Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


vad snabbt tiden går...

I veckan som gått har vi TRÄNAT massor, försökt att hinna ikapp med all den träning som vi borde ha gjort mkt tidigare men som nu var tvungen att tas tag i då det idag var dags för tävling!!! :-)
En sak som vi jagat under veckan har varit platsliggningar med skott!
Jag har aldrig varit speciellt aktiv på att träna just platsliggning, iaf inte i grupp och med skott har det blivit ännu färre...
Så det var ju så dags...
Eassa har dock inte det minsta bekymmer med skott och hon är inte heller otrygg i plats situationen MEN hon blir fullständigt uttråkad efter ett tag och på de senaste två tävlingarna så har hon helt resolut satt sig upp mot slutet av platsen och mer eller mindre funderat på vad hon skall hitta på, så det var väl som sagt dags att börja träna lite på platsen så här sista veckan innan tävling :-)
Vi fick iaf till lite platsträningar under veckan, en uppe i Sollebrunn, en på Ale i tisdags, 2 på GMBK i onsdags, och en på Kallebäck i torsdags.
Hon låg bra på alla och jag kände mig nöjd.
En annan sak som vi inte heller fått tränat på sedan förra sommaren var framåtsändandet på riktigt avstånd, kanske oxå kunde vara så dags.
Jag testade i tisdags och hon for som en raket rätt igenom gruppen o körde lite sitt eget race:-) Kändes väl sådär...
Så det la vi lite krut på oxå under vekcan, sedan har vi finlirat litegrann på de allra flesta momenten och i fredags fick vi lagt ett ängspår som gick bra.
Nöjd med veckans träning så åkte jag glad i hågen ner mot Falkenberg idag, visste att det skulle vara ängspår men jag visste inte att det skulle blåsa halv "orkanstyrka" :-) Ja ok då, lite kanske jag överdrev men det blåste hysteriskt!!!
Ja ja det var ju inget att göra åt, bara gilla läget!
Då vi kom ut till upptagsrutan så stormade det klockren sidvind från vänster till höger och jag hoppades att spåret skulle gå åt höger då jag redan här visste att Eassa skulle välja höger, hon faller ofta med vinden och med dagens styrka så fanns det inget tvivel från min sida.
Det blev dock lite strul redan innan hon kom ut till spåret i rutan då linan trasslade sig runt hennes vänstra bakben och jag försökte att "kroka" av den utan att störa, lyckades mindre bra:-) Ja vi kan ju prata om nåt annat...hur som helst då hon kom ut till spåret så tog hon o gjode en väldigt liten kik åt vänster och gick åt höger och sekunderna senasre hörde jag det retliga, "tillbaka till rutan, bakspår" det var bara att vända och här lyckades hon trassla in sig ytterligare en gång, fattar inte hur det gick til men Pia du är i gott sällskap :-) (betyg 6, 7)
Ja så kom vi då iväg på spåret som startade med stubbåker ca 300-400m i motvind och på "skrå" över fårorna, hon plockade dock in de två första apporterna utan större bekymmer, sedan vinklade vi o gick över en grusväg, som ledde upp till ett hus, efter den kom det ytterligare en vinkel och här är det enda stället där Brassan hade lite bekymmer, jag tror att hon följde med vinden en bit ur spår och då hon insåg det hetsade hon så snabbt tillbaka att hon föll över på andra sidan och innan hon hade svängt in sig riktigt och fått fäste igen hade vi gått över den 3:e apporten, efter den skötte hon sig som vilke IPO hund som helst :-), hon låg kanonfint i spåret oavsett om vi gick på skrå över fårorna eller rakt i motvind, eller medvind, både på ängsmarken o stubbåkern, det var mkt kul att se, plockade in apport efter apport!
Det tog oss 16 minuter att komma runt och jag belönade henne vid varje apport så det gick som på räls! :-) (betyg 9)
Efter detta åkte vi till klubben och gjorde uppletandet. Här skötte sig Eassa återigen alldeles utmärkt!
Domarna kommenterade hennes mkt fina arbetsvilja och satte 9:a med kommentaren "tugg"... inget nytt :-)
Så kom vi då till platsen, kort o gott hon låg som en klocka, betyg 10!
När det sedan var dags för lydnaden kändes hon en aning okoncentrerad, hon brukar i vanliga fall vara väldigt fokuserad men idag var hon lite "flummig"...
Det märktes även unde momenten, hon kunde liksom kika på lite saker runt i krig typ.
FF 6, 8 kommentarer: Tränger, hoppar, biter, lite ljud, sn sättande...
Ink m stå 8.5, 9.5: slarv i avslut, sn sätt, ngt steg.
Framåtsändande 8, 8: ngt långt, x-tra kommando.
Kryp 7, 7: x-tra kommando, ngt sen start, ngt hög.
Skall 8,5 8: kort uppehåll, lätt "nafs" lite studs.
Tungt f 8,5 9: slarv avslut, sn sättande.
hopp ö hinder 9, 9: sen åtlydnad, ngt okoncentrerad.

Allt som allt fick vi ihop 504.25 poäng och blev uppflyttade!
Kul!
Eassa skötte sig jättebra och jag var riktigt nöjd med dagen.
Vi var totalt 3 utav 10 st som fullföljde tävling och de två övriga blev godkända!
Nu skall jag slappa!
Ha det gott!


24 Mars 2007  | Länk | BLOGGEN | 24 kommentarer
Gränslöst sök o massor av beröm...

det är vad denna blogg får avhandla.
Igår kom vi hem efter 3 dagar i Gräfsnäs/Sollebrunn, där vi varit med på söklägret Gränslöst sök!
Men igår orkade jag inte skriva ett dugg. Jag var helt slut efter helgens träningar både på dagtid o kvällstid ;-)
Det har varit helt underbart!!!
Allt är dukat o klart, snitslade banor med massor av kanonfina legor i, allt på bekvämt gångavstånd från parkeringar och dessutom står maten på bordet efter en heldag i skogen det är bara att komma dit o träna sök och mingla med härligt hundfolk, roffa åt sig bland alla tips som man får & helt enkelt ha det så där härligt bra som det bara kan vara på ett kanonbra hundläger!
Tack Inge o Britt Marie för allt det enorma arbete som ni lägger ner, som gör det möjligt för oss andra att glida in på en räkmacka, bara inställa oss och träna, och sist men inte minst ett jättetack för att Eassa o jag fick komma!
Jag är otroligt tacksam för det!

Vi hamnade i den så kallade sorkgruppen ;-) Det var gänget med nästan uteslutande Kelpisar, Monica & Vera, Kajsa & Ässa, Ina & Ärro, Bosse, Torbjörn & Gibson, Ingvar & Öjje, jag & Brassan och på lördagen även PeO & Hardy.
Eassa fick slita ont för att hålla jämna steg med sorkarna, de är fasligt snabba! Men hon skötte sig riktigt bra tycker jag och blev i det närmaste utnämnd till en heders-sork :-)

Vad det gäller Eassa o söket var jag lite orolig för att hon inte skulle hålla riktigt då hon inte var helt frisk från sin bröstmuskel skada, men det har hon gjort och det känns också kanon!
Vi körde dock rätt så lugnt för att inte slita upp den.
1:a passet körde jag ca 200m, här kom guldstjärna nummer ett som gjorde matte fullständigt lycklig, Eassa hade sin första höga figurant där hon skulle plocka sin egen rulle.
Dvs vi använde en lega som så finuligt var placerad högt uppe i ett träd.
Här hade Eassa löst allt helt strålande, tog sig tid till att lokaliser vart figgen var och därefter plockat sin egen rulle utan bekymmer lämnat snyggt o kom in på ett mkt fint framslag. Jag hade förberett mig på att få skicka om ett par ggr men som sagt det gick som en dans och det är vad jag la på minnet från det passet, men jag var oxå tvungen att lägga på minnet att hon drog för mig ett par ggr i rutan då hon fick vittring på figgar på lite väl långt håll.
2:a passet körda jag väldigt kort.
Det var en kanonfin bana som var öppen och rätt så flack, jag passade på att skicka där jag kunde se hur hon gick och fick till riktigt fina framslag som jag kunde belöna, hon fick 2 figgar och 3 tomskick, avslutade tomt.

På lördagen började jag med ett väldigt kort pass.
Då hon dagen innan hade dragit så genom rutan vid vittring av figge och inte brytt sig om mig, och att vinden i dagens rutan låg snett in mot starten valde jag att utnyttja det.
La ut en figge i vind som hon kunde få nästan direkt vid stigen, men hade oxå en figge på djupet utanför som hon inte kunde känna nån vittring av.
Hon ville naturligtvis gena o ta figgen snett framåt i vinden men jag fick stopp på henne och skickade om så hon gick ut på djupet där PeO låg som figge och hon blev väldigt överaskad, kanonbra!!!
Innan hon fick ta figgen hon hade vindat in tvingade jag ut henne på andra sidan och där hade vi lite diskussioner, Eassa gick lite grunt de två första ggr och försökte hinna över stigen framför mig, men jag var snabbt där o stoppade henne, 3:e skicket gick hon väldigt långt ut på djupet och ett väldigt stort slag framåt, drog själv över stigen och ut till figgen på andra sidan men då kändes det helt ok, det var ju nästan en flying då oxå ;-) Man kan ju inte ta allt på en gång... Innan detta hade jag haft två tomskick och en figge i en heldold lega i ena hörnet.

Lördagens andra pass körde jag mer normalt sök igen, ca 175m.
Hade en figge i varje hörn och en figge vid 175m, hon fick plocka sin egen rulle på samtliga men med en gotta innan.
Detta passet var jag oxå vansinnigt nöjd med!
Hon var taggad o på hugget, gick till 90% fina framslag, vid två skicka gick hon dock rakt ut o rakt in, men jag lät det vara skickade om lite längre fram på samma sida och till slut så valde hon att slå fint framåt. I denna banan passade jag på att skicka henne lite flying oxå, det funkade kanobra, det var som om hon hade gjort det hur ofta som helst, fortsatte jättefint rätt ut bara ;-) Vilket gjorde matte väldigt stolt o nöjd!!!

På söndagen körde vi inte heller nåt långt pass.
Jag tänkte att är det risk för att hon skall skada sig så är den väl överhängade nu då musklerna börjar bli lite trötta och tog det säkra för det osäkra.
Valde att köra bara drygt 100m, använde en nedgrävd heldold lega i ena hörnet och 1 figge i andra hörnet.körde därefter tomt ett par skick, pausade sedan så att de kunde lägga ut ytterligare en "störfigge" som hon kunde få vind på tidigt i banan med en annan figge utanför ur vind, men innan det skicket skulle jag göra ett tomskick på andra sidan och här hamnade Eassa i en loop som hon kan göra ibland, hon gick bakåt o bakåt o bakåt o bakåt.... hur många ggr som helst kändes det som men jag vägrade att ge mig o skickade om väldigt många ggr, tillslut gick hon framåt och jag kunde belöna henne för det och skicka henna på andra sidan, där jag återigen fick möjlighet att säga åt henne då hon ville tjuva framåt, tvingade ut henne och hon fick utdelning med en hitta.
Skickade därefter på "störfiggen" och på påviset till den gick alla på stigen ut o gömde sig tillsammans på andra sidan, det var en överraskad och väldigt taggad hund som kom tillbaka till stigen o undrade vart alla hade tagit vägen!!!
Det blev ett väldigt bra avslut så hon hittade hela gruppen och fick godis o beröm av alla.
Jag körde som sagt inte så långa pass men jag känner verkligen att jag fick tränat på många bra saker och är som sagt helnöjd med helgens övningar!
Tack alla i "min" grupp, jag har verkligen haft superskoj!

Några bilder från lägret skall jag nog kunna prestera, eller rättare sagt "stjäla" från andra som varit flitiga o fotat :-) Men de kommer en annan dag.

Idag var vi då nere hos massören igen, för att se hur den lilla hade tagit helgens övningar rent kroppsligen och det var här vi fick så mkt beröm!!! :-)
De områden som varit riskabla innan helgen var nu i fin kondition och faktiskt var hela fronten på lilla Brassan väldigt bra, även om hon var lätt ansträngd men det var mer normal "träningsverk" inget skadat!
Dock var hon väldigt trött i ryggen samt att rumpan på henne visste att den levde ;-)
Så här skall vi massera extra tills nästa besök och dessutom stretcha henne lite lätt på frambenen.
Men som sagt hon kändes i fin form, för att vara efter ett sökläger samt att skadan verkar vara som bortblåst!
Härligt!!!

Ha det gott!
19 Mars 2007  | Länk | BLOGGEN | 5 kommentarer
mera spår...

En bild från gårdagens spår, djup koncentration med nosen i backen ;-)

Idag var det så härligt väder då jag åkte hem att jag inte kunde annat än stanna till o lägga ett spår ;-)

Det blev ytterligare ett ängspår idag, det var nog ungefär 800m, en hel del vinklar och två spetsar, inte några apporter idag heller, men väl några godishögar.
Det fick ligga i dryga 2h och vi tog det vid ca 20.00 och då var det mörkt kan jag lova, tur att man hade pannlampan på annars hade man väl stupat flera ggr om...
Det mesta gick väldigt bra förutom upptaget, då Eassa insisterade på att gå bakspår, denna gången skickade jag henne inte utan gick med henne ut till spåret varpå vi "tittade" lite både framåt o bakåt och jag hoppades att hon till slut skulle besluta sig för att vilja gå framspår, men icke :-(( Hon var väldigt tydlig med åt vilket håll hon ville och det var bakspår... än lustigare låg detta hållet i motvind och hon brukar i "vanliga" fall lättare följa med i medvindshållet...
Hur som helst efter bakspårsupptaget så löste hon iaf spåret väldigt fint!
Jag är väldigt nöjd och efter det tog vi en något längre koppelpromenad så hon skall komma igång litegrann igen, på ett lugnt sätt.

Ha det gott!


12 Mars 2007  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar
spår massage o laser...

Idag skulle vi på återbesök hos massören, för att se hur det hade gått med den lilla skadan som Eassa ådrog sig i början av förra veckan.
Men det var först på eftermiddagen så jag passade på att ge mig ut på lite spår innan dess, får ju försöka få till ett par tillfällen innan tävlingen då det onekligen var ett tag sedan förra "spår-perioden".
Jag la ett rätt så långt äng-spår, ca 900m, och lät det ligga till sig i drygt 1.5h, det blåste oxå rätt så kraftigt, en del vinklar och en spets.
Eassa spårade väldigt koncentrerat och var väldigt noggran, jag passade på att kolla hur det funkade om jag gick allra längst bak i linan... jag brukar gå rätt så nära i vanliga fall, kanske drygt 5m, vill ha lite överblick och har lättare att "läsa" Eassa på närmre håll. Det funkade jättebra och efter ett tag började jag jobba mig tillbaka till den position som jag brukar ha då vi spårar, och då märkte jag att Eassa kände lite "konkurrens" om spåret, dvs när jag började närma mig henne sög hon hårdare i, i spåret och sneglade lätt bakåt samtidigt som draget ökade MARKANT och även tempot... det är alltså ok att jag går nära om jag gör det hela tiden, men börjar jag jobba mig in närmre blir det lite hets från Eassas sida, en tempohöjare kan man säga, bra att veta! ;-)
Hon spårade i vilket fall som helst väldigt bra hela vägen, vi hade motvind, medvind sidvind och ja "snurrvind", det var inga problem alls!
Efter det drog vi ner till massören som tyckte att Eassa hade blivit mkt bättre men rådde mig att ta det lugnt på lägret och inte fresta på henne för mkt, vilket jag självklart inte kommer att göra.
Hon trodde nog att Brassan kommer att hålla men lämnade som sagt inga garantier. Vi kommer att ta det lite lugnt men lika fullt kommer vi att köra en del och hoppas på det bästa.

Efter detta bestämde jag träff med Johanna för att spåra lite mer... :-)
Får som sagt passa på då det är dagsljus. Dessutom tänkte jag att det kunde vara roligt att få spåra efter någon annan för en gång skull, jag lägger säkerligen 80% av Eassas spår på egen hand, ca 15% av spåren står nog Lena för och sedan är det bara ynka 5% av spåren kvar som någon annan går.
Det är inte så att jag har speciellt svårt att få andra att gå spår åt oss(det finns alltid folk som ställer upp) utan mer bara på grund av tidsbrist.
Man kan alltid sticka ut ett spår lite snabbt på egen hand och göra nåt annat då det ligger till sig osv... blir ju inte alls lika lätt att kombinera med andra.
Men idag som sagt la Johanna ett spår åt oss, det var också första gången som jag skickade Eassa ut för ett spårupptag på träning, det gick väl sådär... det såg ut som om Eassa tog ett spår som inte vi hade lagt strax innan Johannas spår men efter lite hjälp och tid så hittade hon Johannas spår och sedan körde hon på.
Hon blir lite hetsigare i sin spår stil då någon annan gått spåret, kanske lite roligare och mer spännande att spåra efter någon annan, vilket oxå gör att hon blir lite mindre noggran, missade väl en vinkel med ett par meter och slog rejält, men så efter det så skötte hon sig hyggligt och hittade första slutet ;-)
Johanna hade delat upp spåret i två så vi fick ytterligare en möjlighet att träna på upptag ;-))) Ja som sagt det blir inte alltid som man har tänkt sig...
Jag skickade ut henne och hon stack iväg i ett högt tempo och precis då hon tog spåret, åt rätt håll, lyckade jag få till en "strypsnara" runt hennes högra bakben, naturligtvis det som hon haft problem med tidigare, och så blev det ett rejält hugg så Eassa skrek till och trodde väl att hon tagit fel håll osv... ja som sagt det gick inte så bra just då(jag är glad bara om det inte blir nåt bekymmer rent kroppsligen av det), hur som helst tillslut kom vi iväg även på detta spår och här tyckte jag att hon hade lugnat ner sig lite iaf från spåret innan och skötte sig riktigt bra.
Hon missade vinklarna lite, då hon gick med vinden förbi vinkeln med nån meter eller två, men jobbade riktigt fint tillbaka och fortsatte uten bekymmer. Jag är jättenöjd med dagen och vi fick tränat på det vi behövde.
Kanon!
Johanna och Canis ville ha ett kortare spår på ca 500m med 3 apporter plus slut, det fick han och som vanligt jobbade Canis väldigt fint om än lite slarvigare än vad jag är van att se honom, men nemas problemas och alla approter var med hem igen.
Gött!

Sedan var det dags att ta hem den lilla husvagnen så att den hinner göras iordning och bli klar tills på torsdag, då vi oxå sticker iväg till Gräfsnäs och Gränslöst sök, roligt skall det bli!

Här är ytterligare en gammal bild på Eassa, mins inte exakt ålder på henne men jag tycker att det finns en annan liten schäfer som ser väldigt lik ut ;-)
Ha det gott!
11 Mars 2007  | Länk | BLOGGEN | 6 kommentarer
I västerlanda för att spåra....

Idag var det som vanligt dags för sökgänget att träffas och jag kunde ju inte hålla mig därifrån trots att Eassabrassa skall ta det lugnt o inte köra nåt sök just nu...
Det är ju trots allt så att man kan få viss abstinens om man missar lördagarna både vad det gäller just sökträning men även det goá sökgänget!
Idag var det PeO, Anki, Ann, Johanna, Pia, Ingvar, Torbjörn, Eva, Lena o Jag... tror inte jag glömt nån... hoppas ;-)
Jag o Lena skulle egentligen träffa Maggan för att spåra lite, men värmde som sagt upp med sökgänget, och vilken uppvärmning det blev för min del.... fick mig en rejäl smocka av Hast på första slaget, såpass att näsan sprang läck, blodet forsade! Jag är inte heller den som brukar börja blöda näsblod lätt så jag vart rätt så överraskad.
Vi huserade ihop med söket fram tills kl var ca 11.15 och efter det startade vi våran jakt på Maggan som lurigt nog hade bytt nummer till mobilen och inte befann sig varesig hemma eller nere hos PeO o Anki och ja man kan säga att hon höll sig väl gömd ;-) Hade vi inte vetat bättre kunde man nästan trott att hon inte ville träffa oss... ;-)
Men till slut hitatade vi henne i alla fall och vi fick till slut lagt våra spår.
Maggan o Lena bytte spår o la ca 800 m med rätt så många apporter, själv la jag ett ängspår helt utan apporter till Eassa, mest för att hon skall bli lite mer noggran inför tävlingen på äng och dessutom så vill jag inte ha några apporter som hon kan varva upp vid nu då hon skall hålla sig lugn.
Det gick bra för allihopa och jag själv var väldigt nöjd med den lilla Brassan som jobbade jättefint, var riktigt noggran och löste både spetsar o 90 graders vinklar fint!
Efter spåren åkte vi tillbaka till sökgänget och hade så kanonbra tajming att vi kom lagom till korvgrillningen!
Kanon!!!
Dock började det regna lite mer efter just fikat så vi blev inte kvar så värst länge.
Det var i vilket fall som helst en riktigt trevlig dag i dag, som vanligt i skogarna i Västerlanda, trots lätt regn!
Imorgon skall vi åter till massören för att se hur det fortskrider med den lilla hunden och hennes ben... Det blir nog lite mer spår i morgon oxå!
Jag känner mig rätt så positiv!
Men vi längtar efter söket!

Ha det gott!
10 Mars 2007  | Länk | BLOGGEN | 5 kommentarer
nu får det vara slut....

på skiten!
Så idag bestämde vi oss för att vara lite positiva & spåra lite!
Kunde ju vara kul för omväxlings skull.
Vi har ju hållt oss till korta koppelpromenader de sista dagarna och det märks att Brassan börjar leta efter en ny matte, man står inte högt i kurs om jag uttrycker mig milt...
Dags med andra ord att hala fram ett nytt kort ur skjortärmen och då tänkte jag att " vad brukar pigga upp mer än ett spår" jo självklart finns det ett par saker hon uppskattar mer men idag var det det bästa jag kunde uppbringa och det föll i god jord ;-)
Det blev ett äng spår, får ju passa på att träna lite sådant nu inför tävlingen som vi faktiskt kom med på den 24/3 nere i Falkenberg, och de skrev speciellt på pm:et att det är fältspår!
Vårt spår idag blev ca 500m långt med en del vinklar och böjar i, det blåste rätt så rejält men Eassa löste det utan några egentliga besvär, hon var några få meter ur på ett ställe men som sagt tog sig snabbt o lätt tillbaka till spåret och efter det gick det mesta som på räls, liggtiden var nog ca 2h och så var det iofs helt mörkt... klockan hann bli 19.40 innan vi kom iväg.
Hur som helst, efter spåret tog vi en liten koppelpromenad borta vid Trollevik där jag passade på att spana in ett litet parhus som jag sett på hemnet...
Vi får se om det kan vara av intresse då det är dags för visning, det såg rätt så ok ut iaf.
Slutsumman av dagen är faktiskt väldigt positiv!
Jag har sluppit psykfallet på jobbet, hela dagen...
Jag tror oxå att Eassan hinner repa sig till Gränslöst sök nästa helg och våren är på G, och kanske har jag hittat min nya bostad osv...

Passar på att lägga upp en bild på Eassan som liten... 3 månader och ursöt!
Ha det gott!
9 Mars 2007  | Länk | BLOGGEN | 1 kommentar
JÄVLA SKIT!!!!!!!!!!!!

Ja så kan man väl sammanfatta denna vecka!
Jävla skit var det med det mesta!

Som bilden antyder känner jag för att stycka någon!

I söndags var vi hos massören som kommenterade hur otroligt fin Eassa kändes just nu! Hon är så kanonfint musklad, jämnt o rejält byggd.
Jag får dock fortsätta att massera henne med jämna mellanrum över skuldrorna och vid ljumskarna, dessa områden har hon en tendens att få lite mer spänningar i än vad hon borde, dock inget på nåt sätt allvarligt, men som sagt hon kändes så jäkla bra just nu så vi fick mängder av beröm!
Härligt tänkte jag, nu känns hon nämligen i topptrim!
Hon har fått relativt bra kondis och musklerna är i dunderskick, kan ju inte bli bättre, och säsongen är på ingång!
Kanon!
Vad gör vi väl då???????
Jo men varför inte spring sönder sig?????
Jo självklart!
Eassa springer som bekant en hel j*vla massa då vi är ute o promenerar och för det mesta går det bra men allt för ofta går det mindre bra...
Folk har ofta undrat om jag inte borde tänka mig för lite innan jag släpper iväg henne, kanske vara lite mer försiktig!
Jag kan bara svara att jag tror att det är få som är så otroligt rädda om sin hund(muskelmässigt/kroppsligen) som jag är, jag går alltid drygt 15 minuters uppvärmning med henne i koppel innan jag släpper iväg henne lös oavsett om vi bara skall ut o pinka, värmer alltid av henne efter promenader o träningar, stretchar henne om vi gjort något extra ansträngande och masserar henne själv regelbundet samt går på massage hos proffesionell massör ca 2 ggr i månaden, ändå lyckas denna hund att slita sig sönder o samman, gång efter gång...
Jag kan väl säga att jag börjar bli rätt så deppig, om det inte märks!
Jag har en hund med hur mkt potential i som helst, om hon bara kunde hålla sig hel och på benen.
Det är såååå frustrerande!
Inte bara för mig naturligtvis utan även för Eassa som nu håller på att fullständigt pysa över av kroppslig energi, och den skall ta det lugnaste lugnt i 7-10 dagar...
Det blir precis lagom till Gränslöst sök.... jag vet inte ens om jag vågar fundera på hur det skall gå...

Hur som helst det var den jävla skiten med hunden...
Då kommer naturligtvis skit nr 2 bilen!!!
Varför inte, jag har bara precis langat ut drygt 17.000:- på service och byte av div detaljer samt en omlackering av en framskärm som någon så snällt hade knöcklat till på jobbparkeringen, naturligtvis utan att lämna en lapp!
Vad är det som händer då?
Jo hela bilskrället började vibrera som om jag körde runt i en jälva vibrator, jag fullkomligt studsade fram på vägen och trodde att den skulle falla i bitar när som helst! Självklart såg jag framför mig hur tusenlapparna bara flög sin kos! IGEN!!!
Åkte in på bilbiten och hörde med "min" mekaniker när han kunde ta in den, de skulle ju givetvis på kurs så han kunde ta den först i början av nästa vecka!!!
Haaaaaaaalllllååååå!
Jag kan ju inte vara utan min bil!
Fick dock ett tips om att ta loss däcken o kolla så att de inte fälgarna var fyllda med skit, vilket uppenbarligen var väldigt vanligt just nu, och om jag körde runt på slaskiga/geggiga grusvägar så kunde det tydligen vara en trolig förklaring...
Jag trodde väl sådär mkt på detta men smet in på jobbet och slet av däcken och där var det ju stans värst gegghög! Detta var ju iofs bra, det går att åtgärda snabbt och iom att jag gör det själv är det gratis!
Det enda lilla problemet i denna ekvationen är ju att jag har ju sedan diverse krockar o dylikt en av världens absolut sämsta nacke/rygg, det är så illa att jag inte klarar någon direkt påfrestning utöver det vanliga utan att få smärtsamma påföljder som kan hålla i sig allt mellan 1vecka till ett par månader...
Då jag igår bytte däck på bilen, med hjälp av proffsverktyg så som mutterdragare, kanon-donkraft osv... dvs minsta möjliga ansträngning krävs mao, sitter jag idag med kraftfulla smärtor i nacken, skuldrorna och ner i ryggen.
Dock så funkade det o bilen är kanon igen!
Skall åka med en bit smörgåstårta till mekanikern som sparade mig tusen lappar med kostade mig rygg o nack smärtor :-)

Då detta är avklarat kommer skit nr 3!
Jobbet!!!!
Jag är sååå trött på det stället nu att jag hade kunnat tänka mig att sluta idag, om det inte var för de flesta av mina arbetskamrater, dock jobbar jag just nu ihop med en som gör att jag ville slutat igår!
Det finns folk som är fullständigt socialt handikappade!!!
Detta är en sådan, han är människan som kan komma sent som sjutton och mer eller mindre begära att man ställer upp o hjälper honom, med hans jobb, för att sekunden senare säga att nu måste jag gå men det är bra om Du har fixxat detta tills imorgonbitti.... han gör det gång på gång och alla spyr på honom, och den har jag blivit utsett att assistera under hela veckan!
Jag spyr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vet inte riktigt hur det skall kunna bli värre men jag tror att det kommer att visa sig under morgondagen ;-)

Ha det gott!


8 Mars 2007  | Länk | BLOGGEN | 9 kommentarer
Dagens sanning skall ni nu få höra

Vissa av er har säkerligen hört/läst att jag o Eassa tränar sök på lördagar...
Det är inte riktigt sant!
Nä, det vi egentligen gör är att träffa en svärm med fullständigt galna människor, alla har de sina egna agendor...
En sak har de dock alla gemensamt iaf, de är väldigt intresserade av att tillbringa mycket tid i skogen samt att de är helt galet roliga, med en underbar humor!
Kan ju naturligtvis inte redogöra för allt som händer under lördagarna... av olika skäl, det finns ju bla ingen åldergräns på våra bloggar osv.... :-) men lite kan ni få!
Idag var tex, PorrTobbe med, vad han egetligen har för syfte med våra lördagsträningar är väl att få tips på nya ställningar osv, idag berättade han om alla fotgrafers oumbärliga måttståck nämligen sängen, och hur man på bästa sätt kan "få till det" då åldern börjar ta ut sin rätt, det inkluderade akrobatiska konster från partnerns sida och vi är nu alla mkt imponerade av Maries kunskaper! ;-)
Så var det matadorIngvar, som bjud på tårta, tack! Han platsar förresten oxå i Lets Dance.
Naturligtvis var även Fotokungen PeO på plats, Ann var självfallet oxå med, idag var hon dock aningen förkyld, och fick hjälp med att rasta sina hundar, av Ingrid som mådde illa, iaf en stund ;-)
Maria var oxå med fram till 3 för därefter skulle hon hem och raka benen, hon skulle nämligen på danskurs, och ville inte svänga på några lurviga... ;-)
Johanna var naturligtvis oxå på plats, hade för ovanlighetens skull med sig fika, och vad hade hon väl då med sig, jo ca 1 liter soppa...hmmm samma dag som Ingvar bjöd på tårta!
Anki som hade jobbat natt höll sig vaken ett par timmar extra så Hobbe fick sträcka på de fyra, och han sträckte ut ordentligt!
May som trots att hon inte hade någon hund att träna med släpade sig upp till Lilla Edet i Arla morgonstund och var med o figgade, så himla schysst!
Annelie tog sig hela vägen fram trots att hon nästan kör runt på slicks... behövde dock lite hjälp att komma loss efter dagens slut...
Oså var det jag.
Söket gick oförskämt bra för allesammans, och det känns ju underbart kul!
Det var en kanonfin bana som PeO o Anki som vanligt hade fixat till redan innan vi kom, kan det bli bättre? Nej, det kan det inte!
Jo förresten det som gör det hela ännu bättre är att hela gänget dessutom är så fenomenalt duktiga på sök!
Vi har så himla kul på lördagarna och jag skulle inte vilja byta bort dem mot nåt just nu!
Vill ni se foton från spektaklet så tror jag att det går att hitta på PeO o Ankis sida, de brukar preparera sidan med ett o annat finuligt bildspel, väl värt att titta på! Länken hittar ni på min länksida, här är annars adressen : http://anderzzons.se/
Tack för en härlig dag!
Ha det gott allesammans!

3 Mars 2007  | Länk | BLOGGEN | 11 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida