Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Vemod

Vemod måste vara ett av de tyngsta orden jag vet.Just vemod är känslan för dagen.Tror inte alla människor besitter förmågan att känna vemod.Det är en sorts gen som fattas dem .Lugnt .Människor får känna vad de vill för mig.

Bara jag har rätt känna det jag känner.

Tog Drutthundspuss på kinden som en väckarklocka kl 11 idag.Gick upp i röda mysdressen och lät den så sitta på till kvällen.Inga långa hundrundor för det kände inte den vemodiga kroppen för alls.

Agerat ala Drutten idag.Sovit ,varit vaken en stund ,sovit,varit vaken en stund.Inte tuggat tuggben utan tuggade runt med dammsugaren istället.

Märkligt hur mycket en kropp kan sova.Jag kan sova bort känslor.Sova på saken som det heter.Dock finns vemodet kvar .Bakom skratt och komik lurar det som en blytyngd bak i hela ryggen och fram i bröstet.

Så går dagen vidare och vemodet brottas med att ta kroppen iväg på Pilatesen.
Går ligga där på mattan andas in och ut .Lyfta bollar,klämma dem mellan ben och rumpa.Andas ,sträcka ,böja .Låta kroppen spela fritt medans hjärnan stänger av för ett slag.Stänger av alla tankar och låter rösten som pratar styra kroppen till rörelse.Så mot slutet av passet känns energin återvända.Som om kroppen vaknar upp pånyttfödd i ett nytt sken.
Ett sken av vemod förpackat i glimrande guld....

Tar bollar, gummiband och matta och vandrar ut i snön.Den knarrar så fint.Snön som alla längtat efter vinter efter vinter och som nu börjat bli plågsam och en snackis.Undrar just vad alla väntar på i slutet av januari.För motsatsen till snön är ju inte grönt gräs och sol utan slask och gräs som dryper av vatten mot en grå himmel i en rätt grå värld.

Går hemåt tjötande om vad...THAILAND så klart.Klart vi börjar planera och nu kunna ta på resan som är endast 5 v bort.Vi tjötar allt från nya öar vi sett,reskassa till hur vi kan lära den minsta mus till cirkuskonster och så skrattar vi så där befriande som bara vi kan.Vi skulle kunna lägga oss där i en snödriva och vakna upp i vår fortfarande gapskrattande.

Sulten är kroppen då den späker sig till bikiniform.Väl hemma bjuds mat .
Vispgrädde vispas och de sista 4 semlebullarna tinas ur frysen.Perfekt antal.
Så till Mästarnas Mästare mosas mandelmassa och så tillverkas varsin fantastiskt god HETVÄGG......

På köksbordet står en blomsterbukett med orden:Tack för du är den du är skrivet i ett kort med stort hjärta på.

Den du är.

Vem är jag ?En vemodens kvinna .En sorgens.En skrattens kvinna som är någons vän till den bevisar motsatsen.Tror att det mångfascitterade många gånger berikar en relation.
Den stora frågan är Vem tänder stjärnorna?26 Januari 2010  | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida