|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Oktober (2019) |
|
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(8) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(12) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(13) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(9) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(4) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(4) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(18) |
|
(11) |
|
(4) |
|
(15) |
|
(19) |
|
(22) |
|
(27) |
|
(14) |
|
(38) |
|
(40) |
|
(4) |
|
(4) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(43) |
|
(58) |
|
(23) |
|
(16) |
|
(12) |
|
(9) |
|
(11) |
|
(6) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(21) |
|
(10) |
|
(2) |
|
|
(1) |
|
(200) |
|
(16) |
|
(15) |
|
(9) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(8) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(22) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(146) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(12) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(12) |
|
(2) |
|
(4) |
|
(6) |
|
(4) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(9) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(17) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(4) |
|
|
|
|
Inlägg: 572 |
Kommentarer: 14 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Örtrullad lammfilé
Gör så här
1. Lammfilé Hacka kryddorna och vitlöken 2. Rulla lammet tillsammans med rejält med salt och peppar i kryddorna. 3. Fräs lammet så att det får en fin stekyta i smör. 4. In i ugnen i 175 grader tills lammet har en innertemperatur på mellan 60-65 grader. 5. Ta ut och låt vila i folie i cirka 10-15 minuter. 6. Rödvinssås Fräs all lök i smör och häll sedan på vin, socker, vatten, vinäger, rosmarin, och fond. 7. Reducera till cirka hälften och sila. 8. Red eventuellt med lite majsmjöl utrört i vatten. 9. Smaka av med salt. 10. Potatiskaka Värm ugnen till175 grader. 11. Skala och skiva potatisen. 12. Hacka vitlöken och örterna och blanda tillsammans med potatisen. 13. Riv osten och blanda tillsammans med potatisen. 14. Rör ihop ägg, grädde och mjölk. 15. Smöra en form och lägga i potatisblandningen, helst snyggt i lager. 16. Häll över ägg, grädde och mjölk och skaka formen. 17. Grädda i 175 grader i cirka 80-90 minuter.
|
4 December 2011
| Länk
| OM MAT
| 0 kommentar
|
|
|
|
Örtrullad lammfilé
Antal portioner: Färdigt på: 2 tim
Ingredienser
Örtrullad lammfilé 600 g lammfilé Salt Peppar 1-2 vitlöksklyftor Timjan Basilika Rosmarin
Rödvinssås 5-6 schalottenlökar 3 st vitlöksklyftor 3 kvistar färsk rosmarin 5 dl rött vin 4 msk kalvfond 4 msk rörsocker 1 msk balsamvinäger 2-3 dl vatten
Potatiskaka 1 kg potatis 2 dl ost 1.5 dl färska örter 4 st ägg 2 dl grädde 1 dl mjölk 2 st vitlöksklyftor
|
4 December 2011
| Länk
| OM MAT
| 0 kommentar
|
|
|