Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


tisdagsträning... så här i efterhand.

Hello igen,
får väl bättra mig i bloggandet...
Jag gör det lite såhär i efterhand.
Det enda som hänt hittills under vekcan på hundfronten iaf ;-) är väl träningen i ridhuset i tisdags.
Jag fick denna veckan promenerat en liten stund innan vi körde och även om det inte blev någon större utsvävning vad det gäller promenad så hjälper det väldigt mkt!
Vi började med det eviga momnentet framåtsändande, och det kändes som om hon funkade lite bättre idag än förra veckan, hade ju faktiskt varit jobbigt om det var tvärtom! ;-)
Efterdet så körde vi en del koncentrationsövningar, tyckte att hon var väldigt flummig i koncentrationen veckan innan och bestämde mig för att det kunde vi jobba lite på nu igen och det kändes som att hon bättrade på sig vad det led.
Lite fritt följ hann vi oxå med hon var fortfarande väldigt het, och vad det gäller positionen finns det fortfarande mycket kvar att önska men det gick helt klart åt rätt håll iaf.
Några kvarsittande för inkallningen, hon har en tendens till att trampa runt lite med framtassarna under tiden som jag lämnar henne, kan oxå sitta och spana på annat emellanåt...
Det var det som hanns med och sedan lite fika och tjat förståssssssssss....
Gott gotti gott gott!
Ha det gott!

28 December 2006  | Länk | BLOGGEN | 1 kommentar
en resumé igen...

Så då låg man efter med bloggandet igen, fast numera börjar det kännas som en vana, och mao är det väl helt naturligt :-)
Hur som helst, här kommer veckan i "korthet"!
I måndags var det alldeles för mkt på jobbet och efter det for jag till Kungälv o handlade en del inför julen...
I tisdags så slutade jag rätt så tidigt för att hinna hem o rasta gammelgäddan innan jag åkte upp till Monica o Tomas o hämtade Brassan och drog vidare upp med resten av de flitiga rapportarna och skulle träna lydnad i det lyxiga ridhuset som Monica fixat!
Det var verkligen kanon!
Dessutom fick vi våra nya kenneljackor levererade, och där hade May sett till att vi även fått våra namn broderat på dem!
Jättefina jackor! Snyggt tryck och så namnen...
Kanon!!!
Tyvärr var väl hundträningen för min o Eassas del mindre lyckad denna dag, fast det kunde jag nästan ha listat ut innan... Även om hon är en riktig pärla som är fantastisk på alla möjliga sätt o vis så är det helt klart svårt att ta denna hunden in på "planen" utan att ha gjort nåt ordentligt innan, hon blir så oerhört taggad!!!
Hon låg på och trängde och positionen skall vi inte ens tala om, jag fick lätt allergiska reaktioner! Men så försöker jag att samtidigt påminna mig om att hon varit ifrån det med lydnad ett tag och att det är klart att det blir mkt för den lilla. Hon hade nog kanske just nu mer än nånsin behövt att få göra nåt ordentligt innan, men men jag skall försöka ta detta med en nypa salt!
Det är ju inte så långt kvar nu tills man får hem den lilla guldklimpen igen och då kan jag nog börja ta tag i träningen på allvar igen.
Det var i vilket fall som helt kul att "komma ut" igen, tillsammans med alla de andra, har saknat dem en del faktiskt (märkligt nog! :-))

I onsdags så var det stress o panik, som sagt det där lilla jobbet tär på en emellanåt... sedan bar det av till "posten" för att hämta min julklapp... Vi har bestämt att vi i år köper julklapp till oss själva och jag börjar inse att jag kommer att få många! :-))
Nej, men jag skaffade mig en GPS i alla fall och det skall bli lite kul!

I torsdags så var det som vanligt stressigt, jobba järnet därefter hem och gå med gammelgäddan och därefter åkte jag, mammsen o Ove upp till Monica och hälsade på Eassa o lilla Jäger!
Han växer så det knakar nu!
Han verkar oxå vara den som tagit på sig ansvaret att vakta huset :-) Liten kaxig sak!

Igår så var det jobbet och promenad med gammelgäddan och därefter fixade jag till julskinkan! Sedan var det lugnt och sätta sig i soffan o vänta på att Fuglesang skulle landa!
Samtidigt som jag väntade på detta provade jag ytterligare en av mina julklappar, nämligen en värmeväst!
En helt underbar sak! Ser nästan ut som en flytväst som man sätter på sig och så kopplar man in sig i nåt uttag och ställer in värmen på en behaglig nivå, eller max:-))
Jag är ju rätt så kass i nacken och det brukar mjuka upp en del då man ser till att värma upp sig ordentligt och det här var inte dumt, den kommer att användas flitigt kan jag lova!

Idag var det mkt som skulle göras, jag passade först på att sova lite längre på morgonen och det var inte dumt!
Hade bokat in att hämta Eassa vid 10 snåret då Monica skulle skjutsa Jäger till sin lek kamrat Signe... heheheee det är ite många valpar i den åldern som redan skaffat sig bekanta som de skall skjutsas till :-)

Själv hade jag lagt ett rätt så långt och rätt så svårt spår åt Brassan idag, men innan vi tog det gick vi en rejäl promenad på drygt 1.5h.
Efter det samlade vi ihop oss o stack iväg till spåret, idag var det inte samma klockrena upptag som förra veckan, idag var hon mest intresserad av att komma iväg och gjorde ingen direkt analys vilket resulterade i att vi gick och kikade lite åt båda hållen tills hon slutligen bestämde sig för rätt håll och då fick hon oxå tala om det ordentligt!
Under spåret så skötte hon sig väldigt bra på det stora hela!
Jag hade fokuserat på stigar och vägar idag, jag hade valt ett område med massor av olika stigar, traktor stigar, el-ljusspår och grusvägar om vartannat.
Idag gick spåret ute i rå terräng upp på vägar/stigar, följde desamma en del och ut i terräng igen för att kort efteråt komma upp och korsa stigar/vägar osv osv, vi har varit uppe och följt och korsat en stor mängd stigar och vägar och det var bara på ett ställe som hon inte riktigt hade stenkoll på vart vi skulle och det var då vi passerade Ok Alehofs klubbstuga (som förövrigt hade avslutningstävling idag = massor av orienterare som korsade vårat spår hej vilt!) detta var mot slut tampen av vårt spår och Eassa var nog rätt så trött, hon hade valt bort ca 6-7 korsande spår, hon är rätt så lätt att läsa, men troligtvis hade någon annan gått i stort sett exakt där jag hade gått (stig var det ju) och när jag i jämnhöjd med klubbstugan valde att vika av från stigen ut på ängen fortsatte Eassa rakt fram med stigen och det tog ett tag innan hon förstod att spåret var borta, jag tror att hon var väldigt trött för så här brukar hon inte göra och efter ett kort tag var vi tillbaka i mitt spår igen, hon löste det mesta väldigt bra och fick med sig samtliga apporter och jag var väldigt nöjd då vi kom till slutet och det var nog Brassan med!
Härligt är det att se hur hon verkligen stannar upp när vi kommer till en väg/stig och tar sig tid till att konstatera vart spåret faktiskt går!
Kali hade alltid förutfattade meningar om vart spåret tog vägen då vi kom till större stigar/vägar, och det var tvärs över!
Så är det inte här och det känns väldigt skönt!

Efter spåret åkta jag upp till Ale brukshundklubb och körde ett lydnadspass och det funkade helt klart bättre än i tisdags, lite mer lagom taggad hund! ;-)

Sedan drog vi oss hemåt Monica o Tomas igen och där återfann vi en väldigt trött liten Jägermeister!
Han hade haft lekstuga större delen av dagen och även hälsat på Helenas äldre Goldens vilket han tydligen tyckte var himla trevligt!
Han är en riktig liten tuffing, självsäker och trygg som få!
Skall bli spännande att se vad det blir av honom, jag tror i vilket fall som helst att May får nåt att bita i ;-)

Det tog inte många minuter innan lilla Eassabrassa somnade då vi satt oss i "valprummet" hon var uppenbarligen oxå nöjd med sin dag!
Och jag slank ut och smet hemåt, där väntade mera julstök, men nu tror jag att allt är klart!

Dags att pusta ut!

Så jag passar på att önska er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År!
24 December 2006  | Länk | BLOGGEN | 4 kommentarer
Lååångt spår

Nu är hon på hugget igen den lilla gumman!
Får väl göra en liten resumé av den tid som gått då bloggen legat ner och strax innan:-)
Det har ju varit så mkt att det blivit si o så med uppdateringarna, men nu börjar det se ljusare ut igen!
Vi har faktiskt kommit igång en del med träningen igen, och det var härligt vill jag lova, faaaan vad man saknar det när man inte kan träna!
Samtidigt så har jag insett att min lilla hund verkligen är snabb som en vessla!
Har aldrig förstått varför så många har så svårt att leka med Brassan, men nu då man själv haft "ledigt" från henne en längre stund så inser även jag att hon faktiskt är grymt snabb!
Det tog ett tag innan jag kom in "i det igen" sas.
Hur som helst så har vi kört 2 rätt så rejäla lydnadspass och hon var sååå lycklig att hon höll på att fullkomligt krypa ur skinnet!
Men hon var ändå så samlad att det faktiskt gick att träna och efter nån halvtimme så kändes det nästan som den gamla "goda tiden" ;-) Inte riktigt vad det gällde precision osv men ändå helt ok!
Och vid det andra tillfället var jag faktiskt riktigt impad av henne, denna gången kändes även positionen helt ok!
Nu på tisdag blir det träning i ridhus ihop med de andra, så får vi se hur hon sköter sig där, men jag förmodar att hon som vanligt är alldeles underbar! :-)
Jag lovar att jag är fullkomligt objektiv! ;-)

Vi har ju faktistk hunnit med att spåra en del oxå och det har gått oförskämt bra!
Jag var oerhört nyfiken på att få testa spårupptagen nu då Tomas tränat henne på detta ett par ggr.
Tyvärr "sket" det sig med det på förra veckans spår, just på det stället där jag hade lagt mitt upptag var det en hel hord med orienterings-kids som spelade fotboll som uppvärmning... Inte mkt att göra åt, vi får ta det en annan gång tänkte jag, men jag var helt klart lite besviken!
Men på denna veckans spår fick jag även möjlighet att se lilla Eassa in action vid upptaget!
Faaaaan vad häftigt!!!
Jag gick med henne i koppel fram till spåret och släppte ut henne i full längd och jag behövde faktiskt inte ens hålla emot, hon kikade ca 1,5-2 m åt vänster, vände självmant och gick ungefär lika långt åt höger, och innan jag ens hann tänka "faaan bakspår", så vände hon sig om igen och kastade sig iväg i framspår!
Vilken pärla!
Jag tackar och bockar Tomas!
Sedan går nog resten av spåret till historien som det allra bästa!
Jag kan inte komma på något som jag inte är nöjd med!
Hon gjorde som sagt ett helt fenomenalt upptag!
Sedan fortsatte hon fullständigt fokuserad i spåret hela vägen, klippte samtliga apporter, efter att vi hade gått ca 1000m i skogen drog jag ut spåret längs en grusväg ca 15-20m, här dammsög hon verkligen och tog 90 graders vinkeln på grusvägen som om vi gick ett IPO spår på gräs, gjorde sedan de slutliga ca 300m som om det var början på spåret, dvs med en härlig intensitet!!!
Jag vet inte vad jag skall säga, antagligen är Eassa världens bästa spårhund! ;-)
Och återigen är jag helt objektiv! ;-)
Är det inte underbart när man känner så?
Hur som helst så gottade vi oss ett tag efter slutet och sedan gick vi iväg och körde ett uppletande!
Även här gjorde hon det mesta kanon, kanske att hon vek lite lite ifrån mina tänkta "linjetag" men det var verkligen marginellt!
Hon är min goaste lilla gumma och nu skall jag sätta mig och leta upp lite spårtävlingar!

Får väl även lägga ut lilla foton på underbarnets lilla valpis Herr Jäger!
Han verkar vara mor sin upp i dagen, dvs perfekt, söt och fenomenal på alla sätt och vis! ... Objektiv ;-)

Ha det gott!
17 December 2006  | Länk | BLOGGEN | 4 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida