Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


jaktinternat

I helgen blev jag "medbjuden" på jaktinternat.
Tack så mycket Fia för att du tänker på mig!!!
Det var en såå himla trevlig överraskning!
Camilla och Martin Jakobsen , "flattehuliganer" bosatta i Nol, innehavare av Kennel Starflats hade bjudit hit en dansk instruktör som hette Annika Christiansen, som var otroligt duktig!!! Se tillagda länkar under "om mig".
De höll till här uppe i skogarna i Nol/Nödinge så det var ju mer eller mindre på hemmaplan även för min del, så himla smidigt!

I fredags fick jag bara halva dosen med gift och dessutom fyllde de på med bättre begagnat blod så i lördags var jag riktigt pigg kände jag, satt med hela dagen och tittade på övningarna, sedan visade det sig då jag kom hem att det nog hade tagit mer på krafterna än jag trodde, jag somnade som en stock och sträcksov mer eller mindre fram till söndag morgon, då det var jobbigt att ta sig upp, men jag lyckades :-)
Släpade mig upp för att kunna vara med och titta även andra dagen, det gick alldeles utmärkt fram till halvtid ungefär, efter lunchen började jag känna mig lite mör men jag kämpade på. Tog med Vinna ut under eftermiddagen, det visade sig vara ett mindre lyckat drag... Under eftermiddagen ägnade sig "elitgruppen" åt vattenarbete med skott och walk-up, vilket i stort sett innebar att jag inte kunde titta på nåt.
Vinna är ju inte van vid skott och det är ju dumt att äventyra något... så jag höll mig på långt håll till en början och smög mig sakteliga närmare, det visade sig dock att Vinna är totalt okänslig för skott :-) Bra där!!!
Så jag får se det hela positivt och ta det som skott-träning för lillfjamsan :-)
När de sedan förflyttade sig till walk-up:en så gav jag upp, jag och Vinna smet undan o slumrade och det behövdes nog, efter att dagen var över var jag så trött så det kändes som om jag skulle falla i koma när som helst!
Tröttheten satt i även i dag, hade otroligt svårt att komma upp idag, tog mig ur soffan lagom till provtagningarna kl 13.30, ja ja så är det!
Jag har helt klart lärt mig mina begränsningar!
Hur som helst, det var en väldigt givande helg, jag har fått massor av bra tips och övningar, lärt mig otroligt mkt och dessutom har det varit sååå roligt!
Jag är som sagt otroligt tacksam över att jag fick följa med!
Bilder från helgen finner ni i Fias blogg, som ni hittar länk till under "om mig": "Fia Ester och Qvittra"!
:-D
31 Maj 2010  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar
vaccinerad o klar!

Idag har vi faktiskt varit rätt så flitiga jag och doggsen!
Njjjaaeee kanske inte till en början men då vi väl sparkade igång så!
PeO hade ärenden nere i Gbg så på hemvägen körde han förbi här, vi bestämde oss för att ta med fika och en promenad!

Åkte upp till Nederorp och satte oss i skogen o fikade i dryga timmen, med lillfjamsan Vinna ute. Tycker det är ett perfekt sätt att pyssla med en liten valp...
Nu var vi ju inte sååå slöa att vi bara fikade hela tiden, vi gjorde små avbrott då och då för att undehålla lillskruttan.
Hon har idag prövat på att vinda in föremål, vinda in PeO, springa till korvskålar, leta godis i små näringsrutor, tigga mat, jaga fjärilar, tömma kaffe i PeO:s knä och rygga... Och sist men inte minst bära grejjer som en riktig retriever, och komma in med dem!!!
Sååå härligt att se hur de där öronen trillar tillbaka på huvudet och hon bara traskar runtomkring en nära och på o myser av att stolt få visa upp grejjen i munnen, samtidigt som matte ligger på backen och bara jollrar som en idiot.
Fick lite tips av Susanne & Camilla sist då jag var nere på valpträffen, Vinna var väl inte så impad av att komma till mig med grejjer till en början, jag tror dock att det hela blev lite knasigt då jag inte har någon större yta här hemma och vi hamnade liksom redan från början på varandra... när vi busade med grejjer... men nu när vi gör som man bör :-), ute på större ytor ser jag stoooora skillnader, och det verkar funka kanon!!!
Som sagt jag var väldigt nöjd med dagens övningar!

Då vi fikat klart, stuvade vi in Vinna i bilen och plockade ut Eassabrassa o Alfred, gav oss ut på en 1h promenad, det blev lite tajt med tiden då jag skulle vara nere på Veterinär Värkstan kl 16.00 men det lyckades. Eassa fick vad hon behövde och hann med ett dopp dessutom.
Vinna fick sin vaccination, och jag smet därefter förbi Ananda Thai på Ale Torg(Bästa Thaikäket som finns) och hämtade gött att äta.
En riktigt skön och givande dag!

Ha det gött!

26 Maj 2010  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar
lite jakt träning


Igår blev jag bjuden till Alingsås av Ann med Ymer och Pommac, de skulle träna jakt, och jag var naturligtvis intresserad av att titta.
Hade dock otroligt svårt att komma igång igår så det var tur att det var på kvällskvisten.
Gick upp som vanligt vid 6 snåret men sedan sov jag i omgångar, förutom lite telefonsamtal och mataktiviteter för både mig själv och hundarna, ända fram tills det var dags att ta prover på vårdcentralen kl 13.30.
Och då hade jag dessutom sovit som en stock under natten...
Men som sagt efter att ha sparkat igång och varit iväg för provtagningar och druckit en hel del kaffe, och tagit en kortare promenad, var jag ändå rätt så vaken då det var dags att åka vid 17 snåret :-)

Måste ju börja med att säga herregud så fint hon bor Ann, kändes som att köra rätt in i Bullerbyn, kan just nu inte komma på ett mer idylliskt ställe faktiskt, bara det gjorde resan värd! :-)
Väl framme fick jag ytterligare en väldigt glad överraskning, jag visste inte vilka personer det var som Ann tränade jakt med... Men där var Ronnie med Raste, Cilla med Freke och sambo Stefan dock utan hund, dem har jag inte träffat på väldigt länge! och då iofs mest via sökträningar, men som sagt otroligt trevliga människor som jag har fått mängder av bra tips ifrån och som jag framförallt anser tränar hund på ett mycket föredömligt sätt.
Väldigt trevligt och spännande att se dem i jaktsammanhang oxå!

Freke var med och tränade passivitet, Vinna fick inte ens det, hon fick stanna i bilen :-) ha ha ha man skall ta det lungt har jag hört ;-)
Jag är ju mest intresserad av att vara med själv och få lära mig, och kan man i samma veva då ställa upp och hjälpa de som "faktistk" tränar är ju inte det fel
heller, så jag och Stefan roade oss med att kvacka som änder och kasta några markeringar.
Jag är väl ännu inte bäst på att beskriva upplägget på övningarna, jag håller mig till att nämna det som gjordes. Vill ju inte verka dum ;-) ha ha ha!
De tränade både dirrigeringar och linjetag, lite "precissionsträning" av stoppsignalen, de körde enkel, dubbel och trippelmarkeringar och stack in linjetag mellan vissa markeringar, och sist ut på träningen blev det ett sök.
Allt medans Freke tyckte att livet var rätt så orättvist! Tänk att vara med ute på en härlig träning och inte få göra nåt... :-(
Han gav dock upp i slutändan och la sig platt som en pannkaka under söket, så det blev nog en riktigt bra träning för honom oxå och på väg tillbaka till bilen tränade Cilla på "jaktfot".
Som vanligt är det kul att se hundarna lösa sina uppgifter, och de var alla duktiga!
Det är väldigt intressant att se olika upplägg på träningar så jag var mer än nöjd med dagen!
Väldigt kul och lärorikt!
Jag hoppas på att få hänga med fler ggr!
Over and out!

25 Maj 2010  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar
ytterligare en vecka har passerat...

Inte konstigt att det går undan när man sover så mkt som man gör!
Hur som helst itorsdags var jag på läkarundersökning, jag har det varannan torsdag och telefontid den andra torsdagen.
Tyvärr var det väl inte bara positiv besked denna veckan.
I fredags förra veckan fick jag ett gift som jag tydligt reagerade extra på, kände som sagt av det redan i helgen, fick liksom skakningar i händerna kände mig väldigt fumlig, fin-motoriken funkade inte riktigt som den skulle och dessutom var känseln i fingertopparna begränsad. förutom det gick jag runt med vad som bara kan kallas typ zombie-känsla. Kändes väldigt konstigt och väldigt otrevligt!!! Tillbaka till läkarbesöket i torsdags... det väldigt negativa från undersökningen är att dessa biverkningar kan bli bestående (tack o lov inte zombien men allt med händerna) men det räcker!!!
Det är inte säket men tydligen inte helt ovanligt, iom detta är läkaren väldigt intresserad av att följa utveckligen av det hela och jag tycker nog att det har blivit lite bättre men inte helt bra tyvärr!
Detta gör att man inte bestämt riktigt än hur man skall gå vidare, det finns lite olika alternativ.
Ett alternativ är att om biverkningarna försvinner helt innan nästa omgång testa en till, det kan ge mer biverkningar och fler bestående men, men är nog det bästa mot Cancern, eller så kan man minska dosen och hoppas att det hjälper, eller så kan man kan byta kur helt och hållet då denna kuren inte fungerar som den skall utan detta giftet.
Det tråkigaste som jag ser är om man byter kur, det skulle isf innebära att man avbryter denna snabba kuren på 4 månader och eventuellt går över till den mer normala kuren på 8 månader... Behöver jag ens säga hur bevsiken jag blir om detta händer!!!
Samtidigt så vill jag naturligtvis inte få bestående men!
Ett första beslut kommer att tas i samråd med läkaren på torsdag inför nästa omgång på fredagen, därefter har hon bokat in en ny PET röntgen till veckan efter för att få en riktigt överblick av läget.
Hon berättade så mkt att om man på röntgen kan se att Cancer aktiviteten stannat av helt hittills så kommer hon med största sannolikhet att sätta över mig på 8 månbaders behandligen trots allt... :-(

Oj nu blev det oerhört långt ang cancer...
Då får vi hoppa till de roligare bitarna i livet!
Vinna!
Hon fortsätter att glädja alla hon träffar!
Jag har kört vidare lite lätt med träningen, jag har fortfarande inte klickat in henne, anledningen till att jag inte gjort det hittills är att Eassa blir så sjukt på och intresserad om jag jobbar med klickern, så det skulle vara nästan omöjligt att träna nåt här hemma, utan att stänga undan henne, vilket jag helst inte vill.
Iom att jag ännu inte jobbar med några precisionsbeteenden så spelar det mig heller ingen roll, det funkar lika bra med att säga bra och ge henne gottan.
Men som sagt hon jobbar oerhört fint operant och det är verkligen superkul att pyssla med henne.

Under veckan som gått har jag avmaskat den lilla råttan och under nästa vecka är det dags för vaccinering.
Efter det är planen att jag skall börja ge mig ut lite lätt på klubbarna för att lära henne dissa störningarna som kan uppstå där!
Dessutom har jag planer på att under veckan starta upp henne i spåret, vi har hittills kört ett par näringsrutor och de löser hon jättefins så jag tror att hon är mogen för nästa steg. Fick ju dessuom perfekt spårgodis från Monica som kommer att användas flitigt, det gick verkligen hem hos Vinna! :-)

Dessutom har jag planer på att börja använda pipan ute också, alternera den och lystringsövningarna. Hittills har jag bara kört den på matskålen hemmavid, men nu får den följa med ut också!
Ser fram emot en spännande vecka med mycket händelser, och ja förresten på måndag skall jag faktiskt åka till Alingsås och hälsa på Ann med Pommac o Ymer o kolla lite jaktträning där. Skall bli mkt spännande!
Ha det gott!
;-)
22 Maj 2010  | Länk | BLOGGEN | 3 kommentarer
oj vad tiden flyger fram

Tid... det är nåt som jag trodde att jag skulle ha väldigt gott om denna period. Att få vara hemma heltid med den lilla valpen... och "bara" ta det lungt, det skulle ju innebära en ofantligt mängd med tid, tid som man nästna inte visste vad man skulle göra av... :-) men ack vad jag bedrog mig!!!
Tid är nåt jag känner att jag har väldigt begränsat av nu, inte alls på samma sätt som förut då jag jobbade naturligtvis, nu har jag lediga dagar och har inget problem att boka upp aktiviteter på dagarna, men som sagt vakentiden är begränsad, det var den inte förut :-)
I helgen har jag dessutom mått lite sämre än vad jag gjort innan. Jag har varit otoligt trött, inget ovanligt iofs men denna trötthet var verkligen inte att leka med, i söndags hade jag svårt att komma upp på morgonen, och efter frukosten var jag bara tvungen att gå o lägga mig en stund igen. Kände mig fullständigt zombie.
Jag tror att mina blodvärden legat vääääldigt lågt.
Ovanpå detta hade jag nån skum känsla av stelhet i kroppen och skakade en del.
Händerna darrade lite som om man var en alkis som inte fått sprit på ett tag. Kändes väldigt konstigt och inte helt hundra.
Men inget illamående och ingen speciell värk, som jag faktiskt fick förra gången utav sprutorna, så det har varit rätt ok!
Hur som helst lite hundaktiviteter har det naturligtvis blivit ändå :-) Tack o lov!

Jag var nere en sväng hos Susanne, Vinnas uppfödare, i helgen.
Det var riktigt kul!
Hon hade ringt runt och det blev lite av en valpträff över det hela, samtidigt som hon och Camilla passade på att träna sina vuxna hundar, och visa oss nybörjade lite upplägg på övningar.
Det blev för min del en väldigt lyckad dag, skakig och småskum som jag var kändes det skönt att kunna sätta sig på sin ryggsäck släppa den lilla gumman och låta aktiveringen den dagen sköta sig själv så att säga. :-)
För minimal insats från min sida fick Vinna blåsa ut mängder av energi så jag med gott samvete kunde ta det lungt resten av kvällen. Eassa fick tyvärr ta en hel slappardag, det händer dock väääldigt sällan så jag hade inte allt för dåligt samvete heller för henne.
Det var himla kul att träffa de andra valpköparna, Louise som har Skojja, bor i Kungälv och har planer även hon på att köra jakt, vilket känns kanon att ha en person med samma intresse och ett i det närmaste kullsyskon på så nära håll.
Jag hoppas och tror att vi kommer att träffas och träna ihop ofta framigenom!
Naturligtvis var det himla kul oxå att bara sitta och titta på valparna när de härjade, för det gjorde de :-) Oj oj oj vad det lät emellanåt, kanske har det smugit sig in lite pitbull i Susannes uppfödning ;-) ha ha de har humör de små liven!
Men som sagt kul hade de och energi gjorde de åt med!
Höjdpunkten denna dag var nog ändå när Kråkan plockades fram!
Herregud vad Vinna blev nyfiken på fågeln.
Det var häftigt att se!
Detta matglada lilla monster har hittills släppt precis allt, bara hon har kännt doften av godis eller mat, men hon blev som förbytt.
Då hon äntligen fick "sätta tänderna" i fågeln kunde jag sitta o locka med mitt godis hur mkt som helst, det var inte vatten värt!!!
Faktum var att hon höll sig på behörigt avstånd från mig och stoltserade förbi i vida svängar med fågeln i munnen :-)
Inte ens efter att Susanne tagit fågeln från Vinna kunde jag få henne intresserad av godbitarna... detta är så fräckt tycker jag.
Jag har upptäckt saker, och kommer säkerligen fortsätta att göra det ett bra tag till, som jag tidigare tror mig ha förstått men sen när jag väl ser det hela i verkligheten framför mig inser att Nääää jag har nog inte fattat nåt!
Men det måste oxå vara det som är en del i tjusningen av att byta ras!
Det är verkligen sååå roligt och spännande!
Hur som helst, det var en mkt trevlig och rolig dag ochg jag fick med mig bra råd på hur jag skall jobba med lillfjams till nästa gång.

Nu blev ju detta inlägg så långt att jag får spara resterande bravader till ett annat tillfälle...
Men jag kan tillägga att den lilla skrutten är otroligt lättlärd och jobbar fantastiskt fint operant!
Jag skulle nästan oxå våga mig på att kalla henne rumsren, även om jag naturlgitvis fortsätter att "passa" henne, men för det mesta säger hon till och peppar peppar ta i trä, vi har inte haft en olycka inne på den senaste 1.5 veckan
:-)

Ha det gott!
18 Maj 2010  | Länk | BLOGGEN | 2 kommentarer
fixat lite videovisning... tror jag :-)

Jaha, nu testar vi nya grepp :-D
Jag har aldrig tidigare testat att lägga upp filmsnuttar i bloggen, och jag vet inte om det funkar ännu, det ser så ut "från min sida" iaf...
Man får nog gå in under Videoklippfliken ovan.

Hur som helst, jag tycker att mina små gummor är så underhållande att fler borde få skratta åt deras påhitt, så det kommer nog att hamna filmsnuttar av de båda på bloggen med jämna mellanrum.
Inga allvarliga alster iom att det är filmat med mobilen, men ändå ;-)

För att skriva lite oxå då, får jag väl nämna att jag nu inte kunde låta bli att "träna" Vinna längre :-) he he he
Jag har inte klickat in henne än och jag vet inte om man nu kan kalla det träning, men jag började i veckan med att göra en liten beteendeinventering kanske man skulle kunna kalla det... Jag ville se vad hon har att "erbjuda".
Dvs hon får betalt för i stort sett vilket beteende hon bjuder på överhuvudtaget.
Och hon är som sagt en riktig liten kuling att pyssla med.
Hon har verkligen vräkt fram en uppsjö av beteenden, man kan hur lätt som helst bara luta sig tillbaka och plocka fritt, riktigt kul!
Den här gumman kommer bli hur rolig som helst att jobba med, det syns tydligt!

Hon stressar inte heller upp utan man ser verkligen hur hon tänker på vad som lönar sig.
Hon har dock väldigt lätt att ta till rösten så det har hon inte fått betalt för speciellt ofta men som sagt jag var ju ändå tvungen att pröva henne lite och visst, hon kan både morra långdraget och ordentligt om man vill det och stormskälla på en :-)
Annars erbjuder hon klockrena nos och tasstargetar, backar, ställer sig, lägger sig, sätter sig, kryper, rullar, gäspar, kastar med huvudet, gör upphopp, tassar med baktassarna, plockar grejjer, går iväg från mig, snurrar runt... ja o hur mkt mer som helst... det bara väller fram som sagt!

Det var alles för nu!
13 Maj 2010  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar
det flyter på nu

Det känns faktiskt som om vi har hittat vettiga rutiner som fungerar riktigt bra nu!
Så nu flyter livet på!

Jaa så har faktiskt 3 omgångar (cellgiftsbehandlingar i droppform) av 16 blivit avklarade!
Känns faktikst som om jag har kommit en bit på väg.
Den stora tumören har krymt otroligt mkt, jag var inne på läkarundersökning nu i torsdags och då hon mätte, iofs utvändigt på kroppen med måttbandet, men ändå på det ställe där det svullnat upp som mest så hade det nästan lagt sig till hälften, hon uppskattade att tumören kanske minskat med ca 2 cm i omfång och det bara på några veckor! Häftigt! (den var ca 12 cm i diameter, dock inte helt symetrisk, för 3 veckor sedan)
Det är som om "luften" börjat gå ur den!
Fortfarande är det dock oklart hur de skall göra med nyckelbenet i sig som blivit rätt så illa åtgånget, men under nästa eller näst-nästa vecka skall jag in på ny röntgen och då kanske de får en tydliger bild av hur det hela utvecklat sig.
Håret har jag som sagt klippt av mig, och sålt, skaffat en peruk, och nu har jag även börjat märka att det som är kvar släpper lite lättare än vanligt...

Då det gäller lilla Vinna fortsätter hon att underhålla på hög nivå, vilken liten kuling hon är.
Har sett lite mer av "henne" den senaste veckan :-)
Hon är en glad och nyfiken liten tuffing, så länge livet inte gör ont eller är otrevligt...
Men hon är samtidigt en mkt vek liten dam som inte är såå tuff om det blir lite jobbigare läge. Häromdagen pytsade elaka matte lite öronrens i öronen på henne. Tyckte hon såg lite kläggig ut, det luktade inte illa på nåt sätt men jag tänkte att det kunde va bra att mota Olle i grinden och göra rent ordentligt innan det blir värre... och efter att jag lyckats få i öronrenset så var den lilla damen faktiskt lite rädd för mig, och då var detta på inget sätt uppjagat eller så utan det verkade som om hon tyckte att själv grejjen med klägget var otrevligt och hon förknippade det med mig, hon strök runt här hemma och såg väldigt låg ut en stund, men hon fick hållas och jag satte mig med Eassa i soffan och efter en stund kom hon smygande igen o så var vi vänner :-)

Eassa har hon fullständigt i sin "tass", Eassa låter mkt men menar inte allvar. Det är vad Vinna tagit med sig, och det har hon helt rätt i, Eassa får finna sig i att bli biten i snoken, tassarna, svansen och tuttisarna. Hon blir av med tuggbenen mitt framför näsan och leksaker hon används som sovkudde och med jämna mellanrum får hon ha en labradortupé på huvudet!
Om Eassa har nåt som Vinna vill ha, så närmar hon sig oftast via kryp, sedan backar hon upp baken över huvudet på Eassa, sedan gränslar hon henne och ligger som en tupé en kort stund för att sedan glida ner och plocka det hon var ute efter från början, och ger sig av med en triumferande och belåten blick! hmmmm.... Överkörd...

Hon har fortsatt att överraska vid hundmöten, när vi var o hälsade på Jennica och Gismo i veckan, var hon skräckslagen vid första mötet med stora farliga Gismo, en 12 veckors enormt stor (nästan lika stor som Vinna) blandras mellan chihuahua/kinesisk nakenhund med päls, hon smög in under bilen och observerade honom på behörigt avstånd, men efter 5 minuter fick Gismo det hett om öronen, då hade Vinna the Pitbull tagit över och hon körde över honom framlänges och baklänges och tussarna av den vita pälsen flög till höger o vänster, jag fick ha henne i koppel så att den lilla gubben klarade sig helskinnad. Bilder på spektaklet kommer, Jennica tog kort på dem! :-)

Idag bekantade sig hon med Klippa, och då var hon som har brukat vara med stora hundar, hur tuff som helst, rakt på och jätteglad, hon gillar stora hundar och anser uppenbarligen att alla stora hundar älskar henne, där var det inga bekymmer, o Klippa var jättesnäll, hon luktade lite förstrött på henne och sedan var hon fullständigt ointresserad, så det blev kanon!!!

Har planerat att klicka in henne under nästa vecka och se om vi kan orka ta tag i några småbitar vad det gäller träningen, vi har hittils bara kört lystringsövningar och fortsatt att bana in visselpipan. Båda grejjerna fungerar klockrent, men å andra sidan är det ju övningar som man inte kan misslyckas med! Men kul är det!

Har studerat lite hur hon beteer sig då man inte gör nåt, och kryper det gör hon väldigt mkt hela tiden, tyvärr har hon det mest naturligt utdragna kryp jag någonsin sett... och jag är ju INGEN fantast av detta kryp, samtidigt så är det ju nästan dumt att jobba emot hunden så jag får se om jag kan lära mig att leva med det krypet, för gör jag det så är det nog en snabb sak att lära in... eller om jag måste vara envist dum och lära henne krypa på mitt vis :-D ha ha ha ja ja, den som lever får se!

Hon använder tassarna otorligt mkt så det där med tasstarget kommer nog också att fungera hur bra som helst, jaaa, det finns sååå många kuliga beteenden som man skulle kunna klicka in snabbt och lätt om man bara orkade och sedan ha hur mkt nytta av som helst i lydnaden, men som sagt vi kommer nog att ta det lite lungt, jag sover ju så jävla mkt! och när man inte sover skall man ju hinna med så mkt annat!
Uppdatera bloggen bland annat :-D
Det får vara allt för denna gången!
Ha det gott!
Det har faktiskt jag!
8 Maj 2010  | Länk | BLOGGEN | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida