Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Snett leende....Dagen idag blev min dag hälsar matte.

Hon läste nåt bra i MAMA och hann se att flera av punkterna hade hon redan idkat.

Råden löd:

Tänk som på flyget: Ge dig själv syrgas först, sen barnen. Det är nästan omöjligt att bli sönderstressad om du följer de här tipsen.

1. Andas med magen, inte bröstet. När vi stressar andas vi ytligt. Då blir kroppen och hjärnan dåligt syresatt, vilket leder till oro, ångest och sömnsvårigheter. Lägg dig på rygg och djupandas fem minuter när du kommer hem, innan du somnar eller på morgonen. Du blir lugnare redan efter ett par dagar.

2. Prioritera sömn framför precis allt annat! Den som sover gott kan inte bli utbränd.

3. Bra sömntips: Sitt inte vid datorn och ät inte så mycket kolhydrater sent på kvällen, djupandas och ät extra D-vitamin den mörka årstiden.

4. Motion, promenader, yoga, mindfulness och meditation är effektiva motmedel mot stress. Ät frukost, lunch och middag.

5. Skippa lunchmöten och skrivbordsmacka och ta lunchrast.

6. Håll din inre präktiga morsa kort! Välj bort allt du ”borde” göra.

7. Simultankapacitet gör dig in­effektiv och stressad. Gör en sak i taget.

8. Öva upp ditt tålamod. Ställa i kö utan att stressa. Sitt ner utan att ha något för händer. Ha ingen klocka. Gå, tala och ät långsammare.

9. Hur hög obehagstolerans har du? Kryper det i kroppen av saker andra gör eller inte gör? Det tyder på att du är ett kontrollfreak. Gör dig av med freaket inom dig genom att utsätta dig för det du ”inte står ut med”.

10. Vägra uppröra dig själv. Kom ihåg att det är du som upprör dig – inte andra.


Torsdag 21/1 kl 21.04

Kort sagt det har varit en Åsadag och jag har hängt med i hennes flow.En promenad på isen gjorde vi sedan har julen dansats ut ....jag vet hon hatar det momentet men om hon ska kunna ha gäster imorgon så måste det ju se normalt ut hemma hos Fam Mupp..Ja så de inte tror de kommit för fira julafton.....

****

Trot eller ej men hon tog alla kartonger efter mamma också och packade upp.Det som varit som ett ok ta tag i gick som en dans till lite bra musik.Fick positiv energi sänd och det gav sån go kraft ta tag i detta *L*

****

Flisan som fick ondare än ondast i sin arm pga svininfluensasprutan var inte på topp vid hemkomst.Ändå försvann hon ut till sina vänner direkt fast med armen lamt hängande.
Hon roade som få vid läggdags.Läxan som läses 15 minuter innehöll orden MED ETT SNETT LEENDE.Ihopträngda i sängen låg de och så började Flisan läsa om orden med just ett snett leende.....Då kunde ju inte mamman mer än hänga på och så låg de och kved av skratt med sneda munnar, tills tårarna rann.Lite roar små Muppar kan man säga.Det där med skrattet till gonattet kan aldrig vara fel.

****

Ser ut bli en toppenkväll som ordnas till imorgon fredag.Storebroder som ska med sitt band underhålla oss till dans .Harrys i LKP ska vi till och där måste man då vara 35+ för det är Dejavuekväll.Kommer bli suveränt och mycket skoj .Ser ut som om vi blir fler o fler .Tur min vän har en stor Chrysler forsla oss i om det krävs...

Ser då även ut som om vi kommer få steka paketet med 2,5 kg nötfärs också till Tacos som står på menyn .Länge sen matte längtade till en Fredag så mycket som denna.

So long.


Photobucket

& som avslut på vår Knut idag så ska det drickas glögg!!!!Skål.Photobucket

21 Januari 2010  | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida