Välkommen till Xenias hemsida
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2019)
>>


Svenska artisten släpper album om hustruns bortgång Lars Bygdén släpper skiva om fruns död

Sångaren och gitarristen Lars Bygdén tar farväl av sin fru på kommande albumet ”Dark Companion”.
Hustrun Ulrika gick bort i november förra året efter en tids sjukdom.
– Jag tror att hon skulle ha varit glad över skivan, säger Lars Bygdén till Nöjesbladet.

Lars Bygdén, 45, är aktuell med sitt fjärde soloalbum ”Dark companion”, som släpps den 26 oktober. Skivan har vuxit fram under de senaste fyra åren och har – precis som titeln antyder – varit en mörk följeslagare.
– Det är ju ingen skiva man slår på innan partyt direkt, säger han med ett skratt.
– Jag har inte varit rädd för att göra den mörk. Tvärtom, jag vill att den ska vara mörk.
Hustrun Ulrika Jönsson diagnostiserades med livmoderhalscancer för tio år sedan. Hon opererades och bedömdes vara frisk. Paret fick sitt första barn. Men för drygt fyra år sedan, när de väntade sitt andra barn, började Ulrika må dåligt. Det visade sig att cancern hade kommit tillbaka.
Den 11 november förra året somnade hon in.
– Arbetet med skivan blev som en terapi, eller kanske nästan ännu mer som en flykt. Den har förföljt mig genom hela den svåra tiden och fram till Ulrikas död. Jag vågade nog inte riktigt släppa iväg skivan förrän jag släppt iväg Ulrika, säger Lars Bygdén.
Redan under tisdagen släpptes ett första smakprov i form av singeln ”We’re not about to fall apart”. Mörka folkmusiktoner framförda av riksspelemannen Emma Ahlberg slingrar sig in i Bygdéns indie-singer-songwriter-genre.

11 December 2018  | Länk | 22 20 ALLA NYHETER | 1 kommentar
Victorias längtan efter barnen när hon hörde skräckhistorierna

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog del av fruktansvärda berättelser från flyktingar och blev serverade fantastiska maträtter under resan till Jordanien och Libanon.
Samtidigt sökte sig Victorias tankar hem, till barnen prins Oscar och prinsessan Estelle.
– Åh, jag längtar alltid massor efter dem, säger hon till Svensk Dam.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har avslutat en fem dagar lång resa i Libanon och Jordanien.
Under det fullspäckade schemat har de hunnit uppleva starka kontraster och upplevelser.
Kronprinsessan: "Många starka ögonblick"
– Jaa. Det har varit så många starka ögonblick måste jag säga. Men något av det starkaste var flickan som vi träffade i Amman, på centret för barn med funktionshinder. Hon hade i stort sett precis lärt sig att ta sina första steg. Alltså, den stoltheten och den glädjen, säger kronprinsessan till Svensk Dams reporter Helena Wiklund.
Prins Daniel instämmer och berättar hur det kändes i hjärtat att se flickans stapplande steg.
På rehab-centret så tog paret del av berättelser från flyktingar, som satte djupt avtryck.
Träffade kvinnor som utsatts för våld och förtryck
– Att höra dem berätta om hemlandet och om sina familjer, det är självklart sådant som man blir enormt berörd av. Precis som mötet vi hade med organisationen KAFA som försöker stötta och hjälpa kvinnor som utsatts för våld och förtryck och övergrepp, både i hemmet och i övrigt, säger Victoria till Svensk Dam.
Under resan fick paret ta del av det bästa som det libanesiska och jordanska köket har att erbjuda med meze-luncher och fruktbuffér.
Längtade efter småttingarna där hemma
Svensk Dam träffar paret i rosenträdgården utanför det pampiga 1700-talspalatset Beiteddine, utanför Beirut i Libanon.
Under den kontrastrika resan sökte sig kronprinsessan tankar till de små där hemma, prins Oscar och prinsessan Estelle.
– Åh, jag längtar alltid massor efter dem, säger kronprinsessan Victoria till Svensk Dam.
23 Oktober 2018  | Länk | 22 20 ALLA NYHETER | 0 kommentar
M-toppen avgick – kan få miljonbelopp

Moderaten Michael Svensson lämnade riksdagen efter Aftonbladets avslöjanden om hans resefusk.
Nu kan Svensson få ett avgångsvederlag på 1,5 miljoner kronor – och är beredd på att hans resor kan bli ett polisärende.
– Det kommer säkert, det betvivlar jag inte alls, säger han.

Aftonbladet avslöjade hur M-ledamoten Michael Svensson, 61, fått ut 378 000 kronor i bilersättning sedan 2014 – och hur han även satt upp en rad felaktiga bilresor som han fått ersättning för.
Svensson hade bland annat var utomlands flera gånger när han påstått sig ha kört bil i Sverige.
Svensson hade även upprepade gånger låtit skattebetalarna stå för hans flickväns boende i Almedalen – och struntat i att göra avdrag.
22 Augusti 2018  | Länk | 22 20 ALLA NYHETER | 0 kommentar
Bogseringen av oljeläckande fartyget kan ta hela dagen

I Västervik har bogseringen av det grundstötta lastfartyget Makassar Highway pågått under hela natten mot onsdagen. Bogseringskonvojen följs av att antal båtar som sanerar kölvattnet från det läckande fartyget och enligt Kustbevakningen går arbetet långsamt, men bra. Lastförtyget har hittills läckt ut omkring 14.000 liter olja och enligt Kustbevakning kan det dröja fram till onsdagskvällen innan bogseringen är klar
2 Augusti 2018  | Länk | 22 20 ALLA NYHETER | 0 kommentar
Polisen om mordvågen: ”Inte oväntat”

Polisledningen i Stockholm bekräftar att man är hårt pressade av den senaste tidens skjutningar.

I utredningarna misstänker man att flera av fallen är hämndoperationer mot tidigare oförrätter.

– Det är inte helt oväntat att det skulle fortsätta skjutas tyvärr, säger Christoffer Wedelin, operationsledare för insatsen Max och chef för regionala utredningsenheten.

Efter 141 dagar utan dödliga gängskjutningar togs polisen på sängen den 5 juni.
Då sköts en man ihjäl under avrättningslika former utanför sitt hem i Lidingö. Vid andra tillfällen har förbipasserande och personer ur allmänheten skadats.
– Det är ju otroligt allvarligt förstås och vi har sett en oroande utveckling de senaste åren på det sättet som skjutningar nu begås. Det är mer hänsynslöst, det är större risker för att andra drabbas, man skjuter ofta med automatvapen, man skjuter oftare med mindre hänsyn till andra konsekvenser, säger Christoffer Wedelin.
Ofta hämnaktioner
I de sex aktuella pågående utredningarna misstänker polisen att det är den organiserade gängkriminaliteten som ligger bakom mordvågen.
– Fler av de här skjutningarna sker ju i de miljöer som vi tidigare känner till har genererat konflikter. Vi har ju jobbat väldigt offensivt sen i vintras med att försöka förhindra konflikter och kyla av men nu då så kommer flera skjutningar på kort tid. Det är förstås är allvarligt men det är heller inte helt oväntat att det skulle skulle fortsätta skjutas tyvärr, säger Christoffer Wedelin.
Att flera av skjutningarna hänger ihop har polisen starka misstankar om. Ofta handlar det om vedergällning för tidigare oförrätter, både i närtid och längre tillbaka i tiden.
– Vi jobbar fortfarande med att försöka ta reda på varför och exakt hur de här skjutningarna hänger ihop. Av tidigare erfarenhet har vi sett att när det väl sker en skjutning eller att någon mördas i en skjutning så kan det väldigt snabbt, kort tid därefter, ske ytterligare. Och det beror egentligen på att det kan finnas hämndmotiv eller att någon gruppering måste ge igen på en annan gruppering som man har blivit beskjuten av.
”Väldigt ansträngt”
Christoffer Wedelin bekräftar Aftonbladets uppgifter om att polisen pressats hårt av mordvågen.
– I regionen är det väldigt ansträngt på utredningssidan och vi går också in i en kommande sommarperiod här där vi av naturliga skäl har mindre resurser på plats. Men vi har ett stort fokus nu på de här senast inträffade ärendena och vi har gjort en stor satsning på att få dit tillräckligt med resurser så vi klarar av de här utredningarna
Mäktar polisen med ytterligare skjutningar eller har man slagit i taket?
– Det är den frågan vi jobbar med för fullt här nu. Därför är det så viktigt att vi fortsätter vårt arbete att förhindra fler skjutningar. Där viker vi inte ner oss. Där satsar vi lika hårt framöver också, säger Christoffer Wedelin.
14 Juni 2018  | Länk | 22 20 ALLA NYHETER | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Xenia Hej om mig. Och det här är min hemsidan                                             Skaffa en gratis hemsida