Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


Värd sin vikt i guld!

Det är vad Eassan är! Eller kanske tom värd sin dubbla vikt i guld!
I går i ridhuset hade vi en såndär "hallelulja moment", som Kishti i Idol brukar säga, jag o Brassan. Faaaan vad det är härligt att träna när allt stämmer!
Missförstå mig rätt nu, det finns fortfarande en hel del saker som inte var 100% rätt eller 10:a mässigt utfört men allt kändes så där hääärligt!
Och det är ju den känslan man jagar!
Eassa var på hugget och så där precis lagom mkt, hon kan ha legat på lite väl mycket i FF men hon var i stort sett helt tyst, några enstaka pip kunde undslippa henne emellanåt men det var inte mkt och det är ju en såååån enorm skillnad mot vad det var för ett par veckor sedan och det känns helt underbart!
Var nästan lite orolig där ett tag, men jag trodde nog att det hela skulle reda upp sig bara vi fick komma igån med lite mer ordentlig träning igen och jag kan nog nästan säga att det var ett halvt kvitto på det som jag fick igår!
GÖÖTTT! Men vi jobbar vidare!
Vi körde som sagt FF, en hel del stegförflyttningar o vändningar och vi börjar komma överens riktigt bra tycker jag, efter det blev det en hel del kryp som börjar kännas rätt så säkert, skall fortsätta att jobba på uthållighet men det är på riktigt god väg, vi körde skall och här var jag väldigt nöjd igår, hon satt riktigt bra, lyfte dock höger framtass några enstaka ggr men hon hade det där sköna trycket i skallet, som om hon tycker att jag är en riktigt sketkärring som borde ha stryk! Och hon bara körde på! Härligt! Kan här få nåt enstaka skall efter att jag kommenderat tyst, men det försvinner nog oxå snart.
Sedan började vi med gårdagens stora stötesten, inkallning med ställande och läggande, jag körde dem inte i rad, utan växlade mellan släta, inkalln m stå, o inkalln m ligg, jag kan väl avslöja lite då att jag använt mig en del av dubbla tecken till den lilla Brassan och det fick jag sota för igår ;-) Hon är ju väldigt lyhörd min lilla pärla o det har jag spelat lite på, jag har som ett litet fulknep att ta ett djupare andetag precis innan jag kommenderar stå, och detta har hon köpt kanon!
Tyvärr har hon blivit så känslig för detta tecken att jag kommer att ha svår andnöd innan momentet är över om jag inte gör nåt åt det... ;-)
Igår stannade hon direkt jag andades(normalt alltså) och när hon då inte fick respons om att det var rätt insåg hon ju naturligtvis att det var fel... Det som kan hända då är att Eassa blir väldigt mån om att vara till lags och efter det brukar det mesta gå snett...
Men igår var det inte så, hon förstod att det inte blev riktigt som det skulle men vi körde bara om o om o växlade mellan stå, släta ink och ligg och jag har sällan skrattat så mkt som jag gjorde igår hon är en riktig pajas lilla brassan och igår hade hon fullständig show! Till slut var vi nog ganska så överens om vilka andetag som betydde stanna och vilka som inte betydde nåt men det tog en bra stund :-)
Körde efter det en hel del apporteringar, ingångsövningar och sitta kvar vid kast.
Hur som helst så avslutade vi med att gömma apporter i sanden som hon fick leta efter och lite jage, totlat tränade vi i drygt 2 timmar och det var 2 timmar av ren glädje!

Och appropå att vara värd sin vikt i guld kan jag bara informera den som eventuellt var spekulant på att köpa att hon nu lagt på ett par kg muskler och spränger snart 32 kilos gränsen, hon ligger strax under o sniffar på saftiga 31.9kg... Betänk att den lilla inte är högre än dryg 56 cm...
Och hon är INTE fet!
Har tom fått höra att hon är lite tunn!
Det hade inte gjort mig nåt om hon var lite mer högställd och luftig men man får inte alltid som man vill och vad mer har jag att klaga på????
Jag vet inte, det är mao en väldigt liten detalj...och hon är som sagt värd dubbla sin vikt i GULD, Pärlan!!!
28 Februari 2007  | Länk | BLOGGEN | 9 kommentarer
många valpar

Jaha får väl skriva i den lilla bloggen igen då...
Anledningen till att det inte skrivs nåt här är antingen att det händer så mkt att man knappt hinner med att uppdatera eller precis raka motsatsen, det händer ingenting!
Just den senaste veckan har det sistnämnda gällt, vi har bara promenerat i stort sett, var på ridhusträningen i tisdags och körde en del lydnad, var rätt så nöjd med träningen och blev väl inte kvar sååå länge, det var så förbannat kallt att jag höll på att frysa ihjäl...

MEN det har faktiskt hänt nåt annat väldigt kul och det är att Eassa har blivit moster, nej inte monster utan moster ;-)
Duktiga syster Ella har under dagen jobbat för fullt och lyckats med konst stycket att leverera 9 små underverk, totalt var det 11 valpar men två av dem överlevde tyvärr inte. Men 9 är en kull som heter duga och det blir nog mkt att stå i för Ellas del de 8 kommande veckorna.
Jag har med spänning följt det hela via datorn och glädjs nu med Ella, Göran, Pia och inte minst Monica o Tomas, samt alla lyckliga valpköpare.
Är du sugen på att se de små liven får du kika in på Rapports hemsida eller till Pia o Görans sida via Rapports Hast, båda finna under mina länkar.
Till nästa händelse, vem vet när det blir, får ni ha det så gott!

25 Februari 2007  | Länk | BLOGGEN | 6 kommentarer
Mycket på en gång.

I veckan har det varit så fullt upp att det inte blivit någon uppdatering på bloggen.
Så jag får väl återigen göra en liten summering av den gångna tiden, en kort iaf.
I måndags hann jag inte med annat än promenad, på tisdagen var det ridhusträning som jag var rätt så nöjd men, tyvärr kom jag väldigt sent och fick nästan lite skuldkänslor då de andra redan hade tränat klart när jag kom, men de stannade trots detta kvar o assisterade mig. Tack!
I Onsdags minns jag inte att jag gjorde annat än promenerade och likadant var det på torsdagen o fredagen, alltså en riktigt slö vecka vad det gällde träningen iaf.
Men desto längre promenader har vi tagit.
I går var det sökdag och vi var riktigt många som ville träna, 12 st, varför vi delade upp oss i två grupper, en grupp med de lite grönare hundarna och en med de som kört lite mer.
Jag valde att köra med den något mer avancerade gängen, men ångrade mig nästan direkt då vi skulle börja valla rutan :-) Fy faaan säger jag, det var som Ann uttryckte det, emellanåt var det så jobbigt att valla så att man var tvungen att lägga i fyrhjulsdrift på ett par ställen, men tack o lov så var det inte så farligt som det verkade, banan var riktigt fin då man sett hela.
Lottningen skall vi inte pratade om, det byttes nummer fram o tillbaka och till slut blev det ändå bestämt rakt upp o ner vem som skulle köra när för att vi skulle få lite besök...
Hur som helst, Eassa skulle gå som hund nummer 6 och jag hade med andra ord hunnit titta igenom rutan lite och se var de andra skickade mm, det är alltid lättare då, man blir liksom inte överraskad som man kan bli då man är starnummer 1 o inte har sett rutan alls, det kan vi träna på längre fram då vi blir ännu mer avvancerade :-)
Hur som helst söket gick kanonbra för Eassa, hon hade rejält drag under galoscherna och var riktigt taggad på att komma ut på nästa slag hela tiden, hon lyssnade bra och gick på de stora hela väldigt fina framslag så matte var oerhört nöjd efter avklarat pass, vi körde ca 225m, det gick väldigt bra även för resten denna dag, förutom May o Strega som körde precis innan mig, Strega hade troligtvis trampat igenom isen någonstan i hög fart och på ett riktigt olyckligt sätt lyckades hon skära upp sig ordentlitg på framsidan benet. Huuuu!
Hon fick skjutsas ner till Blå för att sys ihop, hoppas att hon kryar på sig snabbt May!

Efter söket var det till att åka hem och göra sig iordning för kvällen, vi hade blivit bjudna hem till Annika (o Ronnie) i Landvetter för en "Singstar"-kväll.... Hmmm jag hade mina tvivel gällande rolighetsfaktorn i just detta med singstar innan jag kom dit men det släppte väldigt snabbt!
Fasen vad kul det var, vi sjung skrattade och dansade samt snattrade hela kvällen och hade sååå roligt!
Att Annika dessutom bjöd på en fenomenal ostbricka och dricka till det hela gjorde inte saken värre!
Kanon!
Tack alla för en superduper kul kväll, hoppas på en uppföljning!

Idag var det då inte riktigt lika piggt och poppigt på morgonkvisten...
Men efter att ha slappat ordentligt fram till 12 snåret tog jag mig i kragen och gick ut med de små grisarna och det blev en riktigt härlig lååång promenad, vi var faktiskt ute i drygt 2.5h och Kali var med hela tiden, riktigt pigg dessutom, fast imorgon tar hon nog det väldigt lungt dock!

Nu är det snart dags för mat och därefter skall vi åka ner till Eassas massör så hon får en ordentlig genomgång av de små musklerna, tycker faktiskt att hon "återhämtat" sig riktigt snabbt och det känns inte som att det är så långt kvar innan hon är i full trim igen.
Så nu börjar det bli dags att planera in lite tävlingar.
Ha det gott!
18 Februari 2007  | Länk | BLOGGEN | 5 kommentarer
Huvudvärk, magknip och spyor...


Huuua!
Igår var det en sådär bra dag...
Det var ju lördag=sökdag så vi packade oss iväg upp till Västerlanda och träffade resten av gänget som igår var rätt så stort, det var GnällAnn, Johanna, Anki, PeO, May, Torbjörn, Ingvar, Maria, Ingrid, Pia, Sofia, och Jag.
Då vi var så många blev det tid att köra både uppletande och sök...
Ja i vilket fall så var det så att vissa körde uppletande, själv så vet jag inte vad jag skall kalla det, men för att göra en låååång historia kort kan man milt säga att jag o Eassa inte var så värst bra kompisar efter det så kallade uppletandet.
Då var den lilla hunden mkt billig och jag försökte övertyga Anki om att de kanske även hade plats för en lätt begagnad schäfertik i sina bästa, eller kanske just då sina sämsta år... ;-)
Hur som helst, då det senare blev dags för oss att köra söket så fick jag skärpa till mig o gräva ner stridsyxan, för att lyckas med detta passa jag på att värma den lilla hunden lite längre än vanligt och vad möter vi väl på våran uppvärmningssträcka om inte 3 hästar! Perfekt! Precis det som jag kände att vi behövde för att bli vänner igen...
Ja ja vi tog några kliv åt sidan och släppte förbis dem utan att Eassa betedde sig överdrivet tokigt men ett "utfall" var hon bara tvungen att göra.
Hur som helst så var det då dags för söket och där får jag säga att hon imponerade på mig!
Då hon är rätt så känslig för vilket humör jag är på i vanliga fall hade jag nästan trott att hon skulle ha lite svårt i sökrutan, men icke, hon jobbade på riktigt fint, avslutade dock med att sätta sig och skita ca 20 m från slutet!
Ja ja, lite får man ha överseende med, vid detta laget hade väl det tidigare utbrottet gett upphov till en seriös huvudvärk som bara fortsatte att öka och då det var slut för dagen tiggde jag en treo av Ingrid, men den kändes som om den aldrig ville hjälpa och väl hemma igen tog jag en Ibumetin för att bli av med den förbannade värken som bara verkade tillta!
Gick sedan o la mig ett par timmar för att därefter vakna med kraftiga magsmärtor!!!
De var inte att leka med, och de kändes alldeles för bekanta!
Har haft en hel del bekymmer med ryggen o nacken och mot detta har jag käkat en mängd rätt så kraftiga tabletter tidigare och resultatet var ju att magen rasade fullständigt och denna smärta var precis likadan, läste sedan på förpackningen att folk som haft dessa bekymmer med tex Voltaren skulle undvika Ibumetin... det var ju lite försent då, så magsmärtorna har hållt i sig över både gårdagen och idag
och nu har jag dessutom huvudvärk igen, men vågar inte ta någon tablett :-(
Idag var ju sedan ett annat kapitel!
Tänkte för en gång skull ta en rejäl sovmorgon och med tanke på både mag o huvudvärk kändes det som det enda rätta och vad händer då???
Jo min sovmorgon uteblev och istället fick jag det tvivelaktiga nöjet att bli väckt av en hund som står o ulkar rakt ovanför huvudet på mig!!!
Huuuuuu!
Jag fick snabbt som attan satt mig upp och försökte få ner byrackan från sängen men försent!
Så mitt i sängen la hon en rejäl spya... galla var det enda som kom men rejält mycket.
Bara att gå upp och ge de små hundarna lite att äta för att få lugnt på den fronten och därefter ta itu med sängkläderna och madrassen...
Efter det packade vi oss iväg på en rejäl promenad, efter den vart det lite konditionsträning på golfbanan för Eassas del, sedan hade vi bestämt träff med Lena för att spåra lite, så raka vägen upp till Dammekärr, ut och valla en uppletande ruta medans Lena la ut Eassas spår på drygt 1000m.
I uppletandet körde jag bara raka skick träning iom att det var bristen på det igår som fick mig att blåsa en säkring...
Idag funkade det väldigt bra(till 90%) och jag var väldigt nöjd, Brassan fick hämta 6 föremål och mitt i detta(de mindre lyckade 10%) hade hon dock en liten paus i form av vilt jakt, matte=mindre nöjd, men bestämde mig för att ha "överseende" då jag ändå inte fattade när hon stack utan bara hörde hur hon drog iväg hysteriskt.
Sedan satte vi in henne i bilen och Lena körde lite uppletande med Lixa som oxå drog iväg på något, hon hade sedan lite svårt att koncentrera sig.
Därefter gick jag ut Lixas spår och sedan var det dags för Eassa att komma ut o spåra.
Det gick bra!
Hon missade dock en apport, vilket jag inte ens kan komma ihåg när det hände senast så jag lägger ingen vikt vid det. Hon var oxå lite yvig i spåret och jag tror att hon var rätt så trött efter den ganska så tuffa dagen men som sagt hon löste det väldigt bra i övrigt!
Även Lixa spårade bra idag trots att oxå hon var lite yvig, men som sagt på det stora hela en bra dag...
Om man bortser från magont spyr och huvudvärk...
Have it nice fågelbajs!
11 Februari 2007  | Länk | BLOGGEN | 4 kommentarer
ridhusträning igår...

Igår var vi uppe i ridhuset igen, och åt! ;-)
Heheheee, halva nöjet är att fika med tränings kompisarna, de serverar ju fika som inte går av för hackor på detta café!
Kallt som faaaan var det, jag var tvungen att ha dubbla vinterjackor på mig! samt termobrallor och jag frös ändå!
Förstår inte hur det kan bli sån kyla i ett ridhus, man får gå ut o värma upp sig med jämna mellanrum!!!
Hur som helst tränat fick vi ändå.
Jag valde att köra framåtsändandet under våra 20 minuter.
Mot slutet kändes det väldigt bra!
Körde skicket mot gruppen och övergången till saktagåendet.
Jag tror att detta kommer att bli riktigt fint i slutändan... om sisådär 5-6 år, kanske!
Det gäller att ligga i!!! ;-)
Efter detta åkte den övriga skaran hemåt.
Jag har kört sist de senaste ggr så har vi haft lyxen att kunna stanna kvar så länge vi vill, vilket gjort att vi faktiskt kunnat träna ett mer rejält pass.
Det känns som att det har varit väldigt viktigt för oss då Eassa laddat på utav bara he.vete för varje gång vi tränat i ridhuset innan.
Då vi haft "huset" för oss själva har vi kört både det ena och det andra, igår började vi med en hel del kryp. Försöker att jobba på uthålligheten i krypet, Eassa har fått rätt så bra teknik tycker jag men är ännu inte van att krypa så långa sträckor vilket gör att hon emellanåt, om det inte kommer nån belöning eller annan bekräftelse, helt plötsligt bara kan sluta krypa, resa sig upp och typ gå fot istället, se allmänt förvånad ut, ungefär som "Nähä då var det väl inte kryp vi skulle träna på då, eller"?
Jag tror dock att detta kommer att åtgärdas relativt snabbt och igår kröp hon nog totalt ca 40-50m, inte i ett svep naturligtvis men med ett par pauser, några belöningar och en hel del vinklar åt både vänster och höger, kändes väldigt bra! Återstår att se hur det ser ut när jag får någon som kan kika på det ;-))
Därefter körde vi fritt följ i säkerligen närmare en halv timme, oxå med avbrott och så, det börjar kännas riktigt bra igen vad det gäller positionen!!!, tyvärr har vi en del pip lite här och var.
De har kommit efter uppstartad träning igen efter valp-pausen.
Hon var innan det en extremt tyst hund som inte sagt varesig bu eller bä, har på sin höjd haft nåt enstaka pip alldeles i början av uppvärmningen men aldrig därefter.
Jag tror att detta är en direkt följd av att jag hämtat Eassa hos Monica o Tomas, vilket i sig varvat på henne hysteriskt, åkt ut till klubben/ridhuset värmt upp en kort stund och därefter kört ett kort pass med lydnad( typ 20-30 minuter) för att sedan köra hem henne igen.
Det har nästan varit som att bara läska henne, låta henne se vad hon hade kunnat få göra och sedan bara avbryta.
Eassa är sedan tidigare van vid rätt så långa träningspass, oftast mellan 1.5-2h per gång iaf, där jag nästan alltid gjort nåt mer fartfyllt innan tex tagit en längre promenad som hon kunnat blåsa ur på, eller kört uppletande osv...
Vi får se hur det hela utvecklas, men jag hoppas och tror att detta kommer att rätta till sig igen då vi kommer in i gamla rutiner och mer normal träningsdos.
Lite surt är det dock!
Efter det gav vi oss på apporteringen, eller rättare sagt träning på att sitta kvar då apportbocken kastas, samt ingången UTAN att använda matte som ett hoppstopp... Rätt så nöjd.
Vi körde oxå en del läggande i inkallningssituation, dvs jag ser till att få henne en bra bit ifrån mig(kasta en gotta eller så) och kommenderar ligg då hon är påväg mot mig utan inkallningskommandon.
Efter detta körde vi lite ordförståelse eller lyssningsövningar, dvs jag vill att Eassa verkligen lyssnar på vad jag säger och inte bara gör det hon tror att hon skall göra eller det som hon förväntar sig att få höra/göra...
Jag börjar oftast med henne framför mig och blandar och ger mellan tex, "fot", "fint","sitt","ligg", "Backa", "busa", "Brassan" osv.
Då vi kört en del växlingar tex mellan sitt o ligg så är det ofta lätt att hon väljer att lägga sig då hon sitter och jag återigen säger sitt till henne, detta stör mig väldigt mkt och jag lägger gärna några minuter extra då o då för att försöka få henne attverkligen lyssna på det jag säger.
Kör jag tex en hel del ingångsövningar och jag har sagt fot ett par ggr i följd är det väldigt lätt hänt att hon reagerar likadant på fint, genom det starka "F:et" osv.
Efter detta körde vi ett kort uppletande av miniföremål inne i ridhuset och avslutade med lite ta-fatt lek, som därefter blev lite mys o massage.
Nöjda o glada packade vi oss hemåt vid ca 23.30...

Idag har vi bara promenerat då jag varit o tittat på två lägenheter och mao har huvudbry... vet inte vilken jag vill ha mest och imorgon skall jag titta på ytterligare en!
Huuua.
Ha det gott!
7 Februari 2007  | Länk | BLOGGEN | 4 kommentarer
söndag o måndag.

dåså...
Igår var jag o Lena ute och spårade på tidig morgonkvist...
Nu blev vi inte klara så tidigt som vi hade hoppats på för det strulade till sig lite,
vägen vi körde in på och skulle parkera utemed hade det blivit bom stopp på, då ett träd fallit ner tvärs över den.
Sedan var det så mkt träd som hade fallit i kombination med att någon huggt ner stora delear av skogen vi tänkt spåra i, detta gjorde att allt blev försenat men hur som helst... Till slut var det iaf två spår utlagda och vi passade på att köra lite uppletande under tiden de låg till sig.
Eassa hade 6 föremål ute i en full ruta. tre nära och tre på djupet, det blåste rätt så kraftigt och vi körde med vinden i ryggen, hon hade en tendens till att hamna en bra bit utanför rutan kan man väl säga men bortsett från det så skötte hon sig bra, plockade alla föremål utan större bekymmer, bra fart ut o in, men en hel del tugg... :-( Vi får kämpa vidare på detta.
Efter det var det så dags för spåret, det hade legat ca 1.5h och gick i fin terräng, dock så verkade Eassa tycka att det idag var lite väl lätt och spårade liksom lite halvengagerat nästan som om hon sysslade med annat samtidigt, dvs hon var inte helt 100 fokuserad, dock var det inget större bekymmer för henne att lösa spåret i sig, hon fick med sig alla apporter och var nog inte mer än kanske 2-3 meter ifrån spåret som mest, men ändå, det kändes inte helt klockrent idag ändå.
Funderade även lite på om förra spåret kan ha legat kvar i bakhuvudet på henne på nåt sätt....?! hmmm får fundera ett tag till på detta och eventuellt se om det blir nån skillnad till nästa spår, det blev mao inte den tänkta viltstörningen iform av en släpad klöv som korsande spår, men det var gott om vilt"spår" i och runt spåret, men jag vet ju inte hur färska de var, kan väl även ha varit därför hon var lite "flummig"...
Ja ja, den som lever får se!

Efter detta var det raskt hem o äta, duscha o byta om, slappa en stund för att sedan åka ner till Ale gymnasium och kika på Ale teater sällskaps senaste revy, "Reagera", den var lite småkul helt klart! Roligt oxå att göra nåt som man inte brukar.

Idag var det bara promenad och massage som gällde.
Idag var första riktigt besöket hos Anna massören, sedan Eassa valpade.
Hon hade en del smågrejer som Anna tog tag i men inget oroväckande direkt, det kändes bra så nu är det bara att börja köra "hårt" igen :-)
Får väl anamma Johannas uttryck, nu skall hon få springa tills ögona blööör!
;-) Kanske inte riktigt, men en hel del iaf!

Imorgon blir det inomhusträning i ridhuset igen.
Ha det gott!
5 Februari 2007  | Länk | BLOGGEN | 3 kommentarer
Sökträning

Idag var det sök som stod på "listan"...
Vi var en hel hög med personer som ivrigt stampade uppe i Västerlanda...
Det fanns även en o annan häst, sork och spindel på plats.
Banana var väldigt trevlig idag!
En rejäl stig och fin terräng, detta gjorde att de flesta var på bra humör, att solen sken kan ha gjort sitt oxå. :-)
Med dessa förutsättningar gick det som det skulle, alla hittade nån och var glada för det!
Eassa gjorde bra i från sig idag och även jag var nöjd!!!
Banan var ca 200m, vi körde på 3 figgar, jag tyckte att hon jobbade på bra!
De första 150 m var jag riktigt nöjd med trots ett o annat skick som fick göras om, då jag o Eassa inte hade kalibrerat oss innan start, tydligen är hon lite sne åt vänster, men det skall förhoppningsvis vara fixat till nästa pass :-)
Det som "hände" var att hon gärna drog snett framåt vänster på ena sidan, det kändes nästan som lite av ett mönster på slutet...
Ett snett skick som jag stoppade och därefter ett omskick som gick bra.
Till nästa gång skall jag tänka på att samla ihop både mig o Brassan mer ordentligt innan varje skick, så vi inte skaffar oss långvariga bekymmer av detta slag...
Mot slutet av banan började Eassa att falla tillbaks i ett annat "gammalt problem" nämligen rakt ut rakt in, det är nåt som vi aldrig riktigt kommit till rätta med, men då hon i början av banan gjorde riktigt fina framslag tänker jag lägga dem på minnet i stället och så får vi jobba vidare med framslagen vid sidan av söket fortsättningvis!

I övrigt var det som vanligt en mycket trevlig dag med massa tjat o gnat.
Det är ett riktigt kul gäng som vi kör sök ihop med.
Fast det börjar ju mer o mer att likna en fotoklubb...

Imorgon blir det spår på morgonkvisten för att hinna med resten av bestyren innan revyn...
Nu skall det drickas viiiiiiin så man blir fiiiiiiin!
Ha det gott!
3 Februari 2007  | Länk | BLOGGEN | 5 kommentarer
Är du sugen på en riktigt bra schäfer??????????

Jag kan nog räknas som lite partisk i ämnet, MEN om du är på jakt efter en bra schäfer kan jag tipsa om faktiskt inte mindre än två kullar efter syskon till lilla Eassabrassa!

Den som ligger närmast i tiden är ju som de flesta av er säkerligen redan vet, den kommande kullen efter syster Ella, hon väntar valpar tillsammans med Tjh Polis Jurassic Erox hos Rapports kennel! Valparna väntas v.9
Här blir det nog mkt fart under galoscherna! Massor med jakt o kamp!
Kikar ni in på deras hemsida får ni läsa alla detaljer om denna högintressanta kombination!
http://www.rapports.net/valpar.html

Den andra kullen är än så länge bara i planerings stadiet men matte Rosmarie har nu bestämt sig för vilken hane som skall få äran att uppvakta Extra!
Det blir Vargfjells Buddy, jajjamensan det är Eassas föredetta kavaljer och jag tror ju minst lika mkt på denna kombination som jag gjorde på Eassa o Buddy.
Själv är jag faktiskt mer förtjust i Extras exteriör gentemot Eassa, hon är lättare i typen och lite mer högställd än Eassa och det tilltalar mig som gillar att köra sök!
I övrigt är Eassa o Extra rätt så lika, det som skiljer dem mest åt är nog att Extra har mera skärpa och försvar än Eassa. Så att det blir hundar med massor av egenskaper i, det får man räkna med!
För att läsa mer om kombinationen och Extra så kika in på Rosmaries sida:
http://www.nogg.se/startpage.asp?idHomepage=19512
funkar inte länkarna hittar ni de även under "Om mig" på denna sidan.

Tar tillfället i akt att sätta i det såååå fina kortet som May Bosetti tog på Buddy då vi var i Norge och lät Eassa o Buddy bekanta sig med varandra!

Ha det gott!2 Februari 2007  | Länk | BLOGGEN | 1 kommentar
Lydnadsträning och ren o skär glädje!

I går vaknade jag upp och det var som ljuv musik spelades för mina öron!
Ljudet av ett rejält regn som smattrade mot rutan gjorde att jag hoppade upp glad som en speleman och slet på mig kläderna och begav mig ut på en rejäl morgonpromenad!
Hur härlig är inte känslan av att se all snön försvinna???!
Jag kunde inte komma på något som hade gjort mig gladare denna dag!
Även en rejäl promenad under kvällen blev det.
JJJIIIIPPPPIIEEEEE!!!!!!

Idag så har vi varit och tränat lydnad på Kallebäck.
Denna dag kändes det som om det mesta stämde, vi körde framåtsändande mot konorna och det funkade väldigt bra utan mina targets vid "gruppen", full gallopp mot konorna och rejält avbräck till stilla stående eller skritt precis framför dem, beroende på vad matte valde att belöna, hur som helst var jag väldigt nöjd med detta idag!

Vi körde även en del fritt följ och det kändes också riktigt bra!

Krypet körde vi rätt så långt idag, med tre vinklar åt vardera håll, och en del uppehåll på sträckorna, hon är fortfarande inte så säker att vi kan köra hur långt som helst UTAN att belöna, men om jag belönar med ojämna mellanrum kan vi köra rätt så långa sträckor och det känns som att detta kommer att bli riktigt bra!

Efter det körde vi en del skall.
Detta blev jag speciellt nöjd med idag!
Hon hade ett rejält skall och stampen med frambenen blev mindre och mindre!
Varierade skall-perioderna väldigt mkt, från 3-22 skall och hon körde på kanon!
Får väl problem med tystnaden igen, men det får bli nästa "problem" att ta tag i.

Efter detta lekte vi "Jage" i 10-15 minuter, detta är Eassas favvo lek nummer 1!!!
Hon blir så exalterad emellanåt att hon kan bli riktigt hårdhänt, men kul är det!
Och bra träning, muskler för hund och kondis för matte! :-)

Hur som helst, dagen kändes kanon!
Och jag är jättenöjd med träningspasset och det verkar som om snön kommer fortsätta att lysa med sin frånvaro!
Bara det! :-))))))

Ha det gott!
1 Februari 2007  | Länk | BLOGGEN | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida