Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


Äntligen med bil igen...

I går fick jag hem lilla V70Grå igen och det var härligt!
Jag känner mig helt strandsatt utan bilen, tycker inte att det är speciellt kul att ge sig ut på promenader här hemifrån, det går alldeles utmärkt att gå morgonsvängen med startpunkt här, men inte långsvängen, då vill jag ut i de härliga skogarna o gå, så hundarna får fritt spelrum o kan fara o flyga som de vill.
Idag trilskades dock den lilla gumman igen, batteriet var inte helt med i matchen och jag behövde lite assistans för att komma igång... Det är lite lurigt när man gillar att använda dieselvärmaren men inte åker tillräckligt långt för att ladda batteriet ordentligt däremellan, skall tänka på detta så hoppas jag att jag slipper ännu mer bilbekymmer på ett tag.

På hundfronten händer det inte så mkt just nu... vi promenerar mest när det är sånt här väder, jag brukar nästan alltid totalt tappa sugen att träna under vintern och mitt under sommaren, får se om andan faller på nån dag, eller inte :-)
Har hur som helst tänkt att smita iväg på jakträning på måndag, det skall bli kul!
Annars ligger vi lågt!
Lite lurigt tycker jag också att det är när det blir pulsdjup på snön, åtminstone då man har en unghund.
Det blir ju helt andra muskelgrupper som påfrestas under promenaderna än då det är barmark. Vilket innebär att även en relativt vältränad hund kan bli väldigt ansträngd av en inte alltför lång promenad.
Nåt att tänka på så man inte överanstränger de små så här i början...
27 November 2010  | Länk | BLOGGEN | 1 kommentar
Ingen jättekul dag idag...

Idag är vad jag skulle kalla en riktig sunkdag!
Snöat utav bara den, resulterat i att jag varit tvungen att skotta en himla massa... aj aj aj det gör ont i det trasiga nyckelbenet, får flashbacks till början av året...
SUNK!!!
Upptäckte när jag skulle ge mig iväg på dagens promenad att bilen inte går att starta... SUNK!!!
Tändningslåset har tydligen ballat ur fullständigt, och när jag kollade lite närmare var detta tydligen ett rätt så vanligt bekymmer... som endast kostar 5000:- att fixa SUNK!!!
Än roligare var att de på verkstan är fullständigt överbelagda med jobb för att folk helt plötsligt fått för sig att det är dags att byta till vinterdäck... framförhållning kallas det tror jag!
De visste inte riktigt när de skulle kunna fixa bilen... SUNK!
Om jag nu alls får igång bilen igen o kan köra den till verkstan, annars får jag väl beställa bärgning och det är ju säkerligen inte heller gratis... SUNK!!!
Resultatet blev att jag fick ta dogsen och utgå promenad här hemifrån, vilket inte alls är lika roligt som att ge sig ut o traska på måfå i skogarna... SUNK!!!
Jag behöver en ny dag!!!
23 November 2010  | Länk | BLOGGEN | 1 kommentar
Blev inspirerad...

Blev lite inspirerad att skriva mer om våra promenadövningar då jag fått så trevlig feedback på detta :-)
Jag tränar ju ofta under promenaderna, men jag har nog aldrig direkt skrivit om vad vi faktiskt gör...

Då jag uppskattar att vovvarna söker kontakt med mig under promenaden är detta något som väldigt ofta belönas på ett eller annat sätt.
Tex genom att de får en liten godbit, eller att jag kastar till de en boll eller slänger iväg en boll/kotte/pinne som de får leta efter, eller så får springa o hämta den boll som vi tidigare lagt ut, de kan få ett kommando som i sin tur kan leda till belöning. Jag brukar hela tiden alternera uppgifter och belöningar. Det beror oxå litegrann på vad som händer i omgivningarna vad jag väljer att göra.
Detta gör ju att de små liven tycker att man är en väldigt kul typ som det är värt att hålla koll på!
Tror att jag är så mån om dessa uppgifter då jag haft väldigt självständiga hundar med mycket jakt i sig. Allt detta pyssel har gjort att man åtminstone fått dem lite mindre engagerade att leta jaktretningar plus att jag som sagt stigit i värde för hunden.
Jag blir inte den trista tråkiga personen som hela tiden förbjuder saker utan den som hela tiden hittar på roliga grejjer!

En annan sak som jag gillar att pyssla med under promenaderna är balansövningar. En bra balans skapar ju en hund med härlig kroppskontroll och det i sin tur tror jag ger en självsäker hund. Plus att de tycker att det är riktigt kul att balansera på både det ena och andra.

Under mer eller mindre varje promenad klämmer jag in åtminstone 5 st "hetsinkallningar", dvs det skall vara fullt blås in till mig på kommando och detta belönas alltid med oerhört eftertraktade belöningar som skapar tempo!
Jag gör inte dessa hetsinkallningar när hundarna är intresserade av nåt utan enbart då det verkligen är säkert att de kommer att blåsa på in till mig.
Detta för att ha ett litet extra Ess i skjortärmen den dagen jag behöver få in dem snabbt utan att de funderar så mkt på varför...

Det senaste projektet som jag börjat jobba lite mer fokuserat på är att få vovvarna att på kommando gå runt saker ute på promenaden. Tex ett träd, eller en större sten osv... Framigenom är tanken att jag skall kunna skicka dem från långt håll och be dem runda, vad det nu kan tänkas vara, på ungefär samma sätt som IPO-hunden rundar värnen...

Endast ett par utav de saker vi pysslar med under promenaderna :-)
Nu skall jag ge mig ut o träffa sjukgymnasten.

22 November 2010  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar
snöpromenad...

Idag har vi varit ute på promenad ihop med Lena o Klippa.
Vi bestämde igår att vi skulle ta en promenix ihop idag, men då snön föll ordentligt under natten blev det byte av promenadval :-)
Den promenad som var planerad kändes väl lång i skitvädret som hade hunnit bli under natten. O tur var nog det att vi bytte sväng för annars hade vi lätt varit ute i flera timmar. Det blir ju två steg fram o ett tillbaka numera... och påtagligt tyngre att gå i snön, även om mängden kanske inte var enorm...
Dock hade snöplogen roat sig med att göra vägarna mer eller mindre o-farbara!
Förstår inte hur det kan vara tillåtet att ploga och sedan inte grusa eller sanda. Det blir ju fullständigt snorhalt!!!
Efter promenaden stack vi vidare upp till Ale Brukshundklubb för att hälsa på en skara glada Rapportare som var ute o tränade.
Jag passade på att prova ut lagom längd på Back on Track täcken till både Eassa & Vinna. Känns som att det är hög tid att skaffa ett täcka till den tunnhåriga lilla svarta, även om hon inte har för vana att spendera allt för långa stunder i bilen.
Det får bli tidiga julklappar!
:-)
20 November 2010  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar
oj vad länge sedan det var....

Får passa på att uppdatera lite, hade ju faktiskt nästan tänkt att göra precis tvärtom, dvs skriva lite oftare, och kanske lite kortare istället nu då man började jobba :-)
Men som vanligt blir det inte alltid som man tänkt sig.
Ja ja, det finns förbättringspotential iaf!

Jag har ju nu börjat att jobba och det är hur kul som helst!
Känner mig dock lite bakom flötet om man uttrycker sig snällt!
Man märker lätt av att det var ett bra tag sedan man funderade på liknande saker.
Men de goaste kollegorna har överseende! Tack för det!!!
Jag har också börjat förstå varför man trappar upp lite lätt med jobbet, man märker som sagt att man inte är riktigt med i matchen och att det som förut gick mer eller mindre utan ansträngning kostar faktiskt på en hel del.
Jag har väldigt svårt med koncentrationen, och märker faktiskt av en ganska påtaglig trötthet av att vara hela 3-4 timmar på jobbet... otroligt!
MEN jag tror att detta kommer att ge med sig ganska snabbt, med tanke på att jag trivs så bra på jobbet och verkligen gillar det jag gör!
Har dessutom fått tag på en kanonhärlig sjukgymnast via jobbet och efter första mötet med henne känner jag att jag hittat helt rätt!
Det som hon beskrev stämde på pricken in hos mig och hon hade dessutom övningar som skulle hjälpa mig igång igen!
Känns kanon!!!
Det hade verkligen varit underbart om hon kunde få igång kroppen igen.
Har ju tappat så otroligt mkt under detta året, enligt läkaren beror det ju mestadels på den väldigt höga kortisondosen jag käkat sedan i april, men naturligtvis även på resten av hela behandlingen man utsats för!
Kortisonet har ju tydligen en hel del "baksidor" om man nu kan uttrycka sig så.
Jag fick ju en alldeles otrolig hunger av allt kortisonet, åt ju flera middagar på en o samma dag och trots att det kändes som om maten stod en fullkomligt upp i halsen och att det rent fysiskt inte var möjligt att trycka i sig nåt mer... nånsin... så var man ändå hungrig... helt sjukt!!! Och inte bra för vikten kan jag lova!
Summerat gick jag upp 15 kg!
Tappade dock ca 3kg mer eller mindre direkt då man tog bort kortisonet.
Nästa luriga detalj med kortisonet var inget jag märkte av egentligen förrän efter man tog bort det. Eller så maskerades det av neupogen sprutorna...
Tydligen försvagar det musklerna och lakar ur, eller luckrar upp, lederna. Detta i sin tur har gjort att jag är sååå otroligt svag i musklerna och har en kraftig värk och stelhet i lederna. Känns ju inte som att man med de förutsättningarna behöver gå runt o släpa på 12 kilo extra direkt... :-(
Ja ja de skall naturligtvis bort så snabbt det bara går, men just nu är ju läget som det är och med en "rutten kropp" skall man tydligen skynda långsamt vilket gör att jag inte heller kan börja köra igång med "hårdträning"... utan att bli av med en del övervikt först... sliter för mkt på de skruttiga/uppluckrade lederna... Så jag tänkte börja simma lite och skaffa hem en motionscykel, plus att jag som sagt promenerar en hel del. Hoppas att knänan fixar det för annars kommer det att bli problem!
Näää nog med gnället!!!
Enligt läkaren skall värken förhoppningsvis ge med sig på ett halvår eller så och naturligtvis blir det gradvis bättre o bättre! Vilket borde innebära att man just nu befinner sig på botten, det kan mao bara bli bättre! :-) och faktum är att det går ju faktiskt rätt så bra nu trots allt!!!

Jag har ju hår igen! :-) Och det skall färgas inom kort!!! :-)

Inte blev det mkt om hundträning i denna bloggen...
Hmmm det barkar utför!
Nä jag skall nog ändra på detta och anse att detta är slutet på gnället om cancer o den skiten, förhoppningsvis!!!
Kanske kommer det en liten uppdatering men bara kort framigenom och denna blogg skall få återgå till det som den ursprungligen skulle handla om, mina hundar o deras träning!
19 November 2010  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida