Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


mängder av jobb och mera kurs

Den sega tiden på jobbet har fortsatt, denna veckan har verkligen varit överhemsk! Inte för att jobbet i sig är tråkigt, hemskt eller "jobbigt", jag trivs faktiskt kanonbra på jobbet, det som varit hemskt har varit mängden timmar som jag spenderat där under veckan som gått... My god, det har varit extremt lååånga dagar.
Denna veckan har dessutom Micke varit i Nyköping, så Eassa har fått bo dagtid uppe hos Ove, jag har varit hemmifrån så lång tid, emellanåt upp till 15 timmar.
Jag avslutade veckan lätt sjukligt måste jag säga, var på jobbet vid 06.30 på torsdag åkte hem strax efter 20.00 och på fredag gick jag upp kl 03.45, ut på en timmes promenad, äta lite frukost, lämna av den lilla gumman, sedan raskt till jobbet var där strax före kl 06.00, gick dock hem tidigt i fredags, stannade inte längre än till 17 ;-)
Ja ja, nog om det, nu blir det lite lugnare igen till nästa mjukvaru-släpp, vecka 11.

Efter dessa sega veckor blev helgen en riktig höjdare!
Jag var återigen nere hos Anna-Lena på kurs. Denna gången var det en dirrigeringskurs!
Det var kanon!
Jag känner faktiskt nu att jag börjar få rätt bra koll på hur jag skall lära in grunderna i det som jag kommer att behöva framigenom inom jakten :-)
Jag har massor av bra tips på hur jag skall få till, närsök, stoppsignal, linjetag och dirrigering.
Som jag har förstått det hela kommer man väldigt långt på detta. Med bra grunder skall det nog även gå att få till de mer avancerade bitarna när man väl är redo för det.
För att se bilder o videoklipp från dagen kan ni besöka Fias blogg, finns som länk under "Om mig".

Idag skall jag dock ägna hela min uppmärksamhet åt lillBrassan, hon har bara promenerat under veckan och behöver få lite uppgifter för huvudet, så idag blir det lite spårträning och kanske kanske lite närsök ;-)
Jag har ju sagt det förr, jag tror hon kommer att få prya lite som labrador tills dess att jag får den "riktiga", men å andra sidan tror jag inte att hon har nåt emot det.
22 November 2009  | Länk | BLOGGEN | 3 kommentarer
Trist vecka har det varit...

Jaa, en riktigt låååång o trist vecka har det varit.
Jag har jobbat som en galning igen, många dagar har det varit över 12 timmar på jobbet, faktiskt bara i fredags blev det en något kortare dag med strax över 8 timmar, endast för att jag hade tid hos massören för min veckoatliga elbehandling, nacken o axlarna är fortfarande rätt kapputt! Det har helt klart gått framåt och jag känner mig ofantligt mkt bättre men bra det är det långt ifrån.
Brassan har fått ta det hur lungt som helst i veckan då hon fortfarande inte blivit av med sin hälta... Tänkte att jag skulle ta mig i kragen o fixa så hon får lite akupunktur, men problemet är ju att det är svårt att hinna med jobb på drygt 12 timmar om dagen, plus restid 1.5h fram o tillbaka, och utöver det hinna med att hämta hunden och dra hela vägen tillbaka in till stan innan öppettiden är över på veterinärkliniken... får helt enkelt ta det när jag får mer tid över.
Pratade faktiskt lite med min massör och frågade hur han ställde sig till att eventuellt behandla Eassa med el också, och det var han faktiskt inte helt emot, han skulle fundera lite. Jag hoppas på ett positivt svar, det hade varit intressant att se om han kanske kunde hjälpa henne.
Själv har jag ju provat både el och akupunktur och jag är lika positiv till båda typerna av behandling.

Igår var jag iväg på en heldagskurs i jaktlydnad. Den som höll kursen var Anna Lena Wendt. Det var väldigt roligt, intressant och givande!
Jag vet att jag har sagt det förr men det tål att sägas igen, Faaaaaan vad kul det skall bli att få testa på det här med jakten! Jag tror att mitt största problem kommer att vara att låta den lilla valpen få tid att vara bara valp innan man börjar träna.
Den dagen det "problemet", än så länge är den ju bara påtänkt, troligtvis blir det parning i februari nån gång, känns som en evighet bort!
Det som man roade sig med på kursen var i stort sett stabilitet vid sidan både under fotgående och stillastående. Störningarna som testades var skott och markeringar, skick av andra hundar, samt apporter som kastades både över, framför och bakom hundarna.
De var jätteduktiga!
Det var kul att se vilken otrolig skillnad det var på dem från början av dagen till på slutet av dagen.
Funderar faktiskt på att försöka knö mig med som åskådare även nästa helg då det vankas heldagsträning på dirrigering och linjetag.
Man kan ju aldrig få för mkt kunskap!

Idag skall jag o Brassan ge oss ut o spåra!
Funderar på att lägga ett riktigt långt spår med mindre svårigheter i.
Men allt går inte alltid enligt plan, så jag får väl se när vi väl kommer hem igen om det blev som jag tänkt.

Ha det gott!


15 November 2009  | Länk | BLOGGEN | 1 kommentar
spår idag!

Idag var jag o Lena ute o spårade.
Faaaan vad bra det gick!

Jag hade varit ute på en längre promenad innan.
Träffade Lena uppe vid Nedertorp, jag la ett lägre spår till Klippa och Lena la ett lååångt ängspår till Eassa.
Spåren fick ligga till sig lite medans vi tog en promenad.
Därefter var det dags, vi tog med båda hundarna samtidigt, då spåren låg en bit bort och startade på ungefär samma ställe, detta var en upplevelse...
Både var helt tokiga och jag o Lena turades om att åka kana efter dem.
Körde ju konkurrens spår med Eassa ett tag, då vi körde skogsspår, för att elda på henne lite, det funkade bra! Och uppenbarligen satt denna tanke kvar i den lilla då vi gick mot spåret. Hon var extremt taggad!
Då Lena skulle ha ett upptag med Klippa tänkte jag att vi väntar tills de har kommit iväg innan jag släpper på Eassa, hmmmm.... Eassa trodde uppenbarligen att detta spåret var det enda som fanns och att hon höll på att bli snuvad på det hela så hon gjorde upprepade försöka tt slita sig loss, o följa efter dem när de gick mot upptaget, bitvis kom det dessutom några skall, jag funderade på om detta verkligen var bästa sättet att få ner tempot på i mitt spår ;-)
Men men skitsamma, jag försökte lugna henne lite innan jag släppte på henne och det funkade uppenbarligen för idag var hon faaan inte långt ifrån klockren!
Så jävla bra spår hon gjorde!!!
Jag vet att hon smög iväg på ett annat spår vid ett tillfälle, men hon kom på sig själv efter en inte allt för lång sträcka och jobbade sig tillbaka. Bortsett från detta lilla snedsteg skötte hon sig fantastiskt!!
Hon hade ett utomordentligt tempo, där kan jag inte klaga det mista!!!
Hon plockade första apporten och fick en liten tillsägelse, därefter la hon sig på samtliga, jag hade ju ingen aning om vart de var så det var ju himla kul att se att poletten trillat ner!
2 st la hon sig riktigt snabbt på och helt rakt dessutom!
Mycket nöjd!!!

Det kändes sjukt roligt så idag är hon värd sin vikt i guld, och det är rätt så mkt just nu... efter alla dessa näringsspår har hon lagt på sig lite mer än vad jag hade önskat, det är nåt jag får ta tag i dirket!
Men som sagt dagens övningar kunde nästan inte gått bättre och nu är det uppladdning inför kvällen fest!

Party on!!!!
7 November 2009  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar
Nu var det ett tag sedan...

Fast det beror faktiskt inte på att vi inte gjort något, jag skulle hellre säga att det inte blivit uppdaterat mest pga att vi varit rätt så flitiga.
Vi har spårat en hel del, och även börjat att promenera igen.
Tyvärr känns Brassan inte helt felfri ännu, men lite kortare promenader har jag ändå börjat med.
Har även funderat på om jag inte skall köra lite akupunktur på henne och se om det kanske kan få det hela att släppa lite.
Ja ja... vi får se.
Väldigt trist dock att hon fortfarande inte känns fräsch!

Men som sagt spåret har vi faktiskt varit rätt så flitiga med.
Det är lite plus o minus på den fronten.
Utvärderingsmässigt får jag ändå säga att det gått ordentligt framåt.
Hon har dämpat tempot helt otroligt mkt!
Vi har fått till liggmarkeringarna i den utsträckning att hon vid kanske 90% av apporterna lägger sig självmant utan någon hjälp, om ändå lite långsamt och snett, men helt plötsligt kan hon få hjärnsläpp och klipper apporten vänder upp o kommer in.... Vet inte riktigt varför...
Vinklarna sköter hon kanon om vi tränar överdrivet mkt på dem, men kör vi dem sporadiskt faller hon gärna tillbaka i ett något halvslarvigt beteende, kan gå över och slå en lov tillbaka, inte bra!
Detta är nog det vi skall nöta mest på framledes, fast nu kommer det nog att bli lite mindre spårandes tror jag, har ju blivit så förbaskat mörkt ute nu att det är svårt att ha riktigt koll om man vill träna noggranhet dessutom... får nog bli helgspårandes framigenom.

Hade faktiskt några allvarsamma samtal med den lilla hunden också för att påtala vikten av att man skall vårda spåret... känner att hon faktiskt, med fördel, kan vara lite mer "osäker" istället för att storma på, så jag har faktiskt medvetet sagt åt henne på skarpen i förhoppning av att hon skall bli lite mindre självsäker.
Tror inte att det blir speciellt svårt att bygga upp det längre fram.

Så summerat är jag rätt nöjd med det vi åstadkommit fram till dagens datum :-)


3 November 2009  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida