Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


very nice!

Jaha,
summering...
Vi har under de senaste veckorna inte tränat så värst flitigt som vi brukar, av bekanta skäl, dock så har vi faktiskt spårat en del.
Det trista med det är att det inte funkat så bra som det vanligtvis gör... :-(
Eassa har alltid varit en riktig naturbegåvning i spår och det har fram tills nu bara flytit på så att säga.
MEN nu de senaste veckorna har jag haft återkommande problem med att Eassa väljer att byta till viltspår då vi är ute och spårar, surt!
Hon har fått sig en och annan tillsägelse men det har inte hjälpt!
Det enda hittills positiva med just bytena är att de är VÄLDIGT tydliga, tom en blind hade kunnat uppfatta dem!
Hon blir som besatt! Temot blir rasande och hon galloperar fram i spåret och intenstiteten är det inget fel på ;-) synd bara att man får skinnflådda händer...
Jag har kontrat med att dra på henne lite mer i jakt på personspåren och ha en spårläggare som vi "jagat ifatt", detta har peppat henne en del men hon har ändå fallit för frestelsen att hugga in på vilt då det vankas...
Hon har faktiskt aldrig haft såå stora bekymmer med detta tidigare, i spåret alltså, och jag har grubblat flitigt på varför det har blivit så här just nu...
Och efter att ha funderat ett tag har jag ett par stycken tänkbara möjligheter, en är att då vi inte kört in Eassas spår från början i jakt utan i "närings sök" är det kanske mindre konstigt att hon blir extra frestad att falla in i jakt då det "erbjuds", hon ligger ju vansinnigt högt i jakt, den kan ju störa ut henne i stort sett var som helst annars så varför inte även i spåret???
Nästa fundering är att då hon nu under flera veckors tid inte fått någon stimulans överhuvudtaget vad det gäller "jakten", hon har ju fått ta det väldigt lugnt och mest "tråkgå" på promenaderna inga bollar som kastas ingen rolig jakt belöning i den numera bara lugna lydnaden och inget jakt på sökfiggar och inte ens ett litet uppletande... alltså INGA fartjobb och INGA jakter av nåt slag, jag tror att hon håller på att fullständigt svämma över av jaktlust!
Har även ett par andra funderingar men detta är det jag tror mest på...
Hur det nu än ligger till så är det ju ändå inte roligt då hon bara byter och går på vilt!
Idag körde vi därför lite konkurrens med den lilla gumman, hade först tänkt att ha Lena som "spårslut" och "jaga" upp henne men ändrade mig och valde att lägga ett lite lagomt spår som inte fick ligga så länge( 1h), i ett relativt välbefolkat område, risken för vilt i spåret minskar ju då rätt så drastiskt :-)
Då Lena var med hade hon ju dessutom koll på vart spåret gick om Eassa skulle få för sig att ta vilt.
Men idag gick det faktiskt som på räls!
Jag är VÄLDIGT nöjd med spåret idag, och det som var roligt var att se hur Eassa kämpade för att alltid ligga steget före Lena som försökte själa apporterna före henne, hon svarar väldigt bra på konkurrens i spåret :-) oavsett om det är en hund eller en person! Lena växlade lite genom att gå precis bakom henne, emellanåt försöka att "knö" sig förbi och då hon kunde försöka sno apporten mitt framför snoken på Brassan :-)) Rikitgt kul!!!
En annan plan som börjar ta form är att engagera lite hästkompisar att rida över mina spår på utmärkta ställen så att jag vet vart "viltet" korsat och placera kanon belöningr därefter, skall bli spännande att se hur hon agerar då:-)
Eassa är ju tokig i hästar och det måste vara så nära vilt jag kan komma utan att använda äkta vara, och det är ju så svårt att dressera älgarna att passera där man vill ;-)
Hej å hå, nu är det läggdags, imorgon är det jobb igen.
Och till helgen skall jag med o kika på då Benny Steen "dresserar" de yngre rapportarna, skall bli mycket roligt!
Ha det gott!
17 Maj 2007  | Länk | BLOGGEN | 7 kommentarer
när tiden sprungit ikapp och förbi...

hmmm...
Är liiiite deppig!
Hunden är fortfarande inte hel, vi har mao vilat oss mestadels, och då jag inte har nåt annat liv.... tragiskt men sant!!! = Depression, så finns det mao inte mkt att rapportera.
Jag känner nästan för att göra en struts, dvs stoppa huvudet i sanden, eller kanske i en plastpåse ;-)

Sedan har det varit en hel del med jobbet... Jag har nämligen oxå fått nytt jobb :-)
Det känns alldeles underbart men samtidigt rätt så jobbigt, har ju massa som man måste få klart innan jag kan/får byta... och det känns som att tiden är väldigt knapp.
Dessutom så är det som sagt klart med huset men jag har nu jagat banker för att pressa räntor... inte speciellt kul men kanske lönsamt i längden...
By the way, det är lá inflyttningsfest nån gång i skiftet juli/augusti, det kan ju du som känner dig "manad" planera in :-) jag får tillträde i skiftet juni/juli och det är i samma veva som jag byter jobb... hmmm mkt som skall fixas och donas både på jobbet och hemma så jag tänkte att det är inte orimligt att det blir nån månad senare.
Så det sâ!
Ha det gott!
8 Maj 2007  | Länk | BLOGGEN | 10 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida