|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
September (2016) |
|
|
|
(4) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(12) |
|
(8) |
|
(7) |
|
(7) |
|
(12) |
|
(21) |
|
(21) |
|
(10) |
|
(8) |
|
(13) |
|
(31) |
|
(58) |
|
(51) |
|
(52) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(217) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 344 |
Kommentarer: 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Allt i ett-gryta med kyckling, bacon och potatis
4 person(er) Ingredienser 1 st lök, gul
2 st paprikor, röda
3 st bacon, skivor
8 st potatisar, kokta, medelstora (ca 600 g) 1 st kyckling, grillad
1,5 dl vatten 1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 påse babyspenat, (80 g)
Tillagning En mustig kycklinggryta smakar gott och värmer en kylig kväll. 1. Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär baconskivorna i bitar. Skala eller borsta potatisen och skär den i klyftor. Skär kycklingen i 8-10 bitar. 2. Fräs lök, paprika och bacon i olja ca 5 min. Tillsätt potatis och tomatpuré och fräs under omrörning ca 2 min. Tillsätt vattnet och koka ca 2 min. 3. Blanda ner kycklingbitarna och koka ca 4 min. Krydda med salt och peppar. Blanda i spenaten och servera
|
23 December 2010
| Länk
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Annorlunda Janssons frestelse
4 person(er) Ingredienser 6 st potatisar (medelstora) 150 g palsternacka (medelstor) 150 g rotselleri (medelstor) 2 st gula lökar
2 st burkar ansjovis, á 125 gram 3 dl grädde
ströbröd
2-3 msk smör
Tillagning Genom att byta ut några av potatisarna mot rotselleri och palsternacka får vi en Janssons frestelse med lite mer smak. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och strimla rotfrukterna.
3. Skala och skiva löken tunt.
4. Smörj 4 ugnsfasta portionsformar eller en större ugnsfast form. Varva rotfrukter, lök och ansjovis. Avsluta med ett lager rotfrukter.
5. Häll över ansjovisspad och grädde. Strö över ett tunt lager ströbröd och klicka ut smöret. Ställ i ugnen cirka 45 minuter. Grädda tills rotfrukterna känns mjuka
|
16 December 2010
| Länk
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Råraka med räkor & löjrom
6 person(er) Ingredienser 400 g potatis
0,5 tsk salt
smör och rapsolja, till stekning 2 dl crème fraiche
50 g löjrom
120 g räkor, skalade
Garnering: dill
citron
Tillagning 1 Skala och riv potatisen grovt på rivjärn eller i matberedare. Blanda med salt. 2 Lägg små högar med rivet i stekpanna med smör&rapsolja. Platta till och stek på medelvärme tills de är gyllenbruna på båda sidor. 3 Lägg upp och klicka på crème fraiche. Toppa med löjrom, räkor, dill och citron.
|
14 December 2010
| Länk
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Bosses fattiga riddare
Antal portioner: 4 Ingredienser Torkad kanellängd
Pannkakssmet 4 st ägg 3 dl vetemjöl, ca 6 dl mjölk, ca 0.5 tsk salt 2 tsk strösocker Smör till stekning
Till servering 3 dl vispgrädde Bär efter tillgång, tex björnbär, hallon blåbär eller jordgubbar Gör så här 1. Pannkakssmet Blanda alla ingredienser till pannkakssmeten. 2. Fattiga riddare Ta en torkad kanellängd och skär i skivor. 3. Doppa i pannkakssmeten. 4. Stek i smör. 5. Serveras med vispad grädde plus bär.
|
11 December 2010
| Länk
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Saffransgravad lax
10 person(er) Ingredienser
1 kg laxfilé, som varit fryst 3 dygn 1 msk fänkålsfrön, hela
2 msk salt
4 msk strösocker
1 krm vitpeppar, krossad
1 påse saffran, (0,5 g)
1-2 msk konjak
2 st dillkvistar
Dill- och vitlökssås 2 st vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
1 dl turkisk yoghurt
2 msk dill, finhackad
1-2 tsk honung, flytande
1 tsk fänkålsfrön, malda 1 krm vitpeppar, nymald
1 krm salt
Tillagning Den saffransdoftande gravlaxen serveras med krämig vitlökssås. Frys in laxen i 3 dygn före eller efter gravningen. 1. Ta bort benen från laxfilén och lägg den på ett fat. Stöt fänkålsfröna i mortel. Blanda salt, socker och kryddor. Rör ut saffran i konjaken. 2. Gnid in laxen med kryddblandningen på köttsidan och lite på skinnsidan. Droppa över saffransblandningen. Strö över dillen och lägg på plastfolie eller lägg laxen i en plastpåse. Lägg laxen i kylen ca 1 dygn. 3. Vänd laxen och grava den ytterligare 1 dygn. Skär bort skinnet och skär laxbiten på längden. Skär den i tunna skivor. 4. Sås: Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
|
7 December 2010
| Länk
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|