Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Bön- och brysselkålssallad i nobissås

Detta recept är taget från Alltommat.se
SÅ GOTT OCH LÄTTFIXAT!!! PASSAR PERFEKT TILL JULBORDET NÄR MAN INTE ÄTER KÖTT! ELLER VILL HA EN GOD SALLAD

Ingredienser
750 g brysselkål, fryst
2 burkar vita bönor, stora (ā 400 g)
500 g körsbärstomater
5 st salladslökar, finstrimlade
1 knippa persilja, hackad
1 knippa gräslök, hackad
70 g machesallad
Nobissås:
2 st ägg
2 msk citon, pressad
2 st vitlöksklyftor
2 tsk senap, ljus fransk
1 tsk salt
1 dl rapsolja
1 dl turkisk yoghurt, (10 %) eller gräddfil(lite surare)


Tillagning
1. Koka brysselkålen i saltat vatten tills den mjuknat. Prova med sticka. Skölj i kallt vatten och låt den rinna av väl. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl.
2. Såsen: Lägg äggen i kokande vatten och koka 3 min. Kyl genast i kallt vatten.
3. Gröp ur äggen och mixa dem i matberedare eller med mixerstav tillsammans med citronsaft, pressad vitlök, senap och salt.
4. Tillsätt oljan droppvis under gång. Häll över såsen i en skål och vispa i yoghurten.
5. Halvera brysselkålen. Blanda ner brysselkål, tomater, bönor, salladslök, örtkryddor och machesallad i såsen

       
19 December 2009  | RECEPT | 2 kommentarer
hm, låter riktigt gott och jag som inte gillar brysselkål..
Skrivet av Lollo den 21 December 2009 08:50
hm, låter riktigt gott och jag som inte gillar brysselkål..
Skrivet av Lollo den 21 December 2009 08:50
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida