Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Härlig försmak av julen i goda vänners lagMatte gästbloggar då jag ju fick stanna hemma denna lördagkväll och skulle inte objektivt beskriva aftonen.

Den börjades med glöggstund med godsaker.
Grönpepparpate med färska fikon supergott.Katten princen underhöll..kolla såna gröna ögon det blev:)

Lite knytis hade vännerna ordnat och från att dagen varit rätt paj så blev det väldigt goda pajer som avslut.Vår familj hade gjort grönkålspaj med cheddarost och valnötter.En paj hade skaldjur i sig och en annan skinka bla.Bra mix.Supergod sallad till det.

Det åts och drack och det dracks och åt och skrattades och babblades.

Inte svårt få Mintuu snapsviseinspiration till dessa servetter.Ögon kan tindra läppar kan le:)Spanjorska var mitt tema för dagen...i skinnbrallor.Härligt anonym bloggbild.Värden iväg och satte på musik!!Vi var alla sugna på.....Efter midnatt sattes det på kaffe!!!Katten satte sig på bärsen....Alternativt klättrade i någon av de två granarna så det rasslade till....


Herr & Fru tomtemuppar


Slog i tomteglasen


& lät sig lustiga vara:)En liten tid .....
Vi leva här ....med mycket möda och stort besvär!!!!Som avslut drack vi Varm & Kall .....KALL!!!
Till detta spelades det Rappakalja ända fram till 03.00 då vi tyckte ATT ALLT VI SA VAR RAPPAKALJA!!!En vinnare var korad och så togs vår släde hemåt...taxilasse som vid detta laget känner igen fam mupp åkandes efter privata familjetillställningar hemåt natten med ungar och hundar och en svag? lukt av brännevin!!!Värdinnan är tomtesamlare här är vår tummen upp tomtenisse till denna fantastiska familj som alltid bjuder på sig själva till max!!!
Söndagen.....den tillbringades länge i sängen för hela familjen.
Tyvärr kände jag behövde en stadstur göras till en leksaksaffär och sedan ett bowlingskalas...Gick smidigt.Flisan superskön som inte har några som helst crawing för något utan lugnt kan göra ToysRus utan tjata på nåt.Pussunge.Lider lite med henne av att bli klapplös från vår familj i år.Men den som spar han har en Thailandresa som kommer vara roligare.

Julgranen kläddes sedan och julgardiner fixades till hälften då pilliplock försvunnit till sätta upp innerkapporna..leta leta.Ankas julprogram sågs och sågades.Ärligt den kvinna måste ha fått några konstiga slag mot huvudet vid födseln i Polen för 38 år år sedan.Annars är hon världens bästa skådis.

MÅndagen började i lång sömn .Skönt sova och drömma sig bort.Vakna känns numer så kallt och hårt och sanningsfyllt .
Drutten hämtades och fick åka landet.Jag styrde till jobbet väl där en riktigt toppenkväll.Underbart få känna så ibland.Sköterskemöte avhandlades och sedan uträttades en hel del i bra tempo.

Några sms där maken som har hushållerskesemester...hade skurat målning osv ,fixat tvätt och allt som hör en hustomte till.Duktig skulle man kunna säga .Eller mer precis så många kvinnor har det i detta nu.Men vi hjälps åt.Det är huvudsaken.Sedan en telefonringning då de gjorde julgodis han och barnen.

Väl ut i kylan konstatera -11 C och nere i Östergötland är det lika med Sibirisk kyla.Brrrrrr.Händerna tyvärr på ratten och så fort hem.
Jättehungrig så jag värmde rödkål som jag älskar och så skinka ...(förlåt rostbiff)näevars den förkolnade biten är supergod!!!Fantastiskt.Skit i tempen folks go for rostbiff.

Västerviksenap på och saken var biff.Lite citronvatten och som avslut rocky road som familia lagat så goda.Ljus choklad hade vi valt då mörk inte faller alla i smaken.

Nu läggdags då dagen snart gryr och vägen åter går mot jobbet 1,4 mil.
Oro i kroppen finns.Gillar inte julen i år .Gillar inte att den kommer nu.Jag inte alls redo .Inte alls i fas för att tindra med ögonen än.Men på något konstigt sätt går det ändå umgås och skratta och le och för en stund glömma tänket på mamma.Så glad de korta stunder det inte finns med i tankarna under en hel dag.Att få semester från sorgen då och då.Näranpå dåligt samvete då det sker.

Ser fram emot en annorlunda juldag.Ser fram emot fira julen med de jag älskar.Det räcker långt.Frid på jorden alla änglar sjöng.En stund av frid .En stund av stämning .En stund av Guds kärlek som omsluter på alla sidor.Att få minnas de jular vi haft och delat.Jular av både glädje och sorg.Jular av traditioner.Jular av samtal då du inte orkade vara med .Men där timmenslångt samtal stundade med berättelse om hur dagen varit.Du som styrde allt ändå via samtal.Ordnade så alla fick sina julklappar och att det skulle bli så bra som möjligt.
Denna jul tänds som alltid ljus .Varje gång är det en låga som klämtar för dig mamma.Lågor som är resliga .Lågor som sakta dör.Mínnet av dig dör aldrig det är min bästa tröst.Bilden och rösten är så klar.All kärlek du givit finns omkring oss.Känns ändå som om allt är en ond dröm.Vid graven finns numera fotspår i den frusna snön....fotspår.

Precis som detta ljus jag fotade känner jag mig .


Så till Druttens avslutande klokskall:


Photobucket
21 December 2009  | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida