Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Året 2009 som gått bildligt och bokstavligt talat...


2009 började inte riktigt med samma vinter som vi haft nu .Mer rimfrost men sedan kom även snön till oss.Du pratar SNÖ matte…kolla jag hittade då snö till skägget när vi var ute och gick….Hade velat säga akta er så ni inte trillar ner till denna bilden..tänk att snart skulle något värre inträffa.Peters hjärninflammation i slutet av januari skakade om oss alla i familjen som den värsta virvelvinden.
Även god vän fick sorg efter sin goa pappa .Allt berörde tusenfallt.Vi var ute på riktigt hal is.Peter blev sjukskriven länge länge ända till 29 juni.Ni pratar hal is..kolla min stil säger Drutten…Min 39 årsdag 8 mars firades som om jag fyllde jämnt…ja en del insåg att 2010 skulle jag ju vara iväg och inte kunna firas!!
Näe o jag fick prova peruk jag säger Drutten

Våren kom och så även Påsken och de små kärringarna…Annars kallar ni mig lilla gubben jue;)
En härlig tur till urfader Bengt på Blåkulla avnjöts.Den blomstertid nu kom …..
Således fler födelsedagar….och partyn….


En 40 åring skulle firas.

Dansavslutning skulle kikas påVi firade vår goa väns kursavslut till inköpare med stor god fest.

Vi tränade oss till fina medaljer både stor som liten.Göteborgsvarv med en satans ond trampdyna/stortå all way.

Så kom äntligen studsmattetid hos Fam Mupp .Flisan fyllde studsmatta=8år!!
Trollmusikal avnjöts av trollungar inför avfärd till John Bauers stad Jönköping på klassresa.
Mysig dag för mor och dotter.Den sommartid nalkades och jag fick korgen av dem…gött och slött slippa gå tyckte jag och njöt av mina cykelturer.Jag gav dem hinken..förlåt gav hinken ett par rejäla tuggor till Flisans stora sorg.Lata dagar hos Bengt gavs med sol och bad och gott grillat.

Man kan säga att alla var lite i hatten då och då detta året…
Härliga bubblor blåstes i värmen…
Härliga bubbar på magen:)
Glass i stora lass avnjöts.


Sonen njöt i Kroatien/Bosnien.


Utekvällar med goa vänner hanns med.


Men även med hemmabjudningar.Speciellt en sån hemmakväll slutar alltid med Pictionary.

Bygdens gamefest tillika 40 års party detta år gjorde sommaren ljusare.


Så kom semestern för de flesta då flög jag till Norge/Oslo och tillbringade 3 veckor i arbete där som sjuksköterska på Lungepost
Svininfluensan kommit den allra redan….Åtminstone rädslan för smitta.


Jordens utmaning men så underbart trevliga människor man stötte på.Helt klart värt vartenda norskt missförstånd..

Sorg efter en god vän mötte vid hemkomst.En tung begravning bevista.
Glädje och sorg går hand i hand för strax i slutet av augusti dags för att gå på bröllop.

Hösten strax här och lite svamputflykter med blåbärsplock.


Kräftor sörplades.

Härliga middagsbjudningar.Peter fick korgen på sin 43 årsdag i oktober.
Trevlig fest i annan bygd firades.Halloweenfirades i goda vänners lag.

Så gick dagarna sin gilla gång som det gjort hela tiden mellan event som piggat upp eller saker som kommit förbi för att ställa till huvudbry och bekymmer .Precis så som livet självt är.


Helt plötsligt en mycket mörk novemberdag.För november var otroligt mörk detta år .Då händer det oväntade.Stor sorg kliver in i vår familjs liv 19 november.Den har kommit för att stanna och kommer alltid finnas där i olika skepnader.

Photobucket


Den 4 december var det begravning och den 16 december gravsättning.Milstolpar i en process som just startat.
Att Mamma/Mormor/Svärmor de facto är död har inte undgått oss men känns fortfarande lika ogreppbart och stundtals nockas jag av sorgen så ofantligt och långa stunder går den numera att hantera .Livet har fortsatt även om livet aldrig mer inombords känns som förut.
Högtider och bjudningar kommit även efter detta.Lucia var en av dem.Vi tog ljusets högtid som en vän.Två tjejmyskvällar har jag varit iväg på och riktigt njutit en stund av att få skratta och lämna det mörka inombords en stund.En gemensam kväll i goa vänners lag med goda pajer och mycket skratt gjorde alla gott.För så kom en högtid kallad julen till slut .En jul där vi alla bjöd till max på oss själva.Vi ville barnen skulle få en jul som var fin och varm.Hoppfull .För i mammas värme var det inte svårt umgås .Inte svårt att leva.Hennes energi och kärlek strömmar och finns omkring oss hela tiden .Det är en god tröst om någon.
Nu stundar ett nytt år igen .2010 nalkas.Att ha bilderna som hjälp minnas året som gått är ljuvligt även om inte alla hamnar på en nätfotosida.Har även hela dagboksbloggen att backa i dag för dag.Då ser man att ett år inte går så fort som man tror.Hade jag kunnat göra något annorlunda 2009?
Tänker och vrider på mycket och svaret blir NEJ.Det går aldrig få något ogjort varför då ens ångra det man gör.Det går bara lära av livet och se till att saker inte går i rutin.Livet levs bara en enda gång .Finns ingen bättre repris än så här.Glöm inte säga eller skriva till den du har kär vad du känner det kan räcka långt.Vi avslutar som genomförkylda vuxna med två friska barn och en fyverkerirädd hund.Men vi kommer att kunna skåla in året tillsamans med andra förkylda i goa vänners lag .Sedan följer en jobbehelg i hostans tecken.

Vi kommer börja året med jobb i två månader till sen flyr vi vår kos ett slag.Till vårt paradis på jorden.Att få visa barnen paradiset och rå om dem så länge är en gåva.Så långt orkar mitt 2010 sträcka sig .Därefter är ett blankt blad.Räcker så .Drömmar kan så fort gå i kras.Bättre leva endast här och nu .En dag i taget.
Är det något livet lär mig vid detta laget är att vara beredd.Det kan alltid lura något bakom nästa hörn.Därför viktigt ta vara på stunderna av harmoni och vara tacksam över livet.

Lev livet så väl bara du kan 2010 gott slut och Gott nytt år önskar Drutten & Jena30 December 2009  | Dagbok | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida