|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Maj (2019) |
|
|
|
(7) |
|
(3) |
|
(10) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(8) |
|
(10) |
|
(4) |
|
(13) |
|
(4) |
|
(8) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(4) |
|
(7) |
|
(10) |
|
(2) |
|
(11) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(25) |
|
(14) |
|
(3) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(6) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(6) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(6) |
|
(7) |
|
(5) |
|
(11) |
|
(4) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(6) |
|
(1) |
|
(3) |
|
|
|
|
|
Inlägg: 278 |
Kommentarer: 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kalka av kaffebryggaren,
Hej! Jag tänkte dela med mig av hur Ni kalkar av kaffebryggaren. Kram :- )
Kalka av kaffebryggaren
2 dl. ättika 8 dl. vatten När man kört hälften genom kaffebryggaren, stäng av den i 10 minuter. Kör sedan igenom resten. Kör därefter 3 kannor med vatten.
|
25 December 2013
| Länk
| Dagbok ibland...
| 0 kommentar
|
|
|
|
Smörkola Recept
Hej! Här kommer ett gott recept på Smörkola. Kram :- )
Smörkola ca, 80 st.
100 g smör 3 dl socker 2 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 1 msk vaniljsocker
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är ca 125°C. Rör om då och då. Koktiden kan variera mellan 15-30 minuter. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm (för 80 st). Häll smeten i pannan. Låt kolan stelna något. Skär eller klipp den i bitar.
|
22 December 2013
| Länk
| Dagbok ibland...
| 0 kommentar
|
|
|
|
Lussekatter med Kesella Recept
Hej! Jag fick tips att göra Lussekatter med Kesella. De blev saftiga och jättegoda! Här är det receptet. Kram :- )
Lussekatter med Kesella 30 bullar
50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (ā 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kesella 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g)
Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till ca 37˚C. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, kesella, salt och ägg. Blanda ev. i russin. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30-45 minuter. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet. Baka ut degen till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 225˚C. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler övertäckt med bakduk.
|
10 December 2013
| Länk
| Dagbok ibland...
| 0 kommentar
|
|
|
|
Tiden har runnit ut
Tiden har runnit ut
Den lilla kattflicka som för snart två månader sedan räddades undan trafiken på Tiskenparkeringen i Falun sitter fortfarande hos polisen. Trots att hon bar ett rosa halsband, och alltså måste ha haft ett hem, har ingen ägare hört av sig eller kunnat hittas. Tiden har för länge sedan runnit ut och nu måste flickan, som är oerhört kärleksfull, hitta ett nytt hem. Känner du för att hjälpa henne, ring då mig (Pia) på 023-195 35. Dela gärna så många som möjligt!
(Bilden är på kattflickan)
|
5 December 2013
| Länk
| Dagbok ibland...
| 0 kommentar
|
|
|