Vi älskar att träna men även mysa i soffan
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2018)
>>


Lydnadsträning har det blivit

Idag då vi gick ut och promenerade en stund och då vi kom tillbaka så tänkte jag att det var länge sedan vi körde ett lydnadspass tillsammans.

Vi körde igenom 3:ans moment förutom vittringsapporteringen samt platssittning och platsliggningen. Platssittning testade vi på mellan momenten och det gick bra. Hon var så himla glad och ville bara köra mera hela tiden och var med på precis allting!!!! Kul!

Vi har ju inte kört rutan på jättelänge och jag tänkte "få se nu om hon hittar dit" jodå, rätt in i mitten bara och tvärvände fint. Jag har valt att inte lägga henne ner då hon kommer in i rutan för då jag började träna på detta så "sladdade hon in i rutan och kastade sig ner" för hon vill ju göra allt så snabbt och hon räknar ut det mesta så man får lixom ligga steget före henne och tänka lite annorlunda. Nu har jag alltså delat upp momentet, hon får stanna i rutan, sedan går jag in och leker med henne i rutan. Därefter blir det ligg i rutan och sedan går jag trekanten och kallar in henne i fotgående. Det gick toppenfint!

Själva fotgåendet var också bra, det bästa hon någonsin gått faktiskt. Rätt position och hon höll sig där hela tiden. Var väldigt alert och alla vändningar och tempoförändringar följde hon galant med. Även stegförflyttningarna gick bra, dock var hon lite för "gasad" i början för då "hoppade" hon då vi skulle gå bakåt. Detta måste vi träna mer på för hon har lite svårt att bara "gå" bakåt.

Hindret måste också lagas, det ska jag skicka med gubben imorgon för det har lossnat från stöden. Ska se bara så det inte har fastnat på uppfarten.....

Gubben håller på att göra ett nytt apportkastarstöd åt mig eftersom jag gav bort mitt i julklapp till Tyras gammelmatte (gubben hann inte klart de nya före jul). Idag ringde jag och påminde honom om detta och att de nya skulle målas, sedan är de klara! Denna gång fick han göra några stycken så att jag har några extra, alltid bra att ha!

Det är så skönt då man skjuter med apportkastaren och inte handleden går av!!!! vid varje skott. Nu kan jag panga hur mycket jag vill.

Nu ska vi mysa en stund i soffan innan det bär iväg till stan. Vi ska äta hos mamma ikväll.

Ha en skön dag och en mysig kväll!

/Agneta

19 Januari 2010  | Dagbok | 3 kommentarer
Gud vad alert Tyra är med lydnadsmomenten oxå, tur att du kan ligga steget före henne! Jag har letat med ljus & lykta efter apportkastarstöd utan att bli ruinerad... men det finns inte och jag kan inte skjuta med våran pga av det känns så in i h-vete trots att vi håller rätt. Kan du inte maila mig en bild på hur de din gubbe tillverkar ser ut... kan man kanske rent utav få göra en beställning av honom?

Webbplats: http://stadsflattarna.se
Skrivet av Helene, Wallander & Beck den 24 Januari 2010 20:58
Kul att det sitter....Men du håller nog apportkastare på fel sätt eftersom du får den rekuylen..Man vänder på det så slipper man det.. Men du har ju någon som fixar åt dej ser jag.. ha det bra /LOtta

Webbplats: http://nogg.se/lyckornaslabradorer
Skrivet av Lotta, Dino & Ebba den 20 Januari 2010 09:46
Ja,det gäller ju att tänka innan de handlar. Likadant med pållarna...alltid ligga steget före. Ha en trevlig dag och kväll du med//kramiz

Webbplats: http://www.nogg.se/lovelife
Skrivet av jessica.A den 19 Januari 2010 15:05
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Tyra LP Ewokés Final Call For You                                             Skaffa en gratis hemsida