Välkommen till Xenias hemsida
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2018)
>>


Polisen om mordvågen: ”Inte oväntat”

Polisledningen i Stockholm bekräftar att man är hårt pressade av den senaste tidens skjutningar.

I utredningarna misstänker man att flera av fallen är hämndoperationer mot tidigare oförrätter.

– Det är inte helt oväntat att det skulle fortsätta skjutas tyvärr, säger Christoffer Wedelin, operationsledare för insatsen Max och chef för regionala utredningsenheten.

Efter 141 dagar utan dödliga gängskjutningar togs polisen på sängen den 5 juni.
Då sköts en man ihjäl under avrättningslika former utanför sitt hem i Lidingö. Vid andra tillfällen har förbipasserande och personer ur allmänheten skadats.
– Det är ju otroligt allvarligt förstås och vi har sett en oroande utveckling de senaste åren på det sättet som skjutningar nu begås. Det är mer hänsynslöst, det är större risker för att andra drabbas, man skjuter ofta med automatvapen, man skjuter oftare med mindre hänsyn till andra konsekvenser, säger Christoffer Wedelin.
Ofta hämnaktioner
I de sex aktuella pågående utredningarna misstänker polisen att det är den organiserade gängkriminaliteten som ligger bakom mordvågen.
– Fler av de här skjutningarna sker ju i de miljöer som vi tidigare känner till har genererat konflikter. Vi har ju jobbat väldigt offensivt sen i vintras med att försöka förhindra konflikter och kyla av men nu då så kommer flera skjutningar på kort tid. Det är förstås är allvarligt men det är heller inte helt oväntat att det skulle skulle fortsätta skjutas tyvärr, säger Christoffer Wedelin.
Att flera av skjutningarna hänger ihop har polisen starka misstankar om. Ofta handlar det om vedergällning för tidigare oförrätter, både i närtid och längre tillbaka i tiden.
– Vi jobbar fortfarande med att försöka ta reda på varför och exakt hur de här skjutningarna hänger ihop. Av tidigare erfarenhet har vi sett att när det väl sker en skjutning eller att någon mördas i en skjutning så kan det väldigt snabbt, kort tid därefter, ske ytterligare. Och det beror egentligen på att det kan finnas hämndmotiv eller att någon gruppering måste ge igen på en annan gruppering som man har blivit beskjuten av.
”Väldigt ansträngt”
Christoffer Wedelin bekräftar Aftonbladets uppgifter om att polisen pressats hårt av mordvågen.
– I regionen är det väldigt ansträngt på utredningssidan och vi går också in i en kommande sommarperiod här där vi av naturliga skäl har mindre resurser på plats. Men vi har ett stort fokus nu på de här senast inträffade ärendena och vi har gjort en stor satsning på att få dit tillräckligt med resurser så vi klarar av de här utredningarna
Mäktar polisen med ytterligare skjutningar eller har man slagit i taket?
– Det är den frågan vi jobbar med för fullt här nu. Därför är det så viktigt att vi fortsätter vårt arbete att förhindra fler skjutningar. Där viker vi inte ner oss. Där satsar vi lika hårt framöver också, säger Christoffer Wedelin.
14 Juni 2018  | Länk | 22 20 ALLA NYHETER | 0 kommentar
Krämig linsgryta med curry och kokosmjölk

Krämig och mild currygryta med snabbkokta röda linser och kokosmjölk som bas. Kom ihåg att låta den gula curryn fräsa ordentligt - det är då kryddans smaker verkligen blommar ut.
¨
Skala och strimla moroten. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök.Fräs allt samt curry i rapsolja eller kokosolja tills löken är mjuk. Tillsätt därefter röda linser och spenat och låt det fräsa med en kort stund.
Häll på buljong och kokosmjölk, krydda med salt och peppar. Koka på svag värme utan lock tills linserna är mjuka. Rör om då och då under tiden.
Tillaga naanbröden enligt anvisning på förpackningen.Toppa linsgrytan med hackade jordnötter och koriander. Servera grytan med bröden och ev kokt basmatiris.
2 Maj 2018  | Länk | recept | 0 kommentar
Åklagaren Hans Ihrman beskriver Akilovs gärning som ett attentat som ”fortfarande pågår”.

Och när Akilov själv får veta att IS inte tagit på sig hans terrordåd säger han förvånat:
– Har de inte erkänt?
Det var den fjärde rättegångsdagen i Stockholms säkerhetssal om terrordådet på Drottninggatan den 7 april förra året.
Dagen var vikt åt målsägarbiträdena, de som företräder offren och offrens anhöriga, och de fick ställa frågor till Akilov.
Pressade Akilov om islam
Målsägarbiträdet Mari Schaub pressade Akilov hårt om huruvida han verkligen är så troende som han påstår, om brottet verkligen är religöst motiverat.
Akilov hävdade att hans dåd var jihad, en religiös plikt för troende muslimer, som han sa är en av islams fem pelare ifrågasatte hon honom.
– Det kände inte jag till, säger Mari Schaub. De fem pelarna trodde jag var troskännelsen, bönen, fastan, allmosan och vallfärden.
Men Akilov stod fast vid att jihad var en av islams pelare.
Fick frågor om ånger
Flera av målsägarbiträdena frågade Akilov om han ångrade sig,
– Det är svårt för mig att besvara. Behöver jag besvara frågan? sa Akilov.
När han sedan fick samma fråga igen svarade han:

– Jag vill inte svara på det för att inte såra de skadade med mitt svar.
När målsägarbiträdet Gustaf Linderholm frågade Akilov hur han ställer sig till att IS inte tagit på sig hans terrordåd reagerade Akilov med förvåning.
– Har de inte erkänt? Det är Allahs vilja när det gäller allt.
Efter dagens rättgång hölls en pressträff med åklagare Hans Ihrman.
”Pågående attentat”
Han säger att Akilovs attentat är unik, i den bemärkelsen att gärningsmannen överlevde, och ställts inför rätta.
– Det här attentatet pågår fortfarande, säger Ihrman.
Han förklarar att han betraktar Akilovs agerande i rätten, medias rapportering och även hans egen roll som åklagare, som en del i det pågående attentatet – det är Akilovs sätt att sprida sitt budskap.
– Tyvärr är det oundvikligt.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/MgjnG5/akilov-forvanad-i-ratten-har-inte-is-erkant
23 Februari 2018  | Länk | 22 20 ALLA NYHETER | 0 kommentar
Minst tio döda i nya demonstrationer i Iran

IRAN. Nya blodiga protester har hållits i olika delar av Iran. Minst tio personer har dödats.
President Hassan Rohani säger att kritik är tillåtet men han höjer också ett varningens finger.

– Regeringen kommer inte att visa någon tolerans för dem som skadar allmän egendom, bryter mot allmän ordning och skapar oro i samhället, sade Rohani i statlig tv.
Den förhållandevis reformvänlige Rohani skriver i ett uttalande på sin officiella webbplats att kritik och protester inte är ett hot i sig, men att nationen kommer att svara på upplopp och lagbrott.

Enligt statlig tv har tio personer dödats under söndagen och natten till måndagen, sex av dem i staden Tuyserkan i västra Iran.

"I den här incidenten (i Tuyserkan) avlossades skott och tre personer dog och tre andra dödades i efterföljande händelser", sade en nyhetsuppläsare i tv.

Protesterna spritt sig
I staden Izeh i sydvästra Iran uppges minst två personer ha dödats och flera skadats. Många människor i området ska ha tillgång till jaktvapen.

– Jag vet inte än om nattens skjutning kom från de protesterande eller från polisen, säger den lokala politikern Hedayatollah Khademi till nyhetsbyrån Ilna.

Ytterligare två personer ska ha dödats i den västra staden Dorud sedan de blivit påkörda av en brandbil som stulits av demonstranter.


https://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article27167520.ab
1 Januari 2018  | Länk | 22 20 ALLA NYHETER | 0 kommentar
ros

• typ av stor, ofta väldoftande blomma på taggig stjälk röd el. skär men äv. gul, vit m.m.; ofta uppfattad som den vackraste prydnadsblomman: ros(en)buske; rosenbukett; rosendoft; rosenknopp; rosenmönstrad; rosenröd; nyponros; han sände en röd ~ till sin älskade; ett fång ~or; hon dansade med en ~ mellan tänderna.
24 December 2017  | Länk | ALLT | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Xenia Hej om mig. Och det här är min hemsidan                                             Skaffa en gratis hemsida