Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


promenadträning - störningar

Idag fortsatte vi på temat skick med störning.
Idag kändes det som vi fick till ett fall framåt!
Vi körde först skick mot memory några ggr.
Varierande avstånd om 70-150m längd.
Därefter körde vi störning med boll utkastad bakom oss som vi vände ifrån och skickade mot memory. Idag klockrent.
Därefter memory och sedan störning snett framför på min sida.
Funkade tveksamt, första gången ville han gå på störningen, hjälpte honom och påminde lite.
Då fixade han det.
Körde flera st likadana efter varandra. Funkade bra, den sista jag körde funkade superbra!
Då gjorde jag en heldold på kort avstånd kanske ca 50m och med störning snett framåt på min sida. Inga bekymmer!
Startade upp jättebra och säkert!
Spikade den dolda, supernöjd!
Ska köra likadant koncept resten av veckan och om det känns säkert blir det liknande upplägg i söket till helgen!
Kuligt!!!
🤗😁🤗😁🤗😁
3 Februari 2019  | Länk | Djärv-en tränar | 0 kommentar
Sökpass nummer 9

Idag var det dags för den 9:e passet.
Jag hade en plan sedan förra veckan, vi har under veckan som gått tränat en del på skick med störningar, det har inte gått lika bra(snabbt framåt) som jag hade planerat, så det beslutade jag redan innan träningen att slopa.
Annars var tanken att jag skulle starta upp med 1 tomskick och få till nåt skick flying.
Idag var vi i SVartedalen, på rutan som SSM gått i nån gång, en ganska kuperad ruta, lite halvsvår och inte helt enkel terräng. Idag var det dessutom djup snö kanske ca 20-25 cm, vinden låg från starten mot slutet.
Jag bestämde mig för att startade med ett tomskick på höger sida. Sedan var det en figge rakt ut i andra hörnet, en figge i framslag på 3 och fjärde skicket.
Jag hade Mao 3 st figgar utplacerade från start i rutan.
Började skicka på höger sida, här hade jag själv legat figge halvvägs ut för hunden som gick innan och Djärv-en snappade upp detta och följde mitt spår, utan utdelning. Jag skickade om igen, då gick han fint ut på linjen, hela vägen ut till hörnet, slog fint framåt kanske 20m då berömde jag och kallade in, märkte att han inte var inställd på att komma in, fick tjoa på honom flera ggr för att få hem honom, belönade ordentligt med både boll och godis, men förstod att detta inte vägde upp tanken han hade på att hitta figge!
JA ja, skickade på vänster sida, här gick han med jättebra tryck rakt ut i linjen och rätt på Kalle som lekte bra (kamplek)och Djärv-en var upptagen hela tiden som jag behövde på mig för att komma ut. Vi gick framslag inåt mot stigen, och rätt på nästa skickpunkt, här gick han jättefint ut ca 40m sedan valde han ny väg upp för ”berget” tappade linjen lite, men gick tillbaka till den efter att han hade tagit sig upp för berget, och fick träff på Carola, det blev fan helt perfekt!!! Hon leker med paffa bollen i snöre, superbra lek!
Går ner mot stigen igen, skickar ut på andra sidan, han går en rak linje men kanske inte 90 grader mot stigen, utan 85 grader framåt, det blir jättebra skick, han faller över i ett fint framslag och får träff på Marianne, som har vita Mjukisbollen i kort snöre, samt dosa med godis, det blir klockrent han leker bra jaktlek och växlar med godis, kanon!
Under tiden har Johanna lagt ut Git och Carola som en ”dubbelfigge” på andra sidan.
Här blir det en svår linje för Djärv-en, den ser inte svår ut men han går av någon anledning är den det, han går ut bra på djupet men slår bakåt (kan ha varit lite oavsökt bakom honom, om det är vad som drar, vet ej säkert) hur som han går som sagt bra ut på djupet, håller linjen fint men väljer att slå bakåt, nästan identiska lag 2 ggr... jag går framåt på varje skick men han kommer ner bakom Johanna och Marianne och tar stigen fram till mig. Vi gör om ytterligare en gång och då går han ut på djupet igen, slår fint framåt och får träff :-) Tjohoo! När jag tillslut kommer ut till figgarna, svårt att ta sig fram och upp och ut, så visar det sig att Djärv-en som jag lite misstänkt blev lite smårädd för de båda därute, men han kom fint över det efter att ha fått dosan med godis sedan kom han igång i lek. Mkt bra!
Jag tar med Carola in, framför oss i framslag inåt mot stigen. Jag skickar ut honom på andra sidan, han går lite snett framåt, men fint djup blir det, jag snabbar mig framåt ca 25-30m och när jag väl ropar dyker han upp precis rakt utanför mig kanske ca 60m ut på djupet, kommer inåt som en liten torped, blir återigen belönad med bolllek och godis men märker återigen att han blir liiiiite besviken. (Måste hitta bättre belöning här!)
Väljer att flytta lite framåt lite för att skicka sista skicket mot Git uppe i branten. Djärv-en går såååå himla fint rakt ut, men lyckas inte komma upp där han först försöker, halkar tillbaka ner, tar sig ca 5 m framåt i rutan och hittar en väg upp, och fortsätter utåt där och får träff på Git, sååååå jävla nöjd!!!
Han får både lek och godisdosa. Perfekt avslut på en riktigt grym träning! Så nöjd med liten gubbe. Han verkar knappt trött, har ändå kört 10 skick totalt, i tuff terräng och djup snö, med mkt lek hos figgarna. Idag blev det hälften träff och hälften tomt, fick inte kört något flying skick, det lämpade sig inte i denna rutan, med dagens snömängder.
Känns förbaskat bra med Djärv-ens status just nu.

Planen till nästa gång: jag ska nog se till att ha en nära figge på ingång för att haussa upp min inkallning lite, alá Vinna.
Ska plussa mina belöningar på stigen överlag!!! De var för klena idag.
Balansen är just nu övervikt på att hitta figge, vill gärna ha det så men absolut INTE mer åt figgehållet, då kommer jag att tappa honom.
Såg en stark dragning mot stigen när vi gick ner efter sista skicket, ta bort stigbelöningarna från gruppen ett tag framöver, han fick inget där i dag heller.
Jag tror att han kan få ännu lite fler tomskick!
Får inte glömma ställa ut tomlegor nästa gång, jaktstolen var med idag men glömdes av.
Jag ska fortsätta att jobba under veckan med mina störningsskick.
Hoppas komma lite längre där så att jag kan ta med det i söket till nästa helg.
Om det finns möjlighet kan vi ta en figge som går ut på ena sidan så han ser, och så blir det skick ut på dold figge på andra sidan. Istället för att jag möter upp ute hos figge ropar jag in honom och kör flying skick på den andra figgen som han sett gå ut.
Vill väldigt gärna ha figgarna ute från start om vinden tillåter!
2 Februari 2019  | Länk | Djärv-en tränar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida