Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


vad hände med våren?

Hmm idag är det depressionens dag!
Våren verkar helt ha kommit av sig och det vräksnöade idag igen! Fyyyyy faaaan vad tröttsamt!!!
Ja ja får hoppas att det försvinner lika snabbt som det kom!

Det var ju ett bra tag sedan jag skrev nåt i denna bloggen och denna gången har det faktiskt inte berott på att vi inte gjort nåt :-)
Vi har äntligen kommit igång igen med lite träning och det känns alldeles underbart!
Jag har haft lyckan att bli medbjuden på lite ridhusträningar, inte fel!
Jag konstantvägrar nämligen att träna i det skitväder som rått de senaste 4 månaderna!
Men nu är vi som sagt igång igen!
Vi har tränat lydnad en dag i veckan den senaste månaden och det har varit fantastiskt roligt!
Liten svart råtta visar upp mkt trevliga bitar!
Visst finns det saker att träna på men de som vi jobbat med funkar fint och det känns som om det går i bra takt framåt!
Ser verkligen fram emot träningen utomhus, det är nog först då som det kommer att kännas som man är igång ordentligt igen! Men det får vänta tills vädret blir bättre!
Ute kan man ju belöna som man vill, slippa korvbitar som trillar i "sanden" o blir alldeles äckliga, bollar som ser ut som hästbajs efter att ha legat på backen och liten hund som slipper all sand i mun o ögon...

Inte nog med att vi kommit igång lite lätt med lydnad, vi hann ju faktiskt även med lite spår nu innan snön föll igen.
Här känner jag mig såå otroligt peppad!!!
Jag undrar hur det egentligen är möjligt att förändra ett beteende i såå stor utsträckning bara genom att vila!
Uttrycket "vila sig i form" stämmer på pricken!
Innan snön föll hade jag lite lätt allergireaktion av spåret med Vinna :-)
Låter kanske väl elakt men att gå från en schäfer som dammsuger ett spår i sann IPO-anda till en halvrabiat labbe som verkade tro att spår i första hand innebar att benen skulle gå i full fart... gav en viss negativ reaktion från min sida.
Jag fick försäkran från säkra källor att det ofta är på det viset med labben och att det blir bättre med tiden, mao skulle jag inte misströsta, men lite jobbigt kändes det faktistk ibland trots allt :-)
Nu undrar jag istället om det kanske skett ett byte av hund som jag missat under vintervilan, visst har hon fortfarande en tendens till att fara fram i något högre tempo än jag önskar men i övrigt så är det en enorm skillnad!
Hon kan till o med bärga sig själv o ta det lungt om det blir svårare terräng eller så, hon har verkligen mognat!
Det skall bli såå kul att jobba vidare med spåret under våren, om den nån gång tänker infinna sig!

Vi har även kommit igång med jaktträningen.
Här har det också hänt massor under uppehållet!
Jag är så otroligt imponerad av henne!
Inkallningssignal o stoppsignal verkar funka bra, om hon inte är aktiv i arbete, för då hör hon mig inte alls... Men på promenad funkar de kanon! :-)
Hon är grymt fokuserad, intresserad men samtidigt stabil och tyst och när det väl blir hennes tur att jobba syns en härlig arbetsglädje.
Hur kul som helst!!!

Dessutom har vi startat upp med lite vindmarkeringar inför söket!
Förra helgen passade vi även på att starta upp med lite markeringsövningar, och även det kanonbra!

I uppletandet har hon mkt driv o intresse, det som jag tänker börja jobba lite mer med den kommande tiden är faktiskt korridorer, så att hon får lära sig att föremålen inte finns utanför vallat område.
Men vi kommer trots det fortsätta att köra på full ruta med jämna mellanrum.
Bara att köra vidare!

Vi har dessutom hunnit med att röntga höfter o armbågar, tyvärr har jag inte fått resultatet än, men det kommer nog under veckan! Håller tummar o tår för felfria leder!!!
Även rabiesvaccinationen är avklarad, vi måste dock vänta till början av Juni innan vi får reda på om den tagit eller inte!

På Eassabrassa fronten har det också hänt grejjer!
Hon har naturligtvis också fått göra en hel del, passar ju alltid på att göra mer eller mindre samma saker med henne som med Vinna om än i något mindre utsträckning, dock så har jag märkt den senaste tiden att hon blivit allt skruttigare... :-(
Det i kombination med min halvtaskiga ork har gjort att jag faktiskt har beslutat mig för att hon skall få flytta hemifrån och bli en riktig pensionär så här på äldre dar.
Det var med stor sorg i hjärtat som jag ändå tog beslutet, men det kommer absolut att bli bästa lösningen för oss alla!
Då jag inte är helt 100 tar det helt enkelt för mkt på krafterna hos mig att försöka se till att båda får vad de behöver, i lagom mängd...
Och har jag med båda på promenader och träningar så blir Eassa skruttigare än nånsin, då hon inte kan behärska sig o ta det lungt, trots att det är precis vad hon hade behövt!

Det otroligt härliga då jag ändå bestämde mig var att mammsen o Ove mer än gärna ville att hon skulle flytta upp till dem (vilket jag inte hade en aning om innan), och i mina ögon kan det verkligen inte bli bättre!!!
Eassa är väldigt förtjust i dem, de känner henne nästan lika bra som jag och Ove är pensionär som gillar att promenera, det kommer att bli hur bra som helst!
Än bättre är att då jag inte är med så lufsar Eassa tydligen runt som den pensionär hon är... :-)
Det är tydligt att det är lätt att skapa förväntningar, mkt svårare att bli av med dem...

Hur som helst... Det skall bli sååå härligt att slippa det dåliga samvetet för att en hund hela tiden får sitta i bilen när man tränar den andra... detta öppnar till o med möjligheterna för att kunna börja träna sök igen...
Jag kan knappt bärga mig längre, nu vill jag ha vår, få tillbaka orken, åka på massor av läger o träningar och börja planera in lite tävlingar :-D
9 Mars 2011  | BLOGGEN | 9 kommentarer
Vad har hänt med bloggen-länge sedan du uppdaterade,men jag förstår att du inte hinner,tränar väl för fullt inför unghunds-derbyt
Skrivet av Susanne ericsson den 6 Maj 2011 22:26
Jag är inne på precis samma tanke som du. När vi flyttar till Borås om någon månad får Kira (7 årig schäfer) stanna kvar här hos en jättebra familj, som har egna hundar. Där kan hon inte få det bättre. Skulle vara roligt att träna tillsammans någon gång. Jag ser fram emot att lära känna nya träningskompisar på västkusten. Här uppe är det hur mycket snö som helst kvar, så någon sökträning har det inte blivit än.
Skrivet av Gunilla Salmela den 16 Mars 2011 17:48
Jag är inne på precis samma tanke som du. När vi flyttar till Borås om någon månad får Kira (7 årig schäfer) stanna kvar här hos en jättebra familj, som har egna hundar. Där kan hon inte få det bättre. Skulle vara roligt att träna tillsammans någongång. Jag ser fram emot att lära känna nya träningskompisar på västkusten. Fast här uppe är det hur mycket snö som helst kvar, så någon sökträning har det inte blivit än.
Skrivet av Gunilla Salmela den 16 Mars 2011 17:47
Jag är inne på precis samma tanke som du. När vi flyttar till Borås om någon månad får Kira (7 årig schäfer) stanna kvar här hos en jättebra familj, som har egna hundar. Där kan hon inte få det bättre. Skulle vara roligt att träna tillsammans någongång. Jag ser fram emot att lära känna nya träningskompisar på västkusten. Fast här uppe är det hur mycket snö som helst kvar, så någon sökträning har det inte blivit än.
Skrivet av Gunilla Salmela den 16 Mars 2011 17:47
Jag är inne på precis samma tanke som du. När vi flyttar till Borås om någon månad får Kira (7 årig schäfer) stanna kvar här hos en jättebra familj, som har egna hundar. Där kan hon inte få det bättre. Skulle vara roligt att träna tillsammans någongång. Jag ser fram emot att lära känna nya träningskompisar på västkusten. Fast här uppe är det hur mycket snö som helst kvar, så någon sökträning har det inte blivit än.
Skrivet av Gunilla Salmela den 16 Mars 2011 17:46
Härligt, här händer det saker. Att vila sig i form är nog inte överskattat... ibland ;) Eassa kunde ju inte få det bättre och du slipper dåligt samvete vilket tar energi det också. Ser verkligen fram emot att ses i söket framöver. Kramisar! :)

Webbplats: http://sandberg.cybersite.se
Skrivet av Pia & Hast den 14 Mars 2011 21:01
Härligt att du börjar se ljuset i tunneln! Även om vi två inte är överrens om vintern som varit så kan vi iaf vara överrens om att det blir underbart när våren kommer :) :) :) Skönt att hittat en lösning för Eassa, det kommer bli super!
Skrivet av Eva m Hedda & Bella den 14 Mars 2011 09:20
Härligt att det löste sig med Eassa. Det tär på ens egna krafter att gå omkring med dåligt samvete. Hoppas vi syns snart
Skrivet av Barbro den 12 Mars 2011 19:11
Det låter som om ni verkligen är på G nu!! Härligt! Förstår precis det du skriver om Eassa. Har ju själv en pensionär som inte fattar vad ta det lugnt är.. :) Skönt att det verkar lösa sig i alla fall!! Ha det!

Webbplats: http://www.svart-vit.bloggplatsen.se
Skrivet av Mia med Melker den 11 Mars 2011 14:21
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida