Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


de första sökpassen

I helgen gjorde Djärv-en sitt 7:e pass sök totalt.
Jag tänkte med lite skrift beskriva de passen vi gjort därinnan.

Då Djärv-en haft lite svårt att stanna upp och leka med folk, har jag inte velat köra igång söket med honom förrän nu.
Han fick vara med på ett läger strax efter jag hade hämtat honom men det blev inte så bra erfarenhet för honom, han blev rädd för personerna som låg i skogen och tryckte. Det har dröjt sig kvar och summerat kan man säga att Djärv-en är absolut inte den tuffaste hunden i stan. Han tycker ibland att folk är lite läskiga, det händer mest när han ska engagera sig med de. Ibland går det bra, men ofta har han valt att avbryta kontakten på egen hand och fly undan lite samtidigt som han skäller ut de hej vilt och vill absolut inte ha någon djupare kontakt med de. Skulle de engagera sig lite för att få tillbaka honom blir det än värre.
Detta är vad vi haft att jobba med.

Jag började med att ta med Djärv-en ut när vi vallade av rutan, alla hade godis med sig och gav honom då han eventuellt sökte kontakt. Detta gav bra resultat, efter några gånger på detta viset tyckte han inte ens att Tobbe var läskig utan springer villigt mellan alla som vallar och vill ha godis.
När vi hade det såhär, startade vi med Djärv-en direkt en gång efter att ha vallat då han också själv var med, detta är det som jag räknar som sökpass nummer 1
Han fick börja med lite lek med figge nr 1 på stigen, Carola hade en paff handboll i snöre och hon fick igång honom bra. Hon går ut ca 25m och sätter sig bakom en sten, han ser att hon går ut, vänder bort honom så han inte ser exakt var hon gömmer sig, kommer tillbaka och han vindar fint in henne. Jag följer med ut ca halva sträckan, kopplar loss och han springer direkt ut och hittar, blir jätterädd för henne och ska sticka därifrån men så fastnar han lite i snöret till bollen, i samma veva hinner jag fram och de börjar istället att leka och det löser sig jättebra!
Tyvärr vill han väldigt gärna börja jucka på- figgarna när han kommit över rädslan, så vi försöker att inte ha figgarna sittandes på huk för länge, gillar leksaker i snöre så man kan komma upp lite och ändå leka bra med honom.
Nästa figge var Irja, här gjorde vi på ungefär samma sätt, men här blev han inte rädd utan kom fint igång i lek direkt, tror hon hade två kampduttar som hon växlade mellan, det funkade riktigt bra i vart fall.
Sedan var det Tobbes tur, samma procedur, och samma resultat, bra i lek direkt, vill minnas att det var paffa handbollen.
Därefter var det Kalles tur, och det var samma upplägg igen synligt att figge försvinner, vända bort, komma tillbaka och vinda in. Direkt i lek med figge som ligger ca 25-30m ut.

Sökpass nummer 2
Djärv-en är med och vallar. Britt Marie och Inge har rutan.
En jättefin ruta, vinden låg på snett inåt från vänster/slutet mot starten.
Han får börja med att Monica leker med honom helt kort på stigen, Monica har den paffa handbollen i snöre. Hon går ut på höger sida, han ser att hon går ut och försvinner bakom ett krön, kan tro att hon ligger ca 40m ut, vi vänder om och Malou skojar lite med honom på vänster sida, han ser att hon går ut försvinner över ett litet krön lägger sig ca 50m ut.
Jag vänder och skickar på Monica han sticker iväg som en kanonkula, hittar henne och leker superbra, inte alls rädd.
Jag går ut möter upp och vi går in ihop.
Skickar på vänster sida mot Malou, han sticker ut jättefint, men hoppar högt när han hittar henne, tar några steg inåt stige men bestämmer sig sedan för att leka, leker jättebra jag går ut och möter upp. Samma procedur igen, denna gång är det Kalle och Monica som går ut och lägger sig, skickar på Kalle (höger) först, hittar lätt och leker jättebra! Går ut och hämtar, skickar på Monica, samma sak igen, han hittar lätt, leker jättebra men är liiiite tröttare. Skickar ut Malou på andra sidan med godis, han ser inte när hon går ut, men har mkt fint intresse att gå ut på andra sidan när vi kommer ner till stigen igen. Jag skickar, han går i lite lägre tempo, ingen direkt spikrak linje men tsar sig fint ut och får träff ca 25m ut, blir jätteglad och nöjd med godisbelöning. Slutar här! Såååå nöjd!!!

Sökpass nr 3
Marianne haer rutan uppe vid Kilanda Betong, mkt fin ruta.
Vinden ligger snett inåt från höger sida, slutet mot starten.
Djärv-en och Vinna är båda med ute och vallar.
Vi startar med Djärv-en direkt efter vallningen, jag tar undan honom helt när de lägger ut figgar, Malou har stigen.
Första figgen på vänster sida, inte helt ute på djupet men kanske ca 40m ut.
Han har fin förväntan, rätt så lågt tempo, lite trevande utåt, missar figgen, jag går framåt på stigen och berömmer och ropar in honom! Jättefint tomslag, Djärv-ens första! :-) Toppen!!!
Vi går tillbaka till starten och skickar om, han går ut lika trevande men denna gång får han träff på figgen, Perfekt!!! Vill minnas att det var Tobbe. Bra lek, ingen rädsla, jag hämtar av vi går in i hop.
Nästa figge är Carola, hon ligger på höger sida, relativt lätt kantlinje på detta skick, han går fint ut, får träff, leker bra, jag hämtar av.
Marianne ligger nästan ute på djupet, det är en riktigt svår linje man startar nere på flacken och ska gå på skrå upp för en slänt, jag känner nästan direkt att detta kommer han inte att ”fixa” tycker väldigt ofta att jag nästan vet exakt vart hunden kommer att gå när jag skickar och Djärv-en går precis där jag trodde han skulle gå, dvs han viker av 10 m innan figgen och följer naturen framåt i rutan, jag går framåt på stigen och berömmer ropar in och belönar.
Vi går tillbaka och skickar om igen, på samma ställe, men i stort sett damma resultat, fast skicket blir mkt större.
Vi testar en tredje gång, men denna gång följer jag med honom en bit ut, för att ge honom en lite bättre linje som skulle kunna göra att han inte faller in i samma spår . Det funkar han tar Marianne och får riktigt bra lekbelöning! Supernöjd!!!
Vi avslutar med Kalle på andra sidan, inte så långt ut, också en ganska trixig linje ut, som jag justerar lite innan jag skickar, han löser det superfint och landar perfekt på figgen.
Toppen-ju med passet och känner att det nu trillat ner en peng hos Djärv-en.

Sökpass nummer 4
Jennie har rutan, i Surte, längs leden, flack öppen ruta, inte jättetydlig eller mkt vind, snurrade lite.
Djärv-en har inte varit med och vallat, det var bara Vinna idag.
Johanna har stigen.
Startar med en figge ute i höger hörne, en lätt linje, men går från helt öppet till tjockare skog ca 35 m ut, inga bekymmer, han startaSkickar på vänster sida, figge ute på djupet ca 10m från hörnet, kanonfint skick och träff direkt, på detta skicket fick han passera en uppställd tomlega, ingen som helst reaktion, inget intresse... därför passar jag på att visa honom den på vägen in. Skickar på andra sidan, Johanna är figge, ute på djupet, samma här han går jättefint ut, men får inte träff på henne, kommer in på nästan samma ställe som jag skickat ut, vi gör om och gör rätt, träff på figge, leker lite halvhjärtat, kampduttar funkade halvdant denna dag.
Nästa skick är det Tobbe som ligger ca 60m ut, och ungefär 45-50 m är det en gärdesgård som löper längs stigen, Djärven startar upp jättefint går ut till muren och följer den framåt, jag berömmer ropar in och belönar, fint framslag, lite grunt.
Går tillbaka och peppar honom lite, skickar om, han går jättefint ut, tar sig över muren men hamnar på fel sida vinden om figgen, gör ett stort fint framslag kommer in igen ca 30m längre fram, fantastiskt bra! Men vi går tillbaka och skickar om igen på samma ställe, han tar denna gången i för kung och fosterland, sticker rakt och fint ut, över muren, fortsätter fint ut och vi alla tror att nu blir det klockrent, men han springer bara rätt förbi Tobbe och fortsätter en bra bit ut, kan ha varit ute på ca 80m innan han slår framåt, och börjar vända inåt, strax innan muren ser man att han får vind på Tobbe och plockar honom, denna gång blir han dock lite rädd för Tobbe men kommer över det snabbt och börjar leka.
Jättebra!
De lägger ut Jennie på andras sidan, ca 45m ut, när vi kommer till stigen visar det sig att det kommer en spårhund ute vid Jennie, de har sion slutrapport ca 20m från henne.
Vi avvaktar ,tills de belönat och fixat, blev lite dragning för Djärv-en, då han hör de försvinna tillbaka mot starten från vår sida sett. Men jag peppar och pekar ut mot figgen och skickar, han tar sig lite trevande ut, och får direkt träff på Jennie, leker bra.
JAg är supernöjd med dagen övningar och vi avslutar!

Sökpass nummer halv 5
Detta pass blev ett halvpass kan man säga, vi var gästspelande uppe i Härnösand och Vinna skulle få söka lite.
Djärv-en var Mao med och vallade men under tiden som hund nummer 1 värmde upp frågade de om jag inte ville göra nåt skick med liten gubbe, jag var inte nödbedd. Vi la en figge i varje hörn, det var lätta linjer ut och han gick fint ut men blev lite fundersam när han hittade figgen, men kom ändå igång i bra lek. Nästan identiskt beteende på figge nummer 2. Det var detta sökpass.

Sökpass nummer hel 5
Detta gjorde Djärv-en uppe i Piteå
Underbar ruta för lille Djärv-en.
Flackt och öppet, man såg i stort sett över hela rutan, ändå var det en tungsprungen ruta.
Började med en figge i höger hörne, Djärv-en går jättefint ut, träffar figgen direkt men blir jätterädd för henne och kommer springandes hela vägen in till mig på stigen, jag tar honom i halsbandet vänder upp honom och ropar, ”var är du - svara” det gör hon, vi springer ut ihop och han kommer igång i fin lek!
Figge nr 2 ute i vänster hörn, jättefin linje plockar figgen direkt inte helt 100 trygg men leker bra, tar gärna godis.
Figge nr 3 blir pang rätt på, bra lek och inga konstigheter.
Figge 4 får vi göra 2 skick på, han har fin ,linje och fint fokus och fart men missar henne, kommer fint in framåt i rutan, belönar och skickar om igen, då tar han henne jättefint! Bra lek och bra med godis!!!
Figge nummer 5 tror jag att vi skickar på 5ggr innan han får träff.
Han rundar henne på i stort sett alla håll, men får inte fatt i henne, gör jättefina slag, ett var för grunt och ett gick bakåt, men annars superfina och djupa framslag, utan att få träff, tror inte att han kör med nåt undvikande beteende men jag kan inte förklara hur han missar henne.
Till slut får han vind på henne och startar direkt upp i jättebra lek.
Vi avslutar här och jag kunde inte vara mer nöjd!!!

Sökpass nr 6
Detta är på nyår, uttalat är att vi är mest ute efter kvantitet på träning snarare än kvalitet...
Anledningen är den att Djärv-en är lite skottberörd och jag vill inte att nyår ska bli jobbigt för honom. Har fortfarande gott hopp om att han. Ska bli skottfasta.
Hur som, vi har både promenerat och spårat, när vi åker och ska köra ett sökpass.
Vi vallar av en kortare ruta, kanske 100m max.
Vänster hörne är riktigt svårt, det startar längs en bred väg som sedan svänger av framåt i rutan, så för att komma till hörnet måste han gå genom lätt skog, korsa vägen ochjh ta sig vidare ut ca 20 m, mkt lätt att vika av framåt.
Vi lägger Pia i hörnet. Han startar lite trögt ut, följer givetvis vägen framåt i rutan och kommer aldrig ut till hörnet.
Jag går tillbaka till starten och skickar om igen, denna gång trevar han sig ut, över vägen och får äPia, leker bra!
Kerstin är nästa figge, ute i hörnet på höger sida, klockrent skick, rätt ut och rätt i bra lek!
Toppen!
Nästa skick på vänster sida, blir lite trassligt, Göran ligger lite längre fram än vi tror och det är rätt tuff vegetation där jag skickar, han trevar sig hit och dit hittar honom först på 3:e skicket, leker jättebra!
Skickar ut på Kalle på höger sida, mkt fint skick, rakt djupt och träff direkt, leker kanon!!!
Sista skicket blir på vänster sida, Göran ute på djupet, blir ett riktigt bra skick, avslutar med bra lek!
Därefter blev det uppletande för Djärv-en i samma ruta, fast på tvärsemot hållet, löste han superbra!
Sedan vart det nyårs fest och lugnt för lille Djärv-en som inte lyssnade på smällare utan tog det lugnt och slappade! :-)

24 Januari 2019  | Djärv-en tränar | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida