Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


nu har det faktiskt hänt lite grejjer!

Då det verkligen inte hänt speciellt mycket sedan jag skrev sist har jag inte ens orkat fundera på att skriva i bloggen!
Jag har ju börjat jobba 50% och det tar i stort sett all ork jag har, inte nog med det så har ju den där jävla snön envisats med att ligga kvar och dessutom var det ju tvunget att bli isgator oxå... Vi har med andra ord bara vilat oss i form :-)

Men nu har det faktiskt hänt litegrann igen!

Snön har ju så sakteliga börjat smälta undan, faktum är att här hemma är ängar till stor del numera snöfria, vilket gör att det faktiskt går att börja spåra igen :-) Det gjorde vi idag!
Dessutom har vi fått möjligthet att träna lite lydnad i ett ridhus, vi var iväg i torsdags och i nästa vecka kommer vi att försöka oss på träning i ett nytt ridhus.
Jag känner att träningsintresset så smått börjar vakna till liv igen :-D
Jag tappar ju nästan alltid intresset för träning mitt i vintern och mitt i sommaren, och jag intalar mig då att de små hundarna som tränar så hårt under resten av året faktiskt mår bra av att bara promenera o ha lite småtråkigt :-D Ha ha ha kanske kan det vara ett sätt att lindra det lite dåliga samvetet för att de inte får några direkta sysslor att utföra men sånt är livet hos Heléne :-) Det får de helt enkelt stå ut med!

Hur som helst!
Dagens spår... vi la spår på golfbana och i ko-ängar idag. Det blåste storm!!! Och som sagt spåren har inte direkt duggat tätt de senaste månaderna :-)
Med tanke på dessa förutsättningar var jag riktigt imponerad av den lilla svarta råttan, stundtals spårade hon fantastiskt fint, andra stunder kände jag att det är låååångt kvar till tävling :-) ha ha ha
Men hon jobbade på riktigt fint och plockade nästan alla apporter, lite störningskänslig var hon helt klart, det kom en kvinna med hund o promenerade ca 50 m från vårat spår o då stannade hon o bara kikade ett tag... sedan blev hon även väldigt nyfiken på vad Lena o Klippa gjorde på ängen i jämte, vi kom mer eller mindre in på "upplopen" av spåren samtidigt och här märker man klart av hennes orutin, men efter att ha tittat o funderat ett tag sög hon i spåret igen o löste sista stäckan kanonfint!
Eassas spår är inte mkt att orda om, guldstjärna till den lilla dockan!
Hon spårade som en klocka, man kunde absolut inte ana att det var lite svåra förhållanden och ett långt spåruppehåll för hennes del! Kanon!

I veckan var vi som sagt iväg till ett ridhus o tränade lydnad, eller ja, så värst mkt lydnad tränade jag faktiskt inte. Med tanke på att det var ca 3 månader sedan sist, och första gången nånsin i ett ridhus för Vinnas del tänkte jag att det smartaste sättet kanske var att bara plojja o skojja med än det ena än det andra för att skapa en goo känsla, bra fokus och kolla av statusen på det vi pysslade med i höstas. Sagt och gjort!

Status:
Imponerande bra fokus! Hon var till 95% koncentrerad på det som vi höll på med trots att det var 2 hundar till som tränade i ridhuset samtidigt.
Naturligtvis kan man aldrig få för mkt koncentration så här kommer vi fortsätta att jobba på som innan!
Fria följet, för det mesta fina detaljer, hon har fortfarande en tendens att vara lite vid, men jobbar bra med bak-kärran, fina vändningar både under marsch och på stället, lite hoppig under stegförflyttningarna + språngmarsch och inte riktigt så snabba sättanden som jag vill ha. På det stora hela dock rätt så trevlig grund och bra inställning! :-)
Läggandet funkar rätt så bra framifrån, men sämre (långsammare) vid sidan.
Skallet är läskigt inne i ett ridhus, bjäbbar lite luft ett tag innan det kommer ljud :-) Men så gjorde hon ju även ute förut, skall nog ordna sig ganska snart!
Krypet börjar bli riktigt fint, både framåt och bakåt, skall eventuellt börja styra henne, dvs bestämma om vi skall fram eller bak, hittills bjuder hon själv och jag betalar i båda riktningarna förutsatt att hon jobbar som jag vill, små förflyttningar, lågt och lugnt!
Framförgåendet, hon går ut på kommando har dock lite högt tempo, men det tänker jag ha överseende med, tror att det tempot kommer att passa bra till framåtsändandet senare och med tanke på att vi förhoppningsvis bara kommer att använda framförgåendet några få ggr tänker jag inte lägga massa krut på det!
Kanske dags att sätta på kopplet snart och jobba ihop det till ett helt moment.
Sitt kvar körde jag bara med störningar, skall börja jobba mer utan störningar och dessutom kanske börja med ligg kvar oxå så vi kan köra lite platsläggande i grupp framigenom :-)
Det var nog i stort sett det som vi gjorde, förutom att vi ägnade en hel del tid för att leka o skojja oxå.
Jag var som sagt väldigt nöjd med den lilla madammen och skall börja fila lite på vad vi skall träna under nästa veckas ridhus-pass...

Det som var himla trist med träningspasset är att jag tydligen inte alls var så "tuff" som jag trodde.
Man förivrar ju sig lätt när det ähnder nåt kul!
Jag har ju knappt gjort något efter jobbet hittills förutom promenerat och varit på vattengympa en timmme i veckan...
Det visade sig att jag blev totalt plakat efter denna aktivitet!
Somnade direkt jag kom hem och dagen efter trots otroligt lång nattsömn kände jag mig helt vimmelkantig och nästan lika trött som under själva behandlingen.
Resultatet blev att jag gick hem efter att ha jobbat inte mer än 1h!!!
Gick o la mig direkt då jag kom hem, sov flera timmar och var ändå helt slut på kvällen, somnade hur tidigt som helst och sov hela 13h natten efter. Har faktiskt inte återhämtat mig helt ännu...
Jag hoppas nästan att det är så att jag håller på att bli lite sjuk och det är det som gör att jag blev såå fasligt trött, för skall det fortsätta på det viset så vet jag inte vad jag skall ta mig till...
Jag pallar inte med att vara orkeslös!!!
Känns som om det varit tillräckligt av den varan under förra året!
Det är INTE min grej!
5 Februari 2011  | Länk | BLOGGEN | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida