Startsidan Blogg Fotoalbum Kärlek i livet Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2020)
>>


Helgen

Tänkte försöka skriva nåt positivt eftersom de senaste inläggen varit lite deppiga.

Det kommer inte bli några inlägg i helgen därför att jag ska åka bort. Hotell och god mat och sång. Må bra helg i Umeå.

28 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 1 kommentar
Igår - avslutning

Jag var ärlig mot Anna - vår körfröken och sa innan avslutningen att jag hade en dålig dag. Kände mig osedd och inte alls på humör för att umgås. Helst bara ligga under täcket och inte komma fram förrän nån gång nästa år.

Hon peppade mig så gått det nu gick. Jag var ju där, men det kändes som jag lika gärna kunnat vara hemma. Var mest där för att äta. Få i mig nåt.

Mats skrev idag att han såg att jag såg obekväm ut. Men varför inte säga det direkt då? Är tacksam att han ialla fall skrev det idag. Att någon såg mig.

Kan ibland tro att Mats och Anna känner mig bättre än min familj. Varför kan inte de se att jag mår dåligt? Det ska jag inte ens behöva berätta för de som jag delat hem med i många år.

28 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet - sången | 0 kommentar
Varför?

Varför är jag ledsen och besviken? Trodde att medicinen skulle hjälpa mig att inte känna så!

Men jag tänker mest på att om de på körens avslutning delar ut blommor eller presenter till nån som har gjort nåt speciellt eller haft det svårt (som de gjort tidigare år), då kommer inte jag att vara kvar. Jag kommer att rusa därifrån.

Inte för att jag egentligen vill ha en blomma. För den skulle dö efter två dar. Men jag tycker att jag har haft det svårt. Jag har kämpat för att varje vecka orka mig igenom allt. Att orka gå på övningen, att orka lyssna på deras sympatier för andra.

Vill bara att de tittar mig i ögonen och säger: Vi vet att du har haft det svårt! Eller ger mig ett kort där det står: Hold On, Be Strong

27 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet - sången | 0 kommentar
Onsdag

Onsdagen har varit lugn, om än lite lång. Väckar´n ringde 6.15 och sen var det frukost och morgonbestyr.

Hann läsa ut Saltöboken Aprilväder.

Sen iväg på datakurs. Var där redan 7.30 trots att det startade 8.00. Men jag var lite osäker vilken datasal det var så därför tog jag till lite tid. Utifall att...

Kom precis in efter en härlig runda i skogen. I den lilla skogen här intill. Inte Elljusspåret den här gången.

Men det var rätt ljust och bra stigar. Lite stenigt så kanske inte ska ut där alltför sent eller för tidigt i höst... Då får det bli Elljusspåret.

Nu ska jag lägga lite Harpan och sen läsa vidare i Skulden som jag börjat på efter jag läst ut Saltöboken.

Kanske en dusch, jag känner mig lite svettig. Eller kanske duschar imorgon. Då blir det sovmorgon. Förhoppningsvis!

25 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Ny vecka = trött

Har varit så trött idag...

Men det kan bero på att jag hade så svårt att somna igår. Låg inte och grubblade utan snurrade bara hit och dit. Det var för varmt med täcket och för kallt utan. För varmt med filt, för kallt utan och så vidare....

Det är mulet idag, det kan ju också vara en orsak till att man är tröttare.

Men om jag är så trött så kanske jag lyckas somna ikväll. För att försöka hitta nåt positivt.

24 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Helgen snart över

Tidigare har jag skrivit om att eventuellt ta en Noggfri dag. Det blev tydligen igår.

Jag minns knappt vad jag gjorde igår. Det var inte riktigt lika bra väder igår som det varit tidigare i veckan. Det kom möjligtvis någon liten regndroppe på kvällskvisten.

Var ute och promenerade förstås - spelade lite Sims och myste med Pusi. Och läste. Läste ut Värmebölja och har nu börjat på en fjärde bok om Saltöborna. Aprilväder heter den.

Idag har det varit en ganska skön dag. Promenerat i Elljusspåret och upptäckte en ny genväg som jag kan ta till mamma och pappa eller bara till löpspåret.

Solen har skinit men det har blåst så inte har jag då velat gå bar armat. Men man behövde inte någon jacka heller.

Idag har jag känt harmoni. Frid i själen. Lugn.

Om 30 minuter börjat Poirot. Få se vad han löser får gåtor ikväll. Jag gillar Agatha Christie. Det är så svårt att gissa.

23 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Värmebölja

Ja, så heter boken jag läser nu och det är så vi har det.

Klockan 8.00 var jag på Kommunhälsan och träffade en personalkonsulent. Sista delen i den arbetsförmågebedömning de ska göra.

Det känns som att de har prickat in mina problem och min person rätt bra i det dom har sagt på de sammanlagt dryga fem timmar de träffat mig.

En del av mig längtar efter att få jobba igen och en del vill gärna fortsätta att vara i nuet och bara njuta. Men det inser jag ju inte är bra i längden. Lite av båda är bra.

Var iväg på Solbackens handelsområde igår. Hittade ingenting på Rusta och ÖoB men på Maxi köpte jag shoppingkassar, bok och det jag skulle ha, en nagelborste.

Fick ut medicinen från apoteket så nu klarar jag mig ett tag.

Har suttit ute på balkongen i omgångar. Just nu är hela balkongen i sol så då passar jag på att uppdatera Noggen lite.

21 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Torsdag - tvätt och städdag

Idag är det tvätt och städdag... Men det blev en maskin bara. Rätt skönt att tvätta ofta så man slipper hålla på så länge.

Nu hänger tvätten på tork.

Har vart ute med tidningar och papper till pappersinsamlingen. Tagit ut soporna.

Sen blir det väl en sväng med dammsugaren så småningom.


Har planerat att försöka gå till solbackens handelsområde och besöka apoteket och kanske kika runt på Rusta och ÖoB också.

Det blir nog en lagom promenad. Igår såg jag att man kan gena över kyrkogården, det var inte blött där. Så det ska jag göra ena vägen. Och gå den längre den andra. För att få njuta av solen.


Har hunnit läsa några sidor i Mördare Okänd (Carla Neggers). Kanske tar den med på promenaden och sätter mig på bänken i solbacken och läser lite...

Tror inte att det blir någon sång för mig idag. Jag orkar inte gå på kören och höra när de pratar om Tommy. För det kommer att bli så. Jag missunnar dom inte att prata om honom. Men det är inte därför jag går på kören.

Sörja kan jag göra hemma. Och dessutom så kommer jag bara att känna mig ledsen och tänka att de aldrig har tänkt så på mig.

SÅ... sörjer gör jag hemma.

Saknar dig Tommy!!!


 

Tommy Holmberg

Tommy Holmberg, Skellefteå, avled torsdagen den 13 maj på Skellefteå lasarett. Han blev 59 år gammal.

Tommy härstammade från Hjoggböle. Han gifte sig med Lillian från Gummark och tillsammans fick de tre barn.

Ungdomen tillbringades med idrott och fotboll i centrum. Ett intresse som följde honom genom livet, både som aktiv och som funktionär

Som 16-åring tog Tommy anställning på Selga, där han varvade lagret med fackliga uppdrag.

På fritiden tyckte han mycket om att sjunga. Han sjöng både med Alhems kyrkokör och med manskören.

Tommy blev Selga trogen till i oktober förra året, då han insjuknade och blev sjukhusbunden. Han kämpade tappert och osvikligt för att komma ur sjukhussängen och hem till familjen, vilket han också lyckades med. Men efter en hastig försämring lämnade han oss och somnade stilla in.

Tommy lämnade ett stort tomrum och stor saknad men också många varma och glada minnen.

De närmast sörjande är frun, barnen och barnbarnen.

Familjen

 

20 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Onsdag


Fortfarande träningsvärk, men det börjar ge sig... Det är värst när jag går i nedförsbackar eller cyklar i uppförsbackar.


Har träffat läkaren på kommunhälsan. Han var bra, påläst och hade konkreta svar. Han tipsade om vitamin D under vinterhalvåret. Hellre det än ljusterapi enligt honom.

Han trodde inte att mina depressiva episoder beror på jobbet utan snarare på livets små nycker som jag bearbetar på ett sätt som gör mig nedstämd.

Fortsatt medicinsk behandling och samtal trodde han mest på. Och tillbaka till jobbet i slutet av juni. I lagom dos.

Bara vara nu ett tag och känna att man gör sig själv väl.

Han beskrev min depression som ett beroende. Att jag söker bekräftelse. Det känns som att det stämmer.

Och på samma sätt som man vet att om man ger narkotika till en fd drogmissbrukare, så kommer han få ett återfall, lika säkert är det att en deprimerad får återfall om man inte vidtar åtgärder som påminner om det man handhåller för missbrukare/beroende.

Hoppas någon förstod det där. Det lät bättre när läkaren förklarade det.


Vad har jag mer gjort idag. Köpt Zon-salva på Kronans Droghandel (Apoteket), läst ute i Älvsbacka Parken. Suttit på balkongen med Pusi och njutit av solen.

Varit på ICA och pantat lite burkar och bara för att komma ut och gå bort lite träningsvärk.

Cyklat till mamma och pappa och ätit middag och gått en sväng med Anna och pratat om det sorgliga som hänt T och lite om livet i allmänhet. Hon tyckte också att läkaren lät klok och bra. -Skönt att finna en läkare som tar en på allvar.

19 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 1 kommentar
Långsint eller bara dåligt läkkött

Mina sår läker väldigt långsamt... Jag är långsint när det gäller vissa saker. Ältar.
 
Som det här med när jag fyllde 30! Jag hade väntat mig nån form av uppvaktning från kören. Jag sa inget därför att jag väntade.
Men när inget hänt och det började gå över i oktober (jag fyller 2 sep), så sa jag att jag väntade på min 30års present.
-Men vi firar inte 30. Vi firar från 40, fick jag till svar.
Men det kanske beror på att ingen tidigare har varit under 30 när de börjat i kören?!
 
Jag har väldigt svårt att släppa detta, trots att det snart gått 9 månader.
 
Samma sak med kvinnan som skällde ut mig efter att jag varit hos hennes mamma. Om hemtjänsten är så dumma så behöver vi inte komma till hennes mamma. I synnerhet inte jag. Även om jag förstår att hon har dåligt samvete över sin mamma och inte menade det, så svider det i mig. Hon menade inte detta som ett personligt påhopp på mig. Men det är så jag tar det!
 
Eller när mina syskon åker iväg på helgutflykter och har glömt att fråga mig om jag vill följa med. Det är inte heller något personligt, men det är så jag känner det. Och detta har ju hänt vid ett flertal tillfällen.
 
Så nu undrar jag. Är det jag som överreagerar? Och hur lär jag mig att inte göra det?
19 Maj 2010  | Länk | Lite så där | 0 kommentar
En bra tisdag

En ganska bra dag...

Trots träningsvärk i vaderna.

Gick till Helena redan vid 10 tiden. Vi gick en promenad med hunden. Vi gick förbi apoteket så jag hämtade ut min medicin. Det var bra att gå för att mjuka upp mina stela vadmuskler.

Sen blev det lunch och lite spel. Vi satt ute och njöt av solen som skinit hela dagen.

Sen gick jag hem och har läst lite och nu blir det lite TV.

18 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 1 kommentar
Missledande reklam

Läste en annons på internet...

Gillar du Anna?

Om ja, tryck på gilla och vinn 10 konsert billetter med Anna Bregendahl...

 

Jag tänker inte trycka på en annons när de inte ens kan stava.

För ja, jag har citerat annonsen, stavfelen är inte mina egna.

Även om jag skulle råka gilla Anna Bergendahl.

Visst kan man göra stavfel, men inte i en annons!!

18 Maj 2010  | Länk | Tävling | 0 kommentar
Måndag - start på veckan

Måndag - vad har hänt idag?

Jo, 8.30 var jag på kommunhälsan och träffade en sjukgymnast. Kanske inte relevant i mitt fall, men de gör tydligen så att man träffar både sjukgymnast, läkare och personalvårdare och det är väl okej för mig. Vi pratade en stund om min situation (vilket jag gissar att jag måste dra igen för läkaren och personalvårdaren), sen fick jag göra lite tester. Gå i trappa, promenera i normal promenadtakt i fem minuter, lyfta en låda med vikter, kliva över en pall m.m.. Klarade det fint. Och det är ju inte konstigt eftersom mina problem inte är fysiska.

Sen var jag på psykkliniken och träffade både min kontakt och en läkare. Berättade om vad vi gjort på kommunhälsan och att jag haft en svacka i helgen.

Medicindosen ska höjas. Trodde jag faktiskt själv. Så fick jag förlängd sjukskrivning.

Var förbi på jobbet och lade pengar i diverse personalkassor där... Jag är ju fortfarande anställd. Det var trevligt att få se några av kollegorna och de tyckte att jag såg ut att vara glad. Det gjorde jag nog just då. Även om det mest är sorg just nu.

Sen gick jag på ICA och skulle köpa glödlampor. Visst är det konstigt att man alltid kommer hem med mer än man tänkt handla från början. Det blev både lampor, WC-rent och fönsterputs...

Sen har jag försökt rengöra plaststolarna på balkongen. Det blev väl lite renare ändå...

17 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 1 kommentar
Känslan är starkare än det riktiga

Ensam....Ensamheten tär... Mer ensam än någonsin tidigare....

Och ändå är mina syskon och syskonbarn här hos mamma och pappa.... Kanske därför jag känner mig så ensam.. Den enda som är ensam!! Bokstavligt talat!!

Ingen märker om jag lämnar rummet, ingen saknar mig... Ingen undrar ?....

Och känslan är det som betyder mer än det som är det riktiga. För även om det inte är som det känns, så kan jag inte tränga undan känslan... Och borde inte heller tvingas!!

16 Maj 2010  | Länk | Hem(ligt) | 0 kommentar
Varför?

Varför ska någon som inte ens är 60 år gammal behöva dö?
Särskilt om personen klarat en cancerbehandling. Och cancer i magen som är ganska allvarligt...

Så efter avslutad lyckad behandling så dör han ändå! Inte av cancern. Det går över mitt förstånd.

Men det som går ändå mer över mitt förstånd är varför jag i allt detta känner mer sorg över min egen situation. Att det inte skulle anordnas telefonkedjor om det vore jag...

15 Maj 2010  | Länk | Tankar | 0 kommentar
Arbetskläder och bortglömdhet

Kände mig väldigt ensam och bortglömd på morgonen... Det är svårt att förklara för någon som aldrig upplevt det, men jag känner mig ensam även i ett sällskap med folk - nästan mer då! Eftersom jag då försvinner i mängden. Om jag lämnar rummet är det som om de glömmer bort att jag varit där.

Det kanske inte är sanningen, men det känns så... För någon med bra självförtroende och en färgstark personlighet kanske det låter svårt att förstå....

Har varit och prövat arb.kläder. Det var åtminstone skönt att några såg mig. Jag och Sandra gick dit tillsammans och prövade kläder. Det känns skönt att någon har det ungefär som jag!!!

Men jag kände mig väldigt fet som var tvungen att ta 36 på byxorna.... HA HA

14 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Ont i foten

Har en blåsa under foten. Precis på trampdynan. Heter det så? Det gör ont varje gång jag sätter ner foten ialla fall!

Blä och usch... Det regnar nu, men det har varit underbart väder tidigare idag. Har varit på en ganska lång prommis med Kristina sen satt vi ute på balkongen och sen har jag suttit och läst där ute.

Är det någon som prövat Plopp Saltlakrits? Mums, säger jag. Om man gillar saltlakrits och även choklad.... En trevlig kombination, men man kanske inte ska äta för många bitar!!

13 Maj 2010  | Länk | Lite så där | 0 kommentar
Ridån gick ner

Dyster... Det är så jag känner mig....

Ledsen.... Egoistisk!!! Det är tragiskt allting....

Jag orkar inte skriva om det som hänt, men jag känner mig som en egoist eftersom jag aldrig fått uppleva att någon sänt mig varma tankar....

Jag vill också bli uppmärksammad... Jag vill också räknas!!!

12 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 1 kommentar
Dagens bild

Tänk vad man kan göra med ballonger..... !!!

Blir så glad över att märka att det finns de som läser min stackars blogg... Det värmer!!!

Det känns bra att ha en blogg och skriva ur sig tankar nästan varje dag.

Idag när jag cyklade så började jag fundera på hur en del människor tänker. Mötte en mamma med sitt barn på en trehjuling. Barnet cyklade utanför mamman, mot vägen... Jag personligen hade haft barnet innanför mig.... Sen var det en kille på en skateboard. Han körde rakt över gatan och när han skulle bromsa så lyckades han knappt. Det var inte många centimeter kvar tills han hade fått lastbilen över sig!!!

Jag vill inte på något sätt påstå att jag är en perfekt människa i trafiken, men jag försöker tänka på hur jag beter mig i trafiken och inte orsaka skada på varken mig själv eller andra. Men ibland är det svårt att undvika eftersom en del (Ursäkta uttrycket), idioter är ivägen. Flera i bredd på en cykelväg... Någon med arton hundar i släptåg så man måste väja för att inte köra över någon av hundarna som springer runt åt olika håll.... Något barn som springer rakt ut i gatan så man måste tvärnita...

Bara några exempel, men jag tycker att man ser mer och mer av detta beteende i trafiken. Det är som att en del tänker: Det händer ingenting. Jag ser att det kommer en bil, men jag har så bråttom att jag måste gå och riskera att bli överkörd. Eller att gå för rött ljus, men precis när man kommit halvvägs över och det kommer en bil med hög hastighet så blir det grönt och de som stannade får börja gå och hinner ikapp en. Hur bråttom hade man då???

Hoppas nu bara att ingen tar illa upp av dessa tankar, för det är som sagt bara tankar. Jag vet inte vad dessa människor tänker på, men jag tycker bara att det blir vanligare med vårdslöshet i trafiken, eller vad man ska kalla det!!?

12 Maj 2010  | Länk | Dagens bild | 0 kommentar
Dagens bild är tillbaka

Snart kommer Dagens Bild tillbaka.... Det är ju tyvärr så att bilderna fanns i den gamla datorns minne och gick inte rädda. Många bilder har jag ju här på Noggen, men det tar tid att spara om alla bilder. Så därför har dagens bild legat nere.

Men kommer tillbaka inom kort. Först i mindre skala, till att börja med någon gång i veckan för att så småningom börja vara nära på varje dag igen....

Vad kommer annars att hända idag...

Om en timme ungefär ska jag vara på lassa. Sen blir det lunch hos Ulrica.

Sen efter det kankse det blir en stund hos mamma och pappa. Middag där.

Imorgon kommer Kristina hit. Det ska bli trevligt, det var länge sen jag träffade Kristina. Så borde kanske städa lite. Men Kristina är inte så noga. Men det känns alltid trevligare med nystädat när det kommer gäster.

12 Maj 2010  | Länk | Dagens bild | 2 kommentarer
Klippning och delegeringsprov

Det är det jag har gjort idag... Varit hos frisören och på Hälsocentralen....

Först klippning, sen Hälsocentralen och göra delegeringsprov.

Sen tillbaka till frissan och göra slingor.

Det var en halvdag på stan. Hann med en sväng in på ICA och så köpte jag en klänning på Åhléns för mitt presentkort. Har fortfarande hela två kronor kvar på presentkortet !!!!

 

11 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Nu fungerar det

Nu fungerar den stationära datorn igen... Oh så skönt. Kunna skriva ut, lättare att göra inlägg. Komma ut på internet lättare och spela Sims....

Underbart! Wunderbar!!

Tack syrran för att jag får låna eran gamla låda!!

10 Maj 2010  | Länk | Hemsida | 0 kommentar
Måndag

Idag är det måndag....

Jag har huvudvärk. Har sovit dåligt. Vaknade säkert en gång i timmen. Vet inte varför.

Just nu kör de nån åkgräsklippare eller nåt sånt här ute. Det gör ju inte huvudvärken bättre.

Ska tvätta idag. Har inte mycket tvätt, men det är skönt att få det gjort.

Nu har jag satt på kaffe får se om det hjälper mot huvudvärken.

10 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Nu Är Det Lördag Igen

En sång som Flamingokvintetten spelat in... Och även Larz Kristerz och Rolandz. Men nog om detta.

Har idag varit till Solbackens Handelsområde. Besökt Rusta, Ö&B och Lindex.

Köpte lite smågrejor som plåster, tops och bomullsbollar. Sånt där krafs  som man använder nån gång då och då.

Har efter det spelat lite Sims. Och kollat lite på Facebook. Med andra ord en ganska lugn lördag.

8 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Fredagsmys

Idag har jag läst på morgonen.

Vid lunch gick jag till Helena och fick äta kyckling där.
Sen blev det Arken Zoo och köpa kattmat och kattsand. Eller sanden blev gratis med kupongen som jag hade.

Sen ICA Maxi och handla mat.

Solen har lyst idag, men det blåste en del när jag gick till Helena. Men det har varit ganska härligt ändå.

Ikväll blir det att se Så Ska Det Låta, Talang och Modern Family.

7 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 1 kommentar
En Underbar Dag

En härlig dag... Fast stundtals har jag känt mig lite nedstämd, men det är väl livets gång antar jag.

Har varit och träffat arb.ledaren ang min arbetsförmågebedömning som kommer starta den 17 maj.

Annars har jag suttit ute på balkongen i det vackra vädret och läst.

Pusi njuter ute på balkongen...

Läste ut Att vara Elisabeth av Taylor Bradford och har nu börjat på Dödergök av Katarina Wennstam. Det är otroligt vad jag läser.

Men solen har inte lyst hela dagen. Det har varit svarta moln men ny lyser solen med all kraft. Den ska väl snart gå ner, men det känns bra att varit ute så mycket. Både balkongen och ute på promenad.

Något annat kul är att pengarna från försäkringskassan kommer imorgon. Det var tur det för mitt konto börjar vara väldigt tomt och det finns inte mycket mat till varken mej eller Pusi hemma. Det blir lite ensidigt. Inte gör det Pusi nåt, men mig...

Ha det nu så gott alla Noggvänner så hörs vi en annan dag.

6 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Varit På Psyk

Har precis kommit till mamma och pappa efter att ha varit på Psykiatrin. Nästa gång blir den 17 maj. Det känns skönt att de tycker jag kan klara mig så länge. Det innebär ju att det går åt rätt håll.
Berättade att jag läser mycket och försöker vara ute, på balkongen eller ute och gå, om så bara några 100 meter.
Det tyckte hon lät bra.

Är hos mamma och pappa och Bloggar, datorn hemma är ju lite knäpp. Dessutom kan det vara bra för Pusi att lära sig att jag inte är hemma hela dagar.
5 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Läser en hel del

Jag är så glad att jag börjat läsa igen. När jag var yngre läste jag jämt. Jag hade en bok med till matbordet. I skolan när man skulle låna böcker i skolbiblioteket fick jag åka till Stadsbiblioteket för jag hade läst alla böcker som skolan  hade. Förutom möjligen någon faktabok.

Jag älskade att läsa. Läste en bok på 300 sidor i veckan. När jag var på avdelningen läste jag Mot Alla Odds. När jag bodde hos mamma och pappa en vecka läste jag Syskonkärlek och I Skulden Utan Grund.

Och sen har jag läst ut Saltöborna. Midsommarvals och Hummerfesten.

Nu läser jag Att Vara Elisabeth. Den är inte jättebra, men ändå läser man några kapitel i taget för den är väldigt lätt att läsa. Det är intressant emellanåt med alla konstföremål som beskrivs och beskrivningarna av de fina husen och landskapet i England...

4 Maj 2010  | Länk | I bokhyllan | 0 kommentar
Dynastin Deravenel

När den tjugofemåriga Elizabeth Deravenel ärver ledarskapet för det världsomspännande familjeimperiet är det den uppgift hon uppfostrats till. Ändå är det ingen lätt tradition att förvalta. Företagets rötter går långt tillbaka i släktens historia ? och många har tvingats betala ett högt pris för att det skulle bli den framgång det är idag. Hemligheterna visar sig vara många och djupt begravda. Elizabeth upptäcker snart att allt inte står rätt till, att företaget vanskötts, och hennes första åtgärd måste bli att få fram tillräckligt med pengar för att täcka upp för de dåliga beslut hennes föregångare på posten tagit. Och hon blir allt mer medveten om att hon ända in i styrelsen är omgiven av svartsjuka släktingar, av illojalitet och elaka rykten. Det finns de som skulle kunna göra vad som helst för att krossa imperiet ? och henne. En hotbild mot Elizabeth växer fram, och till sist tvingas hon till och med anlita en livvakt. Stöd och tröst finner hon hos sin barndomsvän och kompanjon Robert som hjälper henne att få företaget på stabil grund igen, så att hon kan börja planera de nyinvesteringar hon drömt om att göra. Under de långa arbetspassen övergår deras vänskap så småningom i himlastormande kärlek. Och medan fienderna kommer allt närmare ställs hon inför ett val som inte bara påverkar hennes yrkesroll, utan också hennes hjärta och hennes framtid. När skandalen bryter ut runt den man hon älskar kan hennes nästa drag få avgörande, och dödliga, konsekvenser.

4 Maj 2010  | Länk | I bokhyllan | 0 kommentar
Måndag

En Slö Måndag.

Suttit ute på balkongen och läst. Det har varit sol även om det inte varit så många grader. Men med lä på balkongen så kom man nog upp till cirkus 10 grader ändå. Så relativt skönt.

Varit på ICA en sväng också.

Lyssnat på musik en hel del. Så det har varit en dag som gått fort, men kanske inte så mycket har hänt. Men det är skönt ibland det med.

3 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Grattis Lars Berger

GRATTIS LARS BERGER (Norsk Skidskytt) 31 år lördag 1 maj....

2 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Trevlig Helg

Igår var jag och Pusi till mamma och pappa. Det är någon som borrar i huset och det stör både mig och Pusi. Man kan inte läsa, man kan inte se TV och Pusi blir väldigt störd. Söndag blir det bara jag som är hos mamma och pappa. Ja, syskonen och syskonbarnen kommer ju förstås, men ifrån vårt hushåll. Här hos mamma och pappa har precis Jehovas varit ute. Där jag bor är det aldrig några vittnen. Eller så ringer de på när jag inte är hemma.
2 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar
Lördag

Det blev en korv, trots att pappa lämnade korven hemma. Han tyckte det var onödigt att grilla men moster hade korv så både jag och mamma fick en bit.

Det var lugnt vid deras brasa. Inga kusiner. Det var skönt för ibland kan det bli lite för mycket. Lite för mycket dricka, lite för mycket smällare och lite för mycket liv.

Tog en sovmorgon imorse. Vaknade vid sju, läste några kapitel i Saltöborna och somnade sedan om. Vid nio vaknade jag och åt frukost.

Nu ska jag se Gilmore Girls sen vet jag inte. Titta ut på regnet som är idag. Kanske åka till mor och far och spela lite Sims. Möjligen Pusi vill följa med.

Eller så blir det en mysdag med Pusi.

1 Maj 2010  | Länk | Livet i allmänhet | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Elisabeth/Lizette F                                             Skaffa en gratis hemsida