Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


sökpass nummer 8

Detta pass blev inte som jag hade tänkt mig.
Rutan var i de gränslösa skogarna, en superfin ruta som BM och Inge hade fixat.
Svag men ändå rätt tydlig vind snett in från höger slut mot starten.
Kuperad och kullrig ryta där terrängen bjöd på lite svårigheter för en grön hund som Djärv-en.
Min plan med passet hade varit att ta med lite störningar in i skicken, men efter en mkt kort stund var det uppenbart att vi kunde släppa den tanken denna dag.
Summerat gjorde vi 13 skick, 6 tomma och 7 på figge, inget utav Tomsvik en var planerade. Vi kom ca 175m fram i rutan.
Startade på höger sida, hörnet var synnerligen lurigt, kantlinjen anslöt nästan på en Stig ut som vek av framåt ute vid ca 45 m djup och skar Mao av hörnet väldigt effektivt och naturligt.
Jag såg inte en enda hund som tog hörnet genom att följa linje rätt ut, de som tog hörnet på 1:a skicket vek framåt och vände sedan om och fick med sig hörnet.
Djärv-en följde givetvis den inbjudande vägen framåt, gick låååångt ut på djupet enligt figgen, slog fint framåt och kom in ca 30m framåt, där jag mötte upp.
Vi gick tillbaka och skickade om, denna gång fick han med sig figgen och hörnet!
Lekte bra, paff handboll i snöre, Marianne. Vill gärna visa upp bollen för figge, hade stenkoll på mig men lämnade inte.
Tobbe följde med ut. När jag hämtade av och la sig ca 70m fram i rutan.
Vi går tillbaka in mot stigen, i framslag.
Jag skickar på vänster sida, ett lätt hörne ser det ut som, men inte för Djärv-en, han fastnar på nåt som han vindar in ca 30m ut och 15m fram, går dit och blir stående, har svårt att lämna stället när jag ropar in honom.
Jag skickar om igen.
Han går lite trevande ut, men fortsätter ut på djupet, får träff på Carola, som leker med 2 tennisbollar, här var han inte jättesugen på boll lek :-(
Halvkul, han tar det nästan som en apportering och när han inte får ”betalt” så lämnar han Carola och springer till mig.
Malou går ut i samma veva som jag och Carola går in, hon går framåt ca 60m i rutan.
Jag skickar ut på Tobbe på andra sidan, det är uppför en bra brant, och ca 15m till vänster om oss i vind ligger en tomlega, nära lega ca 10m ut, den går han bara förbi, riktigt bra tryck och fokus. Enligt Tobbe kommer han jättefint till honom i ett riktigt bra framslag och tar honom på ingång. Toppen, här leker han superbra, Tobbe har fått till så himla bra lek med honom, han plojar och låter och kan både kampa och köra maktlek och man märker att Djärv-en älskar det. Får ändå lite morr och skall på honom, men här känns det endast som lektmorr.
Vi går in, bra transporter 90% vägen, ibland brallor han lite och vill smita iväg men är lätt att få tillbaka, dricker ur flaskan!
Ska skicka på Malou, men här är det en riktigt svår linje, detta skick inbjuder till att gå framåt i så stor utsträckning att jag inte riktigt vet hur det ska gå att få honom att inte göra det. Och ja resultatet blir att han går fint ut, och slår fint framåt precis som man kunde misstänka, och figgen ligger mer bakåt...
Jag får byta spår och skicka över ”berget” för att få honom på rätt linje, och då hittar han Malou, hon har en kamptrasa, här ser man tydligt att han tycker det hela är lite jobbigt, men han vill inte släppa kampleken, jag ska sluta ta med kamplek i belöningen ett tag. Han .får köra på maktlek och visa upp sina grejer, tror det stärker honom och så får vi försöka att undvika att hamna i den jobbiga kampen. Känns som att han har 2 lägen på kampen, kampen som han älskar och som hann funkar hur bra som helst i och kampen som han. Plötsligt kan falla in i med andra människor där man ser att det blir pressande för honom och ju längre han stannar desto tuffare blir det, men han kampar...
Vi går framåt och inåt och skickar på nästa figge, Kalle som ligger på nästan samma ställe som Tobbe gjorde, men det gör inget, det blev ett rakt fint slag rätt på figge och Djärv-en har fått första träffen på figge i samma mark, inget fel i det!
KAlle leker jättebra med Djärv-en som kampar jättebra och uppmanar konstant, tycker det är jättekul och här är han jättetuff igen, kul!!!
Ner till stigen igen, får reda på vart figgen är, och inser att detta kommer bli ett jättesvårt skick!
Djärv-en är inte tränad på att forcera svår terräng eller ta sig över hinder och bibehålla riktning. På linjen från stigen ut mot figgen ligger det två riktigt stora fallna granar, de har liksom fallit in mot varandra och längden som de täcker/ligger över är kanske 35-40m
Jag får gå tillbaka i rutan ca 20m och skicka förbi rotvältan ut och hoppas att han väljer att slå framåt, han går jättefint ut, jag ser hur han börjar att slå framåt, sedan försvinner han i terrängen, jag själv går framåt och ropar efter en bra stund, då kommer han inåt från bra djup på andra sidan precis som han skulle, men han har inte hittat någon figge, attans tänkte jag! Vi går tillbaka och skickar om och nu gör Djärv-en det mest naturliga, han har kollat framåt utan framgång, då kollar jag väl bakåt... där blev det inte heller nån utdelning, vi skickar om igen, han startar lika fint och fokuserat igen, men även denna gång går han bakåt, och låååååångt också. Hmm kommer tillbaka efter en bra stund, och vi skickar om för 4:e gången på samma ställe, han går lika fint ut igen och denna gången slår han fint framåt och tar Marianne!B Perfekt! Detta blev verkligen grymt bra träning! Marianne har en snusdosa och Djärv-en supermyser. När vi går inåt ser vi att hon legat väldigt långt ut, kanske 65 i vart fall. Bra jobbat!
Jag villan avsluta med ett skick som blir bra och rätt på figge. Så det blir ytterligare ett skick uppför en rejäl backe, här startar Djärv-en av nån anledning i helt fel riktning, jag säger direkt till honom ”Nej! Kom tillbaka” han kommer snabbt tillbaka och jag visar igen den riktning som jag vill han skall gå i, han drar iväg, rejält ös rätt upp för berget och ut på djupet, börjar precis slå framåt när han får träff på Carola som belönar med godis i dosa, här är han som helt upptagen, bryr sig inte om var jag är... -
Riktigt bra avslutning på ett riktigt svårt pass, men såå nöjd med träningen!
Han är grymt duktig. Lille Djärvis!

Tar med mig:
Inga bekymmer att skicka om honom alls!
Nästan bättre driv andra gången!
Han går djupt!
Inga bekymmer att bryta honom på ett skick och starta upp honom igen.
Han gick fint in i gammal mark där han hade hittat figge på slaget innan - Bra!
Svårt för honom att släppa fläcken/området som störde honom i starten.

Till nästa pass:
Jobba med störning som ska väljas bort, innan skicket
Köra lite mer flying skick

Under nästa pass:
Nästa pass ska vi ha 50/50 på träff rakt ut och på framslag.
Om vi missar nån figge ska vi ta åtminstone 1 skick där vi flyttar fram figgen och bara fortsätter, men då måste förstås skicket vara riktigt bra!
Starta med 1 tomskick.
Mera tomlegor som störning!
Testa 1 flying skick.
Förstås blir det eventuella ändringar baserat på hur rutan ser ut.

27 Januari 2019  | Djärv-en tränar | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida