|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
(4) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(12) |
|
(8) |
|
(7) |
|
(7) |
|
(12) |
|
(21) |
|
(21) |
|
(10) |
|
(8) |
|
(13) |
|
(31) |
|
(58) |
|
(51) |
|
(52) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(217) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 344 |
Kommentarer: 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Minisemlor
Minisemlor
40 semlor Ingredienser 50 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
2 krm salt
0,75 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
1 st ägg
8-9 dl vetemjöl, (480-540g) Pensling: 1 st ägg, uppvispat Fyllning: 200 g mandelmassa
1 dl matlagningsgrädde
2 msk ev likör el konjak 3 dl vispgrädde
florsocker
Tillagning 1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°. 2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om så att jästen löser sig. 3. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg och större delen av mjölet. 4. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa övertäckt 30 min. 5. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till 40 runda bullar. 6. Lägg bullarna på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa övertäckt 30 min. 7. Grädda mitt i ugnen 5–7 min. Låt svalna på galler under bakduk. 8. Skär ett lock i varje bulle och gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och matlagningsgrädde. Smaksätt ev med likör eller konjak. Fyll bullarna med blandningen. 9. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker
|
14 Februari 2010
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|