Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


promenadträning - störningar

Idag fortsatte vi på temat skick med störning.
Idag kändes det som vi fick till ett fall framåt!
Vi körde först skick mot memory några ggr.
Varierande avstånd om 70-150m längd.
Därefter körde vi störning med boll utkastad bakom oss som vi vände ifrån och skickade mot memory. Idag klockrent.
Därefter memory och sedan störning snett framför på min sida.
Funkade tveksamt, första gången ville han gå på störningen, hjälpte honom och påminde lite.
Då fixade han det.
Körde flera st likadana efter varandra. Funkade bra, den sista jag körde funkade superbra!
Då gjorde jag en heldold på kort avstånd kanske ca 50m och med störning snett framåt på min sida. Inga bekymmer!
Startade upp jättebra och säkert!
Spikade den dolda, supernöjd!
Ska köra likadant koncept resten av veckan och om det känns säkert blir det liknande upplägg i söket till helgen!
Kuligt!!!
🤗😁🤗😁🤗😁
3 Februari 2019  | Länk | Djärv-en tränar | 0 kommentar
Sökpass nummer 9

Idag var det dags för den 9:e passet.
Jag hade en plan sedan förra veckan, vi har under veckan som gått tränat en del på skick med störningar, det har inte gått lika bra(snabbt framåt) som jag hade planerat, så det beslutade jag redan innan träningen att slopa.
Annars var tanken att jag skulle starta upp med 1 tomskick och få till nåt skick flying.
Idag var vi i SVartedalen, på rutan som SSM gått i nån gång, en ganska kuperad ruta, lite halvsvår och inte helt enkel terräng. Idag var det dessutom djup snö kanske ca 20-25 cm, vinden låg från starten mot slutet.
Jag bestämde mig för att startade med ett tomskick på höger sida. Sedan var det en figge rakt ut i andra hörnet, en figge i framslag på 3 och fjärde skicket.
Jag hade Mao 3 st figgar utplacerade från start i rutan.
Började skicka på höger sida, här hade jag själv legat figge halvvägs ut för hunden som gick innan och Djärv-en snappade upp detta och följde mitt spår, utan utdelning. Jag skickade om igen, då gick han fint ut på linjen, hela vägen ut till hörnet, slog fint framåt kanske 20m då berömde jag och kallade in, märkte att han inte var inställd på att komma in, fick tjoa på honom flera ggr för att få hem honom, belönade ordentligt med både boll och godis, men förstod att detta inte vägde upp tanken han hade på att hitta figge!
JA ja, skickade på vänster sida, här gick han med jättebra tryck rakt ut i linjen och rätt på Kalle som lekte bra (kamplek)och Djärv-en var upptagen hela tiden som jag behövde på mig för att komma ut. Vi gick framslag inåt mot stigen, och rätt på nästa skickpunkt, här gick han jättefint ut ca 40m sedan valde han ny väg upp för ”berget” tappade linjen lite, men gick tillbaka till den efter att han hade tagit sig upp för berget, och fick träff på Carola, det blev fan helt perfekt!!! Hon leker med paffa bollen i snöre, superbra lek!
Går ner mot stigen igen, skickar ut på andra sidan, han går en rak linje men kanske inte 90 grader mot stigen, utan 85 grader framåt, det blir jättebra skick, han faller över i ett fint framslag och får träff på Marianne, som har vita Mjukisbollen i kort snöre, samt dosa med godis, det blir klockrent han leker bra jaktlek och växlar med godis, kanon!
Under tiden har Johanna lagt ut Git och Carola som en ”dubbelfigge” på andra sidan.
Här blir det en svår linje för Djärv-en, den ser inte svår ut men han går av någon anledning är den det, han går ut bra på djupet men slår bakåt (kan ha varit lite oavsökt bakom honom, om det är vad som drar, vet ej säkert) hur som han går som sagt bra ut på djupet, håller linjen fint men väljer att slå bakåt, nästan identiska lag 2 ggr... jag går framåt på varje skick men han kommer ner bakom Johanna och Marianne och tar stigen fram till mig. Vi gör om ytterligare en gång och då går han ut på djupet igen, slår fint framåt och får träff :-) Tjohoo! När jag tillslut kommer ut till figgarna, svårt att ta sig fram och upp och ut, så visar det sig att Djärv-en som jag lite misstänkt blev lite smårädd för de båda därute, men han kom fint över det efter att ha fått dosan med godis sedan kom han igång i lek. Mkt bra!
Jag tar med Carola in, framför oss i framslag inåt mot stigen. Jag skickar ut honom på andra sidan, han går lite snett framåt, men fint djup blir det, jag snabbar mig framåt ca 25-30m och när jag väl ropar dyker han upp precis rakt utanför mig kanske ca 60m ut på djupet, kommer inåt som en liten torped, blir återigen belönad med bolllek och godis men märker återigen att han blir liiiiite besviken. (Måste hitta bättre belöning här!)
Väljer att flytta lite framåt lite för att skicka sista skicket mot Git uppe i branten. Djärv-en går såååå himla fint rakt ut, men lyckas inte komma upp där han först försöker, halkar tillbaka ner, tar sig ca 5 m framåt i rutan och hittar en väg upp, och fortsätter utåt där och får träff på Git, sååååå jävla nöjd!!!
Han får både lek och godisdosa. Perfekt avslut på en riktigt grym träning! Så nöjd med liten gubbe. Han verkar knappt trött, har ändå kört 10 skick totalt, i tuff terräng och djup snö, med mkt lek hos figgarna. Idag blev det hälften träff och hälften tomt, fick inte kört något flying skick, det lämpade sig inte i denna rutan, med dagens snömängder.
Känns förbaskat bra med Djärv-ens status just nu.

Planen till nästa gång: jag ska nog se till att ha en nära figge på ingång för att haussa upp min inkallning lite, alá Vinna.
Ska plussa mina belöningar på stigen överlag!!! De var för klena idag.
Balansen är just nu övervikt på att hitta figge, vill gärna ha det så men absolut INTE mer åt figgehållet, då kommer jag att tappa honom.
Såg en stark dragning mot stigen när vi gick ner efter sista skicket, ta bort stigbelöningarna från gruppen ett tag framöver, han fick inget där i dag heller.
Jag tror att han kan få ännu lite fler tomskick!
Får inte glömma ställa ut tomlegor nästa gång, jaktstolen var med idag men glömdes av.
Jag ska fortsätta att jobba under veckan med mina störningsskick.
Hoppas komma lite längre där så att jag kan ta med det i söket till nästa helg.
Om det finns möjlighet kan vi ta en figge som går ut på ena sidan så han ser, och så blir det skick ut på dold figge på andra sidan. Istället för att jag möter upp ute hos figge ropar jag in honom och kör flying skick på den andra figgen som han sett gå ut.
Vill väldigt gärna ha figgarna ute från start om vinden tillåter!
2 Februari 2019  | Länk | Djärv-en tränar | 0 kommentar
välja bort det som stör

Idag tränade vi på att välja bort störningar och istället lita på angiven riktning i kombo med lite dirigering.
Började upplägget genom att stå i mitten och kasta ut dummysar i 4 riktningar runt mig och Djärvis, som ett kors.
Valde att köra i olika dirigeringsriktningar på de utslängda dummiesarna.
Det han plockar in slängs direkt tillbaka ut igen, vilket gör att vi får bra upprepningsfrekvens på övningen.
Jag kör både höger och vänster skick och utåt bakåt.
Förflyttar mig själv så att jag kan skicka åt det håll jag vill och låta den sist kastade dummyn bli en störning.
Funkade riktigt bra, upptäcker att han har svårare att vända 90 grader åt vänster än höger. Han tappar ofta vänstervinkel lite framåt...
Hmmm mera träning med andra ord!
Men han jobbade fint och lyssnade bra när han hade fattat övningen!
29 Januari 2019  | Länk | Djärv-en tränar | 0 kommentar
sökpass nummer 8

Detta pass blev inte som jag hade tänkt mig.
Rutan var i de gränslösa skogarna, en superfin ruta som BM och Inge hade fixat.
Svag men ändå rätt tydlig vind snett in från höger slut mot starten.
Kuperad och kullrig ryta där terrängen bjöd på lite svårigheter för en grön hund som Djärv-en.
Min plan med passet hade varit att ta med lite störningar in i skicken, men efter en mkt kort stund var det uppenbart att vi kunde släppa den tanken denna dag.
Summerat gjorde vi 13 skick, 6 tomma och 7 på figge, inget utav Tomsvik en var planerade. Vi kom ca 175m fram i rutan.
Startade på höger sida, hörnet var synnerligen lurigt, kantlinjen anslöt nästan på en Stig ut som vek av framåt ute vid ca 45 m djup och skar Mao av hörnet väldigt effektivt och naturligt.
Jag såg inte en enda hund som tog hörnet genom att följa linje rätt ut, de som tog hörnet på 1:a skicket vek framåt och vände sedan om och fick med sig hörnet.
Djärv-en följde givetvis den inbjudande vägen framåt, gick låååångt ut på djupet enligt figgen, slog fint framåt och kom in ca 30m framåt, där jag mötte upp.
Vi gick tillbaka och skickade om, denna gång fick han med sig figgen och hörnet!
Lekte bra, paff handboll i snöre, Marianne. Vill gärna visa upp bollen för figge, hade stenkoll på mig men lämnade inte.
Tobbe följde med ut. När jag hämtade av och la sig ca 70m fram i rutan.
Vi går tillbaka in mot stigen, i framslag.
Jag skickar på vänster sida, ett lätt hörne ser det ut som, men inte för Djärv-en, han fastnar på nåt som han vindar in ca 30m ut och 15m fram, går dit och blir stående, har svårt att lämna stället när jag ropar in honom.
Jag skickar om igen.
Han går lite trevande ut, men fortsätter ut på djupet, får träff på Carola, som leker med 2 tennisbollar, här var han inte jättesugen på boll lek :-(
Halvkul, han tar det nästan som en apportering och när han inte får ”betalt” så lämnar han Carola och springer till mig.
Malou går ut i samma veva som jag och Carola går in, hon går framåt ca 60m i rutan.
Jag skickar ut på Tobbe på andra sidan, det är uppför en bra brant, och ca 15m till vänster om oss i vind ligger en tomlega, nära lega ca 10m ut, den går han bara förbi, riktigt bra tryck och fokus. Enligt Tobbe kommer han jättefint till honom i ett riktigt bra framslag och tar honom på ingång. Toppen, här leker han superbra, Tobbe har fått till så himla bra lek med honom, han plojar och låter och kan både kampa och köra maktlek och man märker att Djärv-en älskar det. Får ändå lite morr och skall på honom, men här känns det endast som lektmorr.
Vi går in, bra transporter 90% vägen, ibland brallor han lite och vill smita iväg men är lätt att få tillbaka, dricker ur flaskan!
Ska skicka på Malou, men här är det en riktigt svår linje, detta skick inbjuder till att gå framåt i så stor utsträckning att jag inte riktigt vet hur det ska gå att få honom att inte göra det. Och ja resultatet blir att han går fint ut, och slår fint framåt precis som man kunde misstänka, och figgen ligger mer bakåt...
Jag får byta spår och skicka över ”berget” för att få honom på rätt linje, och då hittar han Malou, hon har en kamptrasa, här ser man tydligt att han tycker det hela är lite jobbigt, men han vill inte släppa kampleken, jag ska sluta ta med kamplek i belöningen ett tag. Han .får köra på maktlek och visa upp sina grejer, tror det stärker honom och så får vi försöka att undvika att hamna i den jobbiga kampen. Känns som att han har 2 lägen på kampen, kampen som han älskar och som hann funkar hur bra som helst i och kampen som han. Plötsligt kan falla in i med andra människor där man ser att det blir pressande för honom och ju längre han stannar desto tuffare blir det, men han kampar...
Vi går framåt och inåt och skickar på nästa figge, Kalle som ligger på nästan samma ställe som Tobbe gjorde, men det gör inget, det blev ett rakt fint slag rätt på figge och Djärv-en har fått första träffen på figge i samma mark, inget fel i det!
KAlle leker jättebra med Djärv-en som kampar jättebra och uppmanar konstant, tycker det är jättekul och här är han jättetuff igen, kul!!!
Ner till stigen igen, får reda på vart figgen är, och inser att detta kommer bli ett jättesvårt skick!
Djärv-en är inte tränad på att forcera svår terräng eller ta sig över hinder och bibehålla riktning. På linjen från stigen ut mot figgen ligger det två riktigt stora fallna granar, de har liksom fallit in mot varandra och längden som de täcker/ligger över är kanske 35-40m
Jag får gå tillbaka i rutan ca 20m och skicka förbi rotvältan ut och hoppas att han väljer att slå framåt, han går jättefint ut, jag ser hur han börjar att slå framåt, sedan försvinner han i terrängen, jag själv går framåt och ropar efter en bra stund, då kommer han inåt från bra djup på andra sidan precis som han skulle, men han har inte hittat någon figge, attans tänkte jag! Vi går tillbaka och skickar om och nu gör Djärv-en det mest naturliga, han har kollat framåt utan framgång, då kollar jag väl bakåt... där blev det inte heller nån utdelning, vi skickar om igen, han startar lika fint och fokuserat igen, men även denna gång går han bakåt, och låååååångt också. Hmm kommer tillbaka efter en bra stund, och vi skickar om för 4:e gången på samma ställe, han går lika fint ut igen och denna gången slår han fint framåt och tar Marianne!B Perfekt! Detta blev verkligen grymt bra träning! Marianne har en snusdosa och Djärv-en supermyser. När vi går inåt ser vi att hon legat väldigt långt ut, kanske 65 i vart fall. Bra jobbat!
Jag villan avsluta med ett skick som blir bra och rätt på figge. Så det blir ytterligare ett skick uppför en rejäl backe, här startar Djärv-en av nån anledning i helt fel riktning, jag säger direkt till honom ”Nej! Kom tillbaka” han kommer snabbt tillbaka och jag visar igen den riktning som jag vill han skall gå i, han drar iväg, rejält ös rätt upp för berget och ut på djupet, börjar precis slå framåt när han får träff på Carola som belönar med godis i dosa, här är han som helt upptagen, bryr sig inte om var jag är... -
Riktigt bra avslutning på ett riktigt svårt pass, men såå nöjd med träningen!
Han är grymt duktig. Lille Djärvis!

Tar med mig:
Inga bekymmer att skicka om honom alls!
Nästan bättre driv andra gången!
Han går djupt!
Inga bekymmer att bryta honom på ett skick och starta upp honom igen.
Han gick fint in i gammal mark där han hade hittat figge på slaget innan - Bra!
Svårt för honom att släppa fläcken/området som störde honom i starten.

Till nästa pass:
Jobba med störning som ska väljas bort, innan skicket
Köra lite mer flying skick

Under nästa pass:
Nästa pass ska vi ha 50/50 på träff rakt ut och på framslag.
Om vi missar nån figge ska vi ta åtminstone 1 skick där vi flyttar fram figgen och bara fortsätter, men då måste förstås skicket vara riktigt bra!
Starta med 1 tomskick.
Mera tomlegor som störning!
Testa 1 flying skick.
Förstås blir det eventuella ändringar baserat på hur rutan ser ut.

27 Januari 2019  | Länk | Djärv-en tränar | 0 kommentar
de första sökpassen

I helgen gjorde Djärv-en sitt 7:e pass sök totalt.
Jag tänkte med lite skrift beskriva de passen vi gjort därinnan.

Då Djärv-en haft lite svårt att stanna upp och leka med folk, har jag inte velat köra igång söket med honom förrän nu.
Han fick vara med på ett läger strax efter jag hade hämtat honom men det blev inte så bra erfarenhet för honom, han blev rädd för personerna som låg i skogen och tryckte. Det har dröjt sig kvar och summerat kan man säga att Djärv-en är absolut inte den tuffaste hunden i stan. Han tycker ibland att folk är lite läskiga, det händer mest när han ska engagera sig med de. Ibland går det bra, men ofta har han valt att avbryta kontakten på egen hand och fly undan lite samtidigt som han skäller ut de hej vilt och vill absolut inte ha någon djupare kontakt med de. Skulle de engagera sig lite för att få tillbaka honom blir det än värre.
Detta är vad vi haft att jobba med.

Jag började med att ta med Djärv-en ut när vi vallade av rutan, alla hade godis med sig och gav honom då han eventuellt sökte kontakt. Detta gav bra resultat, efter några gånger på detta viset tyckte han inte ens att Tobbe var läskig utan springer villigt mellan alla som vallar och vill ha godis.
När vi hade det såhär, startade vi med Djärv-en direkt en gång efter att ha vallat då han också själv var med, detta är det som jag räknar som sökpass nummer 1
Han fick börja med lite lek med figge nr 1 på stigen, Carola hade en paff handboll i snöre och hon fick igång honom bra. Hon går ut ca 25m och sätter sig bakom en sten, han ser att hon går ut, vänder bort honom så han inte ser exakt var hon gömmer sig, kommer tillbaka och han vindar fint in henne. Jag följer med ut ca halva sträckan, kopplar loss och han springer direkt ut och hittar, blir jätterädd för henne och ska sticka därifrån men så fastnar han lite i snöret till bollen, i samma veva hinner jag fram och de börjar istället att leka och det löser sig jättebra!
Tyvärr vill han väldigt gärna börja jucka på- figgarna när han kommit över rädslan, så vi försöker att inte ha figgarna sittandes på huk för länge, gillar leksaker i snöre så man kan komma upp lite och ändå leka bra med honom.
Nästa figge var Irja, här gjorde vi på ungefär samma sätt, men här blev han inte rädd utan kom fint igång i lek direkt, tror hon hade två kampduttar som hon växlade mellan, det funkade riktigt bra i vart fall.
Sedan var det Tobbes tur, samma procedur, och samma resultat, bra i lek direkt, vill minnas att det var paffa handbollen.
Därefter var det Kalles tur, och det var samma upplägg igen synligt att figge försvinner, vända bort, komma tillbaka och vinda in. Direkt i lek med figge som ligger ca 25-30m ut.

Sökpass nummer 2
Djärv-en är med och vallar. Britt Marie och Inge har rutan.
En jättefin ruta, vinden låg på snett inåt från vänster/slutet mot starten.
Han får börja med att Monica leker med honom helt kort på stigen, Monica har den paffa handbollen i snöre. Hon går ut på höger sida, han ser att hon går ut och försvinner bakom ett krön, kan tro att hon ligger ca 40m ut, vi vänder om och Malou skojar lite med honom på vänster sida, han ser att hon går ut försvinner över ett litet krön lägger sig ca 50m ut.
Jag vänder och skickar på Monica han sticker iväg som en kanonkula, hittar henne och leker superbra, inte alls rädd.
Jag går ut möter upp och vi går in ihop.
Skickar på vänster sida mot Malou, han sticker ut jättefint, men hoppar högt när han hittar henne, tar några steg inåt stige men bestämmer sig sedan för att leka, leker jättebra jag går ut och möter upp. Samma procedur igen, denna gång är det Kalle och Monica som går ut och lägger sig, skickar på Kalle (höger) först, hittar lätt och leker jättebra! Går ut och hämtar, skickar på Monica, samma sak igen, han hittar lätt, leker jättebra men är liiiite tröttare. Skickar ut Malou på andra sidan med godis, han ser inte när hon går ut, men har mkt fint intresse att gå ut på andra sidan när vi kommer ner till stigen igen. Jag skickar, han går i lite lägre tempo, ingen direkt spikrak linje men tsar sig fint ut och får träff ca 25m ut, blir jätteglad och nöjd med godisbelöning. Slutar här! Såååå nöjd!!!

Sökpass nr 3
Marianne haer rutan uppe vid Kilanda Betong, mkt fin ruta.
Vinden ligger snett inåt från höger sida, slutet mot starten.
Djärv-en och Vinna är båda med ute och vallar.
Vi startar med Djärv-en direkt efter vallningen, jag tar undan honom helt när de lägger ut figgar, Malou har stigen.
Första figgen på vänster sida, inte helt ute på djupet men kanske ca 40m ut.
Han har fin förväntan, rätt så lågt tempo, lite trevande utåt, missar figgen, jag går framåt på stigen och berömmer och ropar in honom! Jättefint tomslag, Djärv-ens första! :-) Toppen!!!
Vi går tillbaka till starten och skickar om, han går ut lika trevande men denna gång får han träff på figgen, Perfekt!!! Vill minnas att det var Tobbe. Bra lek, ingen rädsla, jag hämtar av vi går in i hop.
Nästa figge är Carola, hon ligger på höger sida, relativt lätt kantlinje på detta skick, han går fint ut, får träff, leker bra, jag hämtar av.
Marianne ligger nästan ute på djupet, det är en riktigt svår linje man startar nere på flacken och ska gå på skrå upp för en slänt, jag känner nästan direkt att detta kommer han inte att ”fixa” tycker väldigt ofta att jag nästan vet exakt vart hunden kommer att gå när jag skickar och Djärv-en går precis där jag trodde han skulle gå, dvs han viker av 10 m innan figgen och följer naturen framåt i rutan, jag går framåt på stigen och berömmer ropar in och belönar.
Vi går tillbaka och skickar om igen, på samma ställe, men i stort sett damma resultat, fast skicket blir mkt större.
Vi testar en tredje gång, men denna gång följer jag med honom en bit ut, för att ge honom en lite bättre linje som skulle kunna göra att han inte faller in i samma spår . Det funkar han tar Marianne och får riktigt bra lekbelöning! Supernöjd!!!
Vi avslutar med Kalle på andra sidan, inte så långt ut, också en ganska trixig linje ut, som jag justerar lite innan jag skickar, han löser det superfint och landar perfekt på figgen.
Toppen-ju med passet och känner att det nu trillat ner en peng hos Djärv-en.

Sökpass nummer 4
Jennie har rutan, i Surte, längs leden, flack öppen ruta, inte jättetydlig eller mkt vind, snurrade lite.
Djärv-en har inte varit med och vallat, det var bara Vinna idag.
Johanna har stigen.
Startar med en figge ute i höger hörne, en lätt linje, men går från helt öppet till tjockare skog ca 35 m ut, inga bekymmer, han startaSkickar på vänster sida, figge ute på djupet ca 10m från hörnet, kanonfint skick och träff direkt, på detta skicket fick han passera en uppställd tomlega, ingen som helst reaktion, inget intresse... därför passar jag på att visa honom den på vägen in. Skickar på andra sidan, Johanna är figge, ute på djupet, samma här han går jättefint ut, men får inte träff på henne, kommer in på nästan samma ställe som jag skickat ut, vi gör om och gör rätt, träff på figge, leker lite halvhjärtat, kampduttar funkade halvdant denna dag.
Nästa skick är det Tobbe som ligger ca 60m ut, och ungefär 45-50 m är det en gärdesgård som löper längs stigen, Djärven startar upp jättefint går ut till muren och följer den framåt, jag berömmer ropar in och belönar, fint framslag, lite grunt.
Går tillbaka och peppar honom lite, skickar om, han går jättefint ut, tar sig över muren men hamnar på fel sida vinden om figgen, gör ett stort fint framslag kommer in igen ca 30m längre fram, fantastiskt bra! Men vi går tillbaka och skickar om igen på samma ställe, han tar denna gången i för kung och fosterland, sticker rakt och fint ut, över muren, fortsätter fint ut och vi alla tror att nu blir det klockrent, men han springer bara rätt förbi Tobbe och fortsätter en bra bit ut, kan ha varit ute på ca 80m innan han slår framåt, och börjar vända inåt, strax innan muren ser man att han får vind på Tobbe och plockar honom, denna gång blir han dock lite rädd för Tobbe men kommer över det snabbt och börjar leka.
Jättebra!
De lägger ut Jennie på andras sidan, ca 45m ut, när vi kommer till stigen visar det sig att det kommer en spårhund ute vid Jennie, de har sion slutrapport ca 20m från henne.
Vi avvaktar ,tills de belönat och fixat, blev lite dragning för Djärv-en, då han hör de försvinna tillbaka mot starten från vår sida sett. Men jag peppar och pekar ut mot figgen och skickar, han tar sig lite trevande ut, och får direkt träff på Jennie, leker bra.
JAg är supernöjd med dagen övningar och vi avslutar!

Sökpass nummer halv 5
Detta pass blev ett halvpass kan man säga, vi var gästspelande uppe i Härnösand och Vinna skulle få söka lite.
Djärv-en var Mao med och vallade men under tiden som hund nummer 1 värmde upp frågade de om jag inte ville göra nåt skick med liten gubbe, jag var inte nödbedd. Vi la en figge i varje hörn, det var lätta linjer ut och han gick fint ut men blev lite fundersam när han hittade figgen, men kom ändå igång i bra lek. Nästan identiskt beteende på figge nummer 2. Det var detta sökpass.

Sökpass nummer hel 5
Detta gjorde Djärv-en uppe i Piteå
Underbar ruta för lille Djärv-en.
Flackt och öppet, man såg i stort sett över hela rutan, ändå var det en tungsprungen ruta.
Började med en figge i höger hörne, Djärv-en går jättefint ut, träffar figgen direkt men blir jätterädd för henne och kommer springandes hela vägen in till mig på stigen, jag tar honom i halsbandet vänder upp honom och ropar, ”var är du - svara” det gör hon, vi springer ut ihop och han kommer igång i fin lek!
Figge nr 2 ute i vänster hörn, jättefin linje plockar figgen direkt inte helt 100 trygg men leker bra, tar gärna godis.
Figge nr 3 blir pang rätt på, bra lek och inga konstigheter.
Figge 4 får vi göra 2 skick på, han har fin ,linje och fint fokus och fart men missar henne, kommer fint in framåt i rutan, belönar och skickar om igen, då tar han henne jättefint! Bra lek och bra med godis!!!
Figge nummer 5 tror jag att vi skickar på 5ggr innan han får träff.
Han rundar henne på i stort sett alla håll, men får inte fatt i henne, gör jättefina slag, ett var för grunt och ett gick bakåt, men annars superfina och djupa framslag, utan att få träff, tror inte att han kör med nåt undvikande beteende men jag kan inte förklara hur han missar henne.
Till slut får han vind på henne och startar direkt upp i jättebra lek.
Vi avslutar här och jag kunde inte vara mer nöjd!!!

Sökpass nr 6
Detta är på nyår, uttalat är att vi är mest ute efter kvantitet på träning snarare än kvalitet...
Anledningen är den att Djärv-en är lite skottberörd och jag vill inte att nyår ska bli jobbigt för honom. Har fortfarande gott hopp om att han. Ska bli skottfasta.
Hur som, vi har både promenerat och spårat, när vi åker och ska köra ett sökpass.
Vi vallar av en kortare ruta, kanske 100m max.
Vänster hörne är riktigt svårt, det startar längs en bred väg som sedan svänger av framåt i rutan, så för att komma till hörnet måste han gå genom lätt skog, korsa vägen ochjh ta sig vidare ut ca 20 m, mkt lätt att vika av framåt.
Vi lägger Pia i hörnet. Han startar lite trögt ut, följer givetvis vägen framåt i rutan och kommer aldrig ut till hörnet.
Jag går tillbaka till starten och skickar om igen, denna gång trevar han sig ut, över vägen och får äPia, leker bra!
Kerstin är nästa figge, ute i hörnet på höger sida, klockrent skick, rätt ut och rätt i bra lek!
Toppen!
Nästa skick på vänster sida, blir lite trassligt, Göran ligger lite längre fram än vi tror och det är rätt tuff vegetation där jag skickar, han trevar sig hit och dit hittar honom först på 3:e skicket, leker jättebra!
Skickar ut på Kalle på höger sida, mkt fint skick, rakt djupt och träff direkt, leker kanon!!!
Sista skicket blir på vänster sida, Göran ute på djupet, blir ett riktigt bra skick, avslutar med bra lek!
Därefter blev det uppletande för Djärv-en i samma ruta, fast på tvärsemot hållet, löste han superbra!
Sedan vart det nyårs fest och lugnt för lille Djärv-en som inte lyssnade på smällare utan tog det lugnt och slappade! :-)

24 Januari 2019  | Länk | Djärv-en tränar | 0 kommentar
sökpass nr 7

Idag gjorde Djärv-en sitt 7:e sökpass.
Idag var han grym den lilla gullungen❤️
Det var en flack och öppen ruta, vinden låg från slutet mot starten i stora drag.
Han fick en figge på djupet på höger sida, 1:a skicket. Ingen retning innan, alla figgar är direkt i lek.
Fint fokus ut innan skicket, startsr målmedvetet i bra tempo, hittar figge direkt utan bekymmer, leker bra! Ingen tendens att vlja lämna! Två tennisbollar, Johanna.
Nästa skick ut i hörnet på vänster sida, Marianne figge, bra fokus, bra tempo, viker lite snett fram och skär hörnet, missar Marianne och fortsätter fint ut på djupet, tills jag ropar, vänder hemåt, slår inte framåt, mer fiskkrok och kommer tillbaka till stigen bara ngr meter längre fram än jag skickat ut honom, jag själv är ca 25 m fram i rutan.
Går till starten och skickar om, Djärv-en väljer själv att gå lite bakåt denna gången men ändå rakt ut, bra tempo och fokus, ut på sjupet, förbi Marianne och plockar på liten ingång, bra!! Leker mjt bra paff handboll i snöre. Framåt inåt, fin transport, lättstyrd!
Väljer att skicka lite bakom figge för att få lite framslag, tomlega låda står halvvägs ut, ca 10 m fram i rutan. Han startar upp mkt bra, får vind på lådan, viker av och kollar, kommer in.
Jag skickar om, han går fint ut på djupet, men skär figgen och missar, belönar som bra tomslag, framslag, väljer att gå tillbaka i linje med lådan och skickar om, han passerar lådan utan reaktion fortsätter fint i rak lnje rätt ut på djupet och får träff på Tobbe, paff handboll i snöre, leker superbra och bryr sig inte alls om att jag ropar flera ggr på vägen ut för avhämtning.
Skickar på vänster igen, figgen ca 25 m framåt på djupet, går inte helt rakt där jag tänkt, men fin rak linje ut på riktigt bra djup, plockar Kalle på ingång, leker jättebra, två piggbollar. Kanonbra!!
Skickar i högerkant på kärret, riktigt fint tryck ut, håller linjen till mkt bra djup, slår fint framåt ut i kärret och tar Johanna, två kamplekisar, leker jättebra! Möter inte upp mig när jag kommer ut.
Tar med Marianne ut och lägger ut henne ca 60 m framåt. Skickar ett tomskick på andra sidan först, mkt fint fokus och intresse, fastnar lite på nån ”synlig” plåt ca 45 m ut innan han jobbar vidare, ropar in och han kommer jättefint. Kanske lite i grundaste laget men helt ok!
Skickar ut på Marianne som avslutning, ca 15 m trampar han på sin rulle(svenskrulle) och går omkull, kommer av sig lite men fortsätter trevande utåt. Jag ropar in honom, peppar upp honom och skickar igen, han drar i väg i ett riktigt gött tryck men kanske att han valde att undvika krockplatsenngt, men superfint ut på djupet, träffar Marianne på framslag!
Sååå nöjd med dagens pass, han kan nog sjutton bli en liten sökare den däringa 🐕😍

Sedan åkte vi och la lite hårda spår till alla doggarna, det löste de galant, Vinna var sååååå nöjd när hon fick göra lite också! ❤️
19 Januari 2019  | Länk | Djärv-en tränar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida