Ikegårdens Vinka och Wilses Cram-Goa
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Flytt

Idag flyttar vi upp till Dalarna! Kjell ska börja jobba redan på måndag så här är det snabba ryck som gäller. Så om ett par minuter rycks sladdarna till datorn. Sad  Men men den startas igen inom en snar framtid.

Ha en trevlig dag ute i solen Sun 2  önskar Nina,Inka och Goa 

 

25 Januari 2007  | Länk | Våran vardag. | 7 kommentarer
Dag hos Lollo å Stefan.

Denna dagen har varit helt fantastisk!! Mycket hundträning,bra människor och god mat,vad mer kan man begära?!

Kl 6:00 ringde klockan fixa och dona en stund innan det bar av mot Kroka. Var lite nervös men så snart jag kom fram släppte det. Vi var 7 st som skulle köra spår,uppletande och lydnad,med Stefan och Lollo. Stefan hade knallat ut 4 spår innan vi kom runt 8:30 så vi fick allt serverat sas! Goa skulle visa upp sina bakspår5 var min tanke så Lollo gick ut 2 upptag,där det sista hade ett spår på ca 400m. Ja naturligtvis gick hon klockrent i upptagen,ut fint analysera och iväg i rätt riktning! Detta båda gångerna,där det sista var ruggit bra för där kollade hon av kalasfint!! Som tur var har Stefan träffat Goa vid ett annat tillfälle så han kunde råda mig ändå.

Uppletandet var i en korridor,3-4 hundar före och 3 saker utlagda. 2 längst ut och 1 på mitten. Här skötte hon sig oxå bra,kom in till mig en gång,men Stefan tyckte inte det var så mycket att orda om och jag och Goa var såå nöjda.

Lite mat,bullar och kaffe vart det under lunch och det var riktigt behövligt tyckte nog vi alla. Snö och blåst hade vi under hela fm så man var lite lätt frösen när man kom in...

Em bjöd på lydnad i ett ridhus en liten bit ifrån deras hus. Goa skulle visa sina rejäla trängningar och det gjorde hon oxå. Lollo hade en del tipps även Stefan kollade och så fick vi lite kompleterande tipps därifrån med!! Riktigt glad vart jag när Lollo säger att får vi bort trängningarna så är det ett 10 mässigt ff!!!!!! Jippi,hur´glad blir man inte då.. Sedan tittade Lollo även på krypet,där hon ska lite bak i pos,å med lite tipps så märkte man resultat bara på 2-3 gånger.Annars var det fint tyckte hon. Plattsen låg hon kalas på och där är jag riktigt nöjd med henne för hon har inte legat med okända hundar sedan sensommaren,DUKTIG Goa!!

6:30 sa vi hej då och begav oss hemåt,moddigt och j*****t  på vägarna men hem kom vi tillslut! Sätter på lamporna här hemma och går in i köket ,då får vi strömavbrott.... Det ljusna efter ca 1 timme så nu är allt OK här,ska titta på TV och skriva mer lite av vad som sas under dagen så ni får ha en trevlig lördag!

ETT STORT TACK TILL LOLLO Å STEFAN FÖR EN TOPPEN DAG!!!

Nina

20 Januari 2007  | Länk | Våran vardag. | 5 kommentarer
Trevlig dag!!

Äntligen har vi varit och spårat! Det var jag och Johanna med kelpiesarna som träffades för lite träning. Goas spår var mycket trevligt och jag fick verkligen lita på henne för jag kan lugnt medge att i detta spåret hade jag en hel del förutfattade meningar... 2 gånger trodde jag att vi kommit av,men icke sa nicke!! Hon låg på i spåret som aldrig förr,det var bara vira linan runt handen och hoppas att man skulle komma helskinad till slutet. Bakspår och 1 pinne bort vart det men jag är ganska nöjd ändå för vi har ju inte spårat på ett tag och dom spåren som vi gjort har jag lagt och det är inte samma sak som när hon får gå en annans. Ska till Lollo och Stefan på lördag och då ska jag höra vad dom tycker ang bakspåren....

Uppletande vart det oxå. Inka fick 5 saker,det var inte det bästa hon har gjort *asg* bytte saker hej vilt men hon tyckte det var skoj och det är huvudsaken för damen! Hon har blivit en riktig liten madame (mer än vanligt) nu på sista tiden. Uppletande och lydnad ska göras på ett visst sätt (hennes) annars blir hon purken ;) Iom att hon inte ska tävlas mera så låter jag henne hållas så länge hon försöker iaf. Goa fick 2 saker i linje,fick hörnet ganska fort men sedan fick jag gå ut i rutan och vinda in sak nr 2 för den var riktigt svår att få vind på och jag vill inte skicka hur många gånger som helst. Medans jag belönade så sprang Johanna ut och la 2 nya saker i en annan del av rutan. Här hittade hon båda sakerna men det var kämpigt!! Rutan såg fin ut och vinden var bra om man tittade på snittslarna,men den spelade oss nog ett spratt idag. Det vart tydligt på den saken som Goa vindade in,vi fick snurra runt saken för att få känning av den..

En trevlig dag med fint väder och bra hundträning fick vi iaf och det är inte dåligt det inte!!!

Sov gott / Nina

18 Januari 2007  | Länk | Våran vardag. | 0 kommentar
Stormen

Till min stora glädje har nu stormen laggt sig och vi klarade oss helt OK! Vart av med strömen kl 10 på fm men den k0m tillbaka relativt fort 22:00! Var lite orolig att det skulle bli som när Gudrun kom för då hade vi inte ström på ett par dagar och det var mindre skoj Sad ... Hur som helst lär man sig en massa kortspel igen och det är aldrig fel!!! Tog oxå och tvättad bilen idag bara för att ha något att göra. Det är lite klurigt detta med promenader när det blåser så in i nöden men vi tog med oss hundarna ner till Nääs slott och gick,det vart en rätt trevlig promenad iaf,Inka och Goa bryr sig inte men den lilla mopsen fick vi hålla i en liten stund när det blåste som värst.
Idag ska vi försöka hinna med lite träning på promenaden och den får jag skriva om senare under dagen. Så tack för nu / Nina Hello 

myspace

Nu har vi fixat med allt det som stod på programet idag och däribland var det som sagt promenad med träning. Raka skick gjorde vi en del idag och det funkade bra med båda två. Ska klura lite på hur jag ska utveckla min "rakt ut" träning..Ponder  Platsliggningen gick kalas,hon har prövat att resa sig ett par gånger men nu ligger hon riktigt bra.Duktig flicka Blow Kiss .Vi är ju själva så Inka får assistera som störning,leker med sin kong,äter godis mm mm.. Lite kryp vart det oxå och hon kommer sig sakta men säkert Bow Down ,lite hög vid något tillfälle,blir lätt det när hon börjar varva upp sig,men det var ytterst lite idag!!! Glömde klickern hemma annars tänkte vi ta lite "sakta" med men utan klickern är det lönlöst. Hon är för snabb för att jag ska hinna belöna så precist,så det la vi på hyllan idag,likaså fritt följ för hon var så i gasen Bouncy 6  att det hade bara blivit en massa traggel som jag inte hade tid med för jag hade en tid att passa.
Ha en trevlig kväll / Nina
15 Januari 2007  | Länk | Våran vardag. | 0 kommentar
Bra bok!

Har läst en helt enormt bra och fruktansvärt hemsk bok som heter ÄCKLIG,den är skriven av Constance Briscoe. Alla ni som gillar böcker som ex Pojken som kallades Det kommer säkert att sträckläsa denna bok... Själv läste jag ut den på 2 dagar och kan inte sluta tänka på den heller för den delen.

Det är en sann berättelse om hur Constance blir både psykiskt som fysiskt misshandlad av sin mamma,men trots alla hemskheter blir hon den första svarta domaren i Storbritannien!!!

Så här står det bak på boken:

"fruktansvärd,brutalt ärlig och ändå upplyftande".

Det är precis vad den är,ett levnadsöde som jag aldrig kommer glömma iaf. Rekomenderas verkligen !!

Sov gott/ Nina

10 Januari 2007  | Länk | Våran vardag. | 3 kommentarer
Träff med Bullisarna

Hade ställt klockan på halv 9 och planerat att komma hemifrån runt 9:30,detta för att inte deppa ihop iom vädret Pouty. Är ju så less på regnet/mörkret så det liknar ingenting!! Men en snabb start på dagen skulle råda bot på det var min tanke.. Och tro det eller ej men det fungerade!Ringde min syster medans jag satt i bilen för att höra om hon hade lust att promenera och det var inga problem.La ut ett spår (ca 500m 5 pinnar) innan jag kom fram som jag tänkte ta på vägen hem.Det vart en mycket lyckad promenad med en hel del rus,där främst Goa,Agge och Inka lekte. Inka och Agge turades om att jaga lilla Goa så när vi kom tillbaka till bilarna var hundarna rätt nöjda Thumbs Up 


Lilla Agge och Adina
">
Efter lite prat och kaffe var det dax för mig att åka och ta det där spåret som hade legat en stund nu Goofy sisådär 3 & en halv timme.... Idag var det inga större problem,visst hade hon det kämpigt på sina ställen iom vädret/terrängen (hygge) men hon löste det galant Way Too Happy .Sedan var det Inkas tur att spåra men jag hade varit lite lat Blushy la bara ett spår så hon fick gå Goas spår. Inga som helst problem,ja förutom att hon tog sig en funderare på om hon hade tid att komma in med pinnarna eller ej Ignoring You.En trevlig dag har vi haft iaf trots vädret.. Thumbs UpHa en trevlig kväll / Nina 


9 Januari 2007  | Länk | Våran vardag. | 3 kommentarer
Å regnet bara öser ner =(

Vilket jäkla väder vi har!! Börjar bli bra less på att allt är blött jämt och ständigt Thumbs Down. När jag gick upp i morse så var det näst intill mörkt ute fast kl var 9:00.  Satt och klurade på vad jag skulle hitta på idag och då går strömen!!! Som tur var så hade kaffet hunnit bli klart annars så hade denna dagen varit förstörd helt och hållet Lol. Tog mig samman efter en stund och åkte iväg med hundarna för en promenad och uppletande.

Uppletandet gick kanon bra idag Spaz !!  Vallade 2 korridorer med 2 saker i varje och båda flickorna var så duktiga Kisses .  Goa kommer sig mer och mer i uppletandet och det är riktigt roligt att se att min ide ang förberedelserna verkar funka.. 

Nu kommer snart Kjell hem och jag tror att vi ska åka in till affären,så ni får ha det BRA!!

Kram / Nina

8 Januari 2007  | Länk | Våran vardag. | 0 kommentar
Spår och lydnads dag.

Vilken trevlig dag jag och Goa har haft idag. Kjell tog Inka och Mozart på en promenad med Pia och bullisarna Dog 13 så att jag och Goa kunde konsentrera oss på träningen. La ett spår på ca 400 m i en hage. Upptag och 6 pinnar. Medans det låg så åkte vi och tränade lydnad. Idag la vi vikten på ff,ingångar,sakta och krypet.  I stora drag så gick det bra (krypet kalas Bow Down) men ingångarna är hon 50/50 på.... En aning snea sättanden,har missat att hålla koll på den sista lilla biten som rumpen ska in Not Sure. Men nu är jag ju medveten om det så nu ska det fixas med både ute och inne! Saktan harvar vi vidare på  Walking Dog. Hon är så rolig att jobba med för hon vill hur mycket som helst. 

Åkte upp och tog spåret,som inte gick så bra idag Question Mark MYCKET flaxigt och en hel del tappt vart det innan vi kom till slutet. 1 pinne bort... Men väl vid bilen började jag ransaka Ignoring You  mig själv/våran spårträning och då innser jag ju ganska snabbt att man inte kan kräva så mycket iom att vi har spårat mycket sällan ett tag nu,så vi får vara nöjda trots detta och börja lägga spår oftare helt enkelt!!

Dax för mat Feed Me så på återseende!!

Nina   

7 Januari 2007  | Länk | Våran vardag. | 0 kommentar
Sovmorgon!

Jag hade en tanke på att åka in till mässan idag oxå men så sa Kjell att han vill in på lördag så det blev så istället. Är ju roligare oxå Way Too Happy!!!!

Så vi tog en liten sovmorgon innan vi begav oss ut i skogen. Tränade på raka skick och en hel del "pill" i lydnaden. Saktat går framåt Rolly 2,ingångar,snabba sättanden på håll och krypet,som gick bra idag igen Yes!. All krypträning går ju ut på att lugna ner henne och det börjar hon köpa!

Inka Changing Color Heart  fick leta kong,lite kontaktövningar,inkallningar och godissök. Dessa uppgifter fixade hon bra Bubblegum ! Lille mopsen sökte bara efter godis men jag tror att han vart nöjd ändå Thumbs Up för han ligger här bredvid mig och snarkar som en liten gris Pig .....

He en trevlig kväll önskar Nina

5 Januari 2007  | Länk | Våran vardag. | 2 kommentarer
MY DOG

Idag har jag varit in till My Dog utställningen för att titta/heja på min syster och hennes bulle Dog 13 . Han vart BIM och det tror jag att vi var nöjda med!

Jag är ju inte van med att gå upp runt 8 snåret (såå trött) Tired  så runt 12:00 förbannade jag domaren med bihang för att det var en och en halv timme försenat No ,brist på sekreterare eller nåt liknande,det kan inte vara lätt att få allt å funka på en sådan stor utställning.... Men är man trött så är man och jag var ju tvungen att promenera med mina egna hundar när Pia hade varit inne i ringen...

En titt bland alla prylar som resulterade i 3 fällar och 2 tröjor hann jag iaf med innan jag var tvungen att sticka,men jag åker nog in igen för det finns såå mycket saker som jag tror mig behöva Tongue Out !!!

Träffade Gisela från Ludvika och det är ju alltid trevligt Thumbs Up !!! Önskar henne och Sari LYCKA till imorgon i Boxer ringen!!

Promenad med inbakad lydnad vart det på vägen hem. Lydnaden kändes bra idag,så nu är vi riktigt nöjda och belåtna Smile !

Må gott / Nina

4 Januari 2007  | Länk | Våran vardag. | 1 kommentar
I väntans tider.

Det är precis vad vi befinner oss i just nu. Pia min syster ska ställa ut sin bulle på My Dog i morgon och jag ska dit och heja! Hoppas att det går lika bra som på utställningen i Malmö (BIS 3)för då är det ju ännu roligare att vara hejarklack  Terrific ! Ska även passa på att göra av med lite pengar på "bra att ha" grejor som dom brukar ha i massor....

Idag har vi tränat lite lydnad som gick riktigt bra,krypet vart kalas!! Har även varit ner till brorsan och ätit. Hans dotter samlar på stenar så jag tog med mig blåa slaggstenar ifrån Dalarna & det vart en riktig höjdare! Skulle även visa brorsan hur man fick igång CD-växlaren i Volvon men det är ju inte lätt när det inte finns någon ström Not Sure  så det får bli en annan gång.

Ha det bra /   

3 Januari 2007  | Länk | Våran vardag. | 0 kommentar
Mellandagar i Dalarna

 Ball Drop N u har vi kommit hem igen efter  en vecka i Dalarna .  Det har varit en massa att fixa med men nu är det äntligen klart . Staketet/grinden är på plats ,väggen på övervåningen är riven  och ny tvättmaskin och torktumlare är inköpta!!! Nu är det bara att flytta in när vi känner för det! Har haft en del tid med att reka områden och det är såå  ljuvligt att ha så mycket mark till sitt förfogande Thumbs Up.  Hundarna har inte fått träna utan bara motioneras  via cykel och vanliga promenader . Running Man  


Idag däremot har vi tränat uppletande och lydnad.

Goa fick 4 saker långt ut. Dom 3 första fixade hon lätt men den 4:e fick hon jobba på en del men hon löste det utan att börja "klibba" på mig!!!

Inka hade inga problem att hitta sakerna idag däremot tog hon det lugnt men det är bra för hon har varit halt i  ett par dagar förra veckan så hon får ta allt i sin egen takt  lilla gumman  Circle Of Hearts .

Goa  tränade lite på sin position i ff ,ingångar med och utan apport och krypet.  Det är samma problem som vanligt som vi skaver på och det lär vi göra ett tag till   Tongue Out!

Ha en trevlig kväll / Nina2 Januari 2007  | Länk | Våran vardag. | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Nina och schäfrarna Inka och Goa                                             Skaffa en gratis hemsida