna....tryggt o fint för barnen.Jeeezes sa jag och befann mig ju i rätt forum.

WEARD???
Men jag kan lova er .Nästa år när det är snöglopp och mildgrader och storm DÅ ska vi stå ute med facklor som släcks och sjunga och ha avslutning.Näe fram med mameluckorna till tantrektorn och kör i vind.

När de sjungit sina sånger fasade grön hemvist för att behöva torka hela kyrkan efter alla snögloppskor...men där drog vi vinstlott och kunde så äntligen stappla hemåt.
Vi hade alla i familjen fått turen att bli inbjudna till goa vännen Annapanna och hennes barn .Där väntade hennes lika goa mamma rörande i tomtegrötkastrullen och även underbart god skinka ,köttbullar,rödbetsallad,ost,gott bröd,must,saftsoppa för de som ville,glögg osv.Härlig gemenskap och en av de bästa aftonvarder som mormor jämt sa jag haft.

Om Druttens bajs kommer ut som Mamma Scans Risgrötskorvar imorgon följt av köttbullar med grisöron då ser vi inte i syner om man säger så .

ROPAR FREDAAAAAAG VAR ÄR DU!!!!???? LÄNGTAT MIG BLÅ EFTER DIG .Tar sats mot allena syrrafredag.

Photobucket

Gonatt och tack kära dagboken för ditt lyssnande öra.

Som avslut bildspel på fantasifulla hattar eller är det mössor??


17 December 2009  | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida