|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(8) |
|
(3) |
|
(3) |
|
(3) |
|
(4) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(6) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(4) |
|
(2) |
|
(6) |
|
(1) |
|
(4) |
|
(12) |
|
(4) |
|
(9) |
|
(15) |
|
(15) |
|
(14) |
|
(10) |
|
(16) |
|
(23) |
|
(11) |
|
(16) |
|
(16) |
|
(9) |
|
(19) |
|
(11) |
|
(11) |
|
(14) |
|
(12) |
|
(7) |
|
(10) |
|
(1) |
|
(7) |
|
(3) |
|
(7) |
|
(6) |
|
(8) |
|
(11) |
|
(10) |
|
(19) |
|
(19) |
|
(15) |
|
(7) |
|
(9) |
|
|
(12) |
|
(290) |
|
(21) |
|
(1) |
|
(15) |
|
(15) |
|
(24) |
|
(13) |
|
(7) |
|
(6) |
|
(8) |
|
(27) |
|
|
|
|
Inlägg: 451 |
Kommentarer: 322 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Bön- och brysselkålssallad i nobissås
Detta recept är taget från Alltommat.se SÅ GOTT OCH LÄTTFIXAT!!! PASSAR PERFEKT TILL JULBORDET NÄR MAN INTE ÄTER KÖTT! ELLER VILL HA EN GOD SALLAD
Ingredienser 750 g brysselkål, fryst 2 burkar vita bönor, stora (ā 400 g) 500 g körsbärstomater 5 st salladslökar, finstrimlade 1 knippa persilja, hackad 1 knippa gräslök, hackad 70 g machesallad Nobissås: 2 st ägg 2 msk citon, pressad 2 st vitlöksklyftor 2 tsk senap, ljus fransk 1 tsk salt 1 dl rapsolja 1 dl turkisk yoghurt, (10 %) eller gräddfil(lite surare)
Tillagning 1. Koka brysselkålen i saltat vatten tills den mjuknat. Prova med sticka. Skölj i kallt vatten och låt den rinna av väl. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl. 2. Såsen: Lägg äggen i kokande vatten och koka 3 min. Kyl genast i kallt vatten. 3. Gröp ur äggen och mixa dem i matberedare eller med mixerstav tillsammans med citronsaft, pressad vitlök, senap och salt. 4. Tillsätt oljan droppvis under gång. Häll över såsen i en skål och vispa i yoghurten. 5. Halvera brysselkålen. Blanda ner brysselkål, tomater, bönor, salladslök, örtkryddor och machesallad i såsen
|
19 December 2009
| RECEPT
| 2 kommentarer
|
|
|
|