Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


Gott Nytt År!

Så var det nya året här!
Har funderat lite på vad det kommer att innebära... Mest av allt ser jag fram emot våren och när den nya lilla parveln förhoppningsvis anländer.
Det skall bli ofantligt roligt att få börja träna hund igen!
Det förra året var ett riktigt roligt år på många sätt och vis men också lite jobbigt, Eassa har varit mer halt än någonsin tidigare, trots att vi tagit det lugnare än någonsin...
I går var jag, Brassan och Klippa ute på en längre promenad, med mycket aktiviteter, även om inget var speciellt ansträngande, båda skall ju ta det lungt. Tyvärr så är det ju så att den lilla Brassan fortfarande inte kan göra något i normal fart, vilket ofta innebär tvära kast och vändningar vilket hennes kropp uppenbarligen inte håller för!

Skall bli väldigt intressant att lyssna till det seminarium som Rapports kennel anordnar den 30:e januari.
"Det är oftast farten som bryter, knäcker, krossar och förstör!"
Gå in på: http://www.rapports.net/ för mer info.

Känns inte direkt som att detta är nån nyhet, men det är ju av stort intresse att få reda på vad man kan göra för att förebygga problem beroende på det!
Jag älskar verkligen den typ av hund som Eassa är, och jag hoppas absolut att få en liknande fartgalning i nästa hund om än kanske något mer försiktig.

Hur som helst efter gårdagens promenad är Eassa då rejält halt igen...
Blir snart tokig av detta! Tänker på hur jobbigt det måste vara för lilla gumman!
Planen är att under nästa vecka försöka få tid, då jag fortfarande är ledig, hos en veterinär för att kontrollera så att problemet inte är av annan karaktär än muskulärt, har faktiskt blivit lite misstänksam mot detta den senaste tiden.
Nog om det!

Det har varit lite kul helt klart att ha Klippa här den senaste veckan!
En sak som visade sig allt för tydligt förra gången hon var här, var hur Eassa direkt föll tillbaka i gamla spår, dvs hon började bete sig precis som hon gjorde då jag hade Kali också. Detta innebär att hon kör helt och hållet sitt eget race! Hon har inget större intresse av att vara med mig eller oss på promenader osv... man ser knappt röken av henne, hon lyssnar otroligt dåligt!
Så fort Kali var borta var det som om jag fick en helt annnan hund, då var det plötsligt väldigt intressant att vara med, hitta på grejer osv... Vilket naturligtvis var underbart!
Denna gång har förändringen inte alls varit lika stor, hon har trillat tillbaka en del i sitt gamla beteende men inte alls på samma sätt som förra gången, det gör mig naturligtvis otroligt lycklig, det blir ju ofantligt mkt lättare med ytterligare en hund om hon fortfarande vill vara med oss!!!

Dessutom så har Klippa varit väldigt annorlunda mot sist också!
Jag kan ju naturligtvis inte säga vad det beror på, om det är för att hon inte mår helt bra och på grund av det är lugnare eller om det är så att hon blivit lite äldre, kanske finner sig lättare i situationen att vara här, känner sig lite mer hemmastadd... vem vet?!
Men resultatet av det hela är att det varit riktigt lättsamt och trevligt, hon har lyssnat kanonbra på promenadera, hållt sig nära mest hela tiden! När man väl kommit hem har det varit lugn och ro, hon har legat och vräkt sig i soffan som värsta knähunden, vill väldigt gärna vara alldeles nära! gnagt på ben, eller bara allmänt snarkat och slappat.
Hon far ju iofs upp som en raket och vaktar så fort grannarna kommer hem, men det stör mig inte!
Det börjar bli hund av henne också ;-)

Så här vid årsskiftet brukar alla vara så duktiga på att lista målsättningar för det kommande året...
Jag tänker inte vara sämre! ;-)
Min första målsättning är att skaffa en ny hund ;-)
Den andra målsättningen är att lära mig så mkt som möjligt om jaktprov och träningen för att lyckas inom detta!
Den tredje målsättningen är att ha så kul som det bara är möjligt!
I år skall jag göra saker som roar mig, jag skall i så liten utsträckning som möjligt göra saker som jag inte känner för.
Kanske att det kan innebära att man blir mer självisk... det är naturligtvis INTE min målsättning men jag skall försöka att tänka lite mer på mig själv i första hand!
Detta gäller i stor utsträckning med tanke på jobbet!
Jag har ställt upp och jobbat över otroligt mkt det senaste året, och det har iofs varit både kul och givande, men det blir ju ändå på bekostnad av ens egen tid, och det tänker jag inte göra på samma sätt i år!
Jag kommer säkerligen att jobba över en hel del även i år, det blir nog lätt så då det man jobbar med betyder mkt för en själv. Men som sagt lika mkt kommer det inte att bli!

Hur som helst, så ser jag verkligen fram emot år 2010!
Gott Nytt År på er!!!
1 Januari 2010  | Länk | BLOGGEN | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida