Ikegårdens Vinka och Wilses Cram-Goa
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Glatt gäng.

Idag var det Gärd/Zeffi,Sofia/Stig,Tord/Yippo och jag och Goa som träffades för spår/uppletande. 


Vi började med att lägga ut spåren och Tord la ett lagomt långt spår med upptag och 6 pinnar till oss. Spåret var på hygge och 1 av pinnarna var skogspinne.


Medans spåren låg till sig så körde vi uppletande. Vi körde i hel ruta och lite nojjig var jag iom att vi har kört i korridorer ett tag iom tassen. Men som hon gick!!!!myspace. Hade 4 saker utlagda i 2 linjer,relativt nära varandra pga om hon skulle kuta runt i rutan,men icke att hon gjorde det,hon gick så rakt och fint att när hon kom in med 4 saken så var jag så glad att jag skakade.. Detta gjorde min dag,var så säker!


Sedan tog vi spåren och Tord hade lagt ett lite klurigt spår men Goa fixade det bra. Bakspår och 1 pinne bort vart det,men vi var  nöjda med dagen när vi åkte hem och det tror jag att allihopa varmyspace.


Nina

31 Mars 2007  | Länk | Våran vardag. | 0 kommentar
Glatt gäng.

Idag var det Gärd/Zeffi,Sofia/Stig,Tord/Yippo och jag och Goa som träffades för att spåra. 

Vi började med att lägga ut spåren och Tord la ett lagomt långt spår med upptag och 6 pinnar till oss. Spåret var på hygge och 1 av pinnarna var skogspinne.

Medans spåren låg till sig så körde vi uppletande. Vi körde i hel ruta och lite nojjig var jag iom att vi har kört i korridorer ett tag iom tassen. Men som hon gick!!!!<a href=http://www.glitter-graphics.com title=Myspace Graphics><img src=http://dl3.glitter-graphics.net/pub/112/112803ygv6gha9ad.gif width=225 height=33 alt=myspace layouts, myspace codes, glitter graphics border=0></a>. Hade 4 saker utlagda i 2 linjer,relativt nära varandra pga om hon skulle kuta runt i rutan,men icke att hon gjorde det,hon gick så rakt och fint att när hon kom in med 4 saken så var jag så glad att jag skakade.. Detta gjorde min dag,var så säker!

Sedan tog vi spåren och Tord hade lagt ett lite klurigt spår men Goa fixade det bra. Bakspår och 1 pinne bort vart det,men vi var så nöjda med dagen när vi åkte hem och det tror jag att allihopa var<a href=http://www.glitter-graphics.com title=Myspace Graphics><img src=http://dl3.glitter-graphics.net/pub/88/88833d4246l65ux.gif width=29 height=21 alt=myspace layouts, myspace codes, glitter graphics border=0></a>.

Nina

31 Mars 2007  | Länk | Våran vardag. | 0 kommentar
Härliga dagar

Här kommer en liten rapport om vad vi har haft för oss.

SÖNDAG: Var till klubben och tränade. Testade av appelmomenten och vi kom fram till att,framförgåendet och hoppet ska hårdtränas!! Framförg har hon fixat förut men häromdagen var det som bortblåst så vi får backa lite..... Ang hoppet så har hon svårt att sätta sig direkt utan kryper mot mig och hamnar för nära för att komma över på tillbaka hoppet. Tyvärr vart jag lite sur på henne och då funkar ju ingenting,hon är mycket känslig på om jag blir grinig för hon vill så gärna göra rätt lilla Goalito. Men efter att ha klurat lite på vårat problem kom jag fram till att vi ska använda target på hoppet. Det fungerar kalas! Nu sätter hon ju sig vid targeten och vi behöver inte bli osams Thumbs Up. Ska nöta på detta som en galning en tid framöver.

TISDAG: Mina föräldrar var här under dagen och hjälpte oss med tomten och när dom hade åkt tog jag ut Goa på ängen för ett litet pass lydnad. Ff,ink m stå,framförgående och kryp. Ett trevligt pass där vikten låg vid framförg (börjar komma tillbaka) och krypet. Hastade sig framåt så tillslut var jag tvungen att ta en andnings paus och det var nog vad hon behövde oxå! Inka var innanför staketet och var ganska avis på alla godbitar Goa fick,men hon är för go för hon blir helt lugn bara hon får lite godis oxå Tongue Out .

IDAG: Träffade Kicki/Zaxa på klubben. Kicki började och det gick ruggit bra idag!!! Sedan var det våran tur och vi är så nöjda med dagen Thumbs Up . Ff,lite trängningar till att börja med men sedan gick det bra. Framförg,gick bra men fortfarande inte klart,kryp,lite svårt att ligga still men lågt och fint! Hoppet,gick bra,lugnt och fina sättanden vid targeten Clapping . Var sååå nöjd när vi åkte från klubben!

Ska försöka hinna in till klubben en vända imorgon fm,men vi får se vad vi hinner med.......

Sov gott / Nina

28 Mars 2007  | Länk | Våran vardag. | 3 kommentarer
Härligt gäng!!

Det var ett riktigt glatt Lol  gäng som träffades kl 10:00 för att spåra och köra uppletande idag. Vi började med att lägga ut spåren och Goa fick ett ganska kort spår med 5 apporter + direktpåsläpp Open Mouth . Det var bara för jag ville kolla av om hon fattade galoppen iom att hon aldrig gjort ett..

Medans spårena låg så gjorde vi uppletande. Där hade vi 3 saker ute och det gick bra. Zeffi och Zaxa fixade det galant,Yippo var lite tanksprid men löste det tillslut Thumbs Up .

Sedan bar det iväg på spårena. Det låter löjligt men det gick oxå bra,markerade apportena kalas utom den sista där kom hon lite snett tyckte jag att Kicki sa,men jobbar sig in/bak mot pinnen men avbryter och spårar vidare Confused . Men vi såg tydligt att hon markerade så hon var tvungen att ta pinnen den lilla  Mouse ! Vid 14:00 tiden var vi klara och jag tror att vi allihopa var riktigt nöjda med dagen,duktiga hundar och strålande Sun 2 + trevligt sällskap,vad mer kan man begära???

Ha det bra / Nina

24 Mars 2007  | Länk | Våran vardag. | 1 kommentar
Inka

Den här dagen har varit jobbig som tusan för min lilla Inka har varit dålig i sitt ben. Halt på vänster bak (dåliga höften).

Märkte på promenaden att det var något som inte var som det skulle för hon satt sig titt som tätt och det brukar hon inte göra,men jag släppte det efter en stund. Men när vi kom hem till mina föräldrar såg jag att hennes gång var mycket sämre än den brukar.Hon har varit lite halt till å från men inget allvarligt så när man väl kom hem började man ju fundera på både det ena och det andra och humöret var inte på topp när Kjell kom hem ifrån jobbet,men han såg ju oxå att Inka inte var OK så jag tror att han förstod mig....

Lite senare på kvällen ringer Gisela och är så gullig att hon tar och frågar Torkel (vet), som var på klubben om jag kan komma in och visst kunde vi det! Efter en titt på Inkis gång så fick vi rådet att sätta henne på Rimadyl i 10 dar,massage och sim. Allt detta har vi ju gjort i Gbg med gott resultat men nu ska vi komma igång igen,för det gör ont i hjärtat att se hur hon inte fixar med skapligt lugna aktiviteter Crying utan att bli halt

Nu är det natten så SOV GOTT!!

STOR KRAM TILL GISELA FÖR ATT DU ÄR SÅ OMTÄNKSAM!!!!

22 Mars 2007  | Länk | Våran vardag. | 1 kommentar
Dag på klubben

Efter ett par dagar med ostadigt väder var det dax för det underbara vårvädret att komma tillbaka. Tog en promenad med Kjell,hundarna och min pappa och deras hund. Inka och mopsen fick stanna hemma medan jag och Goa åkte till klubben. Hade bestämt med Gärd å Lilly att träffas på klubben för lite träning men tyvärr hanns det inte med för tiden var knapp för Gärd. Men jag tog ut Goa och körde lite ff och hopp. Ff gick bra,någon enstaka gång trängde hon men i det stora hela var det bra Thumbs Up. Hoppet är lite klurigt för hon vill gärna ta ett par steg emot hindret innan hon sätter sig och det stör mig något fruktansvärt! Har ingen riktig plan över hur jag ska få till det Rolling Eyes,har lite att grubbla på med andra ord.....

Sedan kom Kicki och frågade om vi ville vara med henne och Evis på ett uppletande och visst ville vi det!! Deras hundar gick riktigt fint,ja det gjorde Goalito oxå Tongue Out,3 saker i en korridor vart det idag. Är så nöjd med dagen,det är kanon kul att börja starta upp våran träning så smått och framför allt är Goa en härlig kamrat att träna med Hearts 

Imorgon ska vi till klubben igen.Mera lydnad med andra ord och på lördag ska vi starta upp ett tränings gäng som ska spåra & köra uppletande tillsammans varje lördag!! Det ser vi framemot,minst sagt!  Way Too Happy 

Ha det bra / Nina

20 Mars 2007  | Länk | Våran vardag. | 1 kommentar
Tränat

Äntligen har vi fått spåra Way Too Happy ! I onsdags var vi ner till Långtjärnarna å la spår till alla hundarna. Kjell gick ut Inkas spår på ett hygge. Upptag,ca 500m spår med 7 pinnar. Liggtid ca 1 timme. Även denna gång fick hon frispåra och det sköter hon riktigt bra,visst så hade hon 2 pinnar bort men det var ju första spåret för i år så det gick lite fort om man säger så... Men det är en fröjd att se den hunden spåra,hon är duktig min lilla madame Clapping .

Goa hade upptag 600m spår med 6 pinnar. Upptaget var KALAS,gick lite fram vänder går kanske 5 m bakåt och vänder igen och går åt rätt håll!! 1 pinne bort men det var nog mitt fel för jag tappade linan *suck* och då fick hon en jäkla fart så nästa gång ska jag skärpa mig Tongue Out . Men jag sken nog ikapp med solen när vi åkte därifrån för som jag har längtat efter att få starta upp spårträningen.

Vi har även varit upp på klubben onsdag/torsdag. Onsdag vart det lite ff med fokus på trängningar och ingångar. Torsdag var det uppletande. Bestämde mig för att hon skulle få ett vanligt uppletande,för hennes tass ser bra ut och skon hon har på sig sitter så bra. Körde i en korridor och det fanns ingenting att klaga på,3 saker in i ett naffs,sedan fick det vara bra för den gången Tongue Out .

Idag har vi bara promenerat i solen och det är ju så så skönt nu när det är barmark på dom flesta ställen!

Ha det bra /   

16 Mars 2007  | Länk | Våran vardag. | 3 kommentarer
SOL

Vilket vackert väder vi har haft i ett par dagar nu! Solen värmer som bara den och snön är nära på borta Thumbs Up. Var på klubben i söndags och körde lite lydnad,ff,ingångar och lite vindövningar,men iom Goas tass Crying så är det minimal träning. 

Många promenader har det dock blivit och det fungerar bra med hennes lilla stövel men hon är ju galen i vatten (tagit efter Inki) så blöt blir hon ju..... Läker gör den som den ska iaf och det känns skönt!!!!

Imorgon ska jag nog spåra med alla tre för att senare på em åka upp till klubben för att träffa lite folk och det blir nog lite träning för oss oxå Tongue Out

Sov gott Sleeping/ Nina 

13 Mars 2007  | Länk | Våran vardag. | 2 kommentarer
Melodifestivalen...

Idag har vi inte gjort så mycket,hade en plan på att åka till klubben och träna med Gärd och Lilly men varken tiden eller orken fanns imorse  Confused.  Men en längre promenad vart det iaf tillsammans med min pappa och deras hund Tindra. Väl tillbaka vid bilarna drack vi lite kaffe för att sedan åka hem . Jag var tvungen att ta tag i städningen här hemma,för hundarna med Goa i spetsen fäller som aldrig förr. 

Har oxå tittat på Melodifestivalen och jag tycker nog att det var en helt OK vinnarlåt,man kan ju inte annat än dra på smilbanden när man ser Ola Salo Tongue Outhan kan ju bju på sig själv och det gillar vi!!! Men min personliga favorit var Marie Lindberg. 

Imorgon bär det av till klubben Road Trip  för att träna lite vindövningar och lydnad. Hoppas på fint väder och trevliga människor Thumbs Up

Ha det bra / Nina 

10 Mars 2007  | Länk | Våran vardag. | 1 kommentar
Slaget rådjur.....

Efter en lång sovmorgon tog jag bilen upp till Spannsjön för att gå en promenad. När vi hade gått en bit längs vägen så bar Inka av in i skogen ca 10 m. Det hade gått in folk där så jag la inte så stor vikt vid det men märkte på henne att det var nåt,för hon var försiktig och hade inte större lust att komma när jag sa att vi skulle vidare. Till saken hör att dom för ett par dagar sedan sett 3 lodjur i området så lite fundersam vart man ju.... På väg tillbaka så kunde jag inte hålla mig från att titta,la hundarna på vägen,men precis när jag skulle knata in i skogen kommer "piloten" det är en herre som bor i närheten med sina taxar så jag fick ta reda på mina vildar istället. Men vi vart å prata och det var lo som hade slagit ett rådjur och när man tog en närmare titt in i skogen så var det en riktig slaktplats om man säger så!! Han hade för ett par dagar sedan även sett kungsörnen sitta och äta av resterna,hur fräckt som helst tycker jag!! Jag vill oxå se lo och örn =). Lo har jag iof sett men det är så häftigt!

Väl hemma igen tog jag ut Goalito för lite lydnadsträning på vägen. Ff,sakta,apportering,ingångar och kryp. Krypet lär vi fila på mycket nu,för iom att vi har tränat så lite har den lilla koll hon hade på positionen försvunnit :( Men jag har varit inne på ett forum och fått lite tips om hur vi ska gå till väga,jag känner att jag är nog en bidragande orsak till att hon hastar iväg,ja kort sagt vi stressar varandra.... Ska ta och fixa nya speglar så jag får bättre överblick på hennes teknik,det känns bättre för mig iaf ;)

Nu får ni ha det så gott / Nina

6 Mars 2007  | Länk | Våran vardag. | 3 kommentarer
Inomhusträning

Hade en tanke om att hoppa över träningen idag som är i en stor fotbollshall i Smedjebacken. Hade tränat en hel del på promenaden och kännde mig ytterst nöjd med Goas träning (även skallet) där vi fick till 2-3 skall idag,gick bättre när hon fick sitta vid sidan. Ff utan trängningar!!!! Fortsatt nötning på detta så blir det kalas,saktan nöter vi vidare på liksom ingångarna. Hem en vända och fundera på om vi skulle åka eller ej,kom fram till att det är en ypperlig träning att bara vara så in med alla hundarna i bilen för att möta upp Gärd & Lilly. Goa skötte sig bra den här gången,förra gången var hon lite osäker och tyckte nog att det var lite mycket hundar som sprang överallt. Men det är ju inte lätt för henne heller iom att vi har varit själva så länge nu,det blir ju så lätt att man tränar själv när man har mycket att göra =)! Nåväl,idag var det en annan Goa som äntrade hallen! Lite lydnad vart det iaf,ff återigen utan trängningar(hurra),läggande under gång och lite kryp.Platsliggningen fixade hon galant! En hel del prat med trevliga människor vart det oxå innan vi styrde kosan hemåt. Så nu ska vi ta fram godiset och sätta oss framför TV:n och bara mysa jag och hundarna

God kväll / Nina

4 Mars 2007  | Länk | Våran vardag. | 1 kommentar
Härligt väder!!

Idag har vi ett fantastiskt fint väder. Ingen sol att tala om men en värme som är såå skön!! Jag och hundarna åkte bort till en grusväg för att promenera,träna lite lydnad och vinda in föremål. Allt flöt på bra utom skallet..Goa kan ju inte skälla om hon inte sitter i bilen ;) det blir ett slags töntigt osäkert yl typ efter första som hon faktiskt kan... Men vi får nöta på å se var vi hamnar för skälla kan hon om hon vill! Det vet alla som har varit å tränat på samma ställen som jag *asg*

Annars blir det en lugn lördag,ska till mina föräldrar och kolla på TV tror jag och passa på att äta något gott oxå =)

Ha en trevlig lördag / Nina

3 Mars 2007  | Länk | Våran vardag. | 3 kommentarer
Nu har vi dator igen!

Äntligen har vi dator! Det är inte lätt att flytta rakt ut i ödemarken och vara beroende av nätet..... "Bredband där???? det kan vi nog inte ge dig tyvärr" har varit det ständigt återkomande svaret när man ringt runt till olika leverantörer. Men trägen vinner och här sitter jag nu med mitt bredband!

Vi har kommit på plats i huset och hundarna verkar ta det hela med ro. Tyvärr har det inte blivit så mycket träning för våran del men lite uppletande och ett par pass lydnad har vi hunnit med.

Har legat hela helgen på grund av sjukdom så jag har haft hjälp med hundarna under helgen (tack) men på söndag kväll såg jag att Goa låg och slickade sig onaturligt mycket på tassen,inte så konstigt för klon var klyvd :(... Ringde upp till Falun på måndag fm och dom rekomenderade att vi skulle komma upp. Sagt och gjort ut och startar upp bilen men tyckte att den luktade annorlunda typ. Suprise,suprise generatorn hade brunnit,(en olycka kommer sällan ensam eller hur var det)så det vart att ta min mammas bil istället.

Väl där så tog dom bort klon så nu går hon här med ett litet bandage på sig,allt som allt ska det ta ca 4-6 veckor. Stillsamhet var ett ord som jag hörde i bakgrunden,men hur ska det gå till?!!  Tyvärr verkar det som att vi kommer att få problem att tävla under våren,först detta och sedan ett löp oxå men jag ska kolla upp det lite närmare. Känns lite segt nu bara......

Det var nog allt för idag!

KRAM / Nina

1 Mars 2007  | Länk | Våran vardag. | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Nina och schäfrarna Inka och Goa                                             Skaffa en gratis hemsida