Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Peking goes Sibiria -18 hos mig som mest idag.Photobucket

Så kallt ute att Drutten kikar ut .Sniffar och gärna vänder in om han får.
Skulle kylan varit uppe i Norr så är den inte lika råå som här i Östergötland.
Men vem klagar .Ut med oss bara påbylsade.Först en gång på sjön.Ja på sjön.Det går att gå på vatten så är års och det är alltid lika ljuvligt.
Sedan en skymningspromenad lite senare med Rödtoppen.Tur vi pratar så mycket att inte kinderna och munnen stelnar.Men vi fick se fenomenet snökrispiga kinder och isigt hår då vi traskat färdigt runt vår udde.

Nu ska god mat spisas.Något sent men så är det när de manliga mupparna har innebandyträning sent.
Ostfylld baconinlindad fläskfile med gräddig faktiskt hemmagjord gratäng idag.Blivit såld på den färdigköpta Willys en tid .Men idag massa vitlök och annat gott.Till detta wokade grönsaker och god sås.

Efterätt som Flisan frågat om en gång i kvarten..När mamma blir det efterätt...Ja när brukar man äta efterätt...efter maten svarar hon varje gång lika gåtfullt.
Ja och tycker du vi har ätit ....ja två gånger tidigare idag....Hmmm...jo ...men du får vänta och smaka maten först.

Lagomt som allt är klart då ballar min mage ur.KRAMP är ordet.Riktigt så illa som förr.Illamående.Fundilerar på vad jag kan ha ätit som skapar detta onda.Hmmm Kanske ändå är gallan som spökar blir min teori.Har inte ätit kokta ägg på jättelänge förutom nu i 2 dgr.Ska utelsluta det ur kosten pronto.Kan ju även vara magkatarr som spökar..igen.Tur man är sin egen doktor:)

Så det var dagens gnäll.

Haft en helt okej ledig dag med mycket sömn.En hel del sorg och djuptänk.Klart sorgen finns var minut men det kommer stunder då jag knockas.Så skönt få lägga sig ner och sörja en timma eller två och bara va.Få ligga där under täckte iklädd tre lager byxor.Tre tröjor plus mammas röda fodrade fleece och ändå frysa.Känna hur själen fryst till is och likt en tunga fastnat vid en lyckstolpe.Går inte hejda.Går inte stoppa.Lediga dagar i ett nötskal.Bilder fladdrar förbi.Rösten så klar som om vi pratade.Hemska bilder fladdrar.Fina begravningsminnesbilder.Allt i en salig röra.Jag vill ha min mamma åter.Saknaden är outhärdlig.Var inte på något sätt beredd.Min hjärna hinner inte med.

Dagens djupsorg engagerade Peter i att få in de kvarvarande kartonger ur förrådet närmare 3 fyllda.Nu kan de stå där och kika på mig och säga .Töm mig när du har ork och känner att tungan är rörlig.Dvs en dag fylld av energi som klarar av röra i alla minnen.

Tur Kickan och sonen finns som kan liva upp mig så mycket .Glädja.
Sonen kläckte rätt fin kommentar.Vi klagar rätt mycket på hans dataspelande hela lovet.Så när man ser honom vid måltid och nu vid träningsomlädsel kan jag inte låta bli rets.Då rets han tebaks.Jasså säger han.Ska ni fira ikväll?Vadå säger jag.Ja att jag åker till pappa igen.Äta lite gott och fira och så ser han ut som en spjuver hela han.Fullifan.
Svarar.Näe meningen ni ska äta innan han skjutsar dig till stan liksom.Så du kan få vara med och fira din flykt från S -skogarna:)

Nu kommer Flisan som då har dukat upp.....SPELET FÖRSVUNNA DIAMANTEN allt medans Byggar Matte bygger i Bygglov.Vilken pjäs vill du ha.En örhänge eller en hårsnodd....Sån fantasi.Hur har du tänkt jag ska orka spela .Vill mest lägga mig efter denna text.Enkelt mamma .Man sitter ju och spelar och du sitter ju nu.....

Trettondagsafton var detta ja.Tänk vad är en bal på slottet mot sitta vid datorn med en varmvattenfylld colaflaska över magen väntandes på att få utfordra en familj .Lite tända ljus och trevliga samtal.Kunde varit mycket värre.Mycket värre.

Kan ju rent av hitta den försvunna Diamanten.

Go kväll folks.Go trettondagsafton.


Photobucket

5 Januari 2010  | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida