Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


det drar ihop sig...

Nu på måndag smäller det!
Då kommer jag att börja jobba lite försiktigt igen :-D
Det skall bli riktigt roligt, MEN jag hade ljugit om jag påstod att det bara är glädjande att börja igen.
Jag har saknat utmaningarna, alla jobbarkompisar naturligtvis! men även mötena med folk och de diskussioner det har lett till, och faktiskt även känslan av att vara behövd!
Det är nog något man absolut inte skall underskatta, jag trivs verkligen med att hjälpa till, och den där känslan som man får av att ge någon det som de behövde i just den stunden oavsett om det var information eller hjälp på ett mer konkret sätt det trivs jag verkligen med!
Och lustigt nog har jag faktiskt också saknat att få gräva ner mig i problem och förbereda mig för att försöka övertyga de med andra åsikter... i mitt fall har ju "de" allt som oftast bestått i fransoser... men det sitter lååångt inne att erkänna att jag kanske kanske till o med har saknat fransoserna... det trodde jag nog aldrig att jag skulle säga... det trodde nog inte de som känner mig mer heller :-D ha ha ha.
Ja ja vissa saker får man helt enkelt bjuda på!
Hur som helst så skall det bli gott att skaka om den lilla hjärnan igen, dra igång tankeverksamheten och få "sätta tänderna" i lite utmaningar!
Det som jag aboslut kommer att sakna med att bara gå hemma o dra är ju min underbara dagtidspromenader!
Känner nästan lite sorg när jag tänker på att om en inte allt för lång framtid är man tillbaka i det gamla vanliga igen...Ut på morgonpromenad i bäckmörker, in på jobbet innan det börjat att ljusna, hemgång när det är mörkt ute och ut med pannlampan på för att inte slå ihjäl sig.
Det ger så enormt mkt energi att få vara ute o röra på sig ordentligt i dagsljus!
Jag älskar verkligen mina lååånga goa promenader, där hundarna springer som tokar och bara får vara! Det är sååå underbart att ge sig ut och hitta nya vägar genom skogen, även om vissa kanske inte alls blir som man hade hoppats eller trott :-)
Faktum är att ofta så hittar man riktiga smultronställen!!!
Rädslan för att snart inte kunna ta de där goa dagsljus-vändorna har gjort att jag mer än någonsin den senaste tiden har prioriterat promenader framför all annan träning.
Låter säkert konstigt för mina hundvänner :-) Klart man promenerar med jycken tänker ni och jaa visst gör man det! Och att gå promenader behöver naturligtvis inte utesluta att man tränar lydnad, lägger spår eller tränar annat sedan, men min energi är som sagt inte på topp riktigt ännu och går jag de där härliga vändorna har jag liiiite jobbigt att ladda om och ta mig ut på planen samma dag som det är just nu.
MEN jag får bara mer o mer energi så snart orkar jag nog även det!
Helt overksamma på träningsfronten är vi dock absolut inte!!!
Jag gillar ju som sagts tidigare att träna en del på promenaderna och det har vi fortsatt med, så framåt går det absolut!
Hon är en riktig naturbegåvning min svarta lilla fasanmissil!!!
Det känns som att hon går starkt framåt på alla fronter!
Jag har i dagsläget enbart hittat en detalj som stör bilden av en perfekt liten hund :-)
Lustigt nog har den lilla otroligt svårt att sätta ner baken eller magen på en blöt appellplan...
Hunden som mer än gärna dyker i både pölar och sjöar oavsett temperatur, det kan tom vara fruset i vattenbrynet... tycker att det är liiiite, eller mycket obehagligt när det är blött i gräset :-O
Detta är för mig ett helt nytt problem, men problem är ju till för att lösas så det är väl bara att ta tjuren vid hornen, eller var det labradåååååren.

Näää om man skulle ta sig i kragen o åka ner o handla mera godis, åt ju upp allt igår, till de eventuella gastar som smiter förbi under kvällen... Vill ju inte råka ut för otrevligheter som går att undvika ;-)
Trevlig helg på er!!!
30 Oktober 2010  | Länk | BLOGGEN | 3 kommentarer
bästa helgen på lääänge! :-)

Ja det har det faktiskt varit!
Jag tillbringade helgen i Vammerviken, ihop med en gäng träningssugna Rapportare. Joakim och Christer hade sett till att fixa ett litet träningsläger med tillgång till väldigt fina marker, vilket kändes lyxigt såhär alldeles inpå älgjakten!
Tack skall ni ha det gjorde ni bra!!! :-)
Jag var med i spårgruppen, eller en av grupperna. Jag hade ju med mig båda småråttorna, och då är ju spåret kanon, men jag kan lungt säga att det börjar suga ordentligt i söktarmen :-) Får se om jag orkar hålla mig så länge som jag har tänkt!
Hur som helst, på fredageftermiddag plockade jag upp Lena o Klippa i Surte.
Vi fick stuva in all packning i husvagnen i och med att Eassabrassa åkte lyxigt värre. Jag hade fällt hela baksätet på bilen och inrett med gosiga fällar, dessutom satte jag för säkerhets skull även in hundsäkerhetsbältet så vi alla åkte säkert!
Vinna o Klippa åkte bak i burarna, och Eassa kände sig nog lite nöjd som kunde ha koll på dem båda och ändå vräka sig :-)
Det var riktigt roligt att samåka med Lena, hon har haft så mkt för dig den senaste tiden att det var länge sedan vi hade tid att tjata så länge om ditten o datten, naturligtvis blev det allra mest om hund o hundträning, men men.
Väl framme, typ vid 21 snåret tror jag, var det kolsvart ute och i brist på ljus lyckades vi välja den kladdigaste platsen, som vanligt :-) Men det gick bra trots allt!
Vi ställde upp husvagnen rastade av hundarna och sällade oss till resten som satt o ljög och drack öl. Det var ett bra tag sedan jag träffade denna skara och det var riktigt riktigt kul!!!
Vi kom i säng rätt så sent, och hundarna skötte sig långt över all förväntan! Det blev lungt i husvagnen nästan omgående!
Dagen därpå började med platsliggning med skott kl 9. Undrar vad Norrmännen som bodde på Campingen trodde då det började skjutas på morgonkvisten...
Sedan vart vi uppdelade i mindre grupper för att få plats ute i markerna. Jag o Lena parades ihop med Lars-Ivar o Kathe, de marker som vi fick var riktigt fina!!!
Tyvärr är det ju som vanligt lite svårt med spår första dagen då man inte riktigt har koll på hur området ser ut, så vi knödde alla ihop oss på ett rätt så litet område första dagen :-)
Ja ja Jag la ett spår till Vinna och hade planer på att lägga ett även till Eassa men som sagt med dålig koll på området så fick Eassa ta ett återvinningsspår på lördagen. Efter att vi lagt ut spåren åkte vi iväg o körde uppletande. Så roligt, Vinna plockade snabbt och lätt in fem föremål, hon jobbar såå fint!!!
Eassa var inte sämre hon! Det var dessutom väldigt kul att se Mack, han hade sådan fart in med föremålen att man får säga att det var tur att han sprang vid sidan av matte, annars hade hon flygit ett 10tal meter av smällen! Ha ha ha
Både Klippa och Cri jobbade också jättefint!
Sedan hade spåren hunnit att lega till sig, tillbaka till dem.
Lilla Vinna fick mig såååå himla glad, hon spårade otroligt bra! Och det är ju faktiskt, jag vet inte vilket spår i ordningen, dvs det är ju allt annat än en engångsgrej! Tempot har blivit riktigt riktigt fint! Hon ligger till 85-90% klockrent i spåret, kan fladdra iväg lite i nån vinkel, men som sagt såååå himla kul är att hon i första skedet numra inte börjar ta till benen om det blir svårt, jag ser att hon av sig själv börjar lugna ner sig för att lösa svårigheterna! Plus att man nu faktiskt kan hålla emot lite mer, för att se om hon är övertygad om att det går åt "det hållet". Häftigt!!!
Eassa skötte sig som vanligt riktigt bra i spåret! Det var ju ett rätt så lätt spår iom att det var Vinnas...
Efter spåren åkte vi in till Årjäng och käkade lite, sedan vidare ut till brukshundklubben och körde lite lydnad.
Vinna skötte sig riktigt bra, men det gör hon ju för det allra mesta på planen!
Jag överraskade dock Eassa med att ta ut henne och köra lite lydnad!!!
Det har nog inte hänt på jaaa 1.5 år iaf! Jag vill minnas att det var på förr förra kennellägret och innan dess var det nog typ ytterligare 1.5 år minst igen så jaa kanske att detta var hennes 2:a eller 3:e lydnadspass på de senaste 3 åren :-) He he he
Och det såg väl ut därefter oxå :-) men det spelade ingen större roll! Hon tyckte att det var riktigt jävla kul iaf!!!
Efter detta åkte vi till Campingen igen alla var nöjda och glada, både hundar och förare!
På kvällen fick vi en otroligt god middag! Det var kött och potatisgratäng med grymt god kantarellsås, och det förstår man ju att de kan gödsla med där uppe, kantarellerna växte överallt precis som svampar i skogen ;-)

Dag två började som dag 1 med platsliggning och skott sedan ut till spårskogen, Jag la ett rejält långspår till Vinna och Lena la ett rätt så¨långt spår till Eassa!
Efter det åkte vi en bit bort o körde uppletande, idag fick Vinna "bara" plocka in 2 föremål och efter det var min plan att köra typ raka skick mot en specifik plats i uppletande rutan, och jag får säga att det fungerade långt över min förväntan.
Hon gick väl kanske inte spikrakt, men å andra sidan började jag vrålklantigt och försökte skicka henne mot det hörne som alla tidigare hundar hade haft svårast med, jag vet ibland är man otroligt korkad! Och det andra skicket mot ett annat hörne gjorde hon otroligt fint men tyvärr "missade" hon föremålet, det var ingen direkt vind denna dag, och iom det började hon att slå och söka i större o större cirkel innan hon kunde ta det, men som sagt hon gick i vilket fall som helst dit jag ville om än kanske inte helt perfekt! Jag var hur som helst hur nöjd som helst!
Eassa gjorde återigen ett fint uppletande även om tempot inte var det bästa men hon börjar ju faktistk bli lite till åren och med hennes krämpor är det helt ok att ta det lite lungt!
Sedan tillbaka till spåren, som nu hade legat rätt så ordentligt, vi var ju två ytterligare personer idag och 3 extra hundar.
Jag och Vinna stack iväg på hennes spår, som jag nästan kände var lite väl svårt för henne, men hon överraskade ännu mer än dagen innan! Hon spårade sååå otroligt bra!!! Jag var så glad att det nästan bubblade över av glädje!!!
Hon är bäst min lilla svarting!
Efter det dröjde det ett tag innan Eassa fick ta sitt spår, detta hade då legat i drygt 3 timmar och hon spårade också fantastiskt fint!
Var otroligt nöjd även med henne, hon har ju den senaste tiden nästan uteslutande gått återvinningsspår och att gå från spår som legat kanske 10-15 minuter och hoppa direkt till drygt 3 timmar och spåra så klockrent som hon gjorde kan man inte bli annat än stolt över! Lilla pärlan!
Efter detta åkta jag, Lena och Kristina in till Årjäng och käkade en bit, vi var hungriga som vargar!!!
Sedan tillbaka till Vammerviken, packa ihop sig släpa hem husvagnen.
Trött och mör somnade jag som en stock då jag väl kommit hem!
Känner att både kroppen och knoppen fortfarande är trötta efter helgen och man inser som sagt att allt fortfarande inte är som det skall!
Helgen summerat... Träffade härliga människor som jag inte sett på länge, hundarna som skötte sig kanon, underbara spår och härliga uppletande! Känner mig sååå glad och nöjd!

Tillbaka till vardagen...
Strålningen fortgår, och nu har jag fått alltmer ont i halsen!
Känns rätt konstigt faktikst, det gör ont om rejält halsont fast inte på riktigt samma sätt och framförallt inte på samma ställe, jag har numera ont i halsen i höjd med nyckelbenet :-S
Klådan är fortfarande överkomlig!
Så det är bara att bita ihop ytterligare ett tag sedan skall det vara över!
Over and out!
12 Oktober 2010  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar
Nu börjar det hända grejjer

Jaa det börjar dra ihop sig!
I November skall jag få börja jobba igen!
Det blir till en början bara 25% men det skall ändå bli så himla roligt!
Jag har nu hunnit avverka hälften av strålningsbehandlingen och det går faktiskt riktigt bra!
Det som varit jobbigast med behandlingen hittills är faktiskt att det alltid är förseningar. Jag har ännu inte varit där en endaste gång och kommit in i tid, det har dröjt allt mellan en halvtimme till strax över 2 timmar efter utsatt tid.
Tråkigt är att de på inget sätt meddelar att de är försenade, det får man helt enkelt upptäcka själv då man sitter o väntar, surt då man kanske själv stressat för att hinna, eller har bokat nåt efter behandlingen :-(
Jag bad att få de tidigaste tiderna för att slippa så mkt förseningar, men jag har nu upptäckt att det inte heller verkar spela nån större roll, även de ggr jag haft den första tiden har det varit förseningar... Märligt!
Ja ja det är ju snart klart så det spelar ju ingen större roll!
Klådan i huden har börjat att göra sig lite påmind igen och jag har börjat få lite halsont, men än så länge är det klart hanterbart!

På hundfronten tränar jag vidare!
Känner att vi faktiskt gjort rätt stora framsteg den senaste tiden.
Den lilla råttan har verkligen snäppt upp sig då det gäller spåret.
Jag känner att jag inte kämpar förgäves längre med att få ner hennes tempo i spåret. Hon har lugnat ner sig rejält faktiskt, det är fortfarande en bra bit kvar innan jag kommer att känna mig helt nöjd, men det är samtidigt en bra bit från hur det var till en början! Med det lugnare tempot kommer även en större noggranhet och det är riktigt uppskattat!!!
Vi har faktiskt spårat några ängspår det senaste som jag varit ofantligt nöjd med!
Riktigt roligt!!!

På jaktsidan så har jag också kommit en bra bit på väg tycker jag.
Här har jag haft otroligt stor hjälp av Eassa!
Jag älskar ju att "träna" under promenaderna och det har jag fortsatt med.
Det som jag känner har blivit så bra med hjälp av Eassa är att Vinna har fått lära sig att det inte alltid är hennes tur att göra nåt bara för att nåt är på G.
Hon har numera lärt sig att ibland får hon jobba och ibland får hon bara sitta och titta på, detta har hon accepterat med hull och hår, hon sitter tyst och fint och väntar på sin tur i åtmistone 95% av fallen. Nån gång kan hon resa sig men då har jag bara lungt satt tillbaka henne, vilket hon köpt.
På detta sättet tränar vi på att leta efter bollar, kottar, pinnar eller annat som jag går ut och gömmer eller kastar.
Vi tränar minnet genom att lägga tex en boll bakom oss på promenaden och fortsätta några 100 meter fram innan någon av hundarna får sticka iväg och hämta den, och ibland får de leta efter nåt annat innan de får sticka o hämta den kvarglömda bollen osv...

Vi har även kört på en del med linjetagsträningen. Här har jag absolut haft en väldigt stor hjälp av Eassa. Till en början så skickade jag alltid Eassa först på linjetaget och så fick lillfjanten gå som hund nr 2. Detta gjorde ju att hon satt nyfiket och kikade efter Eassa och det var naturligtvis inte så svårt för henne att gå sträckan efter det.
Efter ett tag började jag att låta Vinna gå någon sträcka innan Eassa, vilket funkade kanon! Och nu är jag faktiskt i det läget att jag kan välja att låta Vinna gå först eller ta Eassa, båda är lika taggade även om Eassa naturligtvis har mer erfarenhet och mao är det säkrare kortet. Men får lillråttan träna en del på att ta naturliga hinder och annat som kan störa på sträckan så kan hon nog snart vara ikapp och, vem vet kanske även, förbi ;-)

Igår hörde Cilla av sig och talade om att hon hade lyckats att få med oss på en unghund/nybörjar jaktkurs! Detta är verkligen nåt som skall bli otroligt spännande!
Första tillfället blir nu på måndag! Wohooo :-D

Till helgen skall vi upp till Vammerviken på läger.
Jag och Lena skall bo ihop i husvagnen med Eassa, Vinna och Klippa, det kan bli roligt, eller??? :-D
Tanken är att det skall spåras och köras uppletande, samt tränas lite lydnad kanske plocka lite svamp oxå. Utöver det blir det väl lite samkväm och underhållning.
Ser verkligen fram emot det!

7 Oktober 2010  | Länk | BLOGGEN | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida