Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Tacksam Jul 2009Rubriken jag väljer kort och gott denna julafton som blivit sängående är Tacksam Jul 2009.


Photobucket

Tacksam är ett underbart vackert ord .Skulle kunna ringa ett långt samtal till mamma och prata av mig såsom vi gjort julaftonskväll i många år .Kunde ibland läsa bloggtext för henne och hon gillade mitt sätt att skriva sa hon många gånger.Roades och var tyst länge länge medans jag läste vad jag just skrivit dagbok om.

Dagbokstext för idag börjar i ottan.Ingen julotta utan mer en otta som stämplades in 6.43 iklädd röd tunika,tomteluva och vita byxor.Tradition klä sig i luva julafton på jobbet.
En fin julafton arbeta på.Tryggt och just TACKSAMT.Många anhöriga som vill göra sitt för de sina och då särskilt förmiddan.

Julmat serverades och så härligt se dem äta .Härligt mitt i maten få frågan .När serveras det lunch?Tänk få vara så i nuet att ha glömt sek senare vad man just varit med om .Dessutom bli väl mött och omhändertagen och lika glad hela tiden.
Vi hamnade i många samtalsämnen om hur det var för många år sedan.Då konstaterade vi att anhöriga var mer ödmjuka och mötte personalen på samma nivå.Vår generation som kommer nu av 40-50-60 talister kräver på ett rätt nedlåtande sätt .Blivit lite fattigjon mentalitet många gånger och det syns stor skillnad på den äldre anhöriggenerationen faktiskt.


Det kom efter det en 30 talist gående med stor chokladkartong inslagen i änglapapper och underbart snöre till sköterskeexpeditionen.DET är vi inte vana vid .Ofta blir sjuksköterskorna bortglömda som grupp av anhöriga och vi äter oss mätta på det som givits gemensamt på de olika vingarna.Det är tanken som räknas och tankarna till hur jag som 70 talist krävt både det ena och det andra för bland annat mammas skull under åren roade mig i tanken.
Jag just varit en sån där pain in the ass för läkare och systrar.Kämpat och stångat mig vrång.Så vad gnäller vi om egentligen.Kanske så att vi som personal se saker i ett sånt där det var bättre förr sken.

Kom på mig själv att verkligen älska mina jobbarkompisar.Fasen sånt privilegie få omge sig med så goa kvinns och en man.Det är en ymnest.Sånt stöd jag fått denna långa månad det trodde jag inte fanns.En klapp ,en blick,en kopp kaffe,en fråga.För att inte tala om alla vackra blomstergrupper och fina kort.Kort sagt de är underbara.Pärlor på ett halsband där alla har något att ge.Några pärlor har funnits med ända sedan start.Det är värdefullt och tryggt ha det så på en arbetsplats.Därmed inte sagt jag saknar utmaningen Norge...


Väl utstämplad med komp hann jag precis komma hem till Kalle Anka.Maken stod på trappen i givakt alltid redo tecken med en mugg glögg åt sin fru och en kyss under ....misteln:)

Sicken syn!!!!


Photobucket

Så bara svida om och mottog Sms där broder stor hade fått Puke Ellington på besök....Vad är det med vår familj som lyckats inom 10 år ha magsjuka minst 3 ggr just julafton varav jag och sonen prickat två ggr.

Så for jag runt.Var tvungen reta mig på två ting.Ljusstake bortplockad som rakst for fram igen före de urfula värmeljus som ställts tid...såna där flottiga 5 kronors från Ikea..för mammas fina 4 armade adventsljustake.Attans vad fort det gick få fram den igen...leende.

Så ut i köket och ställa fram maten.Ägghalvorna var märkliga vid första synen.De var kapade som frukostägg...Gissa om vi fick oss ett gott skratt .Men söta var dem med sin räka och majonäs på!!!

Kalle Anka sågs och det var nog första gången på många år alla såg det allt medan tyst schackmatch spelades mellan morfar och Fredde och sen Peter och Fredde.Flisan och jag satt och hyschade dem när de störde Kalle .Slutade med Flisan mitt framför dumburken i sin fotölj och jag plockandes fram mat för en hel arme.

Foten ja...BETRAPRED kan göra under ...eller är det Guds verk.Kunnat gå hela dagen utan ens minsta smärta eller svullnad.Hallelulja.Ejmän.

Så var då maten ute och värmd och byttar pullade och dullade med till förbannelse.
Då sätter vi oss och sista tar jag förstås.Mammor tar alltid mat sist.Då knackar det på rutan .Traditon nr 2 igång.Mina barn/Våra barn har rätt till sina föräldrar på julen har varit mitt mantra i alla år.Inge flackande hit och dit inte.Nope .Ställer man till det får man ställa till rätta och göra det man kan för ungarna.Aldrig strulat.
Har en tradition ta kort just på Fredde o Flisan med sina pappor och så blev även året 2009.Mamma älskade just de bilderna.En satt på kylskåpet jag städade.
Hon tyckte det var amazing att vi fick till jularna på sånt härligt sätt.


Photobucket


Så måltiden blev jättetrevlig och tallriken för broder behövde inte dukas bort.
Så öppnades presenterna till Flisan från Freddes pappa som iår innehöll Princess Bindiespärlor och kortpysselset.Sonen fick Playstation 3 .(PS3).

Därav att vår plan sprack köpa presenter åt kidsen.Ett sånt går ju på många många tusenlappar och då behövdes ett spel .FIFA 2010....kostar inte många tusen men tillräckligt för att Kickan också då skulle få för en slant .

Kan säga att det ångrar jag inte .Ingen jul med klapphysteri för henne men så djäkla perfekt allting.Hon så nöjd dessutom.Gudmor hade köpt så fint necessär med smink och duschkräm.Bonusmormor hade köpt så fina Bindies.Vi hade också köpt Bindies.Så gissa om hon var överlycklig över sitt pyssel.Top Model block sitta och rita ännu fler modeller i och nya pennor .Fin hårgrej från farmor och farfar och sonen hörlurar från dem i postpaket.
Av tomten fick vi en jättefin kokbok ...Alla hjärtas recept..och för dig som läste gårdagen...Trisslotterna ..ja de gav 25 kr!!!!
Kort sagt det ihop med julklappspengen från morfar gjorde deras Jul komplett i lektagen.Drutten sån nöjd få vara ihop med tomten och sen äntligen få gå lös på sina paket:


Photobucket

I skrivande stund sent sent så spelar Peter och Fredde FIFA 2010 och roligt höra dem genom lurarna.I mina lurar har Mahalia Jackson spelat länge länge .Hennes julskiva ÄR MAMMA personifierad.Hittade den på Spotify och njutit som få flera timmar i min bubbla.

Njutit har jag även av att traditioner är till för att brytas.Vi fick låna handkontroll till PS3 av Annapanna.Flickorna började då prata.Det slutade med att W kom hit och blev kvar.Anna skulle ju iväg jobba Florence natt och varför inte.Varför inte få gå på Julaftonsglädje och leka med sin goa vän när man är 8 år.Få visa vad man fått och sitta och pyssla knåpa och göra fina kort.Fnittra ihop.Dansa till nya Lady Gaga skivan. Att se Flisan läsa saga för W var så jag blev tårögd.Ja de sover nu sida by sida .
Ja du mamma detta och en massa personligt skulle jag berättat för dig denna julaftonskväll.Jag skulle ha åkt förbi dig med en julklapp och kramat dig efter jobbet.Kanske sett Kalle hos dig.Vi skulle fått en stund ihop.Du orkade inte åka iväg pga så svår värk i hela kroppen sista åren.Du ville vara hemma hellre.Du räddes inte ensamheten.När jag var vid graven så vill jag i min barnsliga tro se dig och mormor och alla du älskat vara tillsammans där allt är smärtfritt och bara ljust och sorglöst.Den tanken ger mig ro.Men tyvärr lämnade graven mig med fotspår bakom .Fotspår i snön där sorgen ännu inte är så barnsligt troende.Den är svart,hård och enormt mörk inombords.Tårfylld.Smärtsam och så krampartad.
En promenad ikväll med Drutten gjorde mig så ångestfylld och trodde hjärtat höll på få en infarkt.Bakom mig 100 m kastade Peter och Flisan glatt snöboll på varandra .Jag kastade ingenting mer än att lungorna inte vill fyllas med luft utan endast med ren och skär saknad när den är som allra allra värst.Bara skriva detta gör att stora tårar trillar ner för min kind.Mamma jag är så ledsen över så mycket jag inte hann göra för dig.Så många samvetskval och så mycket ånger.Vet du inte skulle tyckt det .Spelar ingen roll.Jag känner vad jag känner.19 november till 24 dec har varit en lång ensam väg att gå .

Du finns överallt i hela hemmet.I både ting och värme.Det heter: .... Åsa jag tog av din morsas kaffemått ..det blev för starkt.....Är det mormors hallonsylt ni letar efter?....Den sylten har jag köpt säger morfar finurligt och så skrattar vi.Det bli så mycket galghumor mitt i allt.Nu ska jag tvätta av mig masken .Får se om ditt läppstift som suttit sen kl 06 ...longlasting går få väck.En puss i himlen från mig till dig .Trodde aldrig jag skulle överleva denna julafton innan.Imorgon en dag jag sett fram emot .Gemenskap med någon/några du hade blivit så glad höra att vi skulle fira juldag med.//Din tomteflicka.Photobucket

Min första jul 1970....och nu den sista 2009.Du fattas mig älskade mamma.
25 December 2009  | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida